Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@mia258 o a ja zo strednej rovno do porodnice. ale vtedy som nad tym ete neuvazovala bola som rada ze mam pokoj od skoly ale po druhom porode ma zacalo zaujimat zdravotnictvo resp.gynekologia porodnicvo a chcela som to skusit ale ete som sa k tomu nedostala. 🙂 . niekedy sa na to studium citim a inoedy zasa si neverim a aj preto to stale odkladam 🙂 a na kolko rokov to mas?
@mia258 no ved ten zaludok. mne by sa pacilo robit sestru na oddeleni. tak som zvedava kedy sa odhodlam a ak vobec 🙂 to mas ete dost 4 roky mna by po polroku kleplo. som dost lenova na to aby som sa ucila,ale na druhej strane by som to cela vyskusat. musim sa zacat nejako viac hybat a lavne si konecne verit ze by som to zvladla.
@zuzi0911 presne, musis si verit! Popravde, ja som aj ten prvy rok zvladla len s odretymi usami. Ked mi mala zaspala, ucila som sa po nociach, alebo ked mi ju svokra na den vzala, je to ovela tazsie ako keby som sa venovala LEN skole. Ale ja som skoncila gymnazium, s nim by som nic nezmohla a chcem robit to co ma bavi, takze uvidim kam to az dotiahnem 😵
Ale hlavne sa odhodlaj, daj si dalsi rok prihlasku na skolu, zacni sa ucit pozvolna. Starsia ti uz pojde do skolky, nie? To budes mat zas o starost menej, ono sa to da pokombinovat 😉
@mia258 aj ja som sa pri druhej zacala v 24 tyzdni otvarat a tvrdlo brucho az do konca tehu. a nakoniec sa narodila 8 dni po termine 🙂 isto to vydrzi len sa neboj.najhorsie je ked uz jedno male dieta mas doma a v takom stave je to moc. ja som bola stastna ze mi mama pomahala inac by som porodila skor.
@zuzi0911
@mia258 baby ja budem rada ak to vydrzim aspon do ukonceneho 34tt, kedy dozrievaju pluca a nervy babatka su obalene tukom. z tychto teplot co tu mame teraz mam strasne vela kontrakcii a casto tvrde brucho. o tom ako sa drobec zosuva do pordneho kanala ani nehovorim.
inak z vyvolavacky mam strach aj ja. pri prvom ma s tym strasili, lebo som Damiana prenasala uz 11 dni. Nastastie to stihol skor ako som mala ist do nemocnice na vyvolanie.
@cestovatelkaandrea ako tam mate?? Fuu som nevedela, ze ti je tak zle, to ma mrzi. Ja mam malu uz otocenu hlavickou dole, posledne 2-3 dni mam hlavne poobede a vecer vkuse tvrde brucho a fakt nic nerobim, nenamaham sa. Hovorila som to dokymu, vraj musim este par tyzdnov vydrzat, aspon do druhej polovici augusta. Ty uz si v 33.tt to uz nemas vela.
Tasku do nemocky uz mas zbalenu? Vsetko pre drobca prichystane??
@mia258 momentalne tak 24 stupnov. ale vies ako to je v primorskom state s vysokou vlhkostou vzduchu. hroza. a do piatku tu ma byt 30 stupnov, tak to je ako na SR ked mas okolo 36. 😝 😝 sa asi zavriem do ladnicky.
ja mam drobca otoceneho dole hlavou uz od nejakeho 27tt ale teraz sa uz zosuva dole. ved to aj citit na lonovej kosti a chce sa mi viacej cikat. inak presne som v 32tt+3dni. ukonceny 33tt budem mat az v sobotu. no musim tie horucavy nejako prezit, teraz by nebolo este dobre rodit, lebo prave v tomto obdobi dozrievaju pluca a nervy v mozgu sa obaluju tukom. potom je to viac menej o vahe babatka.
tasku nemam zbalenu. potrebujem len babatkovske oblecenie, pizamo, papuce a zaznamy od porodnej baby. to je vsetko, lebo 6 hodin po porode ma poslu domov ak bude vsetko OK. ak by som rodila navecer, tak by si ma tam na noc nechali a hned rano by som isla domov. no a doma uz takmer vsetko prichystane. Akurat idem robit na PC karticky po porode o narodeni dietata. To sa tu v NL robi, ze po porode rozposles karticky rodine, priatelom, kolegom a tak. Takze idem nieco zostrojit.
@cestovatelkaandrea Jasne, ja to chapem, ked som bola vo FR, bolo tak 27° a ja sla umriet od horucavy, to sa nedaju porovnat tie teplotne rozdiely.
Ja mam veci pre Bublinku do nemocky zbalene, uz som ich oprala, ozehlila a cakaju v taske keby nieco. A chcela som uz dokupit vsetky veci pre mna, ale lekaren bola zavreta, tak kupim neskor. Ale aj keby som sla naprazdno, v nemocnici mi vsetko daju, tu si vlastne musis doniest akurat spodne pradlo 😀
Jeej tie karticky su super napad, ja z nemocky asi nebudem oznamovat nikomu, len mm nech da vediet svokre a celej jeho rodine. Sestra bude vediet a ked uz budem doma, napisem mail kamoskam a bratovi zavolam. Mojim rodicom to ani neoznamujem...
@zuzi0911 tak to si mala dobre maturity, aspon ti drobcek nasepkaval🙂no moji drobci a posluchat, ako kedy🙂ale radsej si robia po svojom..inak zvykol si rychlo a dobre si myslim, dominik ma rad sestricu, teda aspon zatila, bozkava ju a jemnucko hladka a zatial neziarli.naopak, konecne sa jej prichodom naucil zaspavat sam.poviem mu zeidem ku silvinke a on da suhlas a je tam tichucko a zaspinka🙂))
@mia258 tak super, ty si uz vlastne pripravena. no asi sa pripravim aj ja, keby nahodou...
@cestovatelkaandrea ja len preto, aby sme sa nestresovali este aj s balenim a zhananim veci na poslednu chvilu. Radsej vsetko dopredu a uz len cakat 😅

@zuzi0911 studujem biochemiu 🙂 ja som naschval po strednej chcela ist hned na vysku, lebo potom by sa mi uz vobec nechcelo 😅