Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
jasne ze spime 🙂 my zaspavame pomerne rychlo 😉
🙂 🙂
ja sa idem zatial osprsit 🙂
ahojte ženy!!!
alca, gratulujem k pretočeniu na bruško 😀 určite ti tiekli slzičky od radosti, či šťastia? 😉
Zuzi, je mi ľúto, že beriete ATB, chudáčik maličký choručký ☹ 😠
K tomu stavaniu, dieťa v nejakom 5.-6.mesiaci sa pritiahne hneď na nožičky, keď ho chytíte za ručičky, vynechávajú sadnutie a hneď sa postavia...ale to len na pár sekúnd, nie nechať stáť...dr nás poslala k neurológovi, nič s ňou neskúšala, len sa ma povypytovala, že či už začína loziť a tak a pozerala do tabuľky, že čo má už vedieť(ako keby všetky bábätká boli tabuľkové 😠 ) no a tak ideme k neurologovi...že ak je to ok, aspoň budeme pokojní a ak nie, tak začneme cvičiť...ideme budúcu stredu...
zuzi, potom pozriem fotky, idem dať malej mliečko za chvíľu a spať...teda dúfam, lebo dnes spala od druhej do šiestej...no a my od tretej do piatej 😀 ....pol dňa sme prespali 😀
no huráááááá, konečne sa mi na desiaty krát podarilo natočiť túto stránku....inak ahojte....
emanka ona sa mi nepretočila prvý krát, len ona tak krásne ležkala a s ručičkami pod hlavičkou (dala som aj foto)....
no idem si Vás prečítať, dúfam, že ste toho veľa nepopísali....
no pri takomto načítavaní si nič neprečítam a asi ani nenapíšem....... 😠 ja sa na to môžem..... 😠
alca, ani mne to nejde 😠
pozrela som si fotku, ale iba malú, keď som ju chcela zväčšiť, tak to načítavalo presne 15 min a aj tak nič 😕 kašlem na to, idem večerať...ja viem, veľa hodín, ale dnes to mám kvôli poobedňajšiemu spánku posunuté 😉
prídem potom, dúfam, že sa to umúdri....alca a malá je tam bohovská 🙂 😅
problém bude mať asi MK, lebo iné stránky mi načítava normálne...
neboj aj ja som večerala len pred chvíľou....
no už to idéééééé....
pozerám, že veľa sa tu nepopísalo....
Inak aj moja pokiaľ spávala s nami v posteli a uspávala som ju na prsníku tak sa potom budila každé 2 hodky na pocucanie. Potom som si povedala dosť, že aj ja sa chcem vyspať a skúsila som to podľa toho návodu "každé dieťa sa vie naučiť spať" (či tak nejak)...no po 2 dňoch som to vzdala, bolo to moc drastické. No na ďalší deň akoby uťalo...položila som ju do postieľky, dala dudku, zapla hraciu lampu od Chicca, plienočku do ruky popri tváričke (teda hlavne tá plienočka ju ukludnila) a ona ako zázrakom zaspala. Odvtedy krásne spinká stále. Ale niekedy neodolám a dám si ju do postele a vtedy sa znova budí, ako keby cítila mliečko).
asi to tak bude, že cíti mliečko, niekedy pomáha, že dáva spať dieťa tatino, ono vie, že tatino nič nemá, tak je kľud 😉
alca, vy bývate priamo v Pezinku? Včera si spomínala, že tam nikoho nepoznáš, odkiaľ kam ste sa presťahovali? Kedy?
no ešte som nedodala, že malú som sa snažila nakŕmiť ešte pred tým ako bola moc unavená a aby zaspala sama bez cecíka.
Nie nebývame priamo v Pezinku, ale som rodená Pezinčanka. Keď som mala 13 sme sa presťahovali do Jablonca cca 25 km od PK, v 21 som sa privydala do Budmeríc, t.j. 3 km od Jablonca a teraz bývame dočasne vo Vištuku (t.j. asi 2km od Budmeríc) 🙂 . No odtiaľto nie sú nijaké spoje do civilizácie, kde mám kamošky. Ešte keď bolo teplo som to prešla peši ale teraz je to zložitejšie.
Aj ty si zažila nejaké sťahovania?
no ty sa stále sťahuješ 😀 v Budmericiach býva priateľov kamarát, ale neviem teraz meno...
no ja pochádzam z Leopoldova, pred šiestimi rokmi som sa presťahovala na Myjavu a o pol roka späť k našim 😉
Pred 3 rokmi som sa presťahovala do Trenčína a teraz v júli do Trenčianskej Teplej, to je 6km od Trenčína...no ale dúfam, že už naposledy, malá mala vtedy 8 týždňov, ja ešte z pôrodu vyčerpaná, ubolená, nevyspatá, nervózna, no hrozné voľačo....no a potom ešte to upratovanie a vybaľovanie vecí... 😠 .........ešte teraz mám nejaké veci neupratané, iba hodené v skrini 😀
no ty to máš tiež perné....tento rok chceme brať úver, a dorobiť nadstavbu u svokrovcov...no som zvedavá čo z toho bude...nemyslím z toho úveru 😝 . No len keď si zoberiem to rozoberanie a skladanie nábytku a tá halda vecí, tak ma to sťahovanie hneď prejde. Sem sme išli len zo spálňou a odtiaľto?, no nechcem ani pomyslieť.... 😖
tebe to už normálne načítava??? mne to stále blbne, už mi to fakt lezie na nervy 😠 už mi aj nabehla taká žltá stránka a tam bolo napísané, že prebieha technická údržba a že veria, že sa to ešte dnes urobí...tak neviem...
