Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
no my máme červenú bodku a na tom chrastičku
my sme mali chrastičku až do 5,5mes...už to má pekné zahojené...a je to pravda, Zuzi, pokiaľ sa to nezahojí, nemá byť žiadne iné očkovanie
Je ešte pred 15-tim mesiacom nejaké iné?
teda 15-tym 😀
aj my sme stíchli po prvej hexe, ale už sa to vracia späť 😉 😉
veronika, tie probiotiká napr.Nutrolin?
aj nás sa to vrátilo po 1,5 mesiaca...ono to môže byť normálne, no ale neviem
Ahojte
Voskovka Sarah dakuje ku gratulacii k vymesacniku 🙂 dnes je to pol roka,pani to ale leti.
Ja som dnes nevarila,mala som zo vcera, rizoto pre Davidka,segedin a dusene masko pre nas,manzel isiel prec,takze sme sami.
Spevacka,nie o nic takom som nepocula ze treba vit C podavat po ockovani
kami-aj my sme sami...mm odišiel....na vikend...parááda 😀
Voskovka,mne odisiel len na pol dna 😀 ale chodi casto na sluzobky,niekedy aj na mesiac
ty kokso..ja mam dnes deti urvate z retaze...niet im rady... 😒
ahojte....no už sme konečne doma...3 dni u našich bohate stačili......
veronika my to máme po tom 1. očkovaní na pliecku také fialkové a vypuklé....to je dobré alebo zlé....
ešte sa chcem opýtať na to MMR to je odkedy zavedené...hlavne ten mumps, očkovalo sa proti tomu aj v minulosti?
emanka o tom stichnuti som pisala do temy uz viackrat- nam neurologicka povedala, ze je to vraj normalne, recove centrum ide do uzadia, dopredu sa dostava motoricke, dieta sa pretaca, pracuje s ruckami... ta doktorka je uz v dochodkovom veku tak hadam vie co hovori, urcite ma skusenosti aj s neockovanymi detmi. Hadat sa nebudem, kto chce verit ze je to z ockovania, nech veri, a mozno keby som vrtala do doktorky viac, prisla by som na nieco ine... Ktovie. Mozne je snad vsetko, Laura tiez prestala dzavotat po druhej hexe v 5. mesiaci, ale uz zasa dzavoce vo velkom. Miska mala ine ockovacie latky, este v roku 2005, ale nepamatam sa, ci aj vtedy to tak bolo. Skoda. Inak este v roku je tretia hexa. Potom az ta MMR vakcina.
spevacka- aj Nutrolin b, alebo Lactobacilus Forte, alebo Bio Gaia- to vsetko spominali v teme o ockovani, inak skusenost nemam, chcem napisat kam-zyk, ak ju nepoznate- je to odbornicka imunologicka a chemicka tusim, pracuje s alergickymi detickami, pise do temy MMr- reakcie po ockovani /neviem presny nazov, je to po cesky/, nech mi poradi, co by bolo pre nas najvhodnejsie, lebo aj moja Miska je alergicka, tak to uz chcem riesit takto. Kazdy si to pochvaluje, tak hadam to pomoze. Inak spominali aj nejaky Joalis, nieco ako homeopatia, ale to sa vraj dava len niekolko dni, a kedze to obsahuje aj alkohol, pre deti sa musi riedit.
dokelu vždy keď mi malá spí vo vaku potrebujem na wécko.... 😠
my sme brali probiotiká biogaia, ale nevedela som, že by sa to malo dávať aj po očkovaní, my sme to brali kvôli stolici....
inak ako dlho sa môžu dávať probiotiká....a po otvorení by sa mali dokedy spotrebovať....
inak alca- reakcia po BCG, ci je zahojene, musi urcit lekar. Nesmie to hnisat. Ale taka trochu cervena jazvycka vypukla tam ostane vzdy. Tie jednotlive choroby, ktore su v MMR- osypky sa zacali ockovat v roku 1969, rubeola 1984, mumps 1987 a MMR sa zacala pouzivat v roku 1992.
