icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
16. mar 2010

mne z tej dedry teraz prišiel taký sasankový mop......je perfektný na suché utieranie tých chuchvalcov prachu....potom to len vyprášim a je znova čistý....na mokro som s tým ešte neumývala....

emanka
16. mar 2010

teraz som našla metlu, ktorá vydrží až 50 minút, no ale stojí až 2000,-sk, tak ešte popremýšľam a pohľadám....a našla som aj takú, čo sa dá aj vonku používať, zametať chodníky a tak, no a Maťo hneď, že kúp ju, aspoň nebudem musieť dvor zametať 😝 no máme tam 2 chodníky, aby neumrel 😝

alca85
16. mar 2010

emanka kúp si ten vasávač lienku.... 😀 😀

http://www.molpir.com/vianoce/lienka-ready.html

je tam aj video...

emanka
16. mar 2010

😀 😀 ja už som nad takým rozmýšľala, ale bol o mnoho drahší, ten stál až 15000 sk...ten drahší má aj ten beznohý, čo nám robil žalúzie a že tak čisto v živote nemal, to nie len vysáva, ale aj čistí vodou, s tými kefami a aj čistiaci prostriedok sa tam dáva...že on to úplne dokonale vyumýva....no a táto lienka asi iba vysáva, teda nečítala som to....ale asi kúpime normálnu metlu, ale dík za tip 😀 😀

emanka
16. mar 2010
emanka
16. mar 2010

no, vidím, že tu stále nikto nie je, tak vám napíšem zážitok z pôrodu, na ktorý som si teraz spomenula, pri umývaní vlasov:
boli 2 hod v noci a lekár ma pozeral a povedal, že 2.15 porodím, ja mu hovorím, že ja to už nevydržím, urobte mi cisársky 😝 on sa rehotal, že to je za chvíľu, no ja som si ani minútu už nevedela predstaviť...on odišiel, prišla sestra a hovorí mi, že môžem ísť ešte dole zo stola, že mi bude lepšie, tak som šla....asi o 20 min, ktoré som strávila na 4 som zacítila hlavičku, nebola som si istá, pretože tie tlaky boli hrozné a nevedela som, čo teraz, či mám zavolať sestru, že či je to ozaj hlavička....tak som sa postavila a oprela o stôl a z plného hrdla zakričala: ja cííítim hlavičkuuuuuuuu!!!!! pribehla druhá sestrička a začala nervačiť, že či chcem porodiť na zem, že čo si neľahnem - ja by som si aj z posledných síl ľahla na ten stôl, len som sa bála, že ak je to ozaj hlavička, či malej neublížim tým lezením na stôl....no tak mi tam pomohla, kukla na mňa a kričala: Romaaan, Romaaaan - to je meno doktora....Roman pribehol celý zadychčaný a hovorí mi: Potlačte! ...tak som potlačila....Potlačte ešte raz! ...tak som potlačila....Ešte potlačte!....tak som potlačila a Lea vybehla celá von....ja vyplašená som sa poloposadila a že: Čo je???...A Roman, že Nič, v pohode....videla som, že Roman drží malú a malá sa hýbe, tak som si ľahla a vydýchla, že už to mám za sebou...

emanka
16. mar 2010

A keďže tu večer asi nebudem, tak sa chcem spýtať Zuzky, že ako ste dnes dopadli na rehabke? a napíš, prosím, ten nový cvik, ak ste ho dostali, ja si to potom prečítam....

alca85
16. mar 2010

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja viem, že vtedy to smiešne nebolo..... 😕

aj ty si mala tak strašne bolestivé kontrakcie? Ja som sa tam tiež plazila po 4....a keďže bolo všade plno, tak na chodbe....potom mi museli druhé rodiace uvolniť fotelky, aby som si mohla ľahnúť....ale to sa aj tak nedalo (ležať)...
a ty si nemala EPI?

emanka
16. mar 2010

no veru, vôbec to nebolo smiešne 😠
tiež som mala také bolestivé kontrakcie, prehodnotila som slovo bolesť, tiež sa mi nedalo ležať, zo začiatku mi každá kontrakcia začala v stoji, no tá bolesť ma vždy položila na 4...potom, keď boli tie kontrakcie stále, tak som zostala na 4 😝 ..no a ležať sa ozaj nedalo....ja keď sa tam videla na tej zemi, v tej nočnej košeli, vlasy strapaté, ja udychčaná, zvíjajúca sa od bolesti, tak som sa v duchu aj smiala, ale to bol skôr taký zúfalý smiech...v podstate mi to bolo vtedy jedno...a EPI mi nestihli dať, kým mi zobrali krv a prišli z ARA, tak už som bola moc otvorená a už sa nedalo...ja krava som neskoro o to požiadala, respektíve, možno by sa to stihlo, len Roman zas meškal a kým mi dali aj papiere popodpisovať, už bolo ozaj neskoro 😠 😠

alca85
16. mar 2010

ja som bola na 8cm, keď mi pichali EPI, a to sa pri mne vystriedali dve anesteziologičky, čo mi to prvá odmietla pichnúť..... 😝

alca85
16. mar 2010

že Roman... 😀 😀 😀

emanka
16. mar 2010

aj ja som bola na 8, keď mi ju odmietli dať!!!! hajzli a tebe ju dali 😠 😠

zuzkaku
16. mar 2010

ahojte... 🙂

emanka....v prvom rade sa musím vyrehotať z teba... 😀 😀 😀 ...ten Roman nemá chybu! 😀 😀 😀
baby, ja som na 9 už rodila! Na viac som sa nie a nie otvoriť... 😖
mńa teraz tiež napadol môj pôrod s Tomášom....ale už som to tu asi spomínala...(myslím to ako som skoro porodila pri sviečkach, keďže vypli prúd....a Dr. som zaryla nechty do ruky pri vyšetrení)

no a k tomu dnešnému cvičeniu - necvičeniu....ráno, keď sme už boli nachystaní, poobliekaní mi zazvonil mobil...volala mi sestrička z rehabky, že dnes nemáme chodiť, keďže sestrička, ktorá s nami cvičí má choré deti a ostala doma....mám volať vo štvrtok a preobjednať sa...
škoda, lebo som sa už tešila na iný cvik...na niečo nové, hlavne aby to už konečne bolo zamerané na to lozenie...

