icon

Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?

rozpravka99
25. júl 2011

ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉

svetlankat
29. nov 2011

@aha1 nie nie je, my sme mali vo vasom veku uz vsetky styri, je to velmi individualne, ci kludne

mia258
29. nov 2011

@dadqa86 málo ti spinká?? 😒

@aha1 nie je to skoro, moja mala prvý zúbok ešte skôr 😉

aha1
29. nov 2011

@svetlankat my už máme osem zúbkov so stoličkami desať

aha1
29. nov 2011

@mia258 prvý zúbok mal v piatich mesiacoch

dadqa86
29. nov 2011

@mia258:Vies co casto sa mi budi a ja neviem preco on sa nevie napapat poriadne aby mal pokoj,ale on si potiahne 2x a otoci mi hlavu a dost potom sa mi budi kazdu hodinu ☹ som ako z prepacenim vygrcani rezanec co v noci nespim....A mojmu este nevysiel ani jeden zubok ☹ aj dnes bol taki plani ze az...

mia258
29. nov 2011

@dadqa86 ty ho kojíš, nie? A máš dosť mliečka? Možno nevie toľko naraz vytiahnuť, neskúšala si odsať? Príkrmy ešte nepapáte?

@aha1 moja asi v šiestich 🙂 Teraz máme 13 zúbkov tuším, ale je to normálne, už som čítala, že deti mali prvé zúbky aj v troch mesiacoch. Aspoň to budete mať skôr za sebou a nebudete sa dlho trápiť 😉

jarkam2
29. nov 2011

@dadqa86 aj ja som mala také dve noci, ale už je zasa pokoj. To asi z tých zúbkov ... čo nie a nie sa prerezať.
Ale minulú noc už lepšie. Teraz zasa nevie večer zaspať. No, stále niečo. Najnovšie ju uspáva muž, som zvedavá čo bude, keď ten doma nebude ☹ . Minule som niekde čítala, že oni nechcú papkať keď sa im zúbky prerezávajú, možno preto ti nechce papať. No, viem si predstaviť, že ste obaja už hotoví z toho - ty od únavy a malý od hladu ... ☹

dadqa86
29. nov 2011

@mia258 :Ja uz daaaavno nekojim aj ho uz prikrmujem ja neviem co snim je mne to pripada ako keby mu nechutilo papat a cez den snim taky problem nemam este si aj pyta....On mi cez noc skor pije caj ako papa...

dadqa86
29. nov 2011

@jarkam2 :No ja si tiez mylim ze to bude od tych zubkov ☹ boze strasne to je aj moj Andrejko je taky raz je dobre a raz zase zle stasne kim sa to prederavy bohvie kolko to bude este trvat ☹ a vy tiez este nemate zubok?

jarkam2
29. nov 2011

@dadqa86 tiež ešte žiadny, a to už riadne slintá od 3,5 mesiacov. Tak stále čakáme. Niekedy už jej aj vidieť na spodných ďasienkach biele zúbky, a potom zasa zmiznú a nedarí sa im prerezať. Našťastie zatiaľ papá, ona je taká buchta, už má 8,5 kg a Andrejko koľko váži? Začala som prikrmovať - už jedla mrkvu, zemiak, brokolicu, jablko, dnes aj hrušku a banán ...

dadqa86
29. nov 2011

@jarkam2 : Mali ma 7,9kg no ja mu uz davam aj plievky a tak papa ze az 🙂 no ja som si tiez vsimla ze sa mu tam nieco biele crta a potom to zase zmyzne booze chudatko tak mi je ho niekedy luto....Aj moj slinta osto sest stale ho musim utierat 🙂 a vsetko by do usta daval....vsetko co vidi musi chytit a hned do ust 🙂 si vytrpime pokim im vindu zubky 😒

jarkam2
29. nov 2011

@dadqa86 mne to bolo čudné, že raz tie zúbky vidieť, potom zasa nie. A to sú len prvé 😒 . Čo ešte s tými ostatnými? Či to už bude ľahšie? Tiež si vytrpia tie deti.
Ja som polievku ešte neskúsila. A aké polievky dávaš?

dadqa86
29. nov 2011

@jarkam2 :Ja som mu prvy krat dala slepaciu teraz mu davam aj zeleninovu dam mu tam zemiak mrkvu,petrzlen,ale to vsetko pomixujem na kasu a tak papa 🙂 taki je zlatucky ja som pocula ze najhorsie je pokim vindu tie prve a ocne ze vtedy su problemy tak uvidime mnoo...

jarkam2
29. nov 2011

Polievku skúsim aj ja. To by si videla, ako sa moja xichtí na varenú mrkvu ... 😖 . Ona by len sladké, lebo mám sladké mlieko ... Minule mi nechcela mrkvu so zemiakom, ale nechám ju trošku vyhladovať, potom papá. A dnes len klobásu pýta 😵

mandragora22
29. nov 2011

@dadqa86 so zubami je to neskutocne individualne. ja som sa spoliehala, ze ocaky su uz von (liezli 6 mesiacov) nervy v kybli malo aj dieta, aj ja z neho uz, no a teraz sa pasujeme uz vyse mesiaca s poslednymi stolickami a to ich este nie je ani pod dasnom citit!! takze ocakavam opat tych 6-7 mesiacov, kym budu vsetky styri kusy von. snad si potom uz konecne trochu vydychneme. obe. ☹

