icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

emanka
13. feb 2010

keď spomínaš toho 5-ročného, tak môj nevlastný synovec má 7 rokov a je na tom podobne. Teraz chodí po psychologoch a zistili mu, že sa nevie sústrediť, teraz ma nenapadá, ako sa to volá, jaj poruchu sústredenosti a tie psychologičky sa pýtali na všetko do 1 roka, že všetko so všetkým súvisí. Pýtali sa na pôrod, či vedel loziť, ako sa vyvíjal motoricky, proste všetko....to by ma ani nenapadlo, že ten 1. rok ovplyvňuje celý náš život.

zuzkaku
13. feb 2010

emanka...s tým cvičením, máš pravdu...každej mamine keď vidí ako jej dieťa pri tom silno plače, trhá srdce...Tak ak vidíš zlepšenie a aj sama sestrička ti povie, že netreba dlho...urob tak ako uznáš za vhodné...

šimonovi sme vybrali iných krstných - kamarát s manželkou...nechceli sme už volať ich, keďže ani oni nás nevolali k 2 deťom, pochopili sme to tak, že sme si kvit a dosť...ona nepracuje a on je hrozný škrob na peniaze, ale keď píšem, že hrozný, tak to myslím tak, že hrozne hroznýýýý a aký dudroš, joj s takým chlapom by som za nič na svete, obdivujem ju...ona je moja sesternica, je zlatá...

emanka
13. feb 2010

Ozaj, dnes boli u nás takí známi, majú 4-mesačného chlapčeka a ako sedeli v kuchyni, tak ten tatko mi hovorí, že ty dávaš ešte nutrilon: Veď tá vaša už je veľká, dávaj jej normálne mlieko 😀

A jedna moja kámoška začala teraz s príkrmami, ale tak, že v jeden deň polievku, na druhý deň puding, no katastrofa....v polievke všetko a ešte aj solená...a puding z kravského mlieka 😝

A verím tomu, že ich deti budú v pohode....teda, dúfam, ale veľa ľudí takto prikrmuje..

zuzkaku
13. feb 2010

emanka... 😕 😕 😕 😀 , ozaj niektorí to robia hneď a zhurta, keď všetko tak všetko...Aj ja som sa už s takými mamičkami stretla...no čo už... 😒
ja sa riadím podľa jedného veľmi dôveryhodného zdroja....chceš vedieť podľa akého?? No podľa emanky... 😀 😀 😀 ozaj, 😀
a keď sme pri tom, kedy si to začala dávať Leuške jogurt?

o tom, ako si písala, že vývin v prvom roku veľmi ovplyvňuje ten ďalší, je čisto čiste pravda pravdúca...
študovala som psychopédiu a mali sme tam množstvo predmetov, kde sme sa učili o vývine dieťaťa a jeho psychike....zapamätala som si hlavne to, že dieťa do prvého pol roka života ak prekoná nejakú infekčnú chorobu, je dosť možné, že to postihne jeho mozog, a práve z takýchto prekonaných infekcii sú potom rôzne retardácie...

klara_klara
autor
13. feb 2010

Ahojte 😉

klara_klara
autor
13. feb 2010

ako sa mate?

zuzkaku
13. feb 2010

ahoj klara 🙂
ako sa máte?

zuzkaku
13. feb 2010

klara... 😀 😀 😀 my celkom ok, hlavne, že sme zdraví...a čo vy?

emanka
13. feb 2010

zuzi 😀 😀 😀 že dôveryhodný zdroj 😀 😀 jogurt od ukončeného ôsmeho mesiaca, ešte máte čas 😉

no zaujímavé je to s tým prvým rokom života 😕 😕

Klára, ahoj....už je trošku lepšie? skúsili ste tú flašku?

zuzkaku
13. feb 2010

emanka...tak kedy ten jogurt? 🙂 😉

zuzkaku
13. feb 2010

jej prepáč, ty si medzitým odpovedala... 😅 ďakujem, tak ešte vyčkáme...

emanka
13. feb 2010

máš to hore 😉

zuzkaku
13. feb 2010

už vidím... 😉

emanka
13. feb 2010

ako to rýchlo letí, Šimonko už 7 mesiacov, nedávno, keď si sem prišla, mal 5,5 a teraz už je veľký chlap z neho...hm hm hm....a kde zmizla tá Klára?

klara_klara
autor
13. feb 2010

tak vselijak stale sa v noci furt budime, tvari sa to ako brusko, ale potom chce hned jest...ja uz sa v tom nevyznam...fungujeme takto...rano pije cca o 9 mlieko, okolo desiatej mu davam desiatu-nejake ovocie-uz sa vyhybam bananu, lebo zapeka tak davam len trosku obcas, na obed okolo 12-zeleninovo masovy prikrm+ked chce zapit mliekom, o 3 mlieko, o 6 mlieko, dnes som dala o 6 aj kasu-ryzovu s odsatym mliekom s obsahom bakterii na travenie, a o 7 chcel este mlieko a pred chvilou zase-co nechapem...baby kde robim chybu 😠 😠 😠

klara_klara
autor
13. feb 2010

neviem kde robim chybu, pretoze sa mi v noci budi cca kazde 2 hodiny, prdka, place akoby ho bolelo brusko ale vzdy sa ukludni len ked mu dam pit...hroza 😝 😝 😝

klara_klara
autor
13. feb 2010

emanka a flasku sme skusili-vypil vsetko a zacal revat ze este chce...no koniec...

