Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ahojte, tak my sme mali blbú noc, malá sa zas zobudila o jednej a do troch sa hrala v postieľke...ja som zalomila prvá a o piatej, keď som sa zobudila, malá otočená o 180 stupňov-nohy tam kde má byť hlava-poodokrývaná, okolo seba hračky, dudel na hrudi a spala 😀 No a potom sa stále budila na dudel, o pol ôsmej budíček...
Boli sme u neurológa, malá má hypotonický syndrom, to znamená, že má slabý svalový tonus, ale iba od pása dole, vraj, keď je zlý pôrod, tak tie deti sú buď ako naša Lea, kľudné, alebo naopak "hyperaktívne". Takže sme boli aj na rehabilitácii, kde nás naučili jeden cvik od uja Vojta a musíme cvičiť 😝 No a jak tam revala, to som ju v živote tak revať nevidela...normálne mi slzy vybehli, nie, že by som bola taká citlivka, ale predsa, Lea od 2.mesiaca vôbec neplače, tak to bol taký šok aj pre mňa ☹ Som zvedavá, aká bude, keď budeme doma cvičiť...no a má iba ležať, žiadne lehátko, žiadne sedenie, už vôbec nie pavúk-ten som ani nechcela jej dávať...
Spevi, nemôžem si ešte pustiť to, čo si sem dala, malá spí, ale hneď ako sa zobudí, popočúvam 🙂
emanka dúfam, že sa to rýchlo napraví....počula som že vojtovka je dosť drsná....a ty si mala zbabraný pôrod? alebo si o tom ani nevedela.... ☹
ahojte 🙂 spevacka gummy macko perfektny 😀
inak co to s tymi nasimi detickami dnes je? Laura tiez v noci vystrajala, a rano uz o 6.00 vstala a koniec. Uz viac nezaspala...
Emanka- fuha, to je blbe, ale neboj nic. Pocvicite, dobre bude. Neviem co je na tom pravda, ale vraj to vobec neboli, deti pri Vojtovke kricia preto, lebo ich nutia robit to, co nechcu. 😒 Tak len vydrzat.
baby, dík...
alca, pôrod nebol zbabraný, len mi ho vyvolávali, to viac bolí a malá v podstate na tretí krát vybehla von...žiadna hlavička a potom telíčko, celá naraz...ja som si myslela, že pôrod bol dobrý, i keď bolestivý, ale aj pediatrička, keď sme k nej prišli prvý krát, tak povedala, že podľa záznamov nebol pôrod dobrý a aj teraz neurológ mi to povedal...
Vojtovka väčšinou nebolí, ani tento cvik nie je bolestivý, ale asi bude únavný...musí ležať na stole, nožičky jej musia vysieť dolu, ja jej držím hlavičku, ruku a tlačím na taký bod a ona musí nožičky zdvíhať...myslím, že to bude záber na tie nohy a aj bruško..no 3x denne 15-20 minút...fúha....no a malá revala pri takom druhom cviku a je to tak, ako vraví Veronika, revala, lebo nemala voľnosť, no a bola už strašne ospalá, nič sa jej nechcelo...
Inak, už sme hore, aj naobedovaní, neviem, či pôjdeme von teraz, lebo som unavená ako kôň 😝
Keď tie deti tak zle spia, nie je spln alebo čo???
Veronika, vy kedy budete mať tie výsledky???
Idem urobiť kávu, vy už ste mali???
akurát sa chystám...tak idem postaviť na kávu
🙂
chúďatko malé......nech len moja plače, hlavne že je zdravá a v poriadku.....
emanka - vasledky vraj az buduci tyzden, ale z tajnych zdrojov 😀 viem, ze uz v piatok poobede by mohli byt. S tou kavickou sa pridavam. Vonku nejdeme, lebo som si umyvala vlasy a nechcem nejaku meningitidu 😝 . Laura spi v postielke teraz. A ty co, emi? Tak predsa nejdes von?
alca a vy este hnackujete?
