Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
emanka- no mňa porazí... ty si mala také problémy? To ešte stále poci´tuješ nejaký rozdiel v dľžke alebo sa to tým strojčekom zrovnalo? Tvoja mama si s tebou teda užila... 😒
ahoj Veronika, tak dnes si sa rozšupla pri nakupovaní 😀 super, aj to treba...
no a u nás je krásne, v tieni 12 stupňov a na slniečku je úplne príjemne, ani vietor nefúka, tak je to ok, malá spí vonku....aj my máme zateplené nohavice, ale to sú menžestráky a podšité, takže na začiatku zimy som jej dávala aj pančušky pod to a aj teraz jej dávam...no a potom budem musieť kúpiť nejakú jarnú bundičku, aj čapicu...
alca- vychutnávaj... zááááávidííííím, som dúfala, že sa aj nás vyjasní, ale ništ... stále hmla 😖
Veronika a aké vám predpísala? HA? a ako jej to budeš dávať, keď odmieta flašku? to asi nebude jednoduché....a budeš ešte aj kojiť popri tom?
Ešte mám tu nohu kratšiu asi o 0,5 cm a je to aj poznať na chôdzi, ale iba keď sa poriadne zadívate, alebo keď sa ponáhľam...ale inak v pohode...
alca, veru, sme bojovníčky, musíme, keď sa život s nami nemazná 😝
chúďa Natálka, tie nechty sú hrozné 😝
alca, choď veru, je tam krásne, teda dúfam, že aj u vás
emanka- hej HA... neviem ako to vymyslím, budem skúšať dávať fľašku...ale popri tom ešte aj nakojím 🙂 som neverila ako sa na to dá zvyknúť- na kojenie, zo začiatku mi to tak liezlo na nervy 😖 no, moje dievčatko, malé babatko už vyrástlo...
0.5 cm to sa dá, nie? Si pamätám, že aj ja som mala nejaký mini rozdiel, kázali mi len dávať nejakú vložku do topánky, ale ja som na to stále zabúdala a nejako sa to samo zrobilo... 🙂
a z pohárika ešte nevie piť? ja dávam malej vodu z pohára, síce vylieva, ale inak už nechce...no ale s mliečkom by to asi nebolo bohviečo, to by viac vyliala ako vypila...no držím palce, nech sa naučí na flašku....hmm, tie malilinké bábätká už teda dosť vyrástli, ja tomu niekedy ani nemôžem uveriť 😕
no a pol cm je už pohoda oproti 5 cm...to by som bola iný žofré de pejrack 😀 😀 netuším, ako sa píše 😝
alebo takéto malé deti sa nevedia naučiť piť so slamkou?
emanka 😀 - že žofré
z pohárika pije, ale potiahne 2-3 krát a už prská, vypľúva... no najlepšie by bolo, keby sa naučila rovno na hrnček, ale silne pochybujem 😝
pozerám- máme 5,9°C hurá hurá 😅
dnes mala Miška prvýkrát plavecký, tak som zvedavá na zážitky 😅 a na to, či nedovlečie domov chrípku... v takom počasí 😝
a čo Leuška? Nejaký nový pokrok?
so slamkou? O tom som ešte nepočula... 😕
lúčim sa... ide moja sestra...
jeej, závidím Miške 🙂
tá slamka ma len napadla, dať ju do pohára a nech ťahá, ale to pochybujem, že by vedela 😒
Lea žiadny pokrok, jedine, že sa posadí v postieľke, dá sa tak nejak na bok a chytí sa postieľky a sadne si...
ja už končím, lea prišla s maťom domov, idem jej dať obed....ahoj zatím 🙂
ahojte lilinka skusa zaspat, tak idem vam napisat emanka dakujem za pochvalu , boze no si si tiez svoje zazila a ked sa ti to teraz vracia ,tak kedy ?pri zmene pocasia alebo pri zatazi?veronikapp kupila som ho z bazaru z MK celkom novy aj z dobierkov ma stal 32,70e noveho co som pozerala tak na objednauku stal okolo 47e aj z dobierkov, k tomu mliecku HA ja som ho lili davala ale nechcela to vobec lebo ma horkastu chut 😝 tak lilinka asi hajkat nebude ma debatny kruzok v postielke , zatialma teplotu 37.7 tak uvidime vecer , sopliky stale odsavam, chudatko hned ako ma vidi z odsavackov tak velky plac, veronikapp no Miska pride unavena z toho plaveckeho , voda vie pekne unavit, ale urcite to bude prenu zazitok 😉a este, lebo zabudnem, neviete nahodou poradit:dnes tu zuzka mala kamaratku a jej sestra ma momentalne ovcie kiahne , ale ta kamaratka uz mala ovcie kiahne uz ako 6rocna , myslite ze aj napriek tomu sa moze liluska nakazit ked nebola v priamom kontakte s tym dievcatkom?lebo mne sa vidi ze clovek co mal kiahne sice uz druhy krat ich nedostane ale ten virus ma vsebe len to neprepukne , co si myslite?lebo tak sa bojim , no este tak to by nam chybalo preboha,
ahojte....no tak vonku bolo úúúúplne super.....veronika, tá hmla prišla od nás, tak tu bolo celý deň včera....zajtra sa môžeš tešiť na slniečko.....u nás bolo dnes krááásných 12°C.
