icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

cestovatelkaandrea
23. mar 2012

@joannas vsak ja sa na teba nehnevam. ja som si to nedala vysetrit, lebo vela ludi malo vysoke riziko ze budu mat dieta s DS a nakoniec sa im narodilo zdrave. a samozrejme su aj pripady, ze dieta malo byt zdrave a nakoniec DS malo. takze aj preto.

cestovatelkaandrea
23. mar 2012

@mia258 tak to ta chapem, ze nemas cas. ja keby ze nesedim v robote a nema moju kavickovu prestavku (teda v mojom pripade len cajikovu) tak tiez nemam cas. ved cez vikendy sem ani nepisem. ale v kazdom pripade, super, ze je uz Mia zdrava.
Aky mas pocit z pisomiek? A ako sa ty citis?

mia258
23. mar 2012

@cestovatelkaandrea ja este nekavickujem, Mia mi pred chvilkou zaspala. Akurat som sa stihla najest aj ja a v duchu hesla "bordel z kuchyne neutecie" som prisla na skok na MK 😀
Boli sme cele doobedie vonku, Mia zboznuje ked ideme aj so psami, tak sme sa nabalili a mali sme desiatu na luke, v trave 🙂 Ale uz sa zamracuje, tak mozno bude vecer dazd.
Ja som v pohode, obcas ma pichne niekde do brucha, vajecnika. Ale to sa asi len roztahuje maternica. Z pisomiek mam zmiesany pocit, lebo som sa to ucila len pred spanim, ked uz Mia zaspala, tak neviem, ako dopadnu... 😒
A ty ako? Nie si na rizikovom, nie? Inak ja pijem jednu kavu denne, bezkofeinovu, uplne slabu. Ale musim citit aspon tu chut, ja som na kave zavisla, len teraz sa kvoli tehu a tlaku musim trosku stiahnut 😅

cestovatelkaandrea
23. mar 2012

@mia258 tak to ti zavidim. ja by som tiez najradsej usla z roboty a bola s Damianom a manzelom niekde vonku. taka desiata na luke je super. asi zorganizujeme opekacku na SR, ked tam prideme. U nas ma byt krasne cely vikend, tak sa tesim. Musim sice zacat balit na dovolenku veci a nejake darceky pokupovat ale vsak hadam to nejako zvladneme.
To pichanie poznam, ja to mam teraz este castejsie, lebo babo ma teraz rastovy sprint. Ale stale chudnem ☹ a prestava mi chutit jest. Ranajky este ok, obed kvazi tiez ale vecera skoro vobec a nieco pocas dna uplne minimalne. Kavu milujem, len teraz moc nechcem ked som krvacala. Celkovo mi moc teraz nechuti ale par tyzdnov dozadu by som sa za nou isla potrhat. Ja mam opacny problem dost nizky tlak tak 90/60. Na rizikovom nie som. Len musim oddychovat a snazit sa jest. A hlavne nebyt chora. Potom by som krvacat nemala, lebo teraz to vraj bolo len z unavy. Momentalne sa citim dobre, len este rozchadam nadchu, ale to nejako uz prejde.

mia258
23. mar 2012

Mne mala este spi, uz som aj upratala, kavu vypila. Rozmyslam co budeme robit poobede, lebo mi nic nenapada. Ja mam vysoky tlak aj normalne, teraz v tehu este vyssi, tak dufam, ze nebudem rodit CR 😒
Ja som sa uz dlhsie nevazila, ale nejako ma to ani nelaka, na kontrole nech ma odvazia, moja vaha je aj tak nedokonala.
A kedy idete na SVK? 🙂
Ja som si teraz lahla na gauc a prezeram si mena, lebo mm mi volal ci som si napisala zoznam, ze si urobi aj on a na nejakom sa musime zhodnut 😀 Vy ste este nerozmyslali? Ci si to nechavate pre seba?
@cestovatelkaandrea

joannas
23. mar 2012

@mia258 koľko máte psov? Mi máme jedného

mia258
23. mar 2012

@joannas štyroch 😀

joannas
23. mar 2012

@mia258 vov to je dosť,ako ste boli snimi na voditku? To sú malé alebo veľké?

