icon

Maminy študentky

charlottte
9. okt 2011

Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂

katusska1
20. máj 2012

@evening_star ahoj, vidím, že tu nik nie je, a teda ťa povzbudím ja 😀 nie som síce v takej situácii ako ty, ale som presvedčená, že všetko zvládneš a dobojuješ to do úspešného konca... a veľa báb to zvláda, prečo by si ty mala byť výnimkou? pekný deň 🙂

bubbble
20. máj 2012

@katusska1 uuu tak drzim palce na matury, to bude pohoda 🙂 ale to biochemia, uf no gratulujem, ale pre mna nikdy v zivote :D zajtra mam z nej zapocet, uz mi to aj usami lezie...

@evening_star vitaj 🙂 no ja tehotna tiez nie som 😀 ale snad sa ti ozve aj nejaka taka... verim ti ze to musi byt tazke, ale... za chvilu mas po skuskach, treba len vydrzat 🙂 a posledny rocnik na vela skolach nebyva az tak casovo narocny. co studujes, ak sa mozem spytat?
Co sa tyka psychickej pohody... jedine tak, ze sa presvedcis, ze o nic vazne nejde. Skola tu vzdy bude, teraz je prvorady tvoj syncek. Prinajhorsom si rozdelis ten posledny rok na dva, a co? Nic strasne sa nestane, pre vas obidvoch bude lepsie byt dva roky v pohode, nez jeden rok v stresoch.
Drzim palce, uz to mas za chvilu 🙂

evening_star
20. máj 2012

@bubbble Vďaka, študujem AJ a NJ. Presne to sa snažím - predýchavať to a hovoriť si- pokoj, keď nejde o život, nejde o nič. Len tieto skúškové obdobia sú proste vždy plné stresu, a toľko skúšok čo teraz, som ešte nikdy nemala...

lubicakovac
20. máj 2012

@charlottte ahojte, ja som momentálne v 2 roč., jednoodborová historia v rk, otehotnela som v zimnom skuškovom a termín bol v sept., tak som požiadala o prerušenie na rok, teraz má malý vyše 1,5 roka a práve sa učím na skušky, zajtra mám 2, nič neviem, lebo sa mi pri ňom fakt nedalo, kreslí mi po knihách a ťuká po klávesnici, veselo 🙂

maryanna
20. máj 2012

@evening_star ja som bola na tom trosku podoben , studovala som prvy rocnik VS a v januari termin ale do decembra som chodial do skoly a ucila, bolo to hrozne, nevedela som si najst polohu, bola som unavena....ale da s ato, len musis si chtiac nechtiac zadelit cas..............ja momentalne prechadzam skuskovym, posledne 3 tazke skusky, aj ked niesom tehu ale pri malom sa da ucit len vecer.........a akurat premyslam aj nad druhym dietatom ale prerusovat studium uz nechcem, takze bude to dost velka vyzva, s dvoma detmi denne studium............
a inak poznam jednu babu co porodila v auguste aod septembra ficala 4ty rocnik VS a teraz konci v piatok, vsetko v pohode vzdy mala aj stipendium prospechove.....ak ti ma kto pomoct s dietatom tak sa to da.......🙂

katusska1
21. máj 2012

tak uz som tu 😀D s jednotkou z angliny 😀 moja zavratna otazka: som mala prve porovnanie sportov, druha otazka - verejna doprava (cons and pros), letisko, vysnivane prazdniny, benefity turizmu a tretia - presvedcit kamarata, aby sa pridal do nejakej charit. organizacie 🙂
@bubbble

bubbble
21. máj 2012

@katusska1 supeeer, gratulacia 🙂 vidis, za chvilu mas uz po tom. ja sa musim tiez strasne pochvalit, DALA SOM DNES BIOCHEMIUUUU! sice iba zapocet, co este vobec nic neznamena, ale pre mna aj tak zivotny uspech :D

katusska1
22. máj 2012

@bubbble ja mam uz aj po soline - mam 2, ale ucila som sa ju dnes rano, celkom dobre, no nie? 😀DD zajtra mam biolu, ked budem mat rastliny, tak to bude horsie :( mam taky pocit, ze tie najdolezitejsie predmety najviac doprdim

ela2710
22. máj 2012

@katusska1 gratulko aj k prijatiu aj k super znamkam z maturity 🙂 co si si vytiahla zo sloviny? my mame tento tyzden este len akademicky, ale som aj rada, lebo sa nestiham do toho ani poriadne pozriet 😒 ale vsak uz dako bude 🙂 a aj mne uz prisli listy z VS, do Bystrice pozvanka na prijimacky, tam sa inak dostat asi ani neda a druhy z Nitry na externe - tam by ma vzali, uz len maturitne vysvedcko poslat, ale rozmyslam, ze si dam na taky rocik od skoly pauzu, najskor som nechcela prerusovat, ale vidim, ze mam toho dost a ked sa ma malinka narodit v auguste, tak by nebolo dobre byt zas v stresoch zo skoly, uz si chcem konecne naplno uzit matersku 😀 😵

