icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

osusko
2. feb 2010

ahojte mamičky, som tu staronová, včera sme začali 6 mesiac a hned s teplotami

klara_klara
autor
2. feb 2010

ja by som inak aj kupila nejaku postielku alebo nieco kde bude v bezpeci...myslite ze tie prenosne postielky su bezpecne? my mame taku normalnu drevenu ale v tom sa ho uz bojim nechavat...potom ho zvyknem nechavat v kociku...tam vydrzi sediet tak 10 minut a v jedalenskej stolicke asi tiez tak....

Vypisujem anketu...co obstarat 6 mesacnemu maximalne pohyblivemu dietatu aby som sa o neho nebala aj ked tam bude vrieskat a zaroven aby som mu furt nerobila nosica 😝 😝 😝 😝 ...mam sice nositko ale uz som z toho unavena ako chce byt stale na mne prilepeny 😝 😝 😝 😝

alca85
2. feb 2010

klara sú aj od hippu

ahoj osusko.....ša sem hodíš, lebo všetci sú tu nejaký chorľavý....

no ja už musím ísť, sa mi nahlásila návšteva. Konečne poupratujem 😝

klara_klara
autor
2. feb 2010

aj ked tu nebudem ja si vase rady urcite vecer precitam 😉 😉 😉 😎 😎 😎 😎 teda ak nam nebude nafigu a budem moct 😝 😝 😝

alca85
2. feb 2010

klara ja mám aj cestovnú a tam sa cez deň hráva.....je to bezpečné...no už naozaj idem

klara_klara
autor
2. feb 2010

ahoj osusko teba nepoznam ale dufam ze sa spozname 😉 😉 😉

klara_klara
autor
2. feb 2010

alca este nieco nemoze sa to nejako prevratit?

osusko
2. feb 2010

Alca ´dakujem za privítanie dúfam že to nie je choroba lebo doktorka povedal že ma všetko čisté síce soplíky nás trápia užž dlhšie ale asi to budú zúbky

zuzkaku
2. feb 2010

ahojte... 🙂
klara, tak ja som to riešila a riešila až som prišla k záveru, že malému je najlepšie a najbezpečnejšie na zemi...ja mu tam dám dve deky, aby to mal hrubšie a možno aj mäkšie (na koberec), rozložím okolo neho kopec hračiek a on sa tam spokojne prevaľuje, a hrá sa a popritom si aj niečo rozpráva, len ešte nerozumiem... 😀 No neviem, či som ti nejako poradila...Tiež sa ho bojím nechať len tak niekde, aby mi nespadol...šidielko malé 🙂

osusko...vitaj medzi nami... 😉 No ako tak pozerám, veľa detí je teraz chorých...aj my práve z jednej choroby vychádzame... 😖

zuzkaku
2. feb 2010

klara a ešte k tej stolici...ozaj skús kúpiť tú slivkovú šťavu od Hipp-u, uvidíš potom sa pekne vyk..á... 😉
veď už má pol roka, tak hádam by takú šťavičku aj mohol....mne náš dr. povedal, že po pol roku už mám dávať stravu dospelých, bez soli....(asi to trochu prehnal... 😖 )

klara_klara
autor
2. feb 2010

inak ja som dostala odporucanie na preventan quattro...je aj pre dojciace matky...predstavte si ze ucho mi uz preslo, pritom ma to dost drzalo a po jednom dni aj hrdlo...pisu tu ze je to proti virusom, bakteriam, zapalom...obsahuje to laktoferin, ktory sa nachadza aj v materskom mlieku v tom uplne zaciatocnom mlieku...nuz uvidim idem to uzivat pravidelne ale zatial mam dobry pocit 😉

zuzkaku
2. feb 2010

klara...zas ťa bolí to ucho? Alebo je to niečo aj na posilnenie imunity?

klara_klara
autor
2. feb 2010

je to na posilnenie imunity...moje ucho bolo dlhotrvajuce ale uz sa zda ze je v pohode...musim si zaklopat 😀 😀 😀
zuzi a ty si kojila? lebo ked kojim su vsade popisane akesi ine pravidla...akoze ziadny caj, ziadne nic a mne sa to teda prestava pacit 😠 😠 😠

klara_klara
autor
2. feb 2010

inac ja maleho uz ani neviem v slusnom case prebalit, jednu nohu obleciem kym druhu tak tu prvu si vyzuje a tak...hroza... 😝 😝 😝 😝

spevacka
2. feb 2010

ahojte, no to zas bude týždeň, Matúš kašleako starý tuberák a furt sa chce len pritúliť a ja sa bojím, aby nás nenakazil...
klara, aj ja to robím ako zuzkaku, malá má rozloženeé na zemii tie penové puzzle a na tom má hračky a dáko sa prebaví na brušku väčšinou...inak ju tiež dosť nosíme 😒
a s tým zapečením, to je pravda, že mrkva má také účinky, ved sa dáva aj pri hnačkách, my ked máme mrkvu, tak máme o poznanie hustejšie kakanie, tak ju teraz nedávaj, skús tú brokoli alebo špenát z pohárika, my máme od Hami také maličké z Tesco, alebo aj tá šťava slivková by mohla pomôcť. Držím palce 😀

klara_klara
autor
2. feb 2010

dik spevacka skusim...dnes mu prikrm asi nedam a vecer pojdeme na nakupy pre maleho osobne 😀 😀 😀

klara_klara
autor
2. feb 2010

vsetkym co mi poradili dakujem ozvem sa vecer 😉 😉 😉

alca85
2. feb 2010

Klara to moja, keď ju prebalujem, sa vykrúca na všetky strany, a keď jej už idem napraviť a zalepiť plienku, tak vždy nadvihne zadok a potom sa mi spod nej celá plienka vytiahne.... 😝
Ja nemám kde rozložiť deku, už teraz sa tu nedá chodiť....máme stiesnené priestory.....
Klara a ty iba kojíš,vôbec nedávaš UM?

