Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@mia258 vcerajsie vypeky som zvladla dobre. este dnes a zajtra a potom by sa malo cez vikend ochladit na prijemnych 20 stupnov. Uz sa inak tesim, zajtra zacina olympiada, len aby som nerodila 😀 😀 dnes je drobec v bruchu mimoriadne aktivny. Vcera mal utlm ale dnes vystraja uz od rana v takych dvojhodinovych intervaloch si potom kope asi tak hodinku ako divy. Kolega dnes pozeral, ako mi brucho skace a sa smial, ze ci som dala drobcovi red bull.
@mia258 inak sa ani nedivim, ze to nechces povedat. po tom ako sa k tebe chova mama, je to pochopitelne.
@cestovatelkaandrea ked ti bude teplo, prid sa schladit k nam, u nas ziadne tropy nehrozia, mm je uplne nezvyknuty na take "teplo" 😖
Ziadne rodenie! Nedavno sme sutazili ktora skor porodi a teraz sutazime ktora dlhsie vydrzi 😀 😅
@mia258 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no veru, ktora dlhsie vydrzi 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@cestovatelkaandrea takze ziadne predbiehanie sa! 😀 pekne trpezlivo vyckame, ja len dufam, ze mala bude aspon po narodeni pokojna a trpezliva 😅 tuto noc som o druhej este nespala, lebo asi nevedela co od nudy, tak sme mali rodeo 😀
@mia258 no neviem, neviem. vsade na nete pisu, ze aky rezim ma babo v bruchu, taky mozes ocakavat po porode. pri Damianovi to platilo. Uvidime ako pri tomto druhom. Posledny tyzden je aktivnejsie doobeda a potom navecer. Ale v noci si zvykol byt ticho a spinka. Tak dufam, ze bude taky aj po porode.
@cestovatelkaandrea teraz si ma seriozne vystrasila 😕 moja je najaktivnejsia vecer a v noci, skor ako o dvanastej-jednej kvoli nej nemozem zaspat a neviem si najst polohu, lebo vsade ma nieco tlaci, nieco mi vadi 😖
@mia258 mozno to tak bude len na zaciatku. babatka si vraj menia rezim kazdych 6 tyzdnov, takze mozno zo zaciatku bude buntosit ale potom by si mohla zmenit rezim. inak aj po prvych dvoch tyzdnoch si babatko meni rezim, takze uvidis.
@cestovatelkaandrea uz som na nu takaa zvedavava! 😵
@mia258 tak ako sa mame dnes? ako sa lubi bratovi na navsteve? ja este 3 dni do roboty a potom nastupujem na matersku 😀
@cestovatelkaandrea ja sa cudujem, ze do tej prace este chodis, ja by som to neprezila uz 😀
Brat v pohode, mm si vzal volno a sli na pansku jazdu po okoli, nech nieco poobdivuju. Zajtra poobede sa vratia domov 😉
@mia258 neboj da sa to. je tu klima v kancelarii a robota ide rychlo, nakolko jej mam dost. takze ani neviem a uz je 12 a idem domov. Len teraz vyzeram smiesne, lebo drobec sa zosunul este nizsie a uz chodim ako kacica s otrcenym zadkom. V piatok mam kontrolu a porodna asistentka sa chce so mnou porozpravat o plane porodu. Tak sa musim rozhodnut ako chcem rodit a s cim suhlasim....
Mile od manzela, ze zobral brata na vylet. My budeme mat navstevu koncom augusta pravdepodobne. Pride svagrinej sestra na niekolko dni. Este v Holandsku nebola, tak pride pozriet. A potom az po porode pride mamina (manzelova mama) na nejake 3 tyzdne.
@cestovatelkaandrea a uz mas premyslene, ako chces aby prebiehal porod? Ja som sa o tom trosku rozpravala so svojim dokym, ale treba to vsetko este spolocne spisat, na vsetkom sa presne dohodnut. Len neviem kedy, ja chodim na poradnu kazdy tyzden vzdy v pondelok. Mala sa mi tiez zosunula nizsie a boli ma chrbat, krize, nevydrzim dlho v jednej polohe.
