icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
10. feb 2010

dobrú chuť.....my budeme kašičkovať o ôsmej a dnes pôjdem urobiť krupičnú kašu.... 🙂

emanka
10. feb 2010

alca, ak to nebude chcieť Zuzka, tak to požičiam tebe, Natálka je mladšia, takže to dlhšie využije, kým to dám Zuzke, tak možno malý jej už bude liezť a nebude to pre neho bezpečné

alca85
10. feb 2010

http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=7792418
a toto je tuším podobné ako máš ty

emanka
10. feb 2010

alca, vidíš, aká si šikovná, aj sestra mi vravela, že mám kuknúť na nete...no a ten druhý je ozaj podobný môjmu....

veronikapp
10. feb 2010

ahojte 🙂 no sranda, aké fajne koleso... také som u nás ozaj nevidela...

vidím, že rozoberáte kuchtenie... nemáte nejaké tipy na mňam nátierky- pomazánky? Lebo ja už neviem čo mazať na ten chlieb. Stále to isté dookola a šunka mi už lezie hore krkom...

emanka
10. feb 2010

jaaj, Veronika, pomazánky? ja robím iba bryndzovú, vajíčkovú a občas s rybičkami v oleji....aj to vždy podľa receptu v kuchárskej knihe 😉

veronikapp
10. feb 2010

blažka- ten Hedelix je písaný od 0 rokov...ale nie sú spomenuté mesiace 😒 tak teoreticky sa môže aj celkom malým bábätkám...

emanka- tak napíš... bryndzovú poznám takú s cibuľou a sladkou paprikou, vajíčkovú nepoznám...

emanka
10. feb 2010

aj ja robím tú istú - bryndzovú, vajíčkovú musím pozrieť v kuchárke, napíšem neskôr...a tam ich je veľa, nemáš kuchársku knihu?

veronikapp
10. feb 2010

emanka- jasné, že mám 😉 ale nie je s obrázkami 😀 už keď sme pritom, nemá niekto Recepty zo života? Ste spokojné? Ja rozmýšlam, že si niekoľko dielov objednám...

už ste okúpané, nakŕmené? Laura aj Miška už spia... dnes už bola herečka v škôlke, normálne som sa nudila 😀 ale budúci týždeň majú prázdniny, tak zase bude veselo...

emanka
10. feb 2010

ja mám aj s obrázkami 😉 ale či sú tam aj pomazánky odfotené, teraz netuším...Recepty zo života nepoznám, veď aj do googlu keď si dáš recepty, tak ti ich vyhľadá milión 😕

My už sme nakŕmené, dnes mala 1.krát jablkovú kašu a chutila jej, som sa bála, lebo sa mi zdala kyselkavá, ale v pohode...inak, posledné dni nechce vôbec tuhú stravu, kvôli zúbkom, ešte stále ju asi bolia, tak teraz som jej pred kašou dala na ne calgel a pomohlo to, všetko spapala 😉

klara_klara
autor
10. feb 2010

caute...tak zatial zijem...verim ze dnes to bude dobre lebo som na pokraji kolapsu...zatial spinka okolo 9tej by mal jest a potom dalej spinkat...verim ze tak aj bude...a co vy? vidim ze diskutujete...

emanka to koleso sa da pouzit do kolko mesiacov?

spevacka
10. feb 2010

no pripajam sa ku gratulantom výmesačníkovým
varíte, varíte...no ja by som si kuchárku už teraz nekupovala, keď mám internet, veď tu je receptoooov...inak mám asi tri diely tých zo Života, sú fajn, ale teraz mi to už príde zbytočné
zajtra asi urobím aj ja tie rezance...mňam

baby, mám trocha dilemu ohľadom sedenia, Hanka mi vydrží už dlhšie sedieť bez opory aj to má rada, ale čítam, že pokiaľ sa dieťa neposadí samé, že sa nemá dávať...ako je to u vás? Mne je ľúto ju nedať, vtedy je najspokojnejšia, prehrá sa troška (keď už nespí), no snažím sa to obmedzovať, aby bola viac na bruchu...
inak ďakujem všetkým za rady ohľadom tých hlienov,
Hedelix sa vraj môže, Hanka ho mala už v dvoch mesiacoch v pohode

emanka
10. feb 2010

Veronika - vaječná pomazánka: rozmiešaš maslo (10dg), pridáš na tvrdo uvarené a nadrobno posekané vajcia, soľ a pokrájanú pažítku alebo cibuľu. Ja tam dávam aj trošku vegety a cibuľu ani pažítku nie. To je všetko...

