icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

spevacka
28. jan 2010

jaj baby, ja neviem, čo ich trápite s tými uškami..ja som nedala prepichovať, veď si dá keď bude chcieť veľká. Ja mám prepichnuté a naušnice aj tak nenosím...

spevacka
28. jan 2010

... a trápite aj seba samé 😔

alca85
28. jan 2010

no neviem, či by som si už ako staršia dala prepichnúť uši......ja som hrozný pototo...... 😀
takto si na to aj tak nebude pamätať.

spevacka
28. jan 2010

to je pravda, ale ja to šanujem...moja kamoška si dala prepich.ked mala 20 r. vlastne nastreliť...

spevacka
28. jan 2010

a čo ste všetky zapadli snehom? 😀

kamilecka
28. jan 2010

Ahojte

Sarika uz spi,niejaka je mrzuta,asi aj druhy predny zubok jej ide uz von .....

My nastastie s nausnickami nemame problem,dala som jej prepichnut ked manzel bol na sluzobke a ked prisiel tak len kukal,mala Sarika asi mesiac a pol 🙂

U nas je uz od rana snehova fujavicaaaaa,ani vonku sme neboli

emanka
28. jan 2010

Ahojte, tak aj u nás je snehu a snehu a stále sneží...
My sme tiež nedali náušnice, načo ju trápiť, keď bude chcieť, dá si sama, možno už v škôlke nám povie, že chce náušnice, no a keď sa tak rozhodne, bude musieť trpieť 😲

zuzi, našla som v poháriku od Hami takú tú tenučkú bielu gumičku, čo je v každom patente na svetri, asi dvojcentimetrový kúsok 😲 😠 Na šťastie to malej nechutilo, lebo to bolo ako polievka, boli tam veľké kúsky mrkvy a kadejakej zeleniny 😝 No a keď som to odnášala, pozerám, že čo to tam pláva, chytím to a to originál gumička, keď som ju natiahla, tak sa roztrhla, no hruuuza 😠 😠

Kami, a ktoré zúbky to máte? Spodné, či horné?

Baby, mám otázku. Môžem dať čerstvú kapustu (kapustnú hlavu ) do mrazáku? Robím polievku a polovička mi zostala, tak neviem, čo s tým 😉 Ďakujeeem 🙂

kamilecka
28. jan 2010

Emanka dolneeee dolneee 🙂

Kapustu by som si predvarila a tak zmrazila,cervstvu velmi nie

dzio2
28. jan 2010

babenky kazdy ma iny nazor na tie uska ja rakcej babetku ako potom neskor a napriklad mojej prvej dcerke som dala az ked mala 8r a to len preto ze v skole sa jej zacali deti posmievat ze nemame ani na nausnice tak sme jej dali prestrelit lebo strasne dorabala doma a plakala ,bola velmi smutna stoho,potom jej to dlho hnisalo boleli ju uska nemohla ani spinkat otocena na bok,a predsa to babo nema vnimavi prah bolesti ako take starsie dieta

zuzkaku
28. jan 2010

emanka....fuuuuuj 😝 😝 😝 no teda...
kapustu som ešte mraziť neskúšala, ale myslím že asi to nebude dobrý nápad...neviem, či by po rozmrazení neostala taká, mäkká, 😒 nuž neviem, veď vyskúšaj a daj vedieť...alebo si ju nechaj v chladničke 2-3 dni a urob z nej potom niečo.. 😉
no zas všade sneží len u nás nie 😠 😠 😠 , tu je len poriadny mráz -10 a fúka silný vietor, len to tak sviští za oknami...
viete načo som prišla?? 😉 ha...predtým než dám šimona spať, mu v postieľke dám fľašu s mliekom a on mi vypije celú, bez vymýšľania... 😲 😲 😲 ani raz pritom nevytáča hlávku, stiahne 150 za 3 minútky...vav... 😕 ...vy to asi robíte už dávno, no ja som to vyskúšala včera a ono to super funguje...tak sa teším 😀

kamilecka
28. jan 2010

Zuzka uz nahradzas obed jedlom? ze nedokrmis mlieckom ale spapa len tuhu stravu?

veronikapp
28. jan 2010

ahojte 🙂 to je dnes hnusný deň,čo?
my sme dávali náušničky obidvom, Miške hneď v pôrodnici a Laure keď mala asi 2 mesiace, ale vraj práve maličké bábätká tú bolesť vnímajú intenzívnejšie, tak ktovie. Miška ani nemrkla, zato Laura vrieskala poriadne... 😝