Pride si pomoct s malickym? Ja som zvedava ako to zvladnem, lebo sestra odide a svokru nechcem tahat... Som hovorila mm, ze potom v oktobri-novembri by som chcela ist za jeho rodinou, uvidime ako na tom bude malicka, ale uz mi to chyba, juh, slniecko, iny svet 😵
@mia258 ja chcem rodit ako aj pri Damianovi - prirodzene bez liekov na bolest. Len nechcem pocas prvej fazy porodu lezat tak ako tomu bolo pri prvom porode. Sice som mohla chodit ale len dovtedy kym som nebola otvorena na 5cm, potom uz len lezat na boku. Tak to potom aj islo pomalsie. Kym nebudem vytlacat drobca rada by som chodila, alebo sedela, alebo bola na kolenach. Alebo na fit lopte, alebo v sprche. To si myslim, ze by nemal byt problem. Pri vytlacani si mozem lahnut, to mi nevadi. Ja sa skor bojim toho natrhnutia. Vraj to dost boli. Pri prvom porode ma museli nastrihnut, takze som ziadnu bolest necitila nakolko nastrih aj sitie robili pod lokalnou anestezou. Takze to je tiez dilema, ci porodnu sestru presvedcit na maly strih alebo to nechat tak a nejako to zvladnut aj bez toho.
Ja som si vsimla, ze kvoli tomu, ze je drobec tak nizko, tak sa mi aj zle lezi v posteli. Vsetko boli pri otacani a teraz aj kvoli tomu ze je nizko tak musim kontrolovat co jem aby ma nespekalo, lebo s takym velkym bruchom sa mi zle uraduje na WCku.
Ja to vidim tak, ze my pojdeme na SR najblizsie az buduci rok v lete. Skor sa nebude dat, lebo Damian uz tento rok nastupuje do skoly. 😵
@cestovatelkaandrea ja dufam, ze cisarskemu sa vyhnem, to by som nechcela vobec. Ale chcem epi, v 35.tt by sa mal spisovat porodny plan u nas v nemocke, dovtedy si vsetko premyslim.
Ked sa nenarodi mala pred 34.tt a nebude mat po porode problemy, tak ma pustia domov na treti den (kedze nechcem odist hned po par hodinach).
A pri Mii som chodila, lezala, skakala na fit lopte, sprchovala sa, podla toho co som chcela. Rovnako to dufam bude aj teraz, uvidime ako to dopadne.
Inak mna sitie bolelo viac ako cely porod, radsej som bola za nastrihnutie ako potrhanie sa 😒 A to bola Mia v podstate malicka, mala len 2,5kg.
S tym WC-kom mam problemy ja, musim sa viac strazit pri jedle, hlavne vela jogurtov, vlakniny, atd.
@mia258 cisarsky mi ani nespominaj. take nieco by som nerada. vzdy som sa toho bala a nedala by som sa len tak dobrovolne rezat. to by musel byt fakt len akutny cisarsky rez. ja dufam, ze ked uz prvy isiel prirodzene tak aj druhy tak pojde. a dufam, ze aj rychlejsie. pri Damianovi som mala 14 hodin kontrakcie a 30 minut som ho tlacila von. To tlacenie bolo v podstate rychle ale tie kontrakcie trvali dlho. To by sa mohlo skratit aspon o polovicu 😅
No o tom nastrihu je to tu tak, ze to nechcu robit. Iba ak je to fakt nutne. Vsak uvidim, ci sa bude dat s porodnou asistentkou dohodnut.
Inak ja kvoli tomu WCku jem aj slivkovy kompot, nalacno pijem kamilkovy vlazny caj, jem asi 2kg melonu denne a jem vela hrozna a vselijake obilninove kase kazde rano. Ale musim povedat, ze to pomaha.
@cestovatelkaandrea ja nechapem ako moze byt niekde taky trend, pytat si cr aj ked ho matka nepotrebuje 😕
Mne by stacili 2 hodinky so vsetkym, len nech dojdem do nemocky, vsetko vypiseme, pride doktor a hotovo. Koniec 😀
A kolko uz ma tvoj malicky? Bude velky?
