icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

emanka
31. jan 2010

dzio, ahoj...máme sa relatívne dobre a ty? teda okrem toho, že opäť víkenduješ sama?
alca, aj ja dúfam, že je to len PC, lebo ak by jej fungoval a bola by doma, tak by aspoň jednu vetu napísala, aspoň, že ahojte, sme chorí, nemám čas....nikto ju nemá na FB?

emanka
31. jan 2010

musím končiť, už máme vyhriatu spálňu a ideme cvičiť ☹
Prídem potom...

alca85
31. jan 2010

tak vám prajem veľa zdaru pri cvičení..

emanka
31. jan 2010

No už sme docvičili, ale aj tak končím, idem jej dať mliečko a do postele...

spevacka
31. jan 2010

aha, takže Lucia je emanka...tak ešte blazku nemám..
ksivcová, mali sme 37 presne, včera o takomto čase sme mali 37,7...zuby zatiaľ nikde 😖
dávala som jej C-čko, možno aj to pomohlo, ktovie

desszi
31. jan 2010

ahojky,
huuu vy ste este diskutovali.... 🙂
noc co sa Daduska tyka o cosi lepsie, ale spinkal pri mne, lebo sa mu asi zase nieco snivalo a plackal. moze babo aj dva dni spracovavat zazitok? teda to cistenie ranky. to ho muselo velmi boliet a tak mi placka aj v noci ako tam a len hovori ma-ma-ma.
co sa mna tyka - noc na prd, mam plny nos a trapila som sa do jednej v noci, lebo som nevedela dychat a potom som sa nastvala a dala si muconasal, hoci ho neodporucaju pri dojceni, ale aspon som mohla dychat a spat nejaku hodinku-dve.
pomaly sa chystame prikrmovat, alca, teba som tu zachytila ze uz prikrmujes, ako ste zacinali? myslim cim? zelenina? ovocie? stavy alebo tuhe? mne pediatricka vravela, ze najprv stavy - mrkvova, jablckova, po lyzickach a postupne zvysovat az na desat lyziciek - kazdy den zvysovat davku a az potom davat nejake tuhsie a kasicky. Ale mne sa to zda take zlozite. Mama vravi, ze oni hned polievocku - mrkvicka, petrzlen, zemiak - pomixovat a skusat. tak neviem.

zuzkaku
31. jan 2010

ahojte 🙂
voski, blazka...aj ja vás chcem na FB 😉 Idem mrknúť cez alcu, a pridám, ok??

emanka
31. jan 2010

ahojte, zuzi, ja už mám voskovku medzi priateľmi🙂))
desszi, ja si myslím, že kľudne môže aj tie 2 dni spracovávať ten hnusný zážitok. Veď doteraz okrem pôrodu nič zlé nezažil, takže možno mu to dlhšie trvá, ale neboj, to prejde...naša Lea stále plače, teda skôr zamrnčí v spánku, vždy vystrelím z obývačky, lebo si myslím, že je hore a ona si "spokojne" spinká ďalej...ale lea to má možno z toho cvičenia, možno sa jej sníva o tom, lebo inak vôbec neplakáva, tak nevidím dôvod, prečo by mala v noci...
No a čo sa týka tých štiav, tak to som ešte nepočula, práveže neodporúča sa ani mixovať, ale len popučiť lyžičkou, ale takých detí je málo, čo to hneď na začiatku dokážu zjesť...takže skús mu mrkvičku iba popučiť vidličkou, ale najviac ako sa len dá a keď mu to nepôjde, tak rozmixuj. Môže sa stať, že to Davidko dokáže zjesť a potom by bola škoda mixovať...

Lea už je hore, porazí ma...

zuzkaku
31. jan 2010

emanka...tak takýto spánok má aj Šimon...teiž často zo spánku zamrnčí, ja utekám odušu a on si spí ďalej krásne... 😒
našla som aj voskovku aj blazku...len neviem, či si ma potvrdia ako priate+a... 😕 😀

emanka
31. jan 2010

ja som sa pomýlila, voskovku ešte nemám, teda, len som jej poslala žiadosť, takže čakám...a máš aj speváčku? a koľko už máte snehu?

alca85
31. jan 2010

desszi, ja som začínala so zemiakom, potom mrkvou a teraz naposledy+kaleráb.....a mixujeme, aj to do nej zas ledva dostanem....hlavne, že kúpené jej chutí....no jaj dám kupovanééé...
Inak to ste ešte asi nevideli, ako som ju dnes kŕmila...lyžička-cecok, lyžička-cecok..ja už neviem ako to mám do nej dostať... 😝

spevacka
31. jan 2010

alca 😀 , ty si ale trpezlivá mamča
desszi, no ja neviem, či tým pediatričkám sa zastavil vývoj, či nesledujú literatúru, ale šťavičky sa podávali ako prvé keď som ja bola malinká a to je teda už nejaká doba. Teraz šťavy nedoporučujú, lebo že zaťažujú obličky a že sa má začať zeleninkou, prepasírovanou alebo rozmixovanou. Tak začni tri dni mrkva, potom pridaj zemiak, zase tri dni, potom niečo ďalšie atď. a môže to mať zo začiatku takú tekutejšiu konzistenciu...inak je veľmi veľa stránok na nete na túto tému

desszi
31. jan 2010

diky dievcence, mne to bolo tiez nejake divne, stavickovat 😕 tak este trosku poguglujem 😀 a buduci tyzden zacneme. a ako navecer? davate len mliecko alebo aj kasicku alebo nieco tuhsie aby lepsie spalo babo? lebo mne potom ide hlavne aj o to. Teraz sa Dadulo zobudi aj kazde dve hodiny (niekedy kazdu hodinu, ale vtedy dam len dudku) a papa.
joooj dala som si kupel, masku na gezicht, oholila nadbytok a citim sa hned lepsie 🙂 musela som vyuzit, chlapci isli na prechadzku....

