Maminky na rozprávanie. Nájde sa niekto?
ahojte maminky som tu nova a na taj stranke nieje s kym pokecať.Kto mate zaujem kontaktujte ma tu na fore alebo prostrednictvom IP. 😉
@cestovateľkaandrea ahoj ako sa drží maminka..všetko v poriadku..už si absolvovala kontrolu..ako sa vám darí 😀 😀 a čo máš nového?a Pozerám že Damiánko je chorý..chúdatko..aj mi sme už raz prekonali zápaal stredn.ucha ale nie až v takom rozsahu..ked bol drobče trošku menší..ale boli to hrozné noci a dni..v noci sme boli skoro stále hore plakával..bolo mi hrozne ked som nevedela ako mu ešte od tej bolesti pomocť kým kvapky riadne nezabrali..ani vatičku nechcel mať v uškách aby mu kvapky tak rýchlo nevytiekli neustále si ich dával von..
dúfam že mu to čoskoro prejde..prajeme skoré uzdravenie
@mia258 ahoj, no bolo celkom dobe. bol sice troska tichsi ako obvykle ale zvladal to dobre. uz ani neplace, ked mu kvapeme kvapky do usiek. pekne podrzi a necha si to aj vmasirovat. takze predpokladam, ze cez vikend uz bude zdravy.
@cilicka22 ahoj moja, dlho si tu nebola. Vsetko v poriadku? Damian bol taky marodko skoro tyzden. Od vcera je uz nastastie omnoho lepsie. Chodi uz aj do skolky a dnes rano sa tam vyslovene pytal. Damian pri kvapkach pekne lezi, lebo vie, ze by som mu nakvapkala znova, keby mu to vytieklo. tak radsej lezi. Ale tak zalezi aj od veku.
Inak uz som dnes porodnej asistentke pisala na jej internetovu stranku a mala by mi v priebehu dna nazad zavolat. Uplne som jej zabudla pisat, ked Damian ochorel. A aj ja som bola trocha chora, tak som tam nechcela chodit.
@cestovatelkaandrea tak to je super! 🙂 Držím palce, nech mu už do konca týždňa nič nie 😉
Ja tak premýšľam, že začnem triediť veci ktoré vezmeme so sebou do FR a ktoré nie... Lebo toto by sa nezmestilo ani do piatich kufrov, nie to našich troch. Plus, neviete, čo mám spraviť s cca meter veľkým plyšákom? Kde ho dám? 😨
@mia258 tak mas o robotu postarane ako vidim. nerozmyslala si nad tym, ze by si si kupila tie velke vakuove sacky, ktore naplnis vecami a potom z nich pomocou vysavaca odsajes vzdych. tak dokazes do kufra nabalit nenormalne vela veci. mozno by sa tak dal aj ztlacit ten metrovy plysak.
@cestovatelkaandrea vidíííš, ďakujem za nápad, toto mi vôbec nenapadlo! 😀 Mama nejaké má, tak pozriem čo v nich má uložené a dúfam, že stihnem ešte do odchodu nájsť ďalšie v meste. Len niektoré veci tam nemôžem napchať, napríklad bábiky, knihy, plastové hračky atď. 😒 Ale na ten zvyšok by to bolo super, minimálne oblečenie všetko napchám do vakov. Myslíš, že sa tým aj zníži hmotnosť? Či to by som už veľa chcela? 😀 😀
@mia258 to neviem, hmotnost urcite nie. lebo veci vazia rovnako, ci ich zmaknes alebo nie? kedy vlastne odchadza maznel do Svajciarska?
