Mamičky bábätiek od 5-12 mesiacov. Pridajte sa
Ahojte baby mame temu, huraaaaaaaaaaaaaaa. Pridajte sa. Pozdravujem babullku1, voskovku, matu1976,bebulika, noznicky...a tesime sa na dalsie maminy, ktore mate ako my 5 mesacnych drobcov, ktori zacinaju byt velmi, vemi aktivni 😀 😀 😀
so mnou 😀
Natálka keď niekedy spí so mnou (tak ako to bolo aj túto noc -sme spali v obývačke), tak sa vždy celú noc budí. Ale ak spí v postieľke tak vie prespať celú noc.
Tak to mam ozaj dobre dieta.Stella spi s nami a neplace vobec a budi sa iba na papanie.Zato Lujza niekedy spi pekne celu noc a niekedy celu noc mrnka alebo reve a rozprava so sna.Tak to vam teda nezavidim tie noci.Dufam ze sa to u nas nezmeni.No idem zohriat obed.Zatim 😉
spevacka ale nie! 😠 😀 😀 😀 ved vsetko je mozne. Ale nikde som si toto nevsimla v teme o ockovani. Akurat bol pisany 3 hodiny trvajuci neutisitelny plac tesne po ockovani. Ale mesiac- dva po nom by som hladala v prvom rade pricinu niekde inde. Napriklad nejaky zly denny rezim- napriklad taky, ze dieta nema ziadny. Kedy spat, kedy jest, kedy sa hrat... Mozno sa chce prave hrat a ja budem nutit spat, tak potom to moze trvat aj 2 hodiny, na chvilku zaspi, si zas budem mysliet ze spalo malo, zas budem nutit spat a dietatu ten kratky spanok stacil na to, aby pekne vydrzalo dalsie 2 hodiny hore, alebo naopak, budem si mysliet ze spalo dost ale ono bude unavene, zle, ukricane... V prvom rade ma napadlo toto. Ale ak napriklad place den a noc a uz ozaj neviem co sa deje, navstivila by som lekarku. Mozno dieta ozaj nieco boli.
Laura je ukricanec najhrubsieho zrna 😖 niekedy sa s muzom smejeme /aleo placeme/ ze mame dieta na baterky- krici a krici, ale tak, ze mate pocit ze sa nieco deje, akokeby jej niekto ublizoval. Ale hned ako ju vezmeme na ruky, zrazu ticho a usmev od ucha k uchu, uz aj taha vlasy, stipe, strka palce do oci, nosa, ust- proste pohodicka... Tiez sa teraz nejak pokazila. Od 3 mesiacov spavala celu noc, teraz posledne dni sa budi, place a nemoze zase zaspat, do toho sa zas pokaka, takze ju musim prebalit a to sa uz celkom preberie a chce sa hrat... Dufam, ze toto obdobie nebude dlho trvat... Juj, ale som sa rozpisala 🤐
Ahojte 🙂
ďakujem za gratulácie k výmesačníku a my gratulujeme Laurike, nech hlavne pekne papá a priberá a samozrejme nech je zdravučká, nech jej tie alergie zmiznúúúú 😉
Veronika, syr jej ešte asi nebudem dávať. Dnes som jej dala ten jogurt, ale nula bodov. Najskôr pozerala na lyžičku, že čo to je? Dala si to do pusy, neprehltla, len pozerala na mňa vypleštenými očami 😀 Potom síce prehltla ešte asi 2 lyžičky, ale už viac neotvorila pusu. Dala som jej do toho výživu ovocnú, ale aj tak nechcela. Tak som jej do toho namáčala kúsky pečiva a po chvíľke si zvykla na novú chuť, tak predpokladám, že o pár dní jej to začne šmakovať. Syr som kúpila pre istotu, možno na olovrant jej dám trošku na pečivo, ale to musím ešte domyslieť. Ja ju musím nejak zásobovať mliečnymi výrobkami, lebo mlieko pije už len ráno a večer a ešte má kašu. Niekedy večer nestihne už mliečko, lebo zaspí hneď po kaši a v noci jedáva len občas. Dr. mi hovorila, že jej mám postrúhať na jemno tvrdý syr na pečivo, ale to ešte nechcem a aj tak si neviem predstaviť ako by to jedla, to by bolo všade okolo, len v ústach nie 😝 Inak, bola som prekvapená, že už celkom pekne papá to pečivo...
Spevi, aj naša mala na začiatku príkrmov veľkú potrebu rozprávať práve počas jedla 😝 Občas ju to ešte chytí, ale už je to ok...
