icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

veronikapp
17. dec 2009

blazka 😀
no len my mame balkony vsade- nad nami, pod nami, aj vedla nas- a vsade len hulia. Mozno by mi to tak nevadilo, keby akurat tam nebola detska izba. A stazovat sa nemozem 😢
A to vrtanie... V maji ked som porodila, nam akurat zacali zateplovat bytovku... A teraz sa odstahovali susedia nad nami, a ti novi prerabaju... Ach jaj, uz nech je Stedry vecer- aspon vtedy bude klud a pohoda 🙂 🙂 🙂

klara_klara
autor
17. dec 2009

no ahojte...som rada ze tak zhavo pisete 😉 ja to tu zalozim ale pisat...budem asi ked bude mat maly 5 rokov 😀 😀 😀 ale nie, len je zly jak cert a to je este k tomu po ockovani takze super 😝 😝 😝 emanka tak to mame podobne aj my zijeme na dzedzine kde nie je ani h... a tiez sa idem ucit soferovat...to bude zazitok 😀 😀 😀 dopredu vam budem davat vediet kedy som na ceste...teda ja vodicak mam len som uz 100 rokov nesoferovala a s malym sa budem bat 😝 😝 😝 blazka ty to tu bavis 😀 😀 😀 😉 😉 😉 😉
inac moj maly namiesto toho aby sa ucil pretacat sa tak sa naucil plut a robit zo slin bubliny...vcera som s nim vesala pradlo tak sa nudil ze zacal robit toto...ja ze ho to prejde...rano vstaneme a prve co urobil ma oplul 😀 😀 😀 😀 a este k tomu robi taky zvuk...no koniec 😵 😵 😵 😵

klara_klara
autor
17. dec 2009

tak to je sranda...ked tu bnie som ja ste tu vsetky a ked tu nikto nie je som tu zasa ja 😉 😉 😉

spevacka
17. dec 2009

aj my bublinujeme a do toho robíme také zvuky, že e-bú. No to vám nezávidím činžákovým, aj my sme bývali 6 rokov, ale tam boli starší ľudia a bol celkom kľud, pokiaľ si sused nad nami necapol, to sme potom mali o polnoci diskotéku á la Senzus. Teraz sme v takom malinkom domčeku na dedine, zdochol tu pes, ale zas mne to až tak nevadí. Aspoň neminiem 😀

klara_klara
autor
17. dec 2009

no presne spevacka aj my robime e-buuuuu 😀 😀 😀 😀

blazka24
17. dec 2009

klara tak ja vodičák mám a veru naši mi auto nedajú a môj muž po skúsenostiach s mojimi jazdami odmieta tiež 😀

náš krpec robí také všelijaké zvuky a hlavne ráno keď mati chce spať tak mu capím dudel a on ho vypľuje a rehoce sa jak staré pivo 😖

mata1976
17. dec 2009

Klara, ta moja zubrienka to iste-slinta, pluje, robi bublinky 😅 No sranda...

klara_klara
autor
17. dec 2009

mati pekny obrazok malinkej, nas maly sa pripaja a pozdravujeme 😉 😉 😉

spevacka
18. dec 2009

ahojte, chcema sa opýtať či je tu taká mamina, ktorá dojčí a začala už od ukončeného 5.mesiaca dávať aj príkrm.Všade síce odporúčajú výlučné dojčenie do 6.mes. ale ja mám pocit, že Hanke to už nestačí, tak by som bola rada, keby ste reagovali, ak máte skúsenosti. Ďakujem 😉