@cestovatelkaandrea ja viem, škoda 😀
13. februára začína v práci, ale pôjde určite skôr, aby si to tam dopredu omrkol, zistil kde bude bývať, trasu do práce, okolie a podobne 🙂
@cestovatelkaandrea ahoj moja..nie nie všetko v poriadku neboj..ale malý má teraz také hyperaktívne obdobie..a ked už idem sem stihnem len pozrieť správy na bazáriku..podpisovať a už je pri mne..ťahá ma aby sme sa išli hraať..aj poobede teraz strašne zle spinká tak nemám ani kedy..ked si chcem v domácnosti všetko stihnúť porobiť..tak Damiánkovi je už lepšie..tak to som rada 🙂 🙂 mi sme mali zápal ked mal asi okol 8 mesiacov..ale to bola hrúba..takému drobčekovi nevysvetlíš že musíme mu dať kvapky aby mu bolo lepšie..stále si tú vatičku vyťahoval 🙂 🙂 ale tiež nám to našťastie rýchlo prešlo..
tak si popri chorôbke aj zabudla na porod. asistentku.. 😀 😀 aj mne sa to občas stáva..ked je malý chorý pozabúdam kopu vecí.. 😀 😀 a ako sa inak cítiš všetko v poriadku..
pozerám že ste toho dosť popísali..
@cilicka22 fuu tak to mas pestre. mne vcera volala porodna asistentka nazad navecer a dohodla mi termin na prve sono az 7.2. Kto to dovtedy vydrzi? 😅 Ale tak dufam, ze je vsetko ok, lebo okrem toho jedneho dna, kedy som trocha spinila sa mi to uz nevratilo. Aj ona vravela, ze to sa stava a ked je to prec a nemam to stale, nie je dovod na paniku.
@saemi tak to mas dobre zariadene 🙂 Zlatucka je Mia 😎
@mia258 tak to ti uz ochvilu odide. kde budete byvat dovtedy? ostanete na Slovensku alebo pojdete do Fr?
@cestovatelkaandrea ani nehovor ☹ Ideme teraz 30. späť do FR, nechcem tu zostávať dlhšie bez neho, potom by som musela cestovať sama s Miou a množstvom vecí, takto to bude jednoduchšie, keď odídeme spolu. No a ja už potom začínam chodiť znova do školy.
@cestovatelkaandrea no to áno..neviem kde mi hlava stojí..šibalko jeden..je teraz ako nevybitá batéria..a k tomu aby toho nebolo málo tak nám konečne ide zadá pätka stolička..nechce papať nič normálne..len jogurtíky a čajík by pil..jajaj..
no to je teda dosť dlhé čakanie do siedmeho..ale snad bude všetko v poriadku..verim že áno..aj mne sa to na začiatku stalo ale len raz a doktorka tiež vravela že sa to stáva..ved niekedy je normálne že žena može dostať ešte menštruáciu aj pár mesiacov ako je tehotná..
Ozaj som sa ťa chcela opýtať či mi nemožeš poradiť..chcem robiť tortu a som sa ťa chcela opýtať na niaku dobrú tvarohovú plnu s niakym ovocím..takú ozviežujúcu..lebo u nás im moc nechutia tie klasické krémové plny v torte..ak máš poznáš niaku dobrú.. 😀 😀
@cestovatelkaandrea to áno... dany je babysiter 🙂
@mia258 tak hovoris, ze uz cestovna horucka zacina 😀 ako vam ide balenie? si viem predstavit co vsetko musis pobalit. za dva mesiace sa toho nazbiera vela.
@cilicka22 no tak to ti verim. u nas boli tiez stolicky hroza. a k tomu vzdy usna infekcia, lebo oslabla imunita. 😝 ked nechce moc papat ani ho nenut. skus ovocie, jogurtiky. a ten cajik je super. neboj ked sa uz prereze prvy cip zubka tak uz to bude lepsie. Damian pri tom maval aj teploty niekolko dni, ale to bolo mozno aj tou infekciou v uchu.
Tu plnku do torty ti neporadim. Ja sama nad tym rozmyslam, ze v lete nebudem robit tie moje kremove plnky ako som robila doteraz. Skusim sa opytat v inej teme a dam ti potom vediet. V tortovej teme vedia baby toho strasne vela.
