Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
ja maleho nekojim takze aj v noci sa vyspim,ked je manzel doma tak stava k malemu on a cez den,zaspi maly aj pri manzelovi,eln ho musi hupat v hupacke 🙂
ja sa ospravedlňujem, ale celý deň som riešila darčeky a medzitým malú, lebo ona spí straaašne málo a keď je hore, potrebuje spoločnosť 😀 .Takže až teraz som sa postala na net.ja nepečiem(svokra donesie 😉 ), upratovanie robím priebežne, takže len darčeky bolo treba riešiť. Už som to ako-tak dala dokopy. A o chvíľu je malá hore, takže zase ma nebude 😠
spevacka to nevadi vsak ja tu vediem monology a aj ine baby ked ostatne nemozu, kludne sa porozpravame aj same ked tu nikto nie je mozes to skusit 😀 😀 😀 vsak hadam niekedy sa zasa vsetky stretneme 😉 😉 😉 ked nam zasa deti v rovnaky cas dovolia 😉 😉 😉
tak koniec radosti admini mi zmazali fotku, nemozem tam mat maleho...vraj len svoju... 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
ahojte dievčatá tak ja som tuneky.........
klary daj si fotku tak ako ja a uvidíš že nič sa neudeje.........
ahojte ja som akurat dovarila a doupratovala dom-uz aby boli tie vianoce.lebo upratujem kazdy den a je to stale rovnake 😠
ahojte 🙂 🙂 🙂
ste popisali. Poupratovane, napecene, stromcek stoji, aj na prechadzke sme fajne vymrzli... Uz mozu byt Vianoce. 😀 😀 😀
haloooo-haloooo teraz sa asi budem rozpravat sama so sebou ja... 😀
no prechádzka bola včera iné kafe, vydržali sme 25min. 😀
stromček máme v pláne až zajtra a tak klid 😎
klara, už si počítala čo to? čo na to hovoríš? mne sa to nejako nepáči, ja sa asi radšej obetujem a budem ponocovať. tak som spokojnejšia a nemám výčitky
ahojte aj my planujeme stromcek az zajtra alebo v stredu..casu dost,akurat vo stvrtok si uz chcem len navarit a cely den pozerat na rozpravky 🙂
ach jaj, ja som dnes plánovala upratovanie, ale vôbec sa mi nechce...bolí ma hlava a aj malá nejako vymýšľa, na obed spala len 20 min a teraz ešte stále vykrikuje z postieľky, hlavná vec, že chcela spať 😝
no ja nechcem provokovať, ale moja sa dnes vyznamenala, popoludní zaspala 14.30 a spala do 17.00 😀 predtým dopoludnia 50 min. a v noci ako vždy 😠 . Staviame strom predsa len dnes.
no konečne... 🙂 už asi pol hodiny hľadám tému : júlové bábätká 2009...atď...
Malý sa mi narodil 12.7.2009....tááák rada pokecám o všeličom možnom i nemožnom 😀
Tak napríklad: Môj drobec nevie "pásť baránky" 🙄 keď ho dám na bruško veľmi sa zlostí a hneď si ľahne, vôbec sa nedrží na rúčkach...
a ako som si tu všimla, niektoré bába sa už samé prevracajú na bruško...
hoop, chcela som to odoslať do iného fóra...pardon... 😅
"zuza nerob paniku"... ja som tu nová tak si to baby prosím nevšímajte...nakoniec som zistila,že som v správnom klube 😝
ale asi som tu mmt sama...
kde ste všetci 😲
zuzka, vitaj 🙂
ani moja malá nevedela pásť koníky(nie baránky 😀 ), teda vedela, ale vždy sa pri tom jedovala, takže tam vydržala pár sekúnd, no a nakoniec sa dogrcala 😉 ...a pretáčať sa z chrbta na bruško začala minulý týždeň, asi pred mesiacom to vedela aj opačne(bruško-chrbát), ale potom si buchla trošku hlavičku a už to nerobí vôbec....ani z bruška na chrbát to nerobí často, 2x za deň sa otočí, jej to nejako nechýba...leží si na chrbátiku, hrá sa s hračkou a rozpráva si 🙂
Takže "zuza, nerob paniku" 😀 ...krpec sa to naučí...
táto téma by sa mala volať Monológy maminiek 😀 😀 😀
emanka xixixi... ja som už šla spať 😀
ináč ďakujem, už som si začínala myslieť, že môj malý je nejaký antitalent, či čo 😀 ( keď nevie pásť baránky)...
ale keď tak rozmýšľam, aj môj prvý syn bol také drevo....si predstav, že sa naučil skákať na dvoch nohách až keď mal 3 roky...a na jednej asi ako 5 ročný 🙄 iné deti to už dávno mali "zmáknuté"....
Takže asi to máme v génoch....