Klára, neviem, do koľkých mesiacov, ale dovtedy, dokým odtiaľ nevie dieťa vyliezť, alebo vypadnúť. Lea už sa vykláňa z neho za hračkou, keď jej vypadne, takže už ju tam nenechávam bez dozoru. Ale keď sedím pri nej na gauči, tak v pohode 😉
Som rada, že si prežila ďalší deň, snáď to bude už len lepšie...

klara_klara
autor
10. feb 2010

spevacka ja som to sedenie diskutovala s endokrinologickou a dieta mozes davat same sediet vtedy ak sa pri sedeni vie dotknut svojich noh, drzi vyrovnanu chrbticu a udrzi rovnovahu, teda nezvali sa na bok. Ja uz mojho davam, on sa pokusal sediet uz od troch mesiacov ale kvoli chrbtici sme nedovolili ale teraz uz rovnovahu urzi a sedka pekne, vie si aj podavat hracky a uz sa ho ani nada nutit nesediet bo tak sa nudi

na hlieny pouzivame hedelix, pri vacsom nachladnuti mucosin s medom.

emanka
10. feb 2010

spevi, Lea sa naučila sama sedieť, keď mala 6,5 mes a to som ju dávala minimálne sedieť, no naučila sa to rýchlo. Ale aj keď to vedela, tak som ju nedávala, občas na kolená, keď sme si čítali, alebo na zem. Teraz ju tiež dávam sedieť, aj v tom kolese a aj na gauči, máme taký do U, takže v rohu pekne sedí a hrá sa, ale tiež iba na chvíľku. Aj ona je vtedy najspokojnejšia.....ale snaž sa ju nedávať, lebo si na to zvykne a už nebude chcieť ležať, aj Lea to tak mala a nakoniec som bola nútená naučiť ju aj ležať a teraz už to má rada....ale aj tak vyhráva sedenie 😉

klara_klara
autor
10. feb 2010

emanka tak to by asi uz pre nas nebolo bo urcite by uz chcel vyliezt to by som sa bala...musim najst nieco vhodnejsie...bo sa o neho bojim

veronikapp
10. feb 2010

klara- no teda... a príkrm papkal?

emanka- díky, vyskúšam. To by Miške mohlo chutiť 🙂
Takže podĺa vás je blbosť kupovať kuchárske knihy? Keď ja tak rada listujem a prezerám si obrázky 😀 ... no a potom si podľa toho, čo mi ťukne do oka, vyberiem čo uvarím... mám taký veľký zošit, kde si lepím kadejaké recepty z časopisov 😎 ...

emanka
10. feb 2010

Veronika, ak chceš ešte nejaké pomazánky, napíšem ti. Môžeš si vybrať:
bryndzová nátierka s rajčinou a paprikou, syrová, nátierka z topeného syra so zeleninou, syrová so sardelovou pastou, nátierka z plesňového syra, drožďová, harlekýnska, jazyková, mäsová, nátierka z marinovaného mäsa, nátierka s čajovkou, mozgová nátierka, pečeňová, pažítková, rajčiaková, sardinková s vajcami, tvarohová, tvarohová s vajíčkami, tvarohová so zeleninou, nátierka z olomouckých syrečkov, nátierka z údenáča s bašamelom, nátierka zo surových žĺtkov, zeleninová nátierka...toť vše

klara_klara
autor
10. feb 2010

veronika...mali sme zeleninu polievocku s maskom...spapal...to ma rad...na desiatu banan ten ma tiez rad...no dnes vyzeral spokojny...zatial...uvidime...ked sa vytratim a neohlasim viete co je...ked budem tu budem happpy 😉 😉 😉

