Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
na alergologiu pojdeme ked sa oteply ale vsetko ma tak ako ja a ja mam toho teda dost co nemozem ja tak ani lili
dzio...veď ja len tak, pekne to vyzeralo s tým mäkčeňom...mne tu tiež občas naskočí pekná blbosť... 😀
no balíčky mám aj ja surové, tiež si myslím, že to možno nieje práve najzdravšie dávať mraziť uvarené jedlo a potom ho opäť rozmrazovať a zohrievať.... 😝
ja som si nedala métu do kedy kojiť, aby som sa zbytočne nestresovala, že nebudem môcť.....je mi to viacmenej teraz už jedno....
no jak stukam tak stukam neviem
dzio...no s tou alergiou...škoda...no ale na tom všetkom zlom, je super aspoń to, že vieš približne čo áno a čo nie... 😒
klara...môj teraz nosí veci na 6-9 mes. ale neviem aká to je veľkosť... 😖 asi 78...? a žeby na 1 rok bola veľkosť 86?... 😅
zuzi tak to neviem....idem kuknut asi na nejake velkostne tabulky
dievčatá...majte sa pekne a dobrú noc všetkým....pa 🤐
aj ja idem babky...dobru noc a nech aj deticky dobre spinkaju 😉
dobrú noc aj vám....
dobru noc 😉
ahojte, asi tu už nikto nie je, nevadí, ja len prečítam, čo ste popísali a idem spať....pozerala som Bátoryčku 😉
klára, už môžeš dávať lepok...daj malému žužlať kôrku, potom mu aj rožok strč do ruky, tým si vlastne nacvičuje dieťa samostatné jedenie a aj žuvanie...
Zuzi, 6-9 mes. je 74, 9-12 je 80...ale Klára, to sa dá ťažko predpovedať a aj veci kupovať, keď to ty osobne nevidíš, Lea nosí aj 74 a aj 80 a dokonca aj 86, každý výrobca má inú veľkosť...dokonca, čo má zimnú bundu, 9-12, tak už jej je malá, nosila ju v novembri a bola jej len tak-tak...takže moc toho nedávaj kúpiť...
spevi, vstávame o 8-9-tej a občas aj o 10...mäso bolo karé 😉
klára, píšeš, že máš odporúčané piškóty a chleba od začiatku 8. mesiaca, ale to už máte, pred pár dňami vám začal 8. mesiac 😉 kľudne začni dávať po troške lepok, nové štúdie dokázali, že čím neskôr sa....vlastne, nebudem to písať, lebo ty prídeš zajtra večer a nebudeš čítať, čo sa popísalo, takže je to zbytočné...
Zuzi, je mi ľúto, že Tomi musí nosiť okuliare...ako to on berie? zvykol si? alebo sa preto aj trápi? či trápil?
alca, syn Maroš - dobréééé 😀 😀 😀
dzio, že měso - dobrééé 😀 😀 😀
Spevi, ozaj...neviem, či sa to robí, ale gratulujem k 1. vypadnutému zubu 😀 😀 teraz si tu nebudeme len gratulovať k vyrasteným zubom, ale aj vypadnutým 😀 a za chvíľu budú aj nám vypadávať 😝 😀
no, tak som si pokecala, môžem ísť...dobrú noc 🙂
ahojte babule, tak ako vidím som tu prvá, no supiš.......
najskôr som si bola umyť zadok a skoro som sa strepala lebo môj drahý mm nechal krpcovu plienku vedľa práčky, tak som si roztiahla ten otvor dole asi po veniec 😝
malý si tri krát šlahol hračkou do hlavy - dala som mu už konečne hrkálky čo dostal od mm kolegýň ale sú ťažké tak som ich odopla a môj syn sa hrá s nimi tak že skúsim či vydrží hračka alebo moja hlava - skúste hádať kto vyhráva..........
včera som tu nebola a načo - nasratá som bola jak brigadír - malý mal svoj deň a nonstop rev o jednej som to už vzdala a nacapila si MP3 a začala som vešať prádlo ktoré bolo v práčke od rána......krpec samoška reval o dušu, prišiel mm a zobral ho von a suseda vraj aký je zlatučký a dobručký - no nekopnete ju do píšťale?
tak dnes spinká, ja som kuk hokej ale čo sa dá robiť keď mantáci zabudli na ktorú bránku hráme 😀
ahojte 🙂
blažka- nááááhodouuuu, naši boli dobrí, česi dali 2 šťastné góly... ale aj také sa rátajú...to je fakt...
emanka- tiež som včera pozerala Bátoryčku... a súhlasím so všetkým čo si písala...aby som sa nemusela opakovať 😉
zuzka- a s tými očkami sa nebude dať niečo robiť? Veď teraz sa už robia operácie laserom... či to sa môže až v dospelosti, neviem...
