icon

Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa

klara_klara
10. dec 2009

Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀

alca85
17. jan 2010

on chodí teraz spávať o pol desiatej, keď si dá lieky.Dnes sme sa vymenili a ja s malou spím v obývačke. Chce vyskúšať, že či sa tam lepšie vyspí...ale inak sa mi zdá v pohode, len sa furt sťažuje, že je stále unavený, začína mi to liezť na nervy....veď aj ja som stále unavená a je to aj tým počasím....musím sa nejak prekonať a nevyčítať mu to (to sťažovanie).

Hej myslela som to cvičenie...to som rada že si na to zvyká...určite je to ak pre teba ľahšie keď ju nepočuješ pri tom plakať...ja by som sa asi zbláznila. Už sú vidieť aj nejaké pokroky? ale asi to chce viac času, čo? Aj ti povedali, že koľko to bude asi trvať?

emanka
17. jan 2010

Alenka, končím...maťo chce notebook, ale aj tak dobre, lebo už nevidím...trošku pozriem tv a idem do hajan 😉
dobrúúúúú noooooc 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😲 😲 😲

emanka
17. jan 2010

ešte som tu, počkaj, odpíšem

alca85
17. jan 2010

ani nekukaj nič nedávajú 🙂

emanka
17. jan 2010

Úplne chápem, ako ti to lezie na nervy, to sú tí chlapi, oni si myslia, že my sa "len" staráme o deti, že nemôžme byť unavené, ale oni nevidia to nočné vstávanie a celodennú starostlivosť, a ešte aj rozmýšľať, že čo jej oblečiem von, aby jej nebolo ani zima, ani teplo, čo jej dám a ako jej dám teraz jesť, stačí jej toľkoto? a proste stále okolo dieťaťa a oni si myslia, že to nič nie je...manžel môže byť unavený aj z tých liekov, čo berie, oni síce zaberajú, že zaspí z toho, ale potom býva človek unavený, aj keď píšu, že nie, aj som brala niekedy lieky na spanie a viem, ako to chodí...

Pokroky nie sú moc vidieť, lebo ani neviem, aké pokroky majú byť z toho cviku. Rehabilitačná sestra nám povedala s nadšením v hlase, že uvidíte, za chvíľu si bude vedieť dať palec na nohe do pusy a ja kukám na ňu, že ona to vie už 3 mesiace a ona len, že uhm, dobre....tak teraz neviem, lebo tam, keď sme to cvičili, tak nekopala nožičkami, len jej viseli a občas pokopala, ale to už mala 2 hodiny spať, takže bola strašne unavená, nič už nevládala. No a doma v pohode dá nohy do vzduchu a udrží ich tak 20 minút...no neviem, musím sa na to spýtať...to je na dlhšie rozprávanie...
No a bude to trvať minimálne 6 týždňov, to ideme na kontrolu neurologovi, ak to nebude dobré, tak aj dlhšie...

alca85
17. jan 2010

jaj anti nebudem zatiaľ brať preto lebo sa nebránim ďalšiemu otehotneniu a hlavne preto, že to prvé otehotnenie nám trvalo tak dlho..

emanka
17. jan 2010

ježiiiš mááária a to kebyže teraz otehotnieš? veď keď by sa malý krpec narodil, Natálka by mala 14-15 mesiacov, už by chodila, ty by si musela chodiť stále za ňou a proste mať ju stále pod kontrolou a ešte aj sa starať o novorodeniatko??? No tak to by som ja neprežila, určite by som skončila na psychiatrii 😝
Ale zas chápem, nechcete riskovať, aby to náhodou netrvalo tiež tak dlho... 😉 tak už teraz držím palce!!!!

alca85
17. jan 2010

tak vám držím palčeky aby to bolo čo najviac bez plaču.....