mia258
23. mar 2012

@joannas nie, oni sú naučení na voľno. Mám 2 veľkých a 2 malých. Ja som sa psom aktívne venovala, takže ich zvládam 🙂

joannas
23. mar 2012

@mia258 a po mii neskacu? Nás skáče po brankovi potom branko plače musím cho zachraňovať,a to máme len jedného,už bránka ak poskrabal keď nancho skočil,a svokra čo nato že máš toľko psov?

mia258
23. mar 2012

@joannas nie, ja som s 2 z nich robila predtým canisterapiu. Takže na ľudí, deti a rôzne životné situácie sú navyknutí. Svokre nevadia, jednu fenku si dokonca "privlastnila" a býva viac u nej ako u nás. Už aj hovorila, že jej bude chýbať, keď sa odsťahujeme, takže možno jej spravím prekvapko a nechám ju u nej 😵

joannas
23. mar 2012

Aa č@mia258 a čo je to canisterapia?

mia258
23. mar 2012

@joannas terapia, kde sa pes používa pri fyzicky alebo psychicky postihnutých ľudoch. Napríklad pri deťoch s dawnovým syndrómom, dystrofiách, poruchách komunikácie, autistických, atď. 😉

januska555
23. mar 2012

Ahojte maminy môžem sa pridať na krátku debatku???

mia258
23. mar 2012

@januska555 ahooj. Jasné! My sem radi prijmeme každého, kto rád pokecá 😅

januska555
23. mar 2012

Ďakujem...ja nemám zväčša čas na a tak aj keĎ som bola v nejakej skupine vždy mi všetko unikala a potom som nebola v obraze, a potom som to vzdala, lebo stále sa vypytovať čo nové alebo čítať 10 strán...inak blahoželám k 2. tehu🙂

mia258
23. mar 2012

@januska555 tu sa toho až tak nezomelie. Niekedy síce dočítavam pol hodinu, ale niekedy sem prídem po 3 dňoch a nájdem len pár nových príspevkov. Ale to je tak, keď sa musíme v prvom rade drobcom venovať 🙂
Ja teraz tiež veľmi nestíham, malú musím mať na očiach a stále nejakú aktivitu vymýšľať, keď je vonku konečne teplo.
Ďakujem, tešíme sa, že sa nám podarilo 😵

januska555
23. mar 2012

@mia258 no to mi hovor...ísť s mojimi deťmi von...to je niekedy katastrofa...žijeme v byte a preto trávime čas len vonku pred blokom al. na ihrisku, lebo prechádzky už až tak nehrozia, lebo malý by mi stále chodil iným smerom ako by som chcela a tak...a zas tá moja princezná tá neobsedí v kočíku len tak...niekedy mám pocit že mi to robia naschvál...🙂
To inak tiež budete mať menší rozdiel medzi deťmi, my máme 18 mes. a je pravda že teraz je to trošku hektické ale to zas aj preto lebo končím školu, ale potom budú aspoň lepšia partia. Plánovali sme síce aspoň 2 ročný rozdiel ale...podarilo sa skôr🙂
Vy žijete vo Francúzsku???jeeej

mia258
23. mar 2012

@januska555 my sme síce v rodinnom dome, ale Miu nebaví byť len na dvore/záhrade, takže musíme aj do parku, obchodov, na ihrisko. Ona je strašne spoločenská, vyhľadáva miesta, kde je veľa ľudí 😀
Ja som rada, že mi vyjde taký vekový rozdiel. Síce zo začiatku to bude určite o držku, kým si vytvorím nejaký systém. Ale podľa mňa je lepšie mať menší rozdiel ako väčší.
Tiež som na výške, teraz to ešte ledva zvládam ale čo bude potom, netuším. Čo študuješ??
Áno, ja mám aj mm Francúza. Ale onedlho sa sťahujeme preč.

januska555
23. mar 2012

@mia258 no tak to ti ten RD v dobrom závidím, ja aj mm sme z RD a nedokážeme si zvyknúť na byt, ale už tu asi tiež dlho neostaneme, no necháme sa prekvapiť, u nás je to trochu zložitejšie. A ktorý rok študuješ? Máš ešte veľa? Ja som sa vydávala po 2. ročníku a v 3. pred štátnicami sa mi narodil syn a teraz v septembri malá princezná 🙂 neboj zvládneš to len si treba nájsť systém, trvalo kým sme sa naučili zladiť spánok, to bolo najhoršie lebo novorodenec spí kedy chce a kým si vytvorila aký taký režim a teraz je to v pohode malá spí doobeda a potom obaja spolu poobede a malá si ešte podvečer zdriemne...ide to🙂
Inak študuje manažment a som rada že už konečne končím lebo mám pocit občas že prichádzam o deti aj teraz ich dával mm spať, lebo píšem diplomovku... 😉 A ty čo študuješ?
A kam sa sťahujete, na SVK?
Inak ako sa žije vo FR?

