icon

Maminky z Rajky a okolia. Máte chuť si popísať?

somewhere_33
10. feb 2011

Ahojte mile mamicky a tehulky s Rajky a okolia madarsko - slovenskych hranic. Ak mate zaujem povymienat si rady a popisat si, ozvite sa.

danaaaa
18. feb 2013

ahojte maminky z Rajky :o), zvazujem kupu bytu v Rajke a stale sa neviem rozhodnut :o( Byvate niektora v tych malych novych bytovkach? Hlavne by ma zaujimalo prizemie ( lebo toho prizemia sa trochu obavam ) ... ak tam niektora byvate prosim napiste mi vase skusenosti. Dakujem :o)

amalia1970
2. apr 2013

Ahojte,vie mi niekto povedat,ci mi daju hypoteku v Madarsku,ked chceme kupit domcek v Rajke? V BA byvame v prenajme,ziadnu nehnutelnost nevlastnime. Tak som zvedava ake mame moznosti.
Dakujem za rady a vase skusenosti

meiwe
2. apr 2013

@danaaaa Ahoj, my zatial nebyvame ale chystame sa ak vsetko pojde podla planu tak v auguste sa stahujeme, my chceme prizemny byt kvoli Tobikovi. Dlho sme vahali zvazovali, nakolko vytah ma len Harmony Rajka take 2 bytovky zlte, viac ich uz mat vytah nebude, malo by ich byt 5 az po cestu. V komplexe sedo bordovom ideme zajtra rezervovat byt, prizemny=) , ma velku terasu, bude tam travicka pre deti idealne, bala som sa ze budu vsetci nazerat do okien ale to tiez vyriesime markizou, a ten nas byt nie je priamo pri niecom hlavnom, ceste, chodniku, takze je taky zasity=) priatel sa tam rozpraval s pani ktora byva na prizemy a je spokojna=) byvala tam uz cez rok, prva zlta bytovka, my sme si to tam uz pochodili=) s realitakmi, bez nich=)
@amalia1970 na madarske nehnutelnosti ti nase banky hypo neposkytnu, jedine madarske s to si treba dobre premysliet
🤐 slovenska banka ti pozicia iba ked zalozis tuzemsku nehnutelnost...

mirka285
2. apr 2013

@amalia1970 v Madarsku je to s uverom dost problematicke,my to momentalne riesime a ak ti mozem poradit treba si obehat banky a informovat sa...

amalia1970
3. apr 2013

Dakujem baby za rychle reakcie,takze stale ste tu 🙂
Mirka285 myslis banky na slovensku mam obehat? Tie uz za mna obehala pani,ktora ma na starost hypoteky a povedala,ze ziadna banka nam neposkytne uver na kupu domu v Madarsku. Vobec nevieme ako toto s priatelom vyriesime,vidite a ze EU. Clovek by aj chcel,lebo ma dobru pracu atd..ale nie je mu umoznene byvanie podla svojich predstav.
Poznate niekto pani Zezulakovu ona byva v Rajke a pomaha ludom ziskat nejake financovanie?

mirka285
3. apr 2013

@amalia1970 nie myslela som ze mate obehat banky v Madarsku...Na SK vam naozaj uver nikto neda 😖 My sme boli v Madarsku v dvoch bankach a kazda ma ine podmienky...Ale poviem ti,ze dost komplikovane to je,potrebujete list vlastnictva,myslim,ze aj povolenie na pobyt a aj potvrdenia o prijmoch a neviem co este...my to tiez riesime,len nam to stoji,nakolko uz vyse mesiaca cakame na list vlastnictva,strasne dlho to trva...a to si chceme brat uver na stavbu,ktora nam uz stoji...

amalia1970
5. apr 2013

Mirka tak to mas zaujimavu situation 🙂
My stale riesime a riesime.......

macaobuchova
8. apr 2013

@somewhere_33 ahojky možme si popisat,vy ste v rajke stavali dom?

macaobuchova
8. apr 2013

ahojte žienky,ak ste stavali dom v rajke,viete mi poradit ako postupovat pri stavbe?

macaobuchova
9. apr 2013

@amalia1970 ahojky napisal ti niekto?ako to je?

amalia1970
9. apr 2013

Ahoj ,no su tu rozne tipy,ale vacsina ludi,co tam byva maju prekombinovane financovanie. My mame zajtra stretko s jednym panom,ktory nam trosku ide rozobrat situaciu,nakolko ja s priatelom sme specificky pripad....
Trosku nam nehra do karat to,ze nemame na SK ziadnu nehnutelnost....
Ty si ako na tom?
Zdravim ta
Ami

macaobuchova
13. apr 2013

@amalia1970 ahojky načo ste prišli?

amalia1970
14. apr 2013

Maca este na nic ☹

sisamato
18. máj 2013

Ahojte,
mozem sa spytat ako to riesite so skolou? neviete nahodou ci sa v Rajke v blizkej buducnosti nebude nejaka sloveska skola stavat? apson pre 1. stupen? dakujem

nelllinka171
9. jún 2013

ahojte, kto by mi vedel povedat ako ste riesili domcke v rajke po prípade, cez koho?