dnes mi konečne prišla ohrádka....je super, veľká a pekná....len Šimon sa v nej asi bojí byť....je to preňho zmena, všetko také farebné, je aj dosť nízko narozdiel od postieľky....no dúfam, že si na ňu zvykne a zapáči sa mu...veď nestála groš, ani dva! 🙄

dzio...tebe len poradím, dávaj Lili veľmi veľa na zem, uvidíš ako sa to všetko o chvíľu posunie smerom vpred...daj jej tam aj veľa hračiek, aby mala množstvo podnetov....držim palce...viem čo hovorím, ja vidím veľké pokrkoky so šimonom

alci....natálka robí v tom kolese to isté, čo šimon....len ona z neho vyskočila ako žabka a šimon sa prekoprcne na hlavičku....no sú to naše živé striebra... 😉

klara_klara
autor
16. mar 2010

ahojte...o com kecate?

emanka
16. mar 2010

no Zuzka, škoda, mohli ste to mať skôr za sebou 😒
ale tiež sa pridávam k tomu dávaniu na zem, je to fakt super...

a Lea sa tiež bála v tej ohrádke, keď som ju tam dala, keď na mňa videla, tak ešte ako-tak, iba pozerala ako puk, ale keď som sa vzdialila, tak hysterický plač....no a každý deň tam vydržala chvíľku a teraz ráno tam vydrží hodinu a aj hocikedy potom, ale väčšinou musím byť na blízku...najlepšie tam vydrží po zobudení

emanka
16. mar 2010

inak, vy sa tu rehocete na mojom najhoršom zážitku v živote 😠 😠 😠 a to aj tak nie je všetko, takýchto "vtipných" situácií bolo viacej...možno niekedy napíšem, keď tu zas budem sama

zuzkaku
16. mar 2010

emanka, tak dúfam, že aj Šimon sa tam udomácni...cvičenie...škoda, akosi nemáme šťastie, stále sa to naťahuje, oddiaľuje... 😖

klari a vy ste napokon nejakú ohrádku kúpili? chce v nej byť Marek?

klara_klara
autor
16. mar 2010

a co by ste pouzili na hyperaktivne dieta?

emanka idem si precitat ten tvoj pribeh 😉 😉 😉

klara_klara
autor
16. mar 2010

zuzi nekupili sme ...on nevydrzi ...ale v chodaku beha ako vichor...len sa bojim aby si nepokazil chrbticu...ale ja fakt neviem co s nim 😒

emanka
16. mar 2010

klára, asi len trpezlivosť a vodítko na psa 😝 a uväzovala by som ho o radiátor 😝 😀

klara_klara
autor
16. mar 2010

no emanka tak roman hrdina prisiel skoro neskoro 😀 😀 😀 ale hral machra ked ju vytiahol 😀 😀 😀

emanka
16. mar 2010

klára, presne tak 😝 😀 ešte chvíľu a aj sama si ju odrodím 😀 že machra 😀 😀 ale presne si to vystihla

zuzkaku
16. mar 2010

klari, aj Tomi bol často v chodáku...niektoré deti sú také šidielka...on mi tiež spadol z neho, prevrátil sa s celým chodákom a spadol na hlavičku....našťastie sa nič nestalo....ale zas, keď už konečne začal sám chodiť, prestal byť tak zlý...dostal sa už tam, kam sám chcel... 😉

emanka...ešte som chcela k tej tvojej kamarátke... ☹ také veci by sa nemali deťom stávať...nijaké dieťatko by nemalo takto trpieť...je to smutné, držím palce, až tam budeš....hlavne mamine tohto drobčeka spestrite aspoň na chvíľu deň... 😨

zuzkaku
16. mar 2010

emankaaa a ho´d sem leu ostrihanú...musí vyzerať podarene... 😉
ja mám takto odfoteného Tomiho...

klara_klara
autor
16. mar 2010

ja som mala fajn porod, vlastne len hodinu bolesti, ani som nevedela ze idem rodit len na vysetreni ma doktor upozornil ze to bude o take styri hodinky 😉 😉 😉 nemylil sa 😉 😉 😉

klara_klara
autor
16. mar 2010

zuzi tak som rada ze nielen moj maly je sidlo....myslis ze tomimu ten chodak nejako uskodil...vela deti predsa predtym sa davalo do chodakov a su ok...je to teda beriem z tejto strany...inak aj ja sa tesim ked uz bude chodit 😉

klara_klara
autor
16. mar 2010

halooooo kde ste vsetky ☹

alca85
16. mar 2010

klara aj Natálka je riadne číslo...tiež neviem čo s ňou.... 😒

alca85
16. mar 2010

ale zas letím....Maroš malej čítal rozprávky, ale ako počúvam tak nezaberá.... 😖

zuzkaku
16. mar 2010

klari...nemyslím si, žeby mu nejako uškodil....vylietal sa v ňom a bol spokojný...práve tu nahadzujem zopár jeho fotiek v chodáku...v albume tomas a simon... 😉
len mi to ide hroooozne pomaly, ale ak chceš kuk naňho... 😉