no a zbožňujem otázku, keď niekam ideme: " A pobalila si veci aj mne?" vtedy by som mu najradšej jednu strelila. 😝

alca85
17. jan 2010

nechám to na náhodu, ale verím že zas tak skoro to nebude... 😀

emanka
17. jan 2010

😀 😀 😀 tak to sa môj našťastie nepýta, ale inak na všetko musím ja myslieť, niekedy mi ide z toho hlava prasknúť...aj dnes, išli sme do tesca a keď sme už vyšli z dvora, pýtam sa ho, kočík si dal do kufra? nie, zabudol som a zostal stáť...hovorím, tak choď ho len pekne zobrať, on, že načo, ja malú budem držať na rukách...reku, to určite a budeš mi uši píliť, že poďme už, ako keby som ťa nepoznala....minule sme boli v obchode cca 15 minút a mal malú na rukách a potom 3 dni lamentoval, že ako ho bolí chrbát...no ale nevidí, že ja ju vláčim celý deň...no, katastrofa...

emanka
17. jan 2010

len aby si nebola prekvapená 😀 práveže teraz to môže veľmi rýchlo prísť, keď to nečakáš 😀

alca85
17. jan 2010

ja nie som až taká aktívna..... 😀

ach tí muži....všetci sú rovnakí.. 😒

emanka
17. jan 2010

už musím naozaj končiť, tak dobrúúú 🙂
ja si zajtra prečítam, ak sem náhodou teraz niečo dopíšeš... 🙂

alca85
17. jan 2010

no končím, lebo malá sa budí.....tak budeme asi papať.....dobrú noc

stlu
18. jan 2010

caute baby.tak som sa trochu pohrala a uz ma vidite.idem vlozit este niake foto.emanka super za ten rozpis,ja uz som trochu na to zabudla,tak som si to trochu oprasila,lebo tiez buduci mesiac zaciname.Alca ak sa smiem spytat,kolko ste sa pokusali o babo?Ale ten druhykrat to moze byt rychlejsie-nebudes to ani cakat.Ja si teraz davam riadny pozor.Nie ze by som nechcela ale tiez by ma asi svihlo keby mam posebe malinke deturence.
To lujza natahovala stell a malej vyskocila kosticka v lokti,tak sme museli ist na chirurgiu ☹ a to si neviem predstavit este jedno babo.Idem hodit to foto

stlu
18. jan 2010

huraa uz to mam,tak mozte nakuknut

veronikapp
18. jan 2010

ahojte, dobre ranko 🙂
emanka paradny rozpis tych ukoncenych mesiacov, teraz to uz musi pochopit kazdy 😀
dnes mame mini sviatok, tzv. vymesacnik, tak Leuske prajem vsetko dobre 😉 hlavne nech jej chuti papat. A prosim ta ako jej chces davat ten syr? Nie je to naraz vela aj syr aj jogurt? Ja skusim zatial ten biely jogurt, pecivko aj tak este nevie jest, tak syryky dame neskor 😉

alca ja mam prvu M. po porode akurat za sebou a musim povedat, ze ziadna bolest, inak pred porodom hroza... tak dufam, ze to tak ostane 😀

aj stlu uz ma foto, tak to musim nieco poriesit... ked ja to sama neviem a mm nikdy nema cas 😝 ale uz ho musim nejak donutit 🙂

spevacka tu nepecenu tortu som parkrat jedla a je vyborna, len ja nemam recept, mozes to tu vhodit? Vopred dakujem 😉

dnes mam kopu roboty zase, zehlenia a zehlenia a este aj obed- vyprazany karfiol musim robit... takze piplacka 😝

alca85
18. jan 2010

bréééééé ráááááááááánko........
ja som takáááááá nevyspatáááááááá.....

stlu máš krásne dcéry.....a to už si Stellku dávala aj na sánky? To sa už môže? Aj ja by som išla, keď teraz tak pekne napadol sneh, ale zdá sa mi to byť skoro...O bábo sme sa snažili 3 roky, ale problém bol v mm, bol na operácii, tak je dosť možné, že druhé sa môže podariť hneď (ale my sme opatrnííí 😀 ).

veronika, emanka gratulujem k výmesačníku. Tak vy máte rovnako staré detičky? 🙂

stlu
18. jan 2010

Ona bola v tych sankach,len aby som si ju odfotila.Ale aj tak ked ju dam do kresielka,tak tam sa mi uz zopre a sadne si.A lujzu som davala v piatych mes. uz do pavuka.
To ste sa ozaj dlho snazili.To my hned na prvykrat,preto si davam velky ale OZAJ VELKY pozor 😀 .a este sa aj bojim aby to neboli dvojicky,lebo aj mama aj tato su z dvojiciek.To by ma naozaj svihlo.