tak sa pridavam,ja uzmam kafe zaliate a mam klud vsetci spia-huraaa.tak som si zacvicila a teraz budem len pri pc.vonku je kosa,tak ani mi nejdeme.emanka drzte sa s tym cvicenim.aj moja svagrina cvicila pol roka a potom bol pokoj. 😉
Ešte uvidím, či pôjdeme...vypijem kávu a snáď potom 😉
Inak, rozmýšľam, že zmením pediatra. Plánovala som to neskôr, lebo chodíme do Trenčína, tam sme bývali, keď sa malá narodila, no a tu v Tr.Teplej je tiež pediater a skoro hneď oproti nášmu domu, takže lepšia dochádzka. A tiež kvôli tomu, že si nevšimla, že malá má slabé nohy, som zvedavá, či by si to niekedy všimla, kebyže ju na to neupozorním. Neurológ povedal, že už sa malo dávno cvičiť...tak neviem, zajtra ideme k nej, ešte porozmýšľam 😉
stlu, díky 🙂 A ty tiež cvičíš "vojtovku"? 😀 Ale nie, čo cvičíš, ako? Doma?
My nebudeme tak dlho cvičiť, teda aspoň to tvrdia, že malá sa rýchlo urobí...o 6 týždňov ideme na kontrolu neurológovi a o 2 mesiace rehabilitačnej...ešte aj budúci týždeň ideme na rehabku...
Ozaj, stlu, tie fotky si tam neskúšala dať? Napíš, odkiaľ si, viem, že máš 2 deti, ako sú presne staré? Dievčatká, tuším...ako sa volajú?
Baby, sos, ja už musím ísť kaderníčke, otrasné vlasy mám, jak debil 😖
emanka ja viem, som blba, ale ja sa fuuurt musim zastat tych nasich doktorov... Lekar si nemoze vzdy vsimnut vsetko. Niekedy aj rodic musi upozornit na problem... 😒
fu emanka ☹ ale chcem sa ťa opýtať, či to nejako na tom babenku vidno, lebo ja som mala podobný pôrod ako ty opisuješ a malá je zase ale hyperakťoš. No a švagrová, tá tiež mala trocha komplikovaný a tá zas má takého kľuďasa, že sa mi to až nevidí normálne. A malému aj dosť dlho musela podopierať hlavičku. Tak by ma zaujímalo, že či ta hypotonia má nejaké príznaky alebo ako to sa dá laicky zistiť? Budem aj iným povďačná, ak niečo o tom vedia. Idem aj vygoogliť. My mse boli vonku ale iba na hodinku. Tak zatiaľ..
Veronika, ja viem, ja si to uvedomujem, naša pediatrička je práveže super, staršia, skúsená, má 2 postihnuté deti, ochotná...len má veľa pacientov a na každého nemá veľa času. A ešte aj som bola so svokrou a tá hneď, že zajtra ju odhlás, prečo si to nevšimla a pod. My sme u nej chceli zostať aspoň do 1.roka a možno aj zostaneme, ale už by mi to viac vyhovovalo tu, Maťo už nemôže so mnou chodiť, svokru nechcem otravovať a autobusom je to zložité, zdĺhavé, veľa chrípky a ešte aj by som určite zablúdila 😝 Zajtra ju určite neodhlásim, potom by si aj dr. myslela, že kvôli tým nožičkám, že jej to dávam za vinu, ja som len zvedavá, či by si to všimla a kedy. Vydržíme tam do jedného roka a potom sa presunieme...alebo už budem mať vodičák a môžme si s Leuškou spokojne jazdiť 🙂 🙂
Kto chodí pre Mišku do škôlky? Ty? Už je doma? Ešte stále zdravá? Ale nie, podpichujem, dúfam, že bude dllllllho zdravá 🙂 🙂 🙂
veronika tuším sa to začína zlepšovať......len malá je strašne uplakaná, stále ju musíme nosiť na rukách.....potom sa vytešuje....sme sa vrátili do doby po narodení....
emanka lekári to zrejme kontrolujú postupne, aj nám až teraz na poradni kontrolovala nožičky, ale ona sa chválabohu pekne postavila a teraz keď ju dám akože dostoja, tak si vykračuje.....
no aj moje vlasy volajú po prvej pomoci..... 😖
emanka,tie foto este nemam.ja cvicim-musim nieco so sebou robit,lebo v juny ideme na svadbu.som s puchova-dve dediny dalej.Lujza-za mesiac 3 roky a Stella 5m.A foto urcito vlozim ak sa to manzelovi podari 😢
inak príjemné kávičkovanie, ak ste ešte nedopili....
teraz ma napadlo veď vy ste starší, vás v piatich mesiacoch nekontrolovala?