veronika ten jeden gol uznávam, jágr je ako utrhnutý z reťaze ale ten pred bránou - to bol chaos ako na luníku IX 😕
báthory som si kuk aj ja ale poviem vám sem-tam ma natiahlo ako anorektičku pri jedle, niektoré tie detaily krvy neboli k sledovaniu 😝
no a poslušne hlásim že nastupujem diétoš, som jak vlk v baranovom rúchu a sardinka v oleji takže začínam, kukla som tetu Cindy a tá trubela už cvičila od druhého týždňa po tehu - ja som ešte hádzala hlavičku na kachličky v toalete takže je dobrá dievčina 😠
ešte k tomu mäsu- ja ho mám zmrazené uvarené, tak 6 kociek v jednom balíčku. Nevidím na tom nič hrozné, keď ho uvarím, nechám vychladnúť, nabalím do sáčkov a zmrazím. Potom si už len vytiahnem, pridám k zelenine, kým sa tá uvarí, mäsko je rozmrazené a zohriate, hneď sa skonzumuje, prípadne ešte ostane na druhý deň. Dávame mraziť aj hotové mäsové obedy pre nás, keď navaríme toľko, že to nezjeme. Je to veľká pomoc, potom už len vytiahnem z mrazáku dózu, zohrejem a je to. Inak sa to odporúča aj tehulkám, nech si ešte pred pôrodom navaria obedy a dajú namraziť, aby mali po pôrode menej práce v kuchyni. Takže asi zlé to nebude. A robila som to tak aj pri Miške. Veď to zas neprihrievam donekonečna 😉
emanka- blahoželám k výmesačníku 😉
blažka- čítala si tému o detoxikácii organizmu? Písali tam viaceré o svojom stravovaní- do obeda iba ovocie, na obed zeleninový šalát, na večer nejaké ľahšie varené jedlo... keď dokojím, tak sa na to určite dám plus k tomu nejaké prípravky na ten detox, nech sa trochu prečistím 😉
veronika ja som takto malému urobila prvé príkrmy do mrazáku a zdali sa mi moc vodové ale je pravda že pre nás mrazím do misiek ak je toho veľa.........
takže malému uvarím na tri dni a mám pokoj, akurát včera sme začali s kuracinkou a veru chutila síce mi časť hodil do vlasov a on mal za uškom ked som ho večer ešte kúpala ale dalo sa.........
detoxikácia asi nie, idem na 90-dňovku uvidím či zaberie........
čítam, že 90-dňovka valí úspechy 🙂 tak hor sa do nej a držím palce...a koľko máš v pláne zhodiť?
nooo- pre malú nemrazím hotové príkrmy, ozaj len to mäsko. To zas nie je toľko, hodiť do hrnca 3 hlavičky brokolice, kúsok mrkvy, póru, zemiak... ale zase ak by som mala každý druhý deň hodinu a pol variť 3 kocky teľacinuy, tak to nie... to si radšej vopred pripravím 😉
Laura tu vedľa mňa hopsá na štyroch 😀 sa jej to zapáčilo 😀
no idem niečo porobiť, lebo keď tu zasadnem, tak už neurobím nič... pekný deň 🙂
moja mala som 65,5 a teraz mám 81,5 a takže do pôvodnej váhy je toho dosť 😠
veronika to je pravda ja začínam len s kuracinou a tá je rýchlo hotová, takže to mäso asi budem aj ja mraziť........
ahojte....len vás zdravím a prajem všetko naj Leuše a Lauruše k výmesačníkom.....bóóže že už 9 mesiacov....
Blažka ty sem chodíš tuším buď ako prvá alebo ako posledná a kam prosím ťa chodíš na tie prirovnania...?
😀 😀 😀
a držím palce v chudnutí a prajem véééľa trpezlivosti.... 🙂
Leuška a Laurika, všetko najlepšie
emanka, ja ťa vidím ako čítaš všetky zameškané príspevky a robíš si poznámky na papierik, čo komu odpovedať. alebo si všetko pamätáš?
Matúš šiel dnes po dvoch týždňoch do škôlky a Hanka spala supeeer. Bola v noci hore, ale tak kratulinko, že som to ani nevnímala takže o 6.20 som sa zobudila vyspatá 😀 aký je deň krásny 😀 blažka a v´daka tebe aj veselý 😀 😀 😀
natrela som jej večer zase ďasienka,možno aj to zabralo
a Šimonkovi k všetko naj k 1. zúbku....
jasneee 😉

baby aku velkost maju vase deti? aku velkost bude mat dieta v 1 roku. ide mi o cislo, lebo znamy ide do zahranicia a chcem dat malemu kupit nejake vecicky aj topanky na 10-12 mesiacov, to uz bude leto, len neviem cisla ani veci a ani topanok a mam si to do pozajtra napisat co chcem