mia258
23. mar 2012

@januska555 držím palce, nech sa zadarí! 😉 Ja som tiež pôvodne z RD, aj teraz som v dome, aj sa do domu sťahujeme. Ja potrebujem životný priestor a obdivujem každého, kto dokáže žiť aj v malom byte. Ale asi by som si zvykla, keby som musela.
Ešte som len prváčka, takže mám ešte veľa 😒 Len chcem dokončiť celý prvý rok, aby som aspoň niečo za sebou mala a nezačínala od začiatku.
Ja študujem biochémiu, a mám asi rovnaký pocit. Lebo malá mi preto chodí aj do jaslí, aby som stíhala ráno do školy, keď potrebujem. Teraz v LS mám už individuálny plán, tak je to oveľa lepšie, ale v ZS som bola normálne na dennom štúdiu a to bolo niekedy hrozné 😖
Nie, ideme do Švajčiarska, mm si tam našiel prácu. Ja som vo FR 2 roky. Zvykla som si tu, mm rodina je úplne skvelá, aj prostredie sa mi páči, mesto, našla som sa tu 🙂

januska555
23. mar 2012

@mia258 no my momentálne žijeme v 2 izbovom byte a úprimne mám toho už dosť, ale my si nemôžme vyberať, totiž u nás je to zložitejšie...teraz sme tu ale v lete nás už môžu poslať inde, takže uvidíme, musím povedať že ak tak by som sa asi len potešila, lebo v 2 izbách mám niekedy pocit že už ani dýchať nemôžem 😒 No ja ke%d som bola tehu so synom chodila som tiež denne a bola to zaberačka lebo do školy som to mala 40 km, ale pri slov. dopravách na 3 prestupy vlakom a ešte asi 2 týždne pred porodom som sa trepala do školy a bolo to hrozné keď som stála s bruchom vo vlaku v uličke lebo nebolo miesto na sedenie a ešte aj sprievodca na mna vyšiel lebo nevedel okolo mna prejsť...ale to som nebola až tak obludná, lebo som porodil v 35tt ale....jeej švajčiarsko je sen mm ale pre nás nereálny...my sme sa pokúšali ísť do Kanady, ale zatiaľ to uviazlo, mm tam mal prac. ponuku, ale kvoli malej sme to sunuli a teraz to zamrzlo, tak uvidíme či sa podarí 🙂
Inak biochémia super ja som chcela ísť chémiu ale kvoli mm som si to rozmyslela, boli by sme od seba ďaleko, tak som sa toho vzdala...
A inak nechýba ti rodina( tvoja)?

joannas
23. mar 2012

@januska555 Ahoj,davas ešte malemu punčoški keď je tak teplo?

januska555
23. mar 2012

@joannas ahoj no doobeda nie teda keď ideme okolo 10 von ale poobede sme boli od 17-19 vonku a to bolo už chladno takže mal...a čo ty?

mia258
23. mar 2012

@januska555 ani sa ti nečudujem, že už aj ponorku dostávaš možno... Ale teraz je situácia blbá a ľudia musia byť vďačný aj za to málo čo majú 😒
Aj moja sa narodila skôr trošku, našťastie cez leto, takže v škole som vtedy nebola. A mala som cez tehu individuálny plán, chodila som len na preskúšanie a potom komisionálky.
Kam chodíš do školy? Do Košíc? Lebo pozerám, že si z východu.
Rodina ani nie, boli sme na Vianoce na SVK u mojej rodiny. Ale ja žiaľ nemám dobré vzťahy s mamou, ani s otčimom... Ale aspoň so súrodencami vychádzam, s kamoškami som sa konečne stretla, takže to nebolo zlé.
Je pravda, že keď už sú deti, horšie sa odchádza zo zabehaného prostredia do nového a všetko začínať odznova 😒 Ja som sa do FR sťahovala počas tehu a už vtedy to bolo ťažšie, teraz keď už malá má rok a pol, druhé na ceste, je to ešte horšie. Ale dúfam, že tam aspoň pár rôčkov zostaneme, nech nemám tradíciu - čo tehu to ďalšie sťahovanie 😀 😀

