Maminy študentky
Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂
ahojte. tak pridávam sa k študujúcim maminám 🙂 mám 14 mesačnú dcérku a od septembra som v druhom ročníku Mgr. 🙂
@katusska1 som na UMB učiteľstvo slovenský jazyk a filozofia. zvládnuť sa to dá ked si si istá, že je tvoje dieťa v poriadku, ked odíjdeš, mne baví malú moja mama tak môžem bez obáv chodiť. bolo to síce tento semester náročné lebo to mam 120 km, ale podarilo sa 🙂 uvidíme, či to aj dobojujem 🙂 jedno je však isté, všetko sa dá len treba chcieť 😉
ahojte kočky, tak včera som sa dozvedela, že ma prijali na Vš do Nitry UKF socialna práca tak sa tešííím 😉
@katusska1 ahoj, mas pravdu, s tou biochemiou sa asi uplatnis viac.. tak uvidis, mozno ta to nakoniec chyti 🙂 a keby nie, vzdy mozes po roku skusit zas medinu, mam vela takych spoluziakov.
a co sa tyka mojho testu, v piatok bol negativny, odvtedy som si nerobila lebo som stanovala mimo civilizacie.. tak zajtra rano sa rozhodne 🙂
@domyyy gratulujem 🙂
@lypka jeeej, aka nahoda... aj moja mama studovala na umb ucitelstvo dejepis+hudobna, a tiez bola so mnou tehu pocas vs... tusim ma mala v tretom rocniku, a tiez to zvladla 🙂 ste sikulky 🙂 tiez ma strazili babka s dedkom a ked mala mama skusky, tak som chodila s nou do banskej, lebo som potrebovala cicik a mliecko 😀 tak ma dedko natriasal v kocari pred skolou 😀
@bubbble ale neviem, ze ake mam moznosti z toho :( mozno ano, doteraz co sme v skole brali, tak to bolo take, ze ma to bavilo... len neviem, tam to bude tisickrat tazsie 😀 a vraj je tam aj moja "milovana" matika a fyzika, tak som zvedava... a ved keby sa mi tam moc nepaci, tak skusim nieco ine... a ako bolo na stanovacke? daj potom infosky, som zvedava 🙂
dievčatá držím vám všetkým palce, ja síce už neštudujem a deti mám veľké, ale narodili sa mi v 3. a v 5. ročníku na VŠ 🙂 neskôr som si ešte vzdelanie dopĺňala na ďalších školách...a som rada, že som materstvo neodkladala, hoci ako tretiačka na VŠ som veľmi veľmi premýšľala, či si to bábo nechám..prajem vám veľa šťastia
Baby nie je tu ziadna co tiez studuje na SPU FEM v Nitre?
Čaute kočky, tak čo ako po skúškach, ideme vegetitť? 🙂 ja 2 skúšky prenášam, jednu z letného jednu zo zimného, ale to bude v pohode. Čo vy, nebude Vám chýbať časový press doma s deťmi bez školy? :D
@lubicakovac ja som si tiež tak preniesla 🙂 len neviem ako to budem stíhať popri diplomovke 😖 no a škola mi vôbec nechýba, neviem ako si zasa zvyknem od septembra 😕 😕
@lypka no ja budem v 3.ročníku, takže tiež bude málo času ked budem mať písať bakalárku, momentálne som aj ja rada že už je konečne voľno, ale koncom augusta asi aj budem tešiť, lebo ja musím stále niečo robiť a bude mi aj dlho 😀 s malým budeme doma celé leto, lebo tato bude preč v robote
Ahojte babenky ... som tehotná a prišiel mi papier o prijatí na VŠ. Chcem začať a potom pokračovať individuálne. Keďže som vydatá chcela by som vedieť či sa dajú čerpať od štátu nejaké peniažky keďže budem mamina na VŠ. Ďakujem za odpoveď.
@kaculiatko88 tak ja som na tom podobne...a poberám prídavky na dieťa aj sama na seba (to je nejak 22e) a ešte si muž môže na mňa uplatniť nejakú odpočítateľnú položku z dane v robote...skôr sa choď spýtať na študijné na sociálne štipendium, ale mne to nevychádza :/ takže žijeme len z príjmu muža a rodičáku, ale zatiaľ sa to dá
@romy31 tak ja na sociálne štupendium nebudem mať nárok bo manžel je živnostník a za minulý rok má dobre daňové.
@kaculiatko88 tak potom len o tých 22e si môžeš prilepšiť...alebo ešte prospechové štipko, ale to je už o inom 😀
ak všetko pôjde tak ako by sme chceli, tak nabudúci rok v septembri by som nastúpila do školy, ale mne sa tááák nechce 😖
Dievčence🙂 s radosťou vám môžem oznámiť , že opúšťam túto tému lebo som šťastne dokončila medinu s dvoma krasnymi princezničkami a užžžž nie som mamina- študentka ale som mamina naplno🙂, držím vám prsty🙂 🙂
@martinantonia gratulujem dúfam, že o rok to budem môcť napísať aj ja, len s tým rozdielom, že mám len jednu princezničku, ale ktovie čo sa za rok pošťastí 🙂 😉
Ahojte, tak budúci rok by som chcela nastúpiť do školy, ešte ma čaká rok a pol + prax a neviem ako to celé vyšpekulovať 😖
Čaute baby, už sa nám to znova blíži školský rok, ako sa na to pripravujete?
@lubicakovac ahoj. mne začína semester až 1.10. tak sa teším ako malá 🙂 😀
@lypka aj ja lebo mi je doma normálne dlho :D ale ja začínam skôr už 17. sept. no to ma po 2 týždnoch prejde, lebo som v 3. roč. a ty čo študuješ?
@lubicakovac ja študujem učiteľstvo slovenský jazyk a filozofia a už som v piataku 🙂
@lypka fíha, to si šikovná 🙂 ja mám jednoodborovku historiu, bude z teba učiteľka 🙂
@lubicakovac no možno raz hej 🙂 a ty čo s takým odborom dalej?
@lypka pôvodne som sa hlásila na psychologiu ale chýbal mi jeden bod z testu, tak som nešla ani na ustny pohovor, a zmenila si odbor, a kedže som otehotnela v 1.roč. už som to chcela nejako dotiahnuť do konca a pomerne ma to aj dosť baví 🙂 ale čo budem konkretne ešte neviem, možno si urobím pedag. minimum a budem učiť 🙂
ahojte ako sa máte kočky? Už pomalinky škola začína.... aj ja som mala mať babo v prvaku, ale potratila som... držím vám palce
@martinantonia hrooooooozne gratulujeeem 😀 ja som rodila v siestaku na medine, ale vtedy tato tema neexistovala.. 😀

@bubbble a inak - idem do olomouca na biochemiu... neviem, ci robim dobre, ale predsa je s tymto oborom asi vacsia sanca prezit ako s biolou...