Stlu, máš krásne detičky, Lujza je ako princezná s tými blonďavými vláskami 🙂 Ako im hovoríš, keď chceš použiť zdrobneninu? Lujzka, Lujzinka, Lujzička? Stellka, Stellinka?
Presne ako píše Veronika o tom spánku...našej stačí, že zaspí v aute 2 min. pred príchodom domov a doma je už v pohode, vydrží 2 hodiny do ďalšieho spánku, vtedy ma ide poraziť, lebo keby zaspala doma, tak spí 2 hodiny!!!
Tak lulinka,lulu a stellinka alebo elinka-tak vseliako ako ma napadne.Nasa mala je tiez taka ze ako nahle nastartujem auto tak hned spi ale ked zastavim v momente je hore.Este ked bola celkom mala a nemala este svoj rezim,tak viackrat som rozmyslala,ze ju dam do auta,njekam sa preveziem aby zaspala.Vcera som skusila dat malej mrkvovu stavu-len trosicku a ona sa ani nezaxichtilaa a len tak premlaskavala,to som sa cudovala.Sak som zvedava na buduci mesiac uz sa trochu tesim,ked ju zacnem prikrmovat. 😲
ahojte holubičky moje, konečne som vystrnadila starého s krpcom von, aj keď sneží aspoň si pospí vonku krpec a starý sa vyvetrá 😀
ja pôjdem pomaly chystať kalerábik na príkrm uvidíme ako zaberie, ozaj krpec má tvrdšiu stolicu, chudáčik ako sme začali s príkrmami až červenie, asi budeme dávať viac čajíka a vodičky 😠
Blazka vitaj, konečne si si našla na nás čas 🙂
Aj Lea má tvrdšiu stolicu, odkedy papá príkrmy, dokonca to robí tak, že ráno vykaká iba taký väčší "bobek", poobede ešte väčší a potom večer sa ešte raz vykaká, ale to už je také redšie. Ale nemá pri tom bolesti, nič, takže pohoda...
A čo robíš celé dni, keď si ani čas nenájdeš na koňa? Či venuješ sa stále Riškovi? Príkrmy mu chutia?
všade sa píše, že ak je bábo kojené tak sa má začať s príkrmami od ukončeného 6. mesiaca, ak je na UM tak od uk. 4. mesiaca. A ako to je keď je aj kojené a aj na UM? 🙂
alca, nekojené sa má začať od uk. 5. mesiaca, ale môže sa za určitých okolností od 4.mesiaca, napr. ak mu nestačí 1000ml mlieka, alebo ak nepriberá....no a už som rozmýšľala nad tvojou situáciou, ale neviem, ako to je 😉 😲
asi to bude tak ako by bolo kojené...no ona mi určite nevypije viac ako 1000ml.
emanka tak nevenujem sa len Riškovi, konečne mi trebalo doprať čo sme mali po vianociach, cestovali sme na dva krát raz k našim raz k svokre a to som len povymieňala veci a tak sa naplnil kôš na prádlo že sme už pomaly chodili nahí 😀
alca ja som začala od ukončeného piateho a hotovo náš je na UM od tretieho mesiaca a teraz nech je lekár múdry xixixixi, proste dieťa musí byť na to pripravené, skús sa spýtať dokiny...
no čo sa týka zmeny nálad tak náš Riško je inakší výmyselník, začne revať jak o život, vezmeš ho do rúk a už sa rehoce nahlas - za sekundu zmena nálad, ale ak sa prestaneš s ním hrať alebo ho nebodaj položíš a jemu sa to práve nehodí rev jak keby ho vraždili takže tiež sme výmyselník ...........
