icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
17. mar 2010

aj keby mi ten pôrod spomalilo....ja som bola šťastná, že nemám tie hrozné bolesti..... 😖

klara_klara
autor
17. mar 2010

caute ...som tu nachvilku, idem zehlit ☹

klara_klara
autor
17. mar 2010

no ked tu nikto nie je idem zehlit hned 😝

babullka1
17. mar 2010

Kukam ze dnes ma maůy 8 mesiacov..nebit kona tak na to asi aj pozabudnem 😝 Obed dovareny 😀

alca85
17. mar 2010

Babullka tak Matúškovi všetko najlepšie k 8mim mesiačikom......

Ja z tej mojej malej umrem.....no čo začala robiť....včera večer, keď som ju uspávala tak začala dvíhať obočie a oči (na spôsob: "no čo...čo je...". tak jej to robievam ja) a dnes začala vrtieť hlavou (ako tak, že keď sa jašíme a ja jej hovorím: "toto nemôžeš" a točím (alebo trasiem) pritom hlavou......no neviem to lepšie opísať.....ale normálne ma začala napodobňovať....len sa tu na nej rehocem.... 😀

alca85
17. mar 2010

ale keď ju učím dať pápá alebo ťapi....tak to ani za svet....len na sprostosti by ju bolo.... 😔

dzio2
17. mar 2010

babulka blahozelam k vymesacniku ,alca urcite to ponukam ,davam to znamim a susedom, sebe iba priobjednam k objednavke, ale mam uz par ludi co odoberaju pravidelne a ja dedru mam od novembra, alca no zlata je, ja som lili dnes spravila copiky a dala som jej maslicky ruzove, no bola na zjedenie , spievala si na posteli a hupala sa zo strany na stranu (tancovala)a tie copiky jej skackali 🙂 🙂 no skoro som ju zjedla , mame dalsi pokrok , teraz ked som ju prebalovala tak lili si sama drzala flasu a bumbala caj , nieje to prvy krat, ale dnes si ju drzala dost dlho aj ked si vybrala flasu z pusiky tak si ju sama dala nazat 🙂 a skoro pol flase tak stiahla

klara_klara
autor
17. mar 2010

babuli gratulujem k vymesacniku 😉

baby ake vyzdoby robite na velku noc? ja chcem nieco zabavne urobit aby sa to aj malemu pacilo, no musi to byt jednoduche...nemate nejake tipy?

babullka1
17. mar 2010

Dakujeme...klara aj ja uz rozmyslam nad vyzdobou na velku noc,ale este ma nic moc nenapadlo 😠 ..inak dnes sa stale motam v kuchyni....salat z reznami bol len zaciatok,spravila som este nepecenu tortu a teraz pecem pizzove kolaciky 😀 ma to dnes akosi chytilo 😝 Alca kukala som video na FB mala je sikulka 🙂 Dzio a neuteka ti ked ju prebalujes..mne maly uteka,sa pretoci na brucho.na styri a sup prec 😀

emanka
17. mar 2010

ahojte,
babu aj ja gratulujem k výmesačníku 🙂
Veronika, no samotný pôrod bol rýchly, na tri zatlačenia vonku, ale tie nekonečne dlhé hodiny bolesti pred tým, fuuuj...no a dzio, ja som bola s tým roztrhaním na tom úplne rovnako, komplet, aj ritný zvierač 😀 hodinu a pol ma zašívali a asi také milý Roman ešte nevidel, tak dal zobudiť nejakého skúsenejšieho lekára, ktorý prišiel rozospatý a strapatý a spýtal sa, či je už porodená placenta, no keď povedali, že nie, tak ten sa rozčúlil, že čo ho už volajú a odišiel 😠 tak potom som porodila placentu a on zas prišiel, ukázal Romanovi, ako sa to robí a potom ma zašíval ešte s druhým doktorom. Normálna maturita, furt mi dávali niečo od bolesti - väčšinou tramal do žily, no ja som tam zaspávala, konečná. Potom som musela brať aj sirup na zmäkčenie stolice a ešte aj doma som ho brala. No nikdy viac.... 😝 😝

Zuzka, zaujímavý link si dala, potom preštudujem, ak to bude v TN, tak pôjdem možno do toho...

Laurika šikovná 🙂 🙂

Ja som zas naučila Leu, že keď poviem: Čo ti šiši? tak si poťuká s ukazovákom po hlave...no zlatá je...
a ešte som ju naučila Varila myšička kašičku...to keď začnem rozprávať, tak si začne chodiť s ukazovákom po dlani - akože varí 🙂 no a nesmierne sa jej to páči....

Klára, ja nevyzdobujem nijak dom, šibačky pre mňa nie sú sviatky...je to blbý sviatok a ešte aj náboženský a ja som ateista

emanka
17. mar 2010

babu, Matúško už lozí?
ja tiež mám čo robiť, keď malú prebalujem, najnovšie zaberá, keď jej spievam moju vymyslenú pesničku, že:
Havko robí hav hav hav,a mačička robí mňau mňau a somárik iá, kohútik ten kikiríka...- no a samozrejme to musí byť správnou intonáciou, aby to zaujalo 😉
a namiesto somárika občas poviem tatinko 😀

emanka
17. mar 2010

Veronika, tebe tú polohu nezávidím, pri pôrode 😝 to by som asi nevydržala....no a EPI? pri pôrode by ti mal lekár vravieť, kedy máš tlačiť, on rozpozná kontrakcie, či tak nejak by to malo byť......ja ak by som nedajbože rodila ešte raz, tak jedine s EPI...