no mne to už ide pekne...ale už musím ííísť, mala sa zobudila, tak pôjdeme papať a môžem sa tešiť, že zase tak o hodinu spať....tak ako včera...nejako sa jej dokelu posunul režim....tak letíííím
dobrú noc
No, už som sem dala fotky, ale len málo, všetky sú moc veľké a ja to neviem zmenšiť 😝
Na tej profilovej fotke má malá 4 mes aj 3 týždne, ako tie vaše deťúrence teraz 😉
Už by som mala ísť spať...takže asi dobrúúú 🙂
jéééj emanka má foto 🙂 🙂 🙂 musím povedať, že malá je rozkošná...tééééda ty sa máš keď na teba hádže také úžasné úsmevy...je na spapkanie 🤐
baby vy ste sa toľko nasťahovali ako ja za celý život nie 🙂 alca...ja teraz bývam u svokrovcov, máme urobenú nadstavbu, ale máme celé podkrovie svoje s vlastným vchodom, takže s nimi dole máme spoločný len dvor 😉
včera večer som tu tiež bola,ale keď to začalo blbnúť - aj mne to hrooooozne pomaly naťahovalo - tak som šla radšej spať ( ja občas chodím spať so sliepkami 😀 )
ozaj alca môj malý zaspáva krásne sám v postieľke, len v noci keď sa začne budiť, tak ho radšej vezmem medzi nás, aby som nemusela toľko vstávať 😒 dnes v noci bol hor hádam 100-krát 😢 ale to mu odpúšťam, je chorý 😉
alca...tá fotka, kde malá tak krásne vegetí s rúčkami pod hlavičkou je úžasná...šikulka malinká 😉 😉 😉
ahojteee....
emanka ja to zmenšujem cez Microsoft office picture manager. To by si mohla mať aj ty v PC. Inak malá je krásna a má super vlásky a úsmev...mne sa malú nikdy nepodarí zachytiť keď sa tak smeje.... 😒
zuzkaku aj my to tak budeme mať, že s vlastným vchodom a spoločným dvorom, teda ak sa to dá dvorom nazvať, lebo svokor zvlakuje hocijaké haraburdy.....
a k tej svokre....no ono to bolo tak...ona bola tá najlepšia svokra, len do narodenia Natálky...potom sa mi začala do všetkého starať a to ja maximálne neznesiem...teda dovtedy sa nám starala do financií, ale to som nejako prekúsala..na malej stále niečo videla...nepáčila sa jej jej stolica, kýchanie, štikútanie, plač, studené ruky a furt dokola ako ju mám obliekať atď....hlavne, že ona ju stále babušila do deky a potom bola celá spotená...tak som sa s ňou už neraz pohádala, ale teraz to začína byť zase v pohode (aj keď niekedy prestrelí). Ale dokážeme sa dobre o hocičom porozprávať 🙂
a som jej povedala, že ona si už svojich chalanov vychovala a , že ja sa postarám o svoje dieťa...
kde stéééééééééééééé.....
za celú hodinu nikto a mne sa za chvíľu malá zobudí... ☹ ...
a ďašia hodina.....
ahoj, som tu, ale iba na chvíľku ☹
ďakujem...za malú...ona sa už asi 2 mesiace vždy smeje, keď vidí, že držím telefón a idem ju fotiť, asi si zapamätala, že sme sa ju vždy snažili rozosmiať, keď sme ju fotili 😀 ....takže teraz je na každej fotke vysmiata ako lečo, už sa nedá ani odfotiť bez úsmevu 🙂
no ja mám super svokru, síce príde za malou raz za mesiac na 10 minút, ale čo už...a raz za mesiac ju povaruje, keď idem kaderníčke, ale ja sa jej nechcem doprosovať, hlavné, že u nich býva ich prvá vnučka, o ktorú sa starajú ako o vlastnú-jej mama je v zahraničí-no a nikdy nezabudnem, keď mala malá asi 3 týždne a nechcela nám ju povarovať, keď sme išli niečo vybavovať, nakoniec si ju zobrala a keď sme už potom odchádzali aj s malou, tak povedala Maťovi, že my sme si urobili dieťa, tak nech sa staráme 😠 😲 chápete to? No nech sa strčí do r..i!!!
Ale inak sú v pohode, pomáhajú nám hlavne finančne, ale tá nemateriálna pomoc by tiež bodla 😉
No a tiež, ja som vždy rozmýšľala ako blázon, čo obliecť malej a ona potom vždy - a neni jej teplo? a neni jej zima?
veď ona má studené ruky, obleč ju...ona štikúta, je jej zima.....nedala si vysvetliť, že malá vždy po grcaní štikútala a že bábätká mávajú studené ruky...hrôza 😒
ach tie svokry....a niekam odchádzaš?
Ozaj, dievčatá, musím sa pochváliť...naša Leuša od včera dáva pápá 🙂 učila som ju to asi 3 dni a pozerala na mňa nechápavo a rehotala sa tomu a včera zdvihla ruku a zamávala 🙂 a dnes tiež...no ale asi tu nikto nie je a ja sa budem musieť venovať malej za chvíľu ☹
neodchádzam, ale malá už vyžaduje moju pozornosť, asi pôjde spinkať
tak to ti gratulujem.....úsilie sa vyplatilo....
aj u vás sú poladovice?
my pôjdeme spinkať asi tak za hodinku.....teraz mii tu vymýšľa na rukách
ďakujeme 😉
pravdu povediac, neviem, či sú poľadovice, ešte som nebola vonku, ale vyzerá to, že áno 😝 alca, už musím ísť, dám malej čaj a potom pôjdem obedovať a asi niečo porobiť, možno ešte dobehnem na chvíľu, malá už reveee, ahoooj zatiaľ 😉

ešte nespíte?