Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
alca...ja aj kojím, aj dokrmujem UM...ale zdalo sa mi, že už je čas na príkrmy, veď už mal 5,5 mesiaca a kedy začať?? v 7 mesiaci 😒 to je asi neskoro, že? Myslím si, že ak jej začneš pomaly dávať mrkvu, neskôr zemiak atď, že neurobíš nič zlé 😉 je to na tebe...
takže z karfiola nafukuje?? no ja viem vždy niečo pobabrať 😠 dúfam, že malý bude ok...ináč toho karfiolu mám asi tak na 4 dni...tak si drobec bude musieť zvyknúť... 😠 ( mimoch. chutil mu a veľmi )
spevacka aj moja má väčšinou vodové stolice....len som to akosi zabudla dr. povedať.....síce asi pred mesiacom nám robili výter, ale výsledky dopadli dobre....a odkedy dávaš príkrmy má dobrú stolicu? Ja zatiaľ dokrmujem UM, ale už miesto 80ml, vypije len 60ml a niekedy ho ani nechce, teda hlavne ráno...tak dúfam, že sa mi začina tvoriť opäť viac mliečka.....len som chcela vyskôšať niečo kvôli tej vodovej stolici...mama mi hovorí, že banán, ale tu čítam, že banán neni tak skoro vhodný....
allca aj Šimon mal vodové stolice a dosť...brali mu výter a nič nenašli...ale to bolo vtedy, keď som ho len kojila, teraz odkedy máme príkrmy tak už nemá 😉
ako malá už nemá teplotku po tom očkovaní?
No, vidíš, speváčka, aká si ty výýýborná kuchárka 😀
Zuzi, ahoj 🙂
ešte mi baby povedzte, lebo teraz som z toho mimo...kedy zaviesť lepok? Keď mu začnem dávať ovocie, alebo už aj teraz, keď papká ešte len zeleninku? alebo je to ešte priskoro?? hmmm??? ja som z toho "jeleň" 😨
jéééj emanka...chýbala si mi už...kde sa toľko túlaš, keď som ja tu?? 😀
Karfiol nemusi nafukovat, my sme s nim nemali nikdy problemy 😉
Emanka, tak to ani nahdou 500ml nema 😕 ..kase spapa tak zo 125-140ml vody zarobenej, no a tie potahovacky v noci a rano....nehrozi ani tych 500ml 😒 . NO mne vytrvalo odmieta flasu, uz ma to pekne vytaca a este viac Klarku, ked jej to ponukam stale 😅 . Klarka sa narodila 14.5. a tvoja Lea? Inac ja som tiez chcela meno Lea 😉, este pri prvom tehu, ale vyklul sa z toho chlapcisko 😀
Zuzka, po novom sa odporúča zaviesť lepok do 7.mes. , kojené dieťa sa s tým lepšie vysporiada...ja som začala dávať od uk.7.mesiaca, ale čítala som aj, že od uk.8.mesiaca, ale aj od 1.roka...takže si vyber 😝
😝 😝 😝 , potešila si ma...no uvidím ako sa mi bude drobec správať ďalej po zavedení ďalších príkrmov...
nikanika...no vidíš...aspoň jedna povzbudivá reakcia...teda dúfam, že so Šimonom to tiež nič neurobí 😕
Zuzi, to ty nás furt flákáš!!!
Nikanika, skús jej dať čajík alebo vodičku lyžičkou...či už si skúšala?
Vlastne ty chceš skúsiť to UM, tak neviem, žeby z pohárika?