klara_klara
autor
18. dec 2009

ahoj spevacka ja dojcim uz 5 mesiacov, len dojcim nic ine ani caj nedavam. Pytala som sa nasej lekarky a ona tvrdi ze najlepsie je zacat v 6 mesiaci. Ja som mala pocit ze malemu to uz tiez nestaci a preto je nervozny. Napokon som dostala menzes takze asi preto mu nechutilo. Ona tvrdi ze ked sa dieta tvari nervozne treba ho nechat a ono ked je hladne velmi napapa sa. Maly uz zasa inak zacal pit v pohode, trcalo to asi len tyzden dva. Ja teda zacinam az v 6tom a co sa tyka mlieka obsahuje vyborne latky pre jeho imunitu a vela protilatok proti chorobam takze ja sa chcem snazit tak do 1 roka. Viac uz nie nakolko som z toho uz aj teraz dost vytazena. Najviac mi prekaza ze nemozem ist nikdy nikam sama, lebo je na mne tym padom uz 5 mesiacov zavisly ☹ ☹ ☹

veronikapp
18. dec 2009

spevacka my sme tiez chceli pockat do 6 mesiaca, ale nedalo sa. Mala bola strasne nervozna, kazde 2 hodiny chcela jest. Aj v noci sa budila castejsie. Nebolo to nedostatkom mlieka, toho bolo az az. A vzdy ked som nieco jedla ja , tak mi to trhala z ruky. Asi v 5 a pol mesiaci sme zacali davat. Najprv len zeleninku na obed. Kupila som od hipp mrkvu. Prvy den mi zjedla pol flasky, dokojila som kolko chcela. Druhy den mi zjedla celu flasku. Tiez som dokojila. A tak som potom pridavala vzdy po 3-4 dnoch novy druh zeleninky.

Ono ten 6 mesiac je taky orientacny bod na zavedenie prikrmu. Ked dietatko chce papat mlieko castejsie, pripadne menej pribera a ma zaujem o inu stravu, moze sa zacat skor. A naopak, ked nechce, mliecko staci, pekne pribera, nove jedlo mu ,,neberie,, staci zacat aj po 7 mesiaci a nenutit, aby zbytocne neziskalo ,,odpor,, k jedlu. Dufam ze som pomohla 🙂

babullka1
18. dec 2009

Ahojte 🙂 Klara zasa novy obrazok 🙂 🙂 🙂 Tak co darceky uz nakupene?my sme vcera v tom zline pokupili ale nie vsetko 😖 Ale ja som si konecne cizmy zohnala 😵 😵 😵 Inak my dokrmujeme uz od ukonc.4 mesiaca ale sme na UM...nasmu malemu v polednych dnoxh zacalo chutit vsetko co mu dam a to zeleninu zasadne odmietal 😝

klara_klara
autor
18. dec 2009

ahoj babuli, hej novy viac vianocny, prisposobujeme sa obdobiu 😉 😀 😉 boli ste v zline aj s malinkym?

kaska
18. dec 2009

ahojte, uz som tu dlho nebola vas pozriet 🙂
vidim, ze mate malych mikulaskov, aj my mame doma jedneho 😉
spevacka, podla mna ten 6. mesiac je rpesne ako pise veronika orientacne. ja tiez len kojim a min tyzden som bola na poradni a doktorka nam vravela, ze uz mu mozme pomalicky skusat davat zeleninku. On kym si zvykne na ine jedlo ako moje mliecko bude mat aj 6. mesiacov. Takze na Vianoce mu skusim dat mrkvu, som zvedava, co mi na to povie.
Zajtra ideme pre novy kocik, tak sa strasne tesiiiim 🙂

emanka
18. dec 2009

kaska, aký ste kúpili kočík?

klara_klara
autor
18. dec 2009

haloooo je tu niekto? 😉 😉 😉

veronikapp
18. dec 2009

Jeeej ahoj emanka, dnes maju nase bambule taky mensi sviatok. 🙂

emanka
18. dec 2009

veronika, dnes majú naše dietky 7.mesiacov....bože, ako to letí 😨 😨 😨

klara_klara
autor
18. dec 2009

baby tak to by som chcela, aby nas uz mal 7 mesiacov. Inac co uz vedia deticky v 7 mesiacoch viac oproti 5 mesiacom?