dadqa86
29. nov 2011

@jarkam2 :Ze klobasu pocuj ja som si minule kupila parenicu :D a len malicky kusticek som mu dala si mala vidiet ako ju papal som myslela ze umrem prezuval a prezuval 😀 😀 😀 a ked spapal tak si este pytal normalne mi zacal byt nervozni lebo som mu nechcela dat 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 : No bohvie kolko to bude trvat nam dufam ze nie dalsich 6-mesiacov lebo ma porazi to su strasne nervy....a tak ako pises ja mam tiez nervy lenze to vyciti mali ze som nervozna a on je potom tiez a ja este viac 😅 strasne to je ☹ uz aby to bolo vsetko vonku

mandragora22
29. nov 2011

@dadqa86 no, u nas to bolo presne naopak. dietatko nervozne ako das a ja uz potom na spadnutie z neho.. a tak sme sa nejak dogulali takmer do dvoch rokov 😉 😉

dadqa86
29. nov 2011

@mandragora22 : 😨 pfuuuu pekne no uvidime kedy vindu nam aspom ten jeden keby mu uz cel vinst 😒

mandragora22
29. nov 2011

@dadqa86 hm... ale aj nasej vysiel prvy okolo 6.mesiaca, pricom nervicky boli snad od narodenia 😀 😀 potom to slo relativne rychlo, az v roku sa to zastavilo na ocakoch, ktore boli sustavne navrete (spodne aj horne trojecky), no boli navrete az do 18.mesiacov, vtedy "vyrazili" von vsetky styri naraz. no ale to bol teda polrok, bleeeee 😝 😝

dadqa86
29. nov 2011

@mandragora22 : Booze ani ma nestras 😀 lebo umrem od nervou asi xixixixi no Andrejko ked bol mali ja som ani nevedela ze ho mam bol dobrucky,ale ako ho zacali trapit tieto zubky no koniec nervy na kadzom dennom poriadku....

mandragora22
29. nov 2011

@dadqa86 neboj, tu vo svojom okoli mam spuuuuuuuuustu mamiciek, ktore ani nevedia, ze detom zuby idu! 😉 preto pisem, ze je to u kazdeho ine. a aj kazdy zub moze uplne inak boliet-neboliet. snad to bude dobre.. 🙂

dadqa86
29. nov 2011

@mandragora22 : No sak dufam nejako to uz musime zvladnut a pretrpiet nic ine nam ani neostava 🙂 😉

dadqa86
29. nov 2011

Idem ja k malemu baby zajtra sa tu ukazem tak sa zatial majte a dobru noc prajem 🙂 zase je hore to bude zase divoka noc ☹ tak Ahojte.

cestovatelkaandrea
30. nov 2011

@saemi to su cviky na posilnenie svalstva okolo panve. Je bezne ze po porode ti moze padnut maternica a tlacit tak mocovy mechur. mnoho zien ma preto aj problemy s unikom mocu po porode. ked cvicis tieto cviky, tak ti svalstvo v danej oblasti zosilnie a mozes predist spominanemu problemu. ja som to cvicila tiez. zobere ti to tak 5-10 minut denne. na nete je kopec cvikov tak skus pokukat. 😉

cestovatelkaandrea
30. nov 2011

@cilicka22 na sviatky ostavame tu. Budu to nase druhe vianoce v NL, mozno na buduci rok pojdeme na SR na vianoce. Este uvidime. Predsa len cestovanie v zime autom je horsie ako na velku noc alebo cez leto. Preto som aj pisala, ze budu vianoce trosku smutnejsie, lebo budeme samy bez rodiny. Ale tak Skype to vie vynahradit aspon na takych 80%

cestovatelkaandrea
30. nov 2011

@mia258 tak potom skuste NL. tu su dost otvoreni pristahovalcom, pokial su dobri v tom co robia. my sme sem prisli bez nejakych kontaktov a nemozem sa stazovat.

cestovatelkaandrea
30. nov 2011

@jarkam2
@dadqa86 no tak my sme mali prvy zubok az ked drobcek mal 9 mesiacov. zubky sa veru neponahlali. A pritom dasna mal naliate a zubky bolo vidiet pod dasnami uz od nejakeho 6 mesiaca. Tiez sme si so zubkami uzili. Co zub, to choroba. A najhorsie to bolo pri hornych zubkoch. Nastastie ked mal 2.5 roka vysla posledna stolicka, tak dufam, ze do 6 rokov mame pokoj 😀
No a s ocnymi sme napodiv nemali ziaden problem

saemi
30. nov 2011

@cestovatelkaandrea aha, no dobre... dík za radu... popozerám...

mia258
30. nov 2011

@dadqa86 ja som do 10. mesiaca kojila a potom už nič 😒 Ani to, čo má úplne najradšej, nezje? To bude asi fakt kvôli tým zúbkom, aj moja vtedy vymýšľa s jedlom.

@cestovatelkaandrea a dohovárate sa anglicky?
U nás je problém to, že mm nevie po nemecky... a ako naschvál sme najviac práce našli v Nemecku alebo Rakúsku 😠 Ale hľadáme ďalej, nejaké ponuky až od budúceho roku 😉

Dnes pokračujeme v bláznení doma.
Malá mi vstala skoro ráno, do obeda sme stihli ísť do obchodu, na ihrisko, upratať aj navariť 😅
Varenie s malou = môj najhorší nápad 😀 😀 Strúham mrkvu a zrazu mrkva prilepená na stene... Hľadám varešku na miešanie a malú ju dáva psovi do papule... 😅

svetlankat
30. nov 2011

@aha1 nam vysiel prvy zubok presne na styri mesiace a jeden tyzden, v roku a pol sme mali vsetky, vo vasom veku sme mali 12, vsetky 1,2,4. Ale je to trasne individualne, kamosky co mam tak ich baby su stare uz cez dva roky a este nemaju trojky a patky, cize do troch rokov veku dietata maju cas, ale ked sa poponahlaju tiez je to uplne ok.