Speváčka, dá sa to zistiť, naša Lea je od malinka kľudnučká, fakt, všetci nechápu, že aká je dobrá...ale to je aj povahou a tým, že ja som bola v tehotenstve kludná...ale, začala sa neskoro pretáčať a keď sa to aj naučila, tak to robila veľmi málo, jej stačí, že leží a má hračku, rozpráva si, rehoce sa...ja som si to všimla až teraz, že má slabé nožičky, lebo deti sa zdvíhajú na nožičky, keď im podáš ruky a lea to nerobila, keď ju postavím, tak ako keby ani nohy nemala, občas síce postojí, ale hneď ide do kolien...ale ty si asi chcela o tom hyperaktívnom, to ja neviem...ono to nie je originál hyperaktivita, len lekár mi to k tomu prirovnal...tie hyper. majú svaly také stvrdnuté a naša ich má ako blato, ale iba od pása dole, vrch má dobrý... Naša držala hlavu pekne a pomerne skoro...
alca, aj si jej dala ten vývar, či iba kašu?
Lea už nervačí na koberci, tuším by zase spala...no ale čo bude potom robiť v noci???
ali, nás? Boli sme u nej 5mes,3 tyž...ale ona ju iba chytí za ručičky a skúša, či sa pritiahne, dá ju na bruško, dá jej hračku, ohmatá fontanelu, pozrie očko TBC, popočúva...tuším všetko....možno by si to naozaj všimla teraz a možno v tom veku, keď sme tam boli, to ešte nie je také zreteľné...
Tento týždeň pôjdem kaderníčke, rozhodla som sa...
Ali, ešte som nedopila 🙂
iba tú kašu......len mi potom veľmi plače.....ale asi to nebude z toho keď mi plače aj cez deň hlavne keď chce spať
no tak potom asi fakt urobila chybu doktorka.....lebo nám ju kontrolovala ako obvykle a aj ju skúšala postaviť na nožičky, či sa vzoprie...
spevi, ja píšem a lea počúva zároveň gummy macka 😀 super 🙂
emanka po Misku chodi mm, aj rano ju tam odnasa, lebo maju triedu na poschodi a ja sa tam s kociarom nedostanem 😠 inak este je zatial zdrava. 😉
nozicky nam v poradni veru nekontrolovali... ale mam pocit, ze moja doktorka to nejak neriesi, myslim konkretne nas, lebo vie, ze som sestricka, moja mama tiez a robi na detskej neurologickej ambulancii s doktorkou, s ktorou sa dobre pozna. Tak asi si mysli, ze keby nieco, dam vediet. 😉
alca a davas malej probiotika? Mne poradili, ze pri hnackach pomahaju. Dnes poslem mm kupit, sice mala uz nehnackuje, ale zase kaka do kazdej plienky. Mozno zase ide zub... 😒
Zajtra ideme do poradne na prevazenie, ale som kludna, mala pribrala 🙂
čo u zuzky sa to zhoršilo, keď tu ešte nebola?
inak sam sa zasmiala, keď som vás čítala......ďakujem za pobavenie..... 😀
naša to nikdy neskúšala na nohy, možno aj práve preto, lebo už volala do vnútra ďalšie bábo a nemala toľko času...ťažko povedať...ali, nejdú malej zuby, keď je taká mrchavá???
ja len dúfam, že hej, lebo inak si neviem vysvetliť jej nepokoj......je to strašnéé, hlavne terazkeď sa potrebuje mm vyspať.....už som aj zabudla ako plakávala
baby teraz sme oslavovali 1000 a za chvíľu tu budeme mať 2000 🙂

hehe funguje 😀