Dnes sa tu stavil Maroš a priniesol mi ružu, že za to že sme sa večer pochytili....aj keď som tomu bola na vine ja...no nevadí...chudáčik, ale zas začína mať nejaké depresívne nálady....
Dzio s tými kiahňami ti veru neviem poradiť, ale skôr si myslím, že by to nemala dostať..... 😔
Veronika ja by som malú na tvojom mieste už neučila piť z fľašky, ale skôr z pohárika s tým nádstavcom, ktorý nepreteká, ale musí sať. No Veronika ja som sa tak rozšupla s nákupmi cez net, už sa budem musieť krotiť....bo nás privediem na mizinu.... 😒
Emanka, super, že sa ti tá noha upravila.... 🙂 že žofré..... 😀
Inak ak sa tu náhodou neukážem, tak to znamená, že Maroš je doma a ja som mu sľúbila, že dám netu pokoj......no hádam to vydržím.... 😔
kristova noha, zase ste toho popísali, baby čo ani nič iné nerobíte? do prdele vás nakopať, potom len čítam a cítim sa jak autista pri vás 😒
prečítam a čo si zapamätám odpoviem 😉
ahojte,
dzio, ani ja neviem, ako je to s tými kiahňami 😒 A presne ako píšeš, noha bolí pri zmene počasia a tiež pri záťaži, keď dlho chodím alebo stojím...a tiež keď som v tehu pribrala... No a dúfam, že Lili sa už nezvýši teplota, snáď bude len klesať...držím palce
alca, vidíš, aký je Maroš pozorný...no a dúfam, že sa mu tie stavy nevrátia, že to je snáď iba tvoj pocit...aj u nás bolo krásne, my sme boli aj poobede vonku...
Teraz končím, ideme sa kúpať...
dzio tak inteligentú dcéru máš - skoro som sa pocikala ako som bručala.........
veronika neboj maličká bude v poriadku držíme palce.........
emanka tiež mám problémy s klbami a ked kráčam ako strela tiež je vidieť že krívam 😖
alca ja som ešte neskúšala pohárik s nádstavcom, respektíve ešte nedošiel 😉 tiež som maniak na nákupy cez net, už nám došla termoska najedlo, tanierik na papanie s príborom a misky na zásoby jedla do mrazáku 😀
ahojte 🙂 dzio kľud, malá sa nemá ako nakaziť 😉
Miška prišla naozaj zničená 😀 mohli by chodiť častejšie nech si vybije tú prebytočnú energiu 😅
u kaderníka to dopadlo ok, trošku to nevyšlo podľa mojich predstáv, vpredu mám také dva skoro biele pramene 😝 ... možno to je len o zvyku 😕
alca- len sa pekne venuj mužíčkovi... 🙂
Myslím, že Lauru budem musieť najprv navyknúť na novú chuť mlieka, až potom ju budem učiť na hrnček 😒 ´skúsim jej dať ráno fľašu a uvidím...
blažka- ja som si už povedala, že z netu objednávať nebudem, lebo veľakrát som ostala sklamaná... hej no veľakrát som si to povedala 😀 a minule som už obzerala na jednej stránke, aké krásne detské veci majú...
emanka- asi si mala pravdu s zými tričkami dopodopo, že sa praním rozťahujú. Teraz som telefonovala so švagrinou a tiež sa sťažovala, že tam žiadne tričko už nekúpi... tak neviem, lebo mne sa to stalo iba raz 😕
dzio... 😵 náádherné...zuzu je super človiečik, super, že máš pri sebe takú úžasnú dcéru, ktorá ti aj pomôže, ale aj vie oceniť tvoju námahu a to čo pre nich robíš...dobre padnú takéto slová... 😵
emanka...no veru ti to nezávidím s tou nohou...je to blbé...a asi tiež reaguješ na zmenu počasia, že? Inak čo nové? lea sa už stavia na 4 častejšie? Skúša to?
alci...zlatý je ten tvoj Maroš... 🤐 ,to by mali robiť všetci muži aspoň 1-krát do týždňa...