Dnes katastrofa deň- išli sme ráno s Miškou na kožné testy, vyšli jej trochu plesne a peľe, inak všetko ok. Potom sme išli pozrie´t moju máti na ambulanciu, kde Lauru prezerala doktorka, vraj všetko super, v pohode, zlatá je, že keď chcem, zavolá na rehabku aby nám ukázali nejaké 2 cviky, nech skôr začne liezť- inak som sa konkrétne na to pýtala, že kedy majú deti liezť a povedala, že tak v 10 mesiacoch, že ešte máme čas. Tak som jej na to povedala, že teda tie cviky nie, ďakujem, ale moja mama, že prečo, veď mi len niečo ukážu. Tak sme išli, samozrejme Laura v cudzom prostredí, ešte sa jej len dotkla tá z rehabky a už sa napla jak struna, no koniec... ruky zaťala do päste, ani s ňou nepohla a už bolo zle- to tak nemôže, to je zle, to musí cvičiť Vojtovku, to nemôže byť taká stuhnutá, mám jej masírovať ruky, nohy... no katastrofa, celý čas som na mamu krivo pozerala, darmo som niečo vysvetľovala, tak nám ukázala nejaké dva cviky, Lauru skoro od kriku roztrhlo, ani utíšiť som ju nemohla potom... kontrola na budúci týždeň v piatok. Mame som hneď povedala čo si myslím, keď sme odišli, tak začala len- no veď to nič, tak trochu pocvičíte...
To nejde o to, ale už v papieroch bude mať zapísané kedečo, čo nie je pravda. Potom som bola ešte u obvodnej na to preváženie, lebo včera sme nestihli, váži 6880g. 🙂 Takže super.

zuzkaku
28. jan 2010

kamilecka...áno, mliečko na obed sme už nahradili tuhou stravou, ale mlieko dám keď ide spať...cca o 1 hodinku poobede 😉

veronika...ono je to presne tak ako píšeš, pokiaľ nikam s dieťatkom nejdeš, je zdravé, akonáhle ukážeš niečo...už beháš po doktoroch jedna radosť-od jedného k druhému...(nehovorím, ak je naozaj choré tak samozrejme...)...
budeš tie cviky s Laurou cvičiť?
Inak, potešila si ma lebo už som začínala chytať "hysáky", ohľadom lozenia...Šimon má 6,5 mesiaca a stále sa ešte neudrží na brušku na svojich rúčkach, ani len na predlaktiach...len leží a ruky zapažené, hlava zborená do podložky... 😖 Do 10 mesiacov máme ešte času habadej 🙂

emanka
28. jan 2010

júúúj, Veronika, to snáď ani pravda nie je ☹ Ale na druhej strane, ak je len trošku stuhnutá, tak jej to pomôže, ale zas to môže byť aj z toho cudzieho prostredia a z nervov...je mi to ľúto...takže ešte necvičíte Vojtovku? Len budete masírovať? Dúfam, že to bude dobré a nebudete musieť cvičiť, je to na nervy, vtesnať to do režimu a všetko okolo toho ☹
No a pekne už vážite, koľko pribrala? Tuším nejakých 400 g, už nepamätám, koľko vážila...

Inak, aj mne chcela rehabka teraz ukázať niečo na lozenie, ale potom sa spýtala, že koľko presne má a keď som povedala, že 8 aj týždeň, tak iba mávla rukou, že to je ešte čas...

emanka
28. jan 2010

Zuzi, na lozenie máte čas, ale na brušku by sa už mal udržať na ručičkách, aj keď len na chvíľu, ale v jeho veku už asi aj dosť dlho...

Díky za tipy s kapustou...

emanka
28. jan 2010

ideme cvičiť, potom prídem, ak tu teda niekto bude...jaaaaj, neznášam to cvičenie ☹ ☹ ☹

zuzkaku
28. jan 2010

držíme palce...aj tebe emanka aj malej Lei 😨 aby sa vám dobre cvičilo 🤐

dnes som si všimla keď som sa šalila so šimonom, že na vnútornej strane líc má biele fliačiky...ja som si už myslela, že mu ten soor zmizol a prestala som potierať genciánkou a aj ten práškový cukor som už prestala dávať...myslíte, že by to mohol byť ešte ten soor? Ako dlho to asi trvá? Jazyk má ale čistý...

emanka
28. jan 2010

ďakujeme, ale nikdy sa nám dobre necvičí 😝
No a ten soor netuším ako dlho trvá, veď daj ešte genciánku, to mu neuškodí 😉

zuzkaku
28. jan 2010

no ja viem....musí to byť hrozné neviem si predstaviť ako by som zvládala je také cvičenie s bábom....no klobúk dolu emanka a nec h čím skôr prestanete cvičiť 😉

emanka
28. jan 2010

Zuzi, my sme na tom na šťastie neni až tak zlé, malá má iba miernu hypotoniu, ale neviem si predstaviť, že by som ako niektoré maminy musela cvičiť už od narodenia a kľudne aj do dvoch rokov niektoré cvičia. To musí byť na nervy a aj by som sa asi bála s takým drobcom cvičiť, ale zas na druhej strane tie novorodeniatka aspoň tak nebojujú...
Dnes asi urobím ten "puding" malej, čo si sem dala recept...
Zuzi, Šimonko sa vie otáčať, že? Tuším si to tu písala vtedy...