alca85
18. jan 2010

íha tak to sa teda čudujem, že nemáš dvojičky, ale ty raz budeš na 100% babičkou dvojičiek 🙂
Ja budem pavúka používať až keď bude malá vedieť chodiť, aby som ju mala pod kontrolou, keď budem mať niečo na práci. Inak nie.

alca85
18. jan 2010

snežiť hlásia až do večera...to zas bude.... 😒

spevacka
18. jan 2010

ahojte
oslávencom všetko najlepšie, my budeme oslavovať v piatok 😉
veronika to máš s tou tortou veľmi jednoduché, kúp si 2-3 kyslé smotany,piškóty okrúhle, vanilk.cukor, nejaké ovocie príp.kompot, no a do každej smotany rozmiešaj jeden vanil.cukor. potom si ukladáš vrstvy piškot, smotany a ovocia koľko ti vydá, tie piškoty môžeš oblievať ešte šťavou z kompótu, aby nasiakli.No a keď navrstvíš, dáš do chladničky a za nejakú hodinku-dve môžte papať. Dobrú chuť. 😉
inak, chcem sa opýtať, vám detičky pekne jedia tie príkrmy? lebo to u nás je pohroma-všade rozprskané, ja si asi kúpim pršiplášť 😀 Hanka, keď má niečo v puse, tak začne rozprávať. Matúš ten len ústa otváral, stačilo nakladať, tak že by to bola nezrelosť? dajte vedieť...

stlu
18. jan 2010

ked budem mat vnucata dvojicky,tak to mi vadit nebude-to budem pysny babicka 😀 😀

voskovka
18. jan 2010

ahojte......ja sa hlasim po nočnej...spala som 2hodiny!!!!
ja už normalne nevladzem....stale plače,a nie normalne ale krikom...rano o pol piatej zobudil asi cely panelak...vratane manžela a davidka...
večer zaspal po 1,5hodine uspavania,potom spal 2hodky a začal sa kolotoč,ruky,kočik,postielka,pitie,nič..a zase...ja si už neviem dať rady....
a viete čo robim od rana????hojdam kočik,aby spal aspon 5minut v kuse a mne oddychli nervy...
je to normalne aby takto spaval?ani cez den,ani v noci.....
sa bojim zavolať dokine,že ako spi...aby ma nevysmiala...lebo naozaj netušim čo mu je...toto zuby nebudu...

veronikapp
18. jan 2010

voskovka nemoze ho nieco boliet? Prikrmujete? Nemoze to byt napriklad usko?
spevi- dakujem za ten recept, urcite vyskusam, len musim ist k mame ukradnut nejaky kompot 😀 kedze minuly rok som nezavarala.
alca dakujeeeem- hej, s emankou mame uplne rovnako stare deticky 🙂
musim ist, bo mm pride o 12.00 na obed a nejako nestiham... 😝

voskovka
18. jan 2010

ved už skoro mesiac zle spava..a posledne 2tyždne takto...a včera...to bol goool..... ☹
skušala som uška...ako mi ukazovala dokina,ale nič...my prikrmujeme od konca novembra...a všetko ok....

voskovka
18. jan 2010

malej laurinke všetko naj... 😉

alca85
18. jan 2010

a ja sa tu sťažujem, že som nevyspatá.. 😕

voskovka
18. jan 2010

už je zasa hore...tak pekny dnik,ženy....ja si idem uvariť nejaky čaj na povzbudenie...lebo to som zrela tak na postel...pa

spevacka
18. jan 2010

voski, mne sa tiež malá začala budiť v noci nie plačom, ale krikom ☹ spíme síce trolilinku viac, ale tiež sme v noci x-krát hore.
U nás pomáha len strčiť prsko do úst, nič iné. U vás nie? Od kedy to trvá?
Ja viem, veronika ma tu sfúkne ☹ , ale v téme o očkovaní spomínajú aj toto ako jeden z negat.prejavov očkovania. Malá sa mi aj strháva, spí a odrazu začne srdcervúco plakať-no to môže byť aj zlý sen. Ale to budenie s krikom sme skôr nemávali, až v poslednej dobe. 😢