Lea sa narodila 18.5. 🙂
Nika, opýtaj sa tej dr. možno ti povie, že máš dávať iné mliečne výrobky, jogurt, syr... 😉
emanka, čo robí Lea? ty máš s ňou vždy vtipné zážitky...teda to ucho čo chcela spapkať, alebo ovládač...xixixi 😀 😀 😀 už sa teším, až mi bude takto blbnúť šimon
zuzka, no s prikrmami problem zatial nemame, co jej dam, tak vacsinou spapa, zo zaciatku mi sice odmietala veskere ovocie, ci uz surove, dusene alebo kupovane..ani bohovi to do nej dostat, ale oklamala som ju bananom a postupne som uberala bananu a pridavala jablko a teraz uz v pohode zje samotne jablcko...tam su tiez dake tekutiny, tak aspon to 🙂
Emanka, no dnes som jej doobeda skusala UM lyzicou...nem dobre...tak som zase klamala bananom 😀 Dve lyzicky bananu, zatym lyzicky mlieka 😀 ..tak uvidim..a idem to tak robit aj s cajom..ma asi vystre, kym sa naje a napije tou lyzickou 😀 ..ale co uz. No tak len 4dni rozdie 😉 , kolko vazite a meriate? Ja teda uz ani neviem, vo stvrtok mame poradnu, som cela zvedava, ona je taka mala mischelinka, samy zahyb 😀
kde nám zmizli spevacka s alcou?? ja mám vždy takú smolu, keď tu dojdem 😠
Zuzi, Lea tu sedí-leží vedľa mňa a blázni sa s tatinkom...no a pozerá na mňa a čaká, kedy sa na ňu pozriem, no a keď sa pozriem, tak sa strašne rehoce...inak nič zvláštne, ani vtipné nerobí 🙂 ...inak, stále sa hrávala s myšou a už je pokazená, ešteže mám notebook a dá sa to aj na ňom ovládať, inak by ma porazilo bez vás 😀
nika a skúšala si ju zabaviť nejakou hračkou? Mne takto "zabáva" malého starší syn....on mi nechce veľmi piť mlieko z fľaše...ale keď vidí nejakú hrkajúcu hračku tak ťahá o dušu...to isté s lyžičkou...alebo mu robím ja opičky ( lietadielko atď.)
emanka... 🙂 zlatá je...už ste sa boli vonku vyblázniť na snehu? U nás žiadny nieje!!! 😠
nika, aj máme vo štvrtok poradňu, ale naposledy vážila 7260 a merala 68, to mala 5mes.aj 3týž.
No veru, kde zmizli baby?
Inak, ja musím tiež končiť...ideme si urobiť kávičku a vypiť v kľude, ak to Lea dovolí 😀 Strašný nervák sa z nej stal, hrozné 😲
Zuzi, nie, u nás už prší, takže nikam sa nejde....ahojte zatiaľ, musím ísť...a neboj, Zuzi, aj ty sa dočkáš od malého všelijakých výmyslov 😀
zuzi tu soooom....dnes to flákam....a za chvíľu príde tato z nemocky, tak tu tiež asi nebudem.....a mama (keďže som už 2 dni u nich) mi tu stále nadáva, ze som za počítačom......
inak škoda, že sa sem nedajú dať videá....včera sme s malou blbli a mm ma akože kopal do zadku, no mali ste vidieť malinkú ako sa na tom rehotala.....škodoradostnica jedna...... 🙂
inak zuzi, keď chceš sneh musíš prísť k nám na západ, ale rýchlo lebo sa pri tom daždi čoskoro roztopí.... 😝
alca...tak to hoď na FB, kuknem sa 😉
táááák by som išla .... ☹
inak nemáš skype? poslala by som ti to cez to.
nie...nemám ☹
zuzka, no skusala,ale akosi sa neda uz obalamutit 😝 , trepoce rukami jak diva, akonahle sa priblizim s flasou...je to taky moj maly cecok 😀
U nas sa sneh tiez uz topi a do toho poprcha, sa tesim na tu clapkanicu 😝 😝 .
Emanka, my sme mali vtedy skoro uz osem kilov 😅 😅 . A mate uz zuby? My este furt ee-ee
ozaj alca...tuším ty si tu raz písala ako si naučila malú spať podľa tej príručky " Každé dieťa..." Ja už začínam strácať nervy s malým 😠 rozmýšľam, že presťahujem staršieho na pár nocí k nám a malého dám do jeho izby...len neviem, či by to bolo efektné...ako si to robila ty? budí sa ti v noci ešte?
tu som
emanka 😀 😀 😀 , že kuchárka
alca, tie stolice sa nám fakt upravili akoby mávnutím čarovného prútika, krááásne, kašovité, pravidelne okolo 10.00 😉
aj my sme už mali karfiol, ale úplne v pohode, neboli ani nejaké extrémne prdíky 😕 , ani bruško asi nebolelo...

ahoj nikanika, naša je síce na UM, ale tiež nechcela nič pijávať, jedine večer, hodinu po kaši, no a teraz už pije aj cez deň, hocikedy, najskôr si asi musela zvyknúť na chuť čaju, neviem 😉
No a koľko má vypiť mliečka? Všade píšu a každý hovorí inak, čítala som, že 700-800ml, ale vraj stačí aj 500, tak si vyber 😲
Naša je rovnako stará ako tvoja Klárka a za 24 hod. má cca 600ml(ale nie vždy) + kašu, aj v nej je mlieko. Ale niekedy má viac mlieka, niekedy menej 🙂
Kedy presne sa narodila Klárka?