emanka
10. feb 2010

Podľa mňa sa kniha zíde vždy, pretože keď idem variť, tak knižku mám na linke a stále do nej nakúkam, s PC, či s notebookom to nie je moc praktické, jedine prepísať do toho tvojho zošita, odfotiť z PC, vyvolať a nelepiť 😀

klara_klara
autor
10. feb 2010

emanka a veronika a ked to vy zhrniete...su deti v 8 mesiacoch lepsie nez v 6 tich alebo sa mam pripravit na podobne divadielka 😀 😀 😀

veronikapp
10. feb 2010

Lauru tiež dávam sedieť už nejakú dobu...viem, že sa to nemá, ale ona pekne drží vyrovnaný chrbátik a nepadá na bok...no a neobleží. Tak keď ju mám nosiť na rukách, radšej ju dám sedieť. A inak ani nosenie na rukách vo vzpriamenej polohe je nevhodné- ničí sa chrbtica. Keby sme mali tak striktne dodržiavať všetko na čo odborníci prídu, tak by sme nerobili nič...na tom čo písala klara niečo bude...

emanka
10. feb 2010

klára, ťažko povedať...naša lea je od narodenia dobrá, plakala iba do dvoch mesiacov, odvtedy len vykrikuje, ak niečo chce, je spokojná, kľudná, anjelik...ale čím je staršia, tak je to iné, lebo už si veľa uvedomuje, takže ak niečo chce a ja jej to nedám, tak začne nervačiť, plakať nie, plače iba pri cvičení.....takže keď to zhrniem, ak malého nebude nič bolieť, tak by mal byť spokojnejší, bude ho všetko zaujímať, hračka, krabička, čokoľvek, ale zas je to zložitejšie, lebo vníma viac a uvedomuje si všetko...zoberieš mu hračku, bude nervačiť alebo plakať

veronikapp
10. feb 2010

klara super, ale banán tiež dosť zapeká, vymeň za jabĺčko 🙂
niektoré detičky sú v 6. mesiacoch šikovnejšie ako tie v 8.... ťažko povedať... som aj ja zvedavá, čo napíše emanka 🙂

veronikapp
10. feb 2010

no pekne 😀 tak nejako... také zvedavejšie, bystrejšie sú 🙂

veronikapp
10. feb 2010

no a Laura je ukričanec... nechcem ohovárať vlastné dieťa, ale jej ozaj len rohy a vidly chýbajú 😝 niekedy mi je až do plaču, hlavne keď vidím deti kamarátok- proste kľudnučke, vysmiate...

emanka
10. feb 2010

veru, bystrejšie, niekedy sa mi zdá, že je až moc bystrá tá naša Lea....ale mne bolo lepšie, keď mala 6. mesiacov, bola v lehátku alebo na zemi a bola spokojnejšia, kľudnejšia

emanka
10. feb 2010

neboj, kľudne ju môžeš ohovárať 😀 niektoré deti sú proste také, musí z toho len vyrásť, my sme mali šťastie, neviem, ako by sme zvládli uplakané dieťa 😕 a Miška bola aké bábätko?

veronikapp
10. feb 2010

Miška bola anjelik- skoro vôbec neplakala...ale nechcela jesť- to som zase ja plakala ☹ do nej dostať jednu lyžičku bol boj. A ostalo jej to, bohužial, dodnes. Keď pri nej nesedím, ani sa nenaje, no a to jej aj taj vždy trvá hodinu. A s pitím detto. Keď je 10 krát nezopakujem, nech už konečne vypije ten čaj, tak aj za dve hodiny nájdem hrnček plný... Na nervy...už som aj skúšala nechať ju tak, nech robí čo chce, veď keď bude hladná a smädná, tak sa naje a napije...houby 😠 ale inak dobrá, trochu pohodlná.

Čo sa Laury týka, mm bol vraj taký ukričanec... svokra na to spomína ako na hrozné obdobie, ale že po roku, keď sa naučil chodiť, obrat o 360°C... tak dúfam, že sa to zlepší...