a ty si aj proti tomuto očkovaniu?
alca, na krabičke tých probiotík by malo byť napísané, dokedy sa majú spotrebovať...už si bola na wc?
alca- tie probiotika som pochopila tak, ze hlavne pri ockovani MMR vakcinou, kedze osypkovy virus sa nasiel v crievkach deti. Ale nechcem tu strasit ani nic, mozno sa v tomto mylim, ak vie niekto nieco ine, sem s tym! 😀 Hlavne ten vitamin C. Aj ked nemam presvedcenie o jeho zazracnych liecivych ucinkoch, tak to do buducna urcite vyskusam- ved co by som mohla pokazit nejakymi kratkodobymi zvysenymi davkami. 😉
alca za ci proti... studujem, uvidim ako sa rozhodnem.
bola bola emanka....na poslednú chvíľu 😀
vitamín C vo všeobecnosti posilňuje imunitu, či to stačí aj na takéto hnusoby netuším...ale zvýšenými krátkodobými dávkami nič nepokazíš...ak, tak pomôžeš...i keď na druhej strane ani predávkovanie vitamínom c nie je dobré...
veronika no ja len preto....že keby sa očkovalo proti mumpsu voľakedy, dnes som zrejme nemusela mať problémy zo sluchom....tak to ja jednoznačne zaočkovať dám....
inak, baby, toto je ťažká téma...každá by si to mala naštudovať a rozhodnúť sa...a samozrejme niesť následky za svoje rozhodnutie...nie je to jednoduché, ja tiež som už čo to prečítala a nespávala kvôli tomu...potom som si dala pauzu, lebo som mala 24 hodín zovretý žalúdok...a včera, keď som vás čítala, tak sa mi to vrátilo ☹
inak ten vitamín C stačí podávať aj takou formou, že si ho dávam ja a malá ho dostane cez mlieko? Neviem či si myslela, že ten vitamín C iba po tej MMR vakcíne
alca, každá choroba má ľahší a ťažší priebeh...a o tom to je...riskovať? zaočkovať a tiež riskovať?
emanka- tema o vitamine C- rady a skusenosti- petot pise, ze vitaminom C sa neda nejak predavkovat, pretoze sa vylucuje mocom. Ale ak sa objavia hnacky, treba pribrzdit. Odporucam kazdemu, kto sa na to da, nech si tu temu precita, pripadne tam napise a poradi sa. Su tam totiz aj nejake kontraindikacie a tiez treba vela pit, lebo posobi mocopudne 😉 Jedno negativum by sa naslo- moze sposobovat oblickove kamene, preto pisem o neskodnosti kratkodobeho ucinkovania. 😉
inak emanka ja sa tým tiež asi zaoberať nebudem....lebo môže sa stať, že ju nedám zaočkovať, potom sa niečo stane a ja si to budem vyčítať do konca života.....
alca nie nie- vitamin C pri kazdom ockovani, na posilnenie imunity ☹
emanka prepac ☹ - ja budem tiez rada ak prejdeme na obycajne veci. Nechce sa mi o tom rozmyslat este aj tu, ked sa mozme bavit o krajsich veciach 🙂
alca po tej prvej vete mal byt taky smailik 🙂 🙂 🙂 a nie ☹ som sa pomylila 😀

Baby, ja len tak narýchlo...naša malá začala na zač.sept. "rozprávať", proste začala si bľabotať, 21.9 mala prevenar a hexu a stíchla na 1,5 mesiaca...my sme sa smiali, že prečo stíchla...potom mi došli súvislosti, že kvôli čomu by to mohlo byť...inak nič iné jej nebolo...takže teraz mám obrovský strach...Veronika, vás teraz očkovali? Alebo kedy je ďalšie? Asi ho dám odložiť aj ja...