alca85
31. jan 2010

desszi, pre lepší spánok ti kaše nepomôžu.....buď dieťa spí alebo nie....

emanka
31. jan 2010

dala som jednu fotku do albumu...ale už tam dobre nestojí, šmýkalo sa jej...to je pred cvičením....
ideme von, celá família a ideme si kúpiť veterníky 😉 😉

alca85
31. jan 2010

emanka tak to je tá najsuprovejšia fotka, akú som kedy videla.....no vážne nemá chybu a tie stojace vlasy k tomu.... 😀 😀 😀 ....Leuša je veľká šikulka, o chvíľu ju tým ani nebudeš musieť trápiť. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dzio2
31. jan 2010

emanka krasne foto 😉 desszi presne tak bud babo hajka alebo nie

desszi
31. jan 2010

tak neviem aky bude Dado - do stvrteho mesiaca vstaval v noci len raz, napapal sa a spinkal a potom to uz bolo dvakrat a teraz tri-styrikrat, podla mna ho uz moje mliecko nestaci tak zasytit.
emi perfektna foto 😀

alca85
31. jan 2010

desszi, Natálka do mesiacov prespala celú noc a odvtedy to ide dolu vodou. Aj som ju začala dokrmovať UM a teraz jej dávam večer aj kašu, ale žiadna zmena.....mne sa budí tak 3-4x za noc. teda ak to rátam od pol noci 🙂

alca85
31. jan 2010

3

emanka
31. jan 2010

ahojte, ďakujem...
No my sme už prišli z vonku, idem vám napísať, aký trapas sa mi stal:
Takže, prišli sme k cukrárni, odparkovala som Leu a hovorím Maťovi, chytím psov, ty choď kúpiť zákusky. On, neudržíš ich. Ja, čo sa bojíš. Tak mi ich dal a šiel dovnútra. Ešte som ich ani poriadne nedržala a spoza rohu vyšli takí dvaja veľkí psi (sibírsky husky) a naši samozrejme po nich, hlavne Agáta, tá je zlá ako čert, veľká obranárka. No a ako sa po nich rozbehli, mňa začali ťahať, veď čo by nie, Agáta má 50 kg (ako Veronika 🙂 ), Eman má 30 kg (ako ja 😀 ), šmýkala som sa 5 metrov, samozrejme pred oknami cukrárne, celá cukráreň na mňa kukala, no hanba na 100 rokov a nakoniec som to zapikovala do veľkej kopy snehu a konečne som ich udržala 😝 Maťo vybehol von, že hovoril som ti, že ich neudržíš, ja že, neboj, už držím 😉 Lea, chúďa, nechápala, že čo to nacvičujem 😀
No horor. A Maťo mi potom povedal, že tá teta v cukrárni kričala, tú pani vonku ťahajú psy 😀 😀 😀

alca85
31. jan 2010

jáááááááááááááááááááááááj 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

emanka
31. jan 2010

veru, jáááj, no trapas 😀
Ako to, že tu zas nikto nie je? Čo sa všetci manželíčkom venujú?
Alenka, poď kávičkovať, ja už mám hotovú 🙂

emanka
31. jan 2010

Niečo vám sem napíšem, práve som to objavila v časopise Zdravie:
Od cumlíka k cigaretám.
U rodičov sú veľmi obľúbené, pretože spoľahlivo utíšia bábätko, logopédi ich však nevidia radi. Používanie cumlíkov spôsobuje deformácie ďasien a skusu, problémy s výslovnosťou, dýchaním a dokonca môže mať za následok neskorší návyk na FAJĆENIE.
Populárny utišujúci prostriedok je totiž jednoduchý nástroj na riešenie rôznych emócií dieťaťa a podobný spôsob na upokojenie nájdu mnohí dospelí práve v cigaretách. Aby toho nebolo málo deti s cumľom trpia až trikrát viac poruchami reči ako tie, ktoré ho vôbec nepoužívali. Cmúľajúci drobci sa len minimálne zapájajú do konverzácie s rovesníkmi a ostatnými členmi rodiny.

Aká haluz, že?

alca85
31. jan 2010

no ty už máš asi po kávičke...no ja si idem teda urobiť jednu.... 🙂

emanka
31. jan 2010

veru, už som ju dopila...teraz čakám, kedy sa krpec zobudí, spinká v kočíku 🙂

alca85
31. jan 2010

no tak to teda je.....už by sa tí vedci mohli prestať zaoberať píííííííí.......vinami. Niekedy to už vážne preháňajú.... 🤐

to už odkedy spinká.....

alca85
31. jan 2010

radšej budem mať urevané a depresívne dieťa, nie?

alca85
31. jan 2010

normálne ma to vytočilo... 😠

emanka
31. jan 2010

Ale Alenka, klídek...keď začne Natálka v puberte fajčiť, tak jej nenadávaj, môžeš si za to sama 😀 😀 😀
Ale nie 😕