emanka
17. mar 2010

zle som napísala tú básničku,takže
havko robí hav hav hav a mačička mňau mňau, a somárik iá, kohútik len kikiríka

babullka1
17. mar 2010

Emanka dakujem,ano matusko po styroch uz lozi,sice nemotorne,ale ide mu to 😀 Lea musi byt zlata ked si potuka po hlavicke 😀 u nas pri prebalovani niekedy nezabera nic 😠

emanka
17. mar 2010

no Matúško je teda šikovný 🙂
inak, dnes si sa pekne rozšupla s tým varením 😝 😀

alca, Natálka je zlatá, nemôžeš robiť somariny, aby neopakovala, musíš sa správať ako dáma 😉 sa mi povie, že? ja sa niekedy sama na sebe smejem, že vyzerám jak z blázninca 😀

my sme dnes boli v Maxe - v dráčiku kúpiť neteri darček a tak sme sa tam aj najedli, hamburger 😝 lea samozrejme robila krik, že aj ona chce, tak som jej aspoň žemlu dala, trošku...

speváčka tu už 2 dni nebola, hmmm

alca85
17. mar 2010

no konečne je guláš dovarený......pri Natálke hotová maturita....

emanka keď spomínaš tú básničku (inak super vymyslená)....tak Natálka sa pri haf haf smeje a pri mňaukaní sa okamžite rozplače....no nechápem....
Ja musím dávať malej pri prebalovaní hračky, najnovšie chrumky....no zaberá len na chvíľu a potom začne skákať hlavičky dole z komody....tak mám pre istotu aj šuflík otvorený... 😕
No a dnes som jej dala 1x kôrku....len sa tak po nej zaprášilo... 🙂

No Matúško je veľmi šikovný....a kedy sa ti začal dávať na 4?

alca85
17. mar 2010

a kde v Maxe ste boli? V Trenčíne? a čo ste jej kúpili.....
Jaj baby, dnes som mala smutný telefonát........1x po 6 mesiacoch sa mi ozvala sesternica (tá čo jej zomrelo to bábenko)....že už by sa chcela so mnou stretnúť a vidieť malú, aj keď nevie či to zvládne....sa rozplakala a ja s ňou (aj teraz plačem) 😢

emanka
17. mar 2010

ja už malú prebaľujem na posteli, na komode by som ju už asi neudržala...no už to robím asi mesiac aj dva a už ma riadne bolí chrbát 😝
aj ja jej dávam hračky, ale nezaberajú, len občas, najlepšie pre ňu je spray do nosa a krém proti zapareninám...ozaj, keď ho spomínam, používate ho ešte? to je tuším ako prevencia, ja už jej občas nedám a viem, že niekto to už vôbec nedáva, tak neviem...ale v lete sa to asi ešte zíde
a tú kôrku vedela jesť? malá sa s ňou najskôr drhla, lebo si vždy odkusla veľký kúsok, ale už jej to ide v pohode...

emanka
17. mar 2010

jooj, alca, to je blbé, ja som akurát včera nad ňou rozmýšľala, že kedy sa uvidíte...spomenula som si na ňu kvôli tej mojej kamarátke....a ako ste sa dohodli? kedy sa uvidíte? bude to pre ňu asi veľmi ťažké, ale deti bude vidávať celý život a musí sa s tým naučiť žiť....a už sa snažia o druhé bábo?

boli sme v Trenčíne a kúpili sme jej podľa želania, také zvieratká Pet Shop, také trojičky, no somarina a že 13 eur 😝 a kúpili sme aj Leuške takého krokodíla Fisher Price, bol zlacnený na 8, no ale strašne je to všetko drahé....Leuša tam výskala od radosti nad hračkami 😀 😀

emanka
17. mar 2010

Zuzkaaaa, máme aj v Trenčíne ten vacu-shape!!!! Takže pouvažujem, zavolám tam a potom sa rozhodnem....a naozaj to zaberá???

alca85
17. mar 2010

emanka práveže sa vôbec nedrhla...aj celú kôrku si napchala do úst....no samozrejme som jej ju musela potom vyťahovať.... 😀
Ja stále používam sudocrem a aj puder....no hovorila, že tento týždeň by chcela prísť.....no ja by som chcela ísť zajtra kožnej a možno sa s ňou stretnem najskôr bez malej....to je samozrejmé, že bude celý život stretávať deti, ale s nami je to trošku iné, keďže sme celé tehu prežívali spolu....

babullka1
17. mar 2010

Alca maly sa mi uz hadam mesiac dava na styri,mne sa to zda dost skoro...ale ma silu sak taky tucko 😀

alca85
17. mar 2010

tiež by som to brala proti celule a na upravenie brucha (ak sa to dá) a ani to nebolo moc drahé, teda ak to bola cena za desať procedúr.....ak len za jednu, no tak to už hej.....

alca85
17. mar 2010

babullka práve preto sa čudujem....lebo ťažšie deti sa skôr všetko učia neskôr..... 😨 no ale je ozaj šikovný....

alca85
17. mar 2010

som zabudla, že mám kávu na stole...kto sa pridá?

dzio2
17. mar 2010

baby idem sa pochvalit mam z pasu 16cm dole huraaaaaaaaa 🙂 , ale z bokov iba 4cm nechapem preco taky rozdiel

alca85
17. mar 2010

dzio to je supéér.....16cm? a ešte ti zostalo niečo na zhadzovanie? alebo ťa už budeme hľadať lupou..... 😕

alca85
17. mar 2010

jéé baby od zajtra idú na novú verziu......no ale vyzerá to tak ,že popíšeme až pozajtra.... 🙂

dzio2
17. mar 2010

alca este hej , mam co este zhadzovat ale chvala bohu ze tie kolesa z pasu su prec

dzio2
17. mar 2010

no skoda mne sa ta nova vobec nepozdava ☹