zuzkaku
13. feb 2010

no veru, rýchlo letí ten čas...
klara asi kŕmi drobčeka...

emanka
13. feb 2010

a keď mu dáš piť, tak pije dlho? alebo len pocucká trošičku a spí...možno ťa chce iba cítiť, alebo je to len zvyk....chybu nerobíš nikde...

klara_klara
autor
13. feb 2010

myslite ze mu cez den davam dost...lebo kym sme nedokrmovali papal v noci kazde tri hodky nie tak casto...alebo mu to moje mlieko nestaci 😠

zuzkaku
13. feb 2010

jej klari, ty si tu? Mne akosi neukázalo tvoje odpovede... 😒

ja si myslím, že možno je hladný...keď ti vypil celú fľašu (koľko?) a ešte chcel, tak asi ho už len tvoje mliečko nezasýti...
ja to robím takto...celú noc bez mlieka, ráno o 7:00 150 ml mlieka, o 9:00 pred spaním 120, okolo 11:30 obed príkrm okolo 13:00 120 ml mlieka pred spaním, o 15:00 ovocie, 17:00 mlieko 19:00 kaša a za tým ešte 90 ml mlieka...

klara_klara
autor
13. feb 2010

zuzi ty uz nekojis? aku davas um? toto vsetko mlieko co tu mas je um?

klara_klara
autor
13. feb 2010

ako zena zisti ze dietatu jej mlieko nestaci a potrebuje prejst na UM. Kurnik a ja som chcela kojit aspon do 1 roka 😒

zuzkaku
13. feb 2010

klara...už nekojím vôbec, dávam mu Nutrilon, odkedy som prestala kojiť a začali sme s príkrmami, spí mi v noci oveľa lepšie...stane sa aj teraz, že sa budí častejšie v noci, ale už to nieje hladom, ale skôr len také prehadzovanie sa alebo chce cumlík...Jemu asi nestačilo to moje mliečko, som rada, že som ho kojila plne celých 6 mesiacov, ale teraz som zas rada, že mi pekne vypije mliečko z fľaše a hlavne, že aj v noci je lepší... 😉

zuzkaku
13. feb 2010

juj, klari ja ťa nechcem odhovárať od kojenia...moj dr. povedal, že prestať kojiť je trestný čin... 😀 , je to to najlepšie a najprirodzenejšie, čo môžeš dať svojmu bábu...skús možno po kojení dokŕmiť ešte fľašou...aj alca to takto jeden čas robila, teraz myslím, spomínala, že už opäť len kojí...

zuzkaku
13. feb 2010

babenky,,,ja idem spať, pekne sa mi tu mávajte a zajtra, že ste tu ako na koni... 😉

emanka
13. feb 2010

klára, skús sa opýtať annag, ako zistíš, že mu tvoje mlieko už nestačí...my papáme menej a stačí jej to:

8.00-150 mlieka
10.00 - rožok so syrom, alebo jogurt s výživou ovocnou
12.00-mlieko v postieľke, 150-180
14.00-obed, mäso, zelenina
16-17.00 - ovocie, rožok
18.30-kaša
20.00 - mlieko, zarobím 150 a vypije niekedy len 20ml a spí do rána...

emanka
13. feb 2010

Zuzi, ahoj....ja ti závidím, že takto skoro zaspíš...ja chodím neskoro spať a ráno potom nervačím, chúďa Lea 😖

klara_klara
autor
13. feb 2010

no veru sa musim popytat bo tomu nerozumiem a nechcem abz chudacik trpel hladom ☹ ☹ ☹

babullka1
14. feb 2010

Ahojte krasneho Valentina zelam vsetkym...nam uz ustupili teploty,ale zato vcera som skoro umrela od strachu-maly sa mi v noci dusil a to som bola sama doma manzel v praci...😔 mal plnu pusinku slin a hlienov co mu postekali z nosteka a pritom ked isiel spat tak soplik nemal 😔 ...a nemohol sa vobec nadychnut len zacal chrcat a lapal po dychu a natahovalo ho na zvracanie...Tak som ho nahla do predu a snazila som sa aby to vyvratil....ked sa mu konecne podarilo nadychnut tak spustil taky plac co som este u neho nezazila az sa zachadzal....a hodnu pol hodinu som ho nemohla utisit...no nikomu neprajem 😔 😔 😔 Boze este teraz sa trasem ked to pisem.....