icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

joannas
26. apr 2012

@cestovatelkaandrea viem ako tí je,aj mňa tak š chocicocho zvracia,keď nezvracia tak má napina že des a chroza

cilicka22
26. apr 2012

@cestovatelkaandrea no mne to ostalo do teraz nedám na ne dopustiť ..a myslím že to jedenie gumenných cukríkov sa odrazilo aj na malom..tiež ma rád macíkov aleb bojím sa mu to dávať aby mu nezabehli..lebo on v kľude sedkať a spapať teda neviem 😀 😀

mia258
26. apr 2012

@maranat ahoj, vitaj 🙂

@cestovatelkaandrea presne, aj my platíme do 500eur mesačne. Ale som normálne vďačná za to, lebo tu je o jasle bitka a zapisujú deti ešte v tehotenstve, len aby ich o rok prijali 😅
Keď som sa pýtala, tak vraj tam jasle rozšírené nie sú, viac pestúnky. Som rozmýšľala, že poviem mm, nech sa opýta, ale nechcem mu pridávať ďalšie vybavovačky, tak keď sa presťahujeme, pozisťujem sama. Aj tak ju tam hneď nešupnem do jaslí, keď to bude všetko nové.

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@cilicka22 aj nas Damian je maniak na medvedikov. A na Slovenskych este viac, lebo holandske su len sladke ale nemaju moc chut ovocia 😝 tie slovenske chutia pekne po ovoci. Vcera ich asi zjedol zo 10 😀 🤐 Nastastie si necha vecer riadne vycistit zubky.

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@joannas a ty si tiez tehotna? nemas nic v pase, tak preto sa pytam.

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@mia258 aj u nas je to tak, ze niekedy musis do jasli (skolky) zapisat dieta este len ked planujes tehotenstvo. Taktiez je to aj so skolou. Ale u nas v dedine nebol problem, lebo maminky vacsinou nerobia, takze v tych troch skolkach co tu mame, je miesta dost.
Dufam, ze sa vam teda nieco podari vybavit ked prides do CH, lebo s velkym brucho a zivou Miou budes riadne vycucnuta 😉

mia258
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea veď mne sa už teraz absolútne nič nechce 😅 Chlap mi vravel, ze by som už mala triediť veci a tie ktoré chceme vziať ale nepoužívame ich veľmi, zabaliť do škatúľ, aby sa to sťahovalo čím skôr. No ale myslíš si, že sa mi chce, keď je vonku krásne a na počítači mám koníka?? 😀 😀 😀
Ale asi teraz, kým Mia nie je doma, navarím a pustím sa pomaly do triedenia oblečenia.

joannas
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea nie niesom techotna

cilicka22
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea no aj náš malý si pekne zúbky čistí snaží sa sám ale vždy mu ich dočistím.. 😀 😀 od osmeho mesiaca ako štvornožkoval chodil za mnou do kupelne a videl že si čistim zúbky tak aj on tak som mu kupila detskú kefku a od vtedy si čistíme zúbky spolu 😀 😀 podarený je

maranat
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea aj by som sa pripojila, ale ked tu sadnem raz za den akosi nechytim nit 😀

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@mia258 poznam, preto doma PC ani nezapinam, lebo by som doma nic neurobila 😀 ja budem o chvilu vytahovat veci po Damianovi a pozerat co sa bude dat pouzit. pozicala som totiz kolegini babatkovske veci do dvoch rokov po Damianovi a vratila mi ich v hrozostrasnom stave. Neviem kolko veci z toho co mala este budem moct pouzit. Uz nikdy nikomu nic nepoziciam 😠 radsej potom veci po detoch darujem na charitu alebo dam niekomu komu sa budu hodit.

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@joannas normalne si ma na chvilu zmiatla, ked si pisala o tom vracani 😀

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@cilicka22 to musel byt velmi zlaty, ked sa za tebou dostvornozkoval do kupelky. aj my nechame najprv tak 2-3 minutky Damiana nech si cisti sam a potom asi 5-10 minut cistime my.

cestovatelkaandrea
27. apr 2012

@maranat to je OK. ja tu tiez moc casto nie som, len dva krat denne a to rychlo poodpisujem na spravy a potom sup nazad do prace 😀 co budete robit cez vikend? neviem ako je na SR u nas ma liat celu sobotu aj nedelu 😠

cilicka22
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea no to áno neviem či nemám aj fotku tu na koníku v albume ako sedká pri kupelke s kefkou v ústočkách.. 😀 😀

cilicka22
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea dala som foto pozri 😀 😀

andy660
27. apr 2012

ahojte,kto pokecá so mnou? som mamička,mám skoro 3 mesačnú dcérku Vikinku 🙂
rada pokecám o čomkoľvek,na hocijakú tému čo sa týka starostlivosti o dieťa.