blazka24
28. jan 2010

ahojte konečne sa mi podarilo utrhnúť, som hotová, ráno v obchode - napravila som si platničky a zatancovala na lade pred susedom 😠
potom som varila na dva krát lebo malý reval, nervačil, zaspal, reval, nervačil a príkrm ani bohovy, čo som doňho dala to šlo von a keĎ som skúsila dať dve lyžičky nového príkrmu s petržlenom tak taký ksicht aký hodil to neprajem nikomu 🙄
po pol hoďke mlieko a zdlábol bez problémov a už spí........
konečne som začala obedovať ale nejak po polievke nemám už chuť 😒

blazka24
28. jan 2010

baby keď som na RD treba si platiť dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti?

zuzkaku
28. jan 2010

emanka....vyskúšaj a daj vedieť ako lei chutilo 😉 ja chcem dať malému až zajtra, nemám banány...MM má dnes kúpiť....
no s tým cvičením máš pravdu, ozaj je to menšie zlo ako u iných detičiek, ktoré majú horšie diagnózy, ale aj tak patrí tebe a všetkým ostatným maminám môj obdiv... 😔

blazka...ja vôbec netuším, nebola som ešte v podobnej situácii...

emanka
28. jan 2010

Zuzi, ďakujem 🙂
Nakoniec som jej to nerobila, lebo som si uvedomila, že banán som jej nikdy nemixovala, tak teraz, na staré kolená, s tým nezačnem, takže som jej dala iba banán a sušienku mala po banáne - ako vždy ju mala všade, len v ústach minimum 😀
Ale bude sa to hodiť, keď bude malá chorá a bude odmietať jedlo, tak tento "koktail" vyzerá, že by ho zjedla. A to sa dáva vo flaške, či lyžičkou? Ale asi lyžičkou....

Blazka, ani ja s týmto neviem poradiť, ale tiež by ma to zaujímalo 🙂 🙂

Zuzi a vie sa ten Šimonko otáčať? Zas si mi neodpovedala 😕 🤐

blazka24
28. jan 2010

emanka napísala som do paragrafov tak čakám na odpoved, ak by som niečo vedela určite dám vedieť, ja čítam veľa a potom som z toho vo ventilovom otvore 😕

spevacka
28. jan 2010

ahojte, no na chvíľu som tu, dnes sme ani vonku neboli, aj keby som bola veľmi chcela, nedostala by som sa z domu s kočom, neodmetené, zapadnuté všetko... aspoň mám výhovorku, veď či sa mi oplatí na pár minút? 😢
Zuzka, čítam, že tvoj junior je nejaký lenivý...a dr.čo vravela? lebo fakt už by sa mal udržať na tých rúčkach...

blazka24
28. jan 2010

no super máme grcajúci deň, už štvrtý krát prezlečený, porazí ma 😒

emanka
28. jan 2010

Milé moje kolegyne, v poslednej dobe túto tému veľmi, ale veľmi zanedbávate !!! Tak si vstúpte do svedomia a robte s tým niečo, vôbec to nie je od vás pekné 😒 😒 😒

Naša Lea sa dnes ráno zobudila s úplne suchou plienkou 😲 Spala celú noc, vôbec som ju neprebaľovala, tak to nechápem, lebo iné rána má jej plienka aspoň 5 kg! Je to normálne? Som zvedavá, čo bude zajtra 😕

zuzkaku
28. jan 2010

emanka...jej prepáč, šimon sa už vie pretočiť z chrbátika na bruško, naspäť to vie len vtedy ak si nechá rúčku pod bruškom....
spevi...ešte som to dr. nehovorila, nebola som s ním teraz pri ňom, ale neviem či zajtra nepôjdeme... 😒 zdá sa mi, že ho zas začínajú bolieť ušká.... ☹ sa asi z toho zbláznim...celý večer je urevaný, nervózny, skúšala som mu zatlačiť na ušká a spustil taký krik...uvidím, čo bude v noci, ale asi pôjdeme ráno... 😒

zuzkaku
28. jan 2010

emanka...veru aj mńa to už zlostí... 😠 , ked som tu ja, tak tu nikoho niet... 😠
mimochodom, žeby už vedela prespať celú noc bez plienky... 😲 no to by bolo super...