klara_klara
autor
2. feb 2010

ja iba kojim nedavam nic ine

alca85
2. feb 2010

ono, že čajík sa nemusí dávať od smädu, lebo MM na to dobre poslúži, ale keď má nejaký problém a čajík by mu mohol pomôcť, tak prečo nie.....nedá sa tým nič pokaziť....a keď mu dáš pár krát fľašu, určite sa ti neodnaučí sať z pŕs....to má už za tých 6 mesiacov dobre zafixované.

dzio2
2. feb 2010

voskovka mas IP

dzio2
2. feb 2010

babenky no pokial je uz babo prikrmovane a aj kojene tak ten cajik uz potrebuje 😉

zuzkaku
2. feb 2010

klara...ja malého už takmer vôbec nekojím...len v noci asi 2-3 krát, ale vtedy si vytiahne len veľmi málo... ☹ dávam mu cez deń vodu alebo čajík, alebo nejakú šťavičku...no ale nie každý deň...

dnes je u nás krásny slnečný ale zato poriadne mrazivý deň... 🙂

spevacka
2. feb 2010

my čajík vôbec nechceme, radšej Bebu keď už

emanka
2. feb 2010

ahojte 😉
ak dieťa po príkrme nechce MM, ani na zapitie, treba mu dať čaj...

Klára, moja švagriná má cestovnú postieľku a je to bezpečné, ale ona to nepoužíva. Ja tiež malú nenechávam na zemi bez dozoru, pretože sa mi hocikde odkotúľa, najčastejšie až k telke a dočahuje tam dvd-čko a satelit a bojím sa, že to na seba strhne. Asi najideálnejšia je ohrádka, tam je dieťa v bezpečí, môže tam sedieť, ležať, stáť a nikam neodíde, nič na neho nespadne 😉 Dokonca tam dávajú deti, keď už vedia chodiť a potrebujú mať kľud napr. pri varení. Ja tiež nad ňou rozmýšľam, no ešte uvidím, ako to všetko bude.
Ozaj, ak sa Marek nemôže vykakať, tak je aj možné, že má málo tekutín a má tvrdú stolicu. Ale ak ho často kojíš, tak v tom problém nebude.

My sme boli dnes na rehabilitácii a boli sme pochválení 🙂 Že Leuška krásne, ukážkovo cvičí a aj to, že sa už udrží na 4, že je to veľký pokrok. Dostali sme ešte jeden cvik (hororový) a to má na spevnenie riťky a tiež svalstva na chrbátiku. Že ani sa nenazdáme a malá bude loziť 😉 Tak som rada, že to má nejaký efekt, no a na ďalšiu kontrolu ideme až o 2 týždne...

emanka
2. feb 2010

Jaaaj, ja hlava deravá, zabudla som popriať všetkým chorým detičkám rýchle uzdravenie ☹
My sme chvalabohu zdraví, klop-klop.
U nás zas celý deň sneží, no nenormálne podmienky...

Veronika, no čo povedal muž na FB? Ideš na to?

alca85
2. feb 2010

ahojte....tak kamošky už odišli.....jedna si bola po rady, lebo o pár týždňov ju čaká pôrod....
😅
Klara cestovna postieľka je úplne bezpečná a zober si tú výhodu, že ak budete niekam cestovať, trebars na dovolenku, nemusíš je priplácať pristelku, ale zoberieš si svoju postieľku, na ktorú bude zvyknutá. 🙂

Emanka, no vidíš akú máš šikovnú dcéru a ten ďalší cvik tiež určite zvládnete bez problémov.
..u nás snežilo tuším len do obeda.....

alca85
2. feb 2010

jaj aká hanba......ja som vynadala jednej mamičke, že chce v 2.mesiacoch odstaviť bábo a dnes mi píše že to nemá 2 mesiace, ale 2 roky....no ale čo by ste si mysleli keď napíše 2,2 mesiaca?

emanka
2. feb 2010

alca, čau 😉
no čo ti poviem, pekný trapas 😀 😀 😀
My sme až teraz obedovali, keď sme prišli, o pol druhej, tak som ju šupla do postieľky a dala mlieko, no a až teraz sa zobudila, tak som nevedela, či jej mám dať obed, alebo olovrant. No tak som jej dala zeleninku, bez mäsa.

emanka
2. feb 2010

Ozaj, Zuzka, pokiaľ viem, tak ATB sa majú doužívať, aj napriek zlepšeniu stavu. Lenže deti to majú väčšinou sirup a toho je veľa, tak ten sa určite nemá doužívať. No ale fakt si prečítaj ten leták a podľa toho sa zariaď. Aj minule vám dr. zrušil ATB a vidíš, vrátilo sa mu to 😉