Ja tiez, slivky jem, obilniny, no ked sa to uz nezlepsi, tak nech sa to aspon nezhorsi 😒
@mia258 no poznam maminky, ktore mali taky strach z prirodzeneho porodu, ze im jednoducho lekar dal odporucenie na cs, zo psychologickeho hladiska. ked sa niekto fakt tak moc boji, tak OK vtedy to berem. sice ja by som sa v takom pripade asi radsej nechala prehovorit na epidural. ale ked mi niekto povie ze chce cs len z cisto estetickeho hladiska, aby zena nahodou nebola potrhana a pod. tak s tym sa nestotoznujem ani ja.
Vies ze neviem kolko ma drobcek? Dalsie sono budem mat az v 36tt, takze az o dva tyzdne. Tam ho pomeraju, nech vedia s cim mozeme ratat. Zatial mi vzdy jeho velkost hovorila porodna asistentka len odhadom pri kazdej kontrole. Na poslednej kontrole som mala maternicu o 2tt vacsiu (ale to vraj byva pocas druheho, tretieho... tehu) a drobec bol o 1tt velkostou (ale len odhadom podla hmatu) popredu. Ked som sa kukala na nete, tak by mal mat teraz cca 2.5kg. No a brucho aj na to vyzera 🤐 Zajtra mam kontrolu tak som zvedava co mi opat povie.
@cestovatelkaandrea ja by som sa praveze viac bala cs ako prirodzeneho porodu 😅
Aj ty mas take velke brucho ako ja? Mam pocit, ze mam pod trickom aspon 5 vankusov napchatych a uz sa len prevalujem 😀
Mne budu malicku merat v 34.tt tak som zvedava ako sme na tom, len snad nebude problem, ked ju uz mam nizko 😨
@mia258 no aj ja by som sa viacej bala cs. ale tak ludia su rozdielni. Ozaj aky si mala prvy porod?
Brucho ake mam? No podla mna dost velke, ale ked pozeram na nete fotky inych mamiciek, tak je take normalne. Kolko si vlastne teraz pribrala doteraz. Ja mam zatial 66kg, cize mi chyba este 1kg do vahy pred tehu 😀
No hadam to nebude problem pri merani, lebo potom mame problem obe 😉
@cestovatelkaandrea prvy porod som mala prirodzeny, ale nebol uplne najlahsi 😒
Aj podla mna mam velke brucho, len ked porovnam s ostatnymi mamickami tak som na tom asi rovnako, len mne sa zda, ze vlacim pred sebou obrovsky balon 😅
To mi ani nehovor! 😠 Ja som pribala 10 🙄 uz sa tesim na jesenne chudnutie.
@mia258 tak som z kontroly doma. drobec je vraj velky ako babo v 34tt. takze taky akurat. dnes mi povedala porodna baba, ze si mysli, ze ak porodim v 40tt tak by mal vazit okolo 3.5kg+nejake drobne hore dole. takze ziadny obor ako ma strasili dva mesiace dozadu 😀 na ten nastrih mi povedala, ze mi ho urobia len ak bude treba. inak nie. a povedala, ze vdaka tomu, ze uz mam jazvu po jednom nastrihu tak ma to bude pravdepodobne boliet viac pri vytlacani hlavicky von, lebo tam kde je jazva, tam sa koza dobre nenatiahne. ☹ takze sa musim pripravit, ze taky raj ako pri prvom porode, ze prechod hlavicky von bez bolesti asi tento krat nebude. pri najhorsom si precvicim hlasivky 😀
neboj ja budem priberat po porode. ty budes zhadzvovat a na mna sa to potom zacne lepit ked budem kojit 😅
@cestovatelkaandrea už sy na materskej?
@joannas ahoj, ano. od pondelka som uz doma a cakam, kedy to pride 😀
@cestovatelkaandrea už máš všetko pripravené pre babetko?

@joannas lebo s nou nemam dobry vztah, takze to ani nepovazujem za nutne. Ked sa to dozvie sestra a brat, mozu jej to povedat oni, ale nezalezi mi na tom.