klcka
15. jún 2013

ahojte,prosím vás o radu a info. tiež rozmýšľame s manželom o prípadnom presťahovaní sa do Rajky a kúpe domu. ako je to s dopravou MHD do Bratislavy, nakoľko ja nemám vodičák (len manžel) a je slovenská škôlka v Rajke? a ako sa vám býva v Rajke, odporúčate tu bývanie? máme dilemu a nevieme sa rozhodnúť či ísť do toho alebo nie. poradíte? ďakujem pekne🙂)

katka2105
18. jún 2013

@somewhere_33 Ahoj, prosim Ta, mohla by som sa spytat ako sa vam byva v raji v RAJKE? 🙂 Pravdepodobne uz byvate, ake mate dojmy , pozitivne ci negativne🙂 zvazujeme kupu pozemku , viac menej sme rozhodnuti 😉 no zaujimal by ma nazor kto tam uz byva , docitala som sa aj dost negativ ...tak ma zaujima kazda uprimna rada , dakujem Ti velmi pekne za odpoved, Katka 🙂

dasamo
28. aug 2013

Ahojte. My byvame v rajke od aprila. Deti chodia v ba do skoly a vsetko sa zvlada. Teraz sa nam narodil maly a je nam tu fajn. V skolke pracuje aj sk hovoriaca ucitelka. Skola nie. Ale viem,ze niektori prehlasuju deti do rusoviec. Ak by tu bola nejaka mamina na kocikovanie sa potesim.

pslahorova
8. sep 2013

@dasamo ak sa tam prestahujeme rada sa pridám, zatial som si este nenasla partacku na kocikovanie:(

dasamo
10. sep 2013

@pslahorova tak fajn, ozvite sa ked tu budete. Kedy sa asi mienite prestahovat?

somewhere_33
autor
8. okt 2013

@katka2105 ahoj moc sem uz nechodim, tak az teraz sa ozývan. Ja mám pozitivne skusenosti. A prostredie je tu super ak planujete rodinu.

katka2105
8. okt 2013

@somewhere_33 Ahoj, dakujem za reakciu , už sme kúpili pozemok a čakáme až sa začne stavať 🙂 už sa veľmi veľmi tešíme, dcéru máme, už má 14 rokov 😎

veroveronika
14. nov 2013

caute baby, tak pravdepodobne sa budeme stahovat aj my do Rajky, ako sa tam zije? v com je to tam ine? dakujem

meiwe
10. jan 2014

My sa uz coskoro stahujeme do Raju tak som zvedava, troska sa obavam ako nas tam primu.

lujzzicka
17. feb 2014

Ahojte my byvame v Rajke od novembra a musim povedat ze fajn az na to blato okolo,kedze sa tu stale stavia.Meme 16 mesacneho synceka a koli memu sme sa sem prestahovali. 🙂 Tiez rozmyslame nad skolkou ale coskoro planujeme aj druhe babo tak neviem ci da vobec oplati davat ziadost. A kedy vlastne tu ziadost podat???Citala som zecco najskor.

lucian174
14. mar 2014

@amalia1970
ahoj Amalia, čítala som si tvoje príspevky o problémoch s financovaním domu v Rajke.
S priateľom sa tiež rozhodujeme presťahovať do Rajky a kúpiť domček, no žial tiež nám neostáva nič iné len vziať hypotéku, tak sa chcem opýtať, že ako ste pokročili, či ste niečo vybavili a či už náhodou aj nebývate 🙂
ďakujem.

mamee
20. mar 2014

Ahojte, viete mi poradiť či v Rajke na pošte rozprávajú aj po slovensky? A najlepšie keby ste vedeli aj tel.kontakt na takú osobu čo tam robí na pošte ale aby som sa s ňou dohovorila aj po slovensky. Ďakujem za každú odpoveď.

17122002
29. apr 2014

Ahojte. Som slobodna mamicka mam skoro 6 rocnu dcerku chcem sa opytat najde v rajke moja dcerka kamaratky chcela by som sa snou tento rok prestahovat. A ako to riesite zo skolou. Dakujem za odpoved andrea

danisovie
6. máj 2014

Mamičky, chcem sa spýtať, či v Rajke by mamičky uvítali takzvané detské centrum, kde by si svoje ratolesti odložili aj na pár hodín, keď si potrebujú niečo vybaviť v BA a nemajú kam dať svoje dieťa. Vekovo to bude neobmedzené. Viac info na misa.danisova@gmail.com

suzikaa
13. máj 2014

Ahojte, ja sice maminka nie som ale vsimla som si diskusiu vo vyhladavaci. Velmi ma laka domcek v Rajke len ta trosku obavam ze to predsa uz madarsko. je nieco na co si treba davat pozor?