joannas
27. apr 2012

@andy660 ahoj,už vikinka spinka? Každý večer ju kupes?

matul
27. apr 2012

@andy660 aj ja mam 3 mes. dceru - Olivinku 🙂

zumamina
27. apr 2012

ahojte,ja mam 4 mes.Ninku...ja ju kupem kazdy den,sice hovoria,ze staci kazdy druhy,ale mala ma strasne rada vodu,tak preco by som jej nevyhovela 🙂

mia258
27. apr 2012

@cestovatelkaandrea ja som na internete každý deň, aby som vedela čo je nové na SVK, ako sa majú súrodenci a tak 🙂
Našťastie som po Mii nič nepožičiavala, lebo vlastne ani nebolo komu, ešte som aj dostala niečo po švagrininých deťoch.

@andy660 @matul @zumamina som rada, že sa to tu takto rozbehlo, vitajte 😵

joannas
27. apr 2012

@zumamina tiež som tak počula že od 3 mesiacov sa nemusi každý večer kúpať,už tí spinka ako ju uspavas?

zumamina
27. apr 2012

@joannas hej hej uz spinka..ako ju uspavam?nic vynimocne: okupeme sa,vymasirujem ju s olejcekom,napapa sa a sup do postielky...niekedy to trva dlhsie,pretoze ked zaspava,musi mat dudel a ked ho niekedy vypluje,tak sa zobudi a zacne mrncat 😕

andy660
27. apr 2012

@joannas
ahojky,ešte nespinká,je vonku.svokrovci ju kočíkujú.má veľmi rada vzduch,to asi preto že je v znamení Vodnár ako ja 🙂 a ty aké máš bábo?

andy660
27. apr 2012

@matul
ahojky,ako ten čas letí,len nedávno som s malinkou prišla z pôrodnice a už bude mať 2.mája 3 mesiačiky.

joannas
27. apr 2012

@andy660 nás už nieje babo,má 3 roky,celú noc tí prespi alebo pita papat?

andy660
27. apr 2012

chcem sa ešte spýtať,či niektorá z vás mamičiek žiarli na svoje bábo.myslím v tom zmysle,že keď moju dcérku niekto stále pestuje ako napríklad moja svokra,tak hroozne žiarlim.neviem čím to je,veď na tom neni nič zlé,keď je to jej babka,ale keď prídeme k nej s malou,tak ona ju chce stále pestovať,chce si ju užívať,potom jej dáva mlieko z fľašky.a niekedy mi nedovolí ani ju pestovať,len ona by ju stále chcela.
ja si myslím,že len mama môže najlepšie utíšiť a pohladiť svoje dieťa.nikto iný to nedokáže tak,ako mama.neviem si pomôcť,ale dosť ma to hnevá.prosím poraďte mi.čakám na vaše názory.myslíte si že som prehnane úzkostlivá?

joannas
27. apr 2012

@andy660 tak to ja na tvojom mieste by som jej nechovorila že zoberiem si ju ale rovno by som jej z rúk zobrala,a one nech chovori čo chce

mia258
28. apr 2012

Ahojte 🙂
Ako ste strávili dnešok? U nás bolo krásne počasie, boli sme celý deň na záhrade, celá rodina. Až teraz večer sa ochladilo a trošku popŕcha.
Malá sa vybehala, bicyklovali sme, šmýkali sa, hojdali. Teraz úplne odpadla do postele, ledva som ju osprchovala 😅

@andy660 inak mne nikdy nevadilo, keď si malú niekto zobral. Ja som bola rada, ona ani u ostatných neplakala, takže ma len tešilo, že sa nebojí a usmieva sa. Aspoň som si trošku oddýchla. Ale kojila som ju zo začiatku, takže vtedy sme mali chvíľku len my dve 😵

andy660
2. máj 2012

@mia258 ahoj,asi máš pravdu,niekedy je dobré keď ju svokra aj pokočíkuje,aspoň si chvíľu oddýchnem a nájdem si aj čas pre seba.alebo keď si potrebujem niečo vybaviť,tak aj mamina malú postráži.bo aj minule,keď som bola v TT niečo vybavovať,tak mamina ju strážila a dokonca sa ako naschvál aj pokakala 🙂 tak ju samozrejme musela aj prebaliť,keďže ja som nebola doma.vyskúšala si po dlhej dobe aké to je :D
dnes je veľmi horúco,dobeda som bola s malou 2 hodinky vonku,ale pôjdem aj teraz tak na večer,lebo je taká nepokojná.určite chce ísť von.keď je vonku,vtedy spinká .D