Teraz je pre nás celkom aktuálna téma prvých príkrmov...malého kojím, ale chcem začať s prvými príkrmami...no už som mu začala dávať mliečno-obilné kašičky... 😉 ....
Ako ste začínali vy a čo ako prvé?
emanka svata pravda monology mamiciek 😀 😀 😀 ale ja si myslim ze so zvysovanim veku nasich deti sa to bude zlepsovat ...ci nie 😀 😀 😀
zuzkaku mliecno-obilninove kasicky az nakoniec, ako treti prikrm...
A maly ti nepribera, ze uz zacinas? My sme tiez zacali skor, ale to preto ze mala nepriberala a bola stale hladna 😝
Zacni na obed so zeleninkou- mrkvicka, zemiacik, spenat, vzdy len jedno samozrejme. Malo by to ist postupne, najprv jednu lyzicku, potom dve... Ale u nas sa zjedla uz na druhy den cela flaska! Tak nam velmi chutilo 😀
A s tym pasenim konikov-barankov 😀 si nerob starosti- ako pise emanka. Este mate cas 😉
zuzkaku, veronikapp teším sa, že ste začali o príkrmoch, ja som to tu už nadhadzovala asi stránku dozadu, veronika ako si zistila, že je malá hladná? Aj ja mám taký pocit, tak som jej začala na večeru robiť 100ml Bebu, ale rozmýšľam, že by sme už mohli aj zeleninku začať.Dnes máme 5 mesiacov (ukončených). Zuzkaku, ty si kedy začali s kašičkami a prečo? Joj ale som zvedavá 😀
ja som začala so zeleninkou presne od uk. 5. mesiaca(sme na UM)...a tiež ako u Veroniky, malá zjedla na prvý krát pol pohárika a na druhý deň už celý 😀 ...no a potom klasika, zemiak, karfiol, brokolica, špenát...keď mala malá 5,5mes., začala som dávať večer kašičku ryžovú.
presne od ukončeného 6. mes. sme začali dávať mäsko a ovocie 3 týždne na to...teraz jej dám niekedy ovocie a niekedy nie, podľa toho, koľko vypije mliečka cez deň...ovocie moc nechcela, pri jabĺčku sa tvárila ako keby jedla citrón 😀 😀 😀
no ale teraz už pohodička 🙂
klara, so zvyšovaním veku našich detičiek? Tak možno, keď zmaturujú a pôjdu na VŠ budeme mať trochu času 😝 😀 😝
ozaj, naša Lea začala tancovať 😀 keď ju mám na rukách a začnem spievať, začne sa celá natrásať a kývať s hlavou ako najväčší raper 😎 ...no bohovská je 😀
speváčka a ty prečo už chceš začať s príkrmami? Nepriberáte? Alebo je na UM?
veronika
Malý mi ostál stáť na váhe k tomu som ho kojila- teda kojím takmer každú hodinku a to aj v noci! Vstávam k nemu v noci takmer každú hodinku 😨 Teraz keď začal papkať tie kaše, tak vstávam každé 2 hodinky...celkom sa teším že sa to upravilo aspoň takto. Občas ho dokrmujem aj Nutrilonom.... 😨
Neviem ako to iné maminy robia, že im deti prespia takmer celú noc. Kamarátka má o 3 mesiace mladšie bábo a ono jej spí 9 hodín vkuse !! Ja som takto vstávala aj k prvému- každé 2 hodiny- takže teraz to už beriem ako takú samozrejmosť 😝
Práve včera som mu dala 2 lyžičky mrkvovej šťavy...tváril sa kyslo 😖 ale spapal....dnes mu idem dať zas...
Nad tými kašami som dosť premýšľala...nevedela som či urobím správne ak mu ich začnem podávať, predsa len je tam tiež mlieko, iné ako Nutrilon, či moje....Kúpila som Hipp kašu
Papká ju už týždeň vždy pred spaním, celkom mu chutí a asi ho aj viac zasýti ako len moje mlieko... 🙂
Veronika a ty si začala podávať malej varenú zeleninku, či v surovom stave?
emanka...všetko zaznamenaj na kameru...alebo aspoň foto... 😉 Na takýchto pokrokoch malej sa potom dobre zabavíte 😀 😀 😀 Viem z vlastnej skúsenosti....Teraz keď pozerám video so starším synom, tak sa mi tlačia slzy do očí, ...kedy mi tak vyrástol???...
😉 😉
speváčka...začala som s kašou presne pred týždňom... 😉
nedalo sa to už vydržať...som chronicky unavená....pomoooooc....potrebujem spať v noci aspoň 5 hodín vkuse... 😠

aj moj ma volno a budu aj navstevy aj my ideme tak bude lepsie...no spanok aj tak musi odtrpiet matka...aj vcera sme urobili pokus, ale pri muzovi velmi nechce zaspat 😉