katusska1
23. máj 2012

@ela2710 fuj, o 9,20 mam biolu :( to bude masaker, ja nic neviem, si vytiahnem rastliny alebo zvery a mozem ist do predele, budem rada, ked dnes pridem so 4 domov... :( najhorsie je, ze cez akademicky som sa neucila, lebo som si myslela, ze hadam nieco viem... tak asi neviem :( to bude hanba sveta pred tou komisiou dneska... zo soliny som si vytiahla spoluhlasky (spodobovanie, vokalizacia predloziek, znelost, neznelost, mala som doplnat i/y, potom som vyslovovala niektore slova) no a z litiky - epika + 5 ukazok (svatopluk, strnadka a vcely, o 3 grosoch, zakliata panna a uz neviem co 😀) tak tie som mala rozobrat a take kraviny... no ale strasne sa bojim bio dneska, a to som myslela, ze bude najlahsie, ale vela toho neviem...

katusska1
23. máj 2012

@ela2710
@bubbble a baby, je to tam 🙂 biola za jedna 😀 vytiahla som si hormonalnu sustavu, geneticke priklady+daco z genetiky a ekologiu 🙂 dakujem, ze ste drzali palce 🙂 este drzte aj zajtra na chemiu 🙂

bubbble
23. máj 2012

@katusska1 jeeej tak to je super tema, ekologia sice nuda ale aspon lahke :D genetika bola moja oblubena na strednej..
a chemia, no budem drzat palce, ja som z nej nastastie nematurovala, lebo vtedy by som to asi seriozne nedala :D haha, a teraz sa ucim biochemiu like a boss, presunula som si skusku o mesiac skor, netusim ako to stihnem :D mam ju uz 12.6., oh god..

katusska1
23. máj 2012

@bubbble lahke? ja som nevedela, co je komenzalizmus a aky je vztah medzi orchideou a stromom 😀 toto jedine som nevedela, inak ako pohodicka 🙂 vsetko vsetucko som fantasticky povedala, hormony - tie su mi osudove - mala som ich v tretiaku ako rocnikovy projekt, a dokonca som z nich pred mesiacom dopisovala pisomku na seminari, takze som si pamatala 🙂 no a genetika - to je tiez moje ;) skusala ma moja trieda, to je taka uzasna zena, velmi ju lubim 🙂

katusska1
23. máj 2012

@bubbble a nerehoc sa na mne za tym monitorom, ze neviem, co je komenzalizmus 😀DDD

bubbble
23. máj 2012

@katusska1 seriously? fakt si myslis ze ja to viem? :D ja by som im povedala ze asi nejaky ekologicky vztah, a to je tak vsetko. ekologii som sa v svojom zivote venovala asi tak jednu hodinu, pocas akademickeho pred dvoma rokmi :D takze... ale tak inak super ze si mala take otazky, ja si pamatam ako som sa bala ze si vytiahnem nieco zo systemu, to by este len bola sranda. mala som sice jednu otazku z rastlin, ale bola to jedina otazka ktoru som vedela cize pohoda :D

katusska1
23. máj 2012

@bubbble lenze to bolo v zadani, ze vysvetlite tieto ekologicke vztahy: a medzi nimi aj ten komenzalizmus 😀 a ja som sa ekologii venovala este na zakladnej a aj to som kreslila potravinovy retazec v mori 😀 myslim, ze vseobecne na mojej mature som si vybrala tie najlepsie otazky, ake mohli byt, ziadne trapenie... len som zvedava, co ma caka zajtra na tej chem... ale vies co, ja uz tak chcem pokoj, ze nech mi daju 4 a idem domov vysmiata jak leco 😀

uberfrau
23. máj 2012

Baby študuje nejaká z Vás v NR na UKF externe?! .. Ja mám 3.septembra termín a pár týždňov na to tam utekám na zápis do 1.ročníka 😀 .. a vidím, že sú tu aj kočky, čo maturujú tak baby good luck, mňa to čaká od 5.-7. jún .. Dali nám posledný možný termín 😒

bubbble
23. máj 2012

@katusska1 no ved jasne, ja len vravim ze tiez netusim co to je. :D jaaaj to ti verim ze chces mat pokoj, ja mam pokoj dnes a zajtra uz zase zacinam :D buduci tyzden mam pitevny a hned v pondelok aj jednu skusku, tak sa na to este musim pozriet.. :/

katusska1
23. máj 2012

@bubbble keby neviem, aka si intelignetka, tak ti poviem, ze mas toho vela, lenze ty si super 🙂 takze to vsetko zmaknes 🙂

bubbble
23. máj 2012

@katusska1 haha, no si mila :D zvladnut zvladnem, len ked to vsetko skonci asi dusu vyplujem, najprv budem tyzden spat, potom pojdem na dovolenku a tam budem tyzden strasne party hard 😀 a potom sa vratim a zase do roboty a zase v jednom behu.. hm. aspon mi dnes kraaasne helo kitty hodinky prisli z ebayu, sa pochvalim. 😀
@uberfrau ahoj, ja sice ani nestudujem v nitre ani nie som tehotna (co tu vlastne robim? 😀 ), ja len tak, ze good luck, asi to bude celkom sranda zo zaciatku s takym malym krpcom 🙂