veronika, aj naša je taký krikľúň a keď vezmeme na ruky, tak akoby sa nechumelilo 😀
inak to s tým režimom, to je ťažko, keď niekedy napr. dnes spí cez obed 1,5 hod. a niekedy len polhodinu, to isté podvečer, niekedy jej ozaj stačí 5 minút a je čerstvá a niekdy 1,5 hod. to sa nám potom celé poposúva, aj čas kedy ide večer spať aj všetko. A keď zas neskoro večer zaspí, ráno potom ťahá dlho a zase celý deň rozbitý. Už som skúšala aj tak že ju zobudím ráno v rovnakú hodinu, ale potom je mrzutá a nevyspatá...ja som už niekedy naozaj ☹ Matúš ten mal pevný režim každý deň rovnako, ale zas nemožno povedať, že by bol lepšie v noci spal alebo sa menej budil, to teda nie 😠
ved to je jasne ze sa to neda vzdy rovnako, ale aspom zhruba, napriklad ze po desiate spime, niekedy pol hodiny, niekedy hodinu a pol, potom poobede ideme von, spi asi hodinu, niekedy len 5 munut a inak ju spat nedavam, len ked ozaj velmi malo za cely den spi, tak ju ulozim aj pomimo- uz ci spi, ci nespi- skusim to, ale vacsinou nespi ani tak. No a vecer to je stale rovnako. Okolo tej pol siedmej, siedmej kupanie, kojenie a dobru noc. Niekedy sa posunie olovrant aj na 5-6-tu hodinu, ale aj tak kupanie a vecera rovnako. Teraz uz sice nekupem kazdy den, ale ukladam ju aj tak v rovnakom case. Viem, ze kamaratka jedna nema vobec rezim, oni robia ako pride. Ale uz som raz mala preto konflikt tu na MK, tak velmi nejdem hovorit nikomu, ze co a ako, kazdy nech si urobi po svojom, tak aby to vsetkym vyhovovalo. A vtedy budu vsetci spokojni 🙂
tak čo sa týka režimu, krpec začne nervačiť a tak okolo pol jedenástej spíme hodinu a potom zaspáva okolo štvrtej - piatej a spí do ôsmej, okúpeme a mal problémy a niekedy zaspával o polnoci a teraz okolo jedenástej zalomí sám, uvidíme dokedy to vydrží.........sú však dni kedy ešte vrieska o pol jednej a spí do ôsmej maxi - ale nikdy som malého nebudila - riešim to podľa seba, viem aká som mrzutá ja keď ma niekto budí a preto niekedy nechápem dievčatá čo tu píšu že budia na krmenie, si myslím, že ak by bol krpec hladný zobudí sa predsa od hladu nie?
joooj blazka, to zas taký hrdina nie som, že by som po prebdenej noci ešte dávala budík a budila načas, to len sme mali taký týždeň, že ja som Matúša budila a chystala do škôlky a nie ocinko a tým pádom sa mi zobudila aj Hanka, takže som ju vlastne chtiac-nechtiac zobudila 😉
tak my ti máme asi takto....
ranné vstávanie (keď už ozaj ideme z postele) je o 09:30h, potom ide spať okolo 11h, Ďalší spánok máme okolo 13:30, potom okolo 17:00 - 17:30h, o 19:30 kúpanie a nočný spánok sa koná medzi 22:30 až 23:30. Spí ale do 3:00-4:00 (sťahovanie do našej postele + kŕmenie), potom papáme okolo 8:00 to ešte zaspí a vstávame teda o tej 9:30 🙂
vždy sa to posúva o hodinu hore dole... 🙂 😉
Bože keď vidím tie deti v tom Haiti je mi do plaču.... ☹
babenky chcem sa opytat , co si myslite kedy nase deticky budu moct prejst z um na kravske?moja prva dcerka je od 3mesiaca ale neako pri liluske sa to bojim aj v buducnosti zmenit
dzio2 teoreticky od 1. roku sa moze davat plnotucne kravske mlieko, ale odporuca sa do 3 rokov davat UM, kvoli zlozeniu, vies- vitaminy, mineraly a tak.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 na mojej starsej nic nevidno vyzera byt uz 12r ok 😀 ja viem co je v knihach ale mna zaujima vas pohlad
dokonca ma super silne kosti tolko krat spadla ale brutalne ze sme mysleli ze bude dolamana, a nic otrepala sa a sla dalej dokonca za domom mame most a zneho padla na kamene do potoka z vysky asi meter a pol a nic kazda kost bola na svojom mieste a doktor vravel ze to je tym ze bola uz tak skoro na kravskom mliecku,
dzio2 😀 - aj moj muz rastol od 3 mesiacov na kravskom mlieku- na 2 krat prevarenom, a tu je. A nema ani alergie! 😀
Ahojte,
chcem vas pozdravit,niejako ani nestiham tu chodit. Cez vikend sme boli u svokry.
Neviem o com sa bavite,ale dufam,ze deticky pocuvaju a maju sa dobre a mamicky tiez 🙂
kamilecka vitaj 🙂 no ved prave... ze deticky su zle ako certi 😀 cize aj my mamicky sme unavene 😝
ahojte,
tak ja teda ešte neviem, kedy jej začnem dávať kravské, ale do 3 rokov určite nebudem čakať...asi to nechám na svoj "vnútorný pocit" , keď budem presvedčená, že už je čas, tak dám 😉
Vy už spíte, dievčatá? Naša sa ešte hrá na koberci, no ale asi každú chvíľu pôjdeme...

aj Natálka sa niekedy budí so strašným krikom ale hneď zaspí....niekedy v spánku úplne vzlyká. Myslíte, že sa im môže niečo snívať? A kde spávajú vaše detičky? V postieľke alebo s vami v posteli.