babullka1
18. dec 2009

Klara maleho sme nechali doma,ale zajtra idem este na vianocne trhy u nas a tam ho beriem ...aj ked dnes ked sa to dozvedela moja svokra,tak sa jej to nepacilo...ale to je jej vec,jej sa nepacilo sani to ze chcem zobrat maleho na vianocnu omsu vo stvrtok 😠

veronikapp
18. dec 2009

klara-klara- krutit sa po posteli, trochu sedkat, vsetko si brat do ruk... 😉

ale nikam sa neponahlaj. Vsetko ma svoj cas. Pri starsej som si tak hovorila- joj uz keby mala pol roka, nech sedi, joj nech ma rok aby chodila, nech ma 2 aby bola samostatnejsia... A zachvilu bude mat 5 a straaaaasne rychlo to vsetko preslo. Teraz pri druhej si to tak viac uzivam a tesim sa na kazdy den, aj ked je hrozne zla, uplakana 😒

spevacka
18. dec 2009

dakujem za názory, ja som mala POCIT, žE MALá JE AKáSI NERVÓZNA V POSLEDNOM čASE, PLAčLIVá a to už ani nehovorím, ako sa jej zopsulo spanie. Včera napr.necelú hodinu rozloženú do troch spánkov za celý deň ☹ a v noci každú chvíľu hore. 🙄 Tak mi napadlo, že či nieje hladná. dala som je hryzkať do mrkvičky celkom ju to zaujalo. Asi teda začneme tiež na Vianoce ako súčasť slávnostnej večere. 😀

klara_klara
autor
18. dec 2009

veronikapp tak presne to si vravim, najnovsie nech ma uz rok a nech uz nekojim a mozem si aj ja niekam konecne vyrazit, lebo sa mi to uz takto prestava pacit 😝 😝 😝
babuli tak o svokrach mi hovor 😝 😝 😝

veronikapp
18. dec 2009

jeeej tak to ja mam super svokru- do nicoho sa nestara 😀

babullka1
18. dec 2009

klara...ja mam niekedy take nervy,ona neni zla,vazne,len niekedy sa moc stara a to nemam rada 😠 .....a nikdy to nepovie mne priamo ale manzelovi..a ten my to potom tlmoci 😝

veronikapp
18. dec 2009

klara-klara ked zavediete prikrmy oddychnes si trochu. Na desiatu ovocie, na obed zeleninka- uz mas o 2 kojenia menej, a ked to zvladne tatino alebo babka, mozes si vyrazit na nakupy. Ak teda maly nie je taky ,,maminkyn,, ako ta moja... 🙂 🙂 🙂

klara_klara
autor
18. dec 2009

veronikapp maminkin teda je...tak sa bojim e bude straaaaaaasne rozmaznany, ale co mam robit ked sme doma cele dni len my dvaja samy 😒
muz ma narocnu robotu ale napr. teraz maleho uspava...uz presla hodina a este mu nespi 😀 😀 😀 chce sa hrat 😀 😀 😀 ale mm teraz robi machra akoze to dnes zvladne 😀 😀 😀 tak ho nechavam 😉 😉 😉 uz som mala sto chuti ist kuknut do izby ale nejdem...kukam na jojke film....necham ich tam samych, nech sa maju fajne 😀 😀 😀

veronikapp
18. dec 2009

klara-klara- chi-chi len ich nechaj, nech si to uziju 😀 chlapi dvaja 😀 😀 😀

klara_klara
autor
18. dec 2009

babuli tak presne toto poznam...moja svokra mi ani pomoct nikdy nepride...minule mi povedala ze ked moja mama mi bola pomahat umyvat okna ze aj ona nikedy pride...a cakala akoze co jej poviem...myslela si ze nebudem chciet aby prisla...no ja hovorim, vsak pridite...a jej odpoved ...same vyhovorky ako teraz nema cas a ma toto a tamto...nuz asi encakala ze jej poviem ze moze 😝 😝 😝

klara_klara
autor
18. dec 2009

baby ako sa da naucit dieta zaspat tak ze ho polozim do postielky a ono tam samo zaspi 😉 😉 😉