januska555
23. mar 2012

@mia258 no s tou vďačnosťou budem radšej ticho, lebo u nás je to trochu iné, naši bývajú vo veľkom dome, a my s mm máme tiež jeden kde žije jeho mama ale ten je tiež obrovský takže to by nebol problém a aj vzťahy máme super , ale musíme žiť tu...v 2 izb. byte...je to hrôza, nechápem ako tak niekto dokáže prežiť celý život a je spokojný, ja sa neviem doačkať kedy sa z tohto bytu presunieme...A študujem v PO a ako si si všimla momentálne žijeme n Gelnici, teda v Prakovciach to je dedina hneď vedľa...akože obaja sme z opačného konca východu mm od So a ja od Ke a sme tu, keď sme sa dozvedeli kam ideme hľadali sme na mape 🙂 ale žijeme tu už tri roky a tak som si tu už našla aj kamošky. takže je to už lepšie ale vieš chýba mi rodina v tom že mi nemá kto až tak pomôcť s deťmi...
To je blbé keď nevychádzaš s rodinou, ja som rada že moja mama má pre mňa pochopenie aj keď je pravda že keď som jej povedala pri 1. tehu že som tehu nadšená nebola ( ale to som bola už 4 mes vydatá) a pri 2. tiež nejasala ale teraz by si ich najradšej požičala a nevrátila🙂
No aj ja som zvedavá ako sa z tade budeme sťahovať, keď sme sem prišli boli sme 2 a keď pojdeme tak už min 4 😀 tak potom daj vedieť ako ste to zvládali...A plánujete ešte aj ďalšie deti???? My sme s mm chceli 4 ale obe som mala SC takže asi budeme musieť ostať pri 3 ale možno...ktovie ja mám ešte čas rodiť aj o 15 rokov 😵

mia258
23. mar 2012

@januska555 uff, tak to máte ťažké. Ja to tiež nechápem, ale keby sme sa tak narodili a žili celý život, tak by sme to asi inak vnímali. Ja som pôvodne z KE, preto sa pýtam 😅
Toho sa presne bojím, že keď sa odsťahujeme, nebudem mať svokru pri sebe a nebude mi mať kto pomôcť. Aj keď už špekulujeme, že aspoň zo začiatku by mohla prísť, nech sa nezbláznim 😵
Moja mama sa netešila ani pri prvom, ani pri druhom sa neteší. Aj to je ešte slabé slovo... No ale náš vzťah je na dlho, veci už nezmením, tak sa nebudem zbytočne trápiť 😉
Chcela by som ešte jedno, ale prvé tehu som mala rizikové, aj toto druhé mám a lekár povedal, že viac detí už nie 😒 Ale uvidím, tiež si hovorím, že aj 10 rokov môžem počkať, keď som sa s týmito trošku poponáhľala, tretie môže počkať 😀

joannas
23. mar 2012

@januska555 ja ešte dávam ,ale keď je tak teplo tak neviem či dávať alebo nie keďže je ešte len marec,a prečo nejdete bývať k máme keď má veľký dom?

januska555
23. mar 2012

@mia258 no tak určite si zober svokru ak teda bude chcieť, lebo chce to veľa síl a trpezlivosti zladiť dve deti, a ešte aj zvádzať boj so žiarlivosťou a tak, náš malý najprv vôbec nežiarlil, práve naopak, ale postupne ako videlže malej sa musím venovať viac a že ju nosím na rukách a tak, tak trochu to prišlo, a najhoršie je keď je malá nervózna lebo potom je aj on s nej a to mi tu plačú dve deti...dala by som naším susedom nobelovku za mier...
A prečo si mala rizikové tehu? A prečo už nemôžeš mať ďalšie? Ja som prvé mala super až na to že mi v 34 tt odtiekla plodová voda a týždeň ma držali bez nej na pôrodnej sále a potom mi urobili SC, potom som otehotnela 2. krát ale skončilo sa to MA a dva mesiace na to som otehotnela s malou, ktorú som mala rodiť normálne ale Dr sa na to vyfúkol, neviem mu to nejak zabudnúť...tak dúfam že tretie bude v pohode ale až v mojej 30🙂
Ako si rodila a kde tu na SVK či vo FR?

januska555
23. mar 2012

@joannas je to komplikované, nemôžeme kvoli mm práci...