@saemi a nevadi Danymu Mia? Svokrovci maju Shihtzu menom Chufu ale Damiana by som pri nom sameho asi nenechala. Aj ked Chufu ma deticky strasne rad. A my jeho tiez 🙂
Inak Damian uz zacal kapitolu v zivote: "Maminka ja chcem havka."
@cestovatelkaandrea balenie ide zatiaľ len MNE aj to chabo 😀 Mia absolútne nespolupracuje a mm má čas 🙄 Snažím to všetko naskladať aspoň do jednej izby, svoje veci ktoré nepotrebujem som si už zbalila, dnes zbalím aj mm a poobede pretriedim Miine veci, lebo neexistuje aby sme všetko ťahali domov. Niečo nechám tu, nejaké oblečenie, ktoré sa už ani nedá vyprať, alebo sa roztrhlo, aj hračky, ktoré ju až tak nebavia. A zvyšok skryjem, aby mi to stále neroznášala po dome a zbalím 🤐 😵
A dnes šla sestra do mesta, tak som jej nakázala kúpiť tie obaly na odsávanie vzduchu.
Inak som dnes, po štyroch dňoch meškania dostala mrchu... 😢
@cestovatelkaandrea no to áno teraz mi dáva riadne zabrať..nič nechce..len by sa túlili..občas má troška zvýšenú horúčku..niekedy ho aj prehána..ale čo niak to vydržíme.už nam začína pomaličky vykúkať biela bodôčka..tak dúfam že čo najskor vylezie 😀 😀 taký je mrzutý..
no ja som tiež preto radšej chcela takú tu tvarohovú ale nepoznám žiaadny dobrý recept..ked zistíť daj daj vedieť 😀 😀 skúsime..ako pozerám tak u vás už prišlo to obdobie maminka ja chcem havka..a práve asi v tej najnevhodnejšej chvíľke však 😉
@mia258 no mas toho vela. tie sacky ti pomozu uvidis. nam vela pomahaju, ked chodime autom. dokazeme tak toho dost nabalit.
Tej mrchy je skoda. Mozno to vyjde o mesiac. Ale ked budes mat mm vo Svajciarsku tak to pocka asi kym budete spolu, ci?
@cilicka22 uz mi s tym havkom pili usi niekedy. vonku spusti rev ako hrom, ze chce havka a nepotiahnem ho domov ani za svet. vsak sa moze vyhrat u svokrovcov ked pojdeme na Velku noc na SR. Mozno ho to potom prejde. 🙂
@cestovatelkaandrea tak trošku dany žiarli... ale v pohode... aj sami spolu bývajú pri sebe... on ju ľúbi. nič by jej neurobil
@cestovatelkaandrea už ich mám doma, veci mám potriedené, moje a mm už čakajú len na uloženie. Takže zajtra sa do vysávania pustím, Mia mi bude asistovať, určite sa jej to bude páčiť 😅
Síce som to tak vnútorne necítila na tehu, ale... 😒 Nevadí, kým mm odíde, tak možno ešte aspoň raz pokúsime osud 😵
@cestovatelkaandrea no snad máš pravdu 😀 😀 no čo si dieťa zaumieni tak ho to drží dosť dlho..hlavne ked tých psíkov bude neustále vídať..
@saemi tak to je super, aka je to vlastne rasa havka a aky je stary. ten nas huncut u svokrovcov ma 5 rokov.
@mia258 daj vediet ako dopadlo balenie. dufam, ze nabalis do kufrov dost 😉 neboj tehu urcite vyjde 😉
@cilicka22 ja by som mu teraz kupila akurat akvarijnu rybku. tu nemoze magat v rukach 😉

@cestovatelkaandrea ako po škôlke? Nezhoršilo sa mu to? Možno aj dobre, že šiel, aspoň sa nejako zabavil s deťmi a nemyslel na chorobu.