blazka..zdravím a závidím krásny slnečný deň...u nás celý deň hmla...
veronika...no super nákupy, čo všetko si pokúpila? Aj ja som dnes čo - to drobcovi aj Tomimu v Po nakúpila... 😉
ahoj zuzka... to by sme sa asi mali presunúť do mánie 😅 no veľa veľa... ešte asi nikdy som naraz nekúpila toľko oblečenie, až mám výčitky svedomia 😖
a ako vy? 4o si pokúpila ty? Ako Šimonko? A Tomáško už chodí do školy?
ahojte, ja len na skok, Lea ešte nespí, vykrikuje z postieľky, porazí ma, ale asi ju tie zúbky bolia, skoro celý deň nič nejedla, z každého iba trošku, asi tretinu...dúfam, že to je ozaj len z tých zúbkov, neviem, či aj neschudne, keď tak málo papá...
Zuzi, hej, pri zmene počasia to bolí ako fras...dnes si bola na tej angline? Lea sa už častejšie dáva na 4, ale kým začne loziť asi ešte chvíľu potrvá...
Blažka, tak aj ty si taký pejrac? 😀
Veronika, tie vlasy budú len o zvyku, ja tiež, keď som prišla od kaderníčky, tak sa mi zdalo, že som nejaká moc blonďavá, ale o týždeň už to bolo v pohode...no a dopodopo neupujem, to sme iba dostali, ale aspoň viem, že kupovať nikdy nemám...
veronika... 😀 na mániu sa zďaleka nechytáš... 😀
ja som chcela využiť hlavne kupón, ktorý nám prišiel z tesca z tej karty clubcard...dostala som zľavu 8 eur, pri kúpe dojčenského oblečenia za 20 a viac eur...tak som už nakúpila veci na 12-18 mes... 😉 a ešte jedny pančuchy a čiapku takú prechodnú... 😉 Tomášovi športovú košeľu do školy....hej už chodí, prázdniny sa skončili a on už chudák zarezáva... 🙂
šimon má dnes popletený deň...od 11:00 bol s mojou mamkou až do 19:00... 😒 (no nemám rada tie stredy kvôli tomu)...teraz večer chudák nemohol zaspať v postieľke, už som myslela, že ho budem musieť kolísať, ale nakoniec to zvládol sám...
no a čo všetko si nakúpila ty? Aj niečo pre seba?
mimochodom...emanka....u nás v Tescu ešte stále majú tie spacie vaky za 4 eurá...také ružové so srdiečkami...myslela som na teba... 😉
emanka- ale určite Leuške tie ďasienka potieraš... chúďatko malé ☹
zuzka- sebe som nič nekúpila... je väčšinou len deťom 😒 ale pôjdeme do Poľska na trhy, možno o mesiac alebo dva, hlavne na topánky pre všetkých, tak dúfam, že aj pre seba niečo kúpim 😝
najviac som hrdá na jarnú bundu pre Mišku, stála 780 Sk, ale dala som na ňu ten zľavový kupón v Takku, takže bola za polovicu
😵 😵 😵
veronika....také nákupy mám aj ja najradšej...keď ma niečo vyjde super lacno, tak sa potom z toho vytešujem, ešte 3 dni... 😀
emanka... poslednú dobu tu pozerám, že asi všetke deti začínajú byť mrzuté a nervózne...neviem čím to môže byť...aj v noci zle spí?
ozaj, teraz pri prezliekaní šimona som si všimla, že má opäť vyhadzaný celý chrbátik...včera som mu skúsila dať zeler do príkrmu...bolo ho ale len troška... aj som si myslela, že je to alergén, ale chcela som vyskúšať...no dnes reakcia poriadna...do kelu! 😠
zuzka- zeler je veľmi silný alergén a nemal by sa dávať dokonca až do 3 rokov 😕
no ešte niečo....veronika, ďakujem za info ohľadom HA mlieka....
je to presne tak ako som si myslela....to len ten náš dr. vymýšľa....on to asi berie tak, že to dáva z vlastného...nechápem aký má problém predpísať mi mlieko, keď drobec má ekzém a ešte v januári sa to dalo v pohode... 😠
zuzka- on to bude mať možno pomýlené... skús mu povedať, že si si o tom niečo pozisťovala 😕 alebo si nájdi ného, keď ten je taký trubiroh... 😝
ahojte chcem sa spytat ako a ci vobec mozem dat malej cviklu ma 9 mesiacov ak ano mate nejaky recept? Dik

no emanka tak už vieme po kom je Leuša taká bojovníčka..... pred chvíľou si Natálka tak škaredo, zaškrabla do ďasna, že sa jej to dobre rozkrvácalo......no a my si ideme teraz von vychutnať slniečko....papa 🙂