katusska1
23. máj 2012

@bubbble jeeezis, moja mama hovori helou kity uchylacka 😀 takze ty si zjavne uchylackina fanusicka 😀 ako dnes ma dobre zdzubala anglinarka, pretoze som mala baleriny, take biele tricko (mamine 😀)+take bezove nohavice, a ona ze preco som tak nedostojne oblecena? som ostala ako obarena, lebo keby jej poviem pravy dovod, ze mi idu saty puknut, tak neviem neviem, a este ma aj brusko bolelo 😀 no co sa budem do nich pchat? 🙄 a ked som odchadzala, tak zas som ju stretla, a ze ani makeup nemam, ani nic... pritom makeup mam taku vrstvu ako vzdy (nemozem za to, ze je taky super a nevyzeram jak skrupina), mala som aj farbu na licka a spiralu, tak co? som si mala dat trblietky ci co? som ostala sokovana, a to pritom nie som ziadna subra, a hentak sa do mna pustila... ako nemalujem sa moc, to je pravda, fakt len mejkap, spirala, farba na licka a balzam, ale tak nemusim chodit jak fantagiro 😀

katusska1
24. máj 2012

baby, baby!!! uz len tri hodky a jedna matura z chemia ma delia od mojho vysneneho volna 😀 teda, volna ako volne, kedze sa planujem aj cosi na skusky ucit, ale strasne som leniva... nedokazem ani spat, tak sa tesim (nie na maturu, ale na to, co bude potom)... keby ste vedeli, aky tu mam bordel 😀 takze ako prve urcite pojdem upratat, lebo sa tu ani chodit nevad, a cakam, kedy si M hubku rozbije ☹ 😖 ☹ drzte palciska 🙂)

mimi126
24. máj 2012

Ahojte 🙂 aj ja som studujuca buduca mamicka. Studujem externe 3.rocnik a uz ma cakaju len statnice o mesiac. To budem v pokrocilom 8.mesiaci. Tak dufam, ze tam na mna z toho stresu nepride porod.
Vsetkym maturantkam prajem vela stastia a malo stresu !

katusska1
24. máj 2012

@mimi126 dakujem... stastie by sa mi teda aj dnes hodilao dufam, ze ma neopusti 🙂 stale tomu nemozem uverit, uz len 2,5 hod. a mam prazdniny 😀 zajtra mam narodky, to by bol fantasticky darcek 🙂 a ako sa ti dari v skole? kde studujes?

nasta55
24. máj 2012

Ahojte holky, ja som rodila koncom druheho rocnika na gymnaziu, bolo to tazke, ale zvladla som to teraz mam 6 rocneho syna. Teraz studujem vysoku skolu externe ekonomiu a koncim bakalara o mesiac a som v druhom mesiaci. Druhe babo som chcela. Hlavne sa je nestresovat, ked clovek chce tak to zvladne.

nasta55
24. máj 2012

A este chcem napisat, ze neviem si predstavit zivot bez deciek, bola by to totalna nuda.

nasta55
24. máj 2012

@uberfrau neboj ja robila vodicak na tretikrat a na ceste sa teraz citim ako ryba vo vode. 🙂)) to spravis 🙂)

domyyy
24. máj 2012

ahojte kočky, môžem sa pridať? 😉 mamina síce nie som, ale študentka áno 🙂 ja som včera domaturovala.... mala som čisté dvojky tak som happy 😀

@uberfrau ja idem teraz na ukf externe 🙂

katusska1
24. máj 2012

taaak baby, ja som uz doma z matury z chemie - bola som prekvapena, ja som to vedela 😀 prva otazka jednoducha: vitaminy (najvtipnejsie bolo, ze my sme ich v skole nikdy nebrali - na biole nam povedali, ze ved budu na chemii a na chemii, ze ved budu na bio 😀) - no nakoniec neboli nikde 😀 ale chodila som na kurz do MT, a tam nam o tom vypravali, takze som si daco pamatala 🙂 citim sa spokojna po tej chemii, znamku este neviem... druha otazka: protolyticke reakcie, disociacia kys. uhlicitej, vyznacenie konjugovanych parov, potom som mala najst, kt. latky maju rovnaky pocet oxoniovych ionov, a nakoniec som mala vypocitat ph,pOH NaOH s c=3,5.10 na minus tretiu... posledna otazka bola o alkoholoch, drogach, alkaloidoch+vyuzitie metanol, etanol, etandiol, glycerol, kys. pikrova... zmakla som to uspesne, to mozem povedat uz teraz, na aku znamku, to ja sama som zvedava 🙂

katusska1
24. máj 2012

@domyyy ja som domaturovala dnes, gratulujem k takym peknym znamkam... to mozes hovorit, ze si zmaturovala na same 😀