icon

Maminy študentky

charlottte
9. okt 2011

Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂

sandy3911
17. jan 2012

čaute kočky, ja som teraz v 5 ročníku, tak dúfam, že úspešne dobojujeme až do konca 🙂

katusska1
17. jan 2012

@sandy3911 jasnééé, to zvládneš, kde študuješ? 🙂

sandy3911
17. jan 2012

študujem v žiline 🙂

tahia24
17. jan 2012

@nikolet_89 🙂 No tak to neviem,ale pripominaš mi susedu Vola sa Hamerlikova Lucia

nikolet_89
17. jan 2012

@tahia24 tak nie to ja niesom urcite 🙂

nikolet_89
17. jan 2012

dievcata zajtra mam skusku z ktorej som uz raz vyletela drzte mi palce pls nech ju dam, lebo porod sa blizi a mna tlaci cas...som z toho inak nervozna

bubbble
18. jan 2012

@katusska1 juj, nepoznam veru nikoho takeho, ja som zase v prvaku takze moc ludi tam nepoznam.
prestupila som lebo tu to mam radsej a je tu lepsie 🙂 a mam tu aj priatela, aj vsetko. Tak to mas fajn ze aspon tvoj priatel zaraba, my obidvaja studujeme :-/ aj ked priatel robi u otca vo firme aspon ked sme doma, a ja sa teraz snazim najst si tu brigadu, ale zatial sa mi nedari.
jaj no som zvedavaaa ako nam to osud zariadi, zatial sa spolieham nan, ze nieco vymysli 😀 ked skoncim skolu budem mat uz skoro 25 a dovtedy nevydrziiiim. HAK som vysadila uz minuly rok v maji, no zatial nic.. ale ja stale potajomky dufam v nehodu 😀 najneskor v septembri chceme konecne zacat spolu byvat, tak mozno potom. vy uz spolu byvate ci este nie?

katusska1
18. jan 2012

@bubbble jaaj, tak to sa máš... a to sa dá len tak prestúpiť? 😕 😨 ani žiadne testy si už nepísala nič? no, ja som zvedavá či ma zoberú 😅 chodila si na prípravné kurzy? ja mám brigádu, ale to je taká brigáda, že sa bojím kedy ma pes kusne do riťky 😀 roznášam časáky 🙂 ja zas chcela by som dieťa, aj počas školy, ale neviem či by sme ho zvládi uživiť a všetko okolo... takže ja HAK ešte nejaké roky si nechám 😀 radšej... a vlastné bývanie nemáme, sme u nás doma, len keď sa potrebujem učiť tak ide domov okolo šiestej a niekedy cez týždeň, inak sme stále tu... takže nie je to až také spoločné bývanie, a ani si neviem predstaviť kde naň niekedy zoberieme... mama mi vraj našetrila nejaké peniaze tak ich pôjdem vybrať a dáme to niekde inde, to musím na mamu nechať, ona sa v tom vyzná, nech sa mi peniaze šetria, aby som aspoň nejaký základ mala, lebo neviem, asi budeme v škatuli pod mostom 😀

bubbble
18. jan 2012

@katusska1 ale hej, praveze som normalne zase robila prijimacky a potom som si nechavala uznat predmety. no ale vsetko mi neuznali, takze som zas v prvaku.. ale nevadi. na pripravne kurzy som chodila este ten rok predtym, ked som maturovala, ale bolo to fakt zle, zaplatila som za to majland a vobec nic mi to nedalo, akurat ma to obralo a kooopu casu (kazdu sobotu som kvoli tomu este cestovala do BA). ale tak to boli kurzy od SIV, mozno nejake ine by boli lepsie - napriklad ked by som si teraz mala vybrat, urcite by som sla na kurz co organizuje ta konkretna skola, kam chcem ist. tento rok som sa uz ucila sama, ziadne kurzy.
no my teraz byvame na intraku a chceme ist spolu do podnajmu, vyjde nas to cca rovnako. uplne vlastne byvanie budeme riesit asi az po skole, aj ked rodicia uvazuju ze do mna zainvestuju a kupia mi byt, a po skole im ho budem splacat.. uvidime. inak ty ked pojdes na vysku, ako to spravite s priatelom? bude sa stahovat za tebou, ci budete fungovat na dialku?
inak, moja velmi dobra kamaratka minuly rok v maju maturovala a v auguste sa jej narodila dcerka, tak ma este viac tak "nabudila" - vzdy ked som s nimi tak jej uplne zavidim, a doma uz len presviedcam priatela ze aj ja chceeeeem.. 😀

katusska1
19. jan 2012

@bubbble ja som sa na tie prípravné neprihlásila, a som sa pýtala báb čo tam chodia od nás zo školy a vraj nič nestíhajú 😨. Neviem, ja sa radšej sama naučím, jak tam trčať 😀. A ohľadom tohto netuším čo bude, vieš prvoradé je, že kde si nájde prácu, keby ide so mnou, zo vzduchu žiť nemôžme... ☹ Je jasné, že sme chceli ísť preč spolu, ale uvidíme aké budú možnosti.

martinantonia
29. jan 2012

@bubbble ja som v BA na zubarine

bubbble
29. jan 2012

@martinantonia a mas bejby? 🙂 kolkatacka si, ako to zvladas?

babyyy, viac menej sme sa dohodli :D s tym mojim, ze v stvrtaku zacneme pracovat na babatku - on vtedy zrovna uz konci ing a vraj je stvrtak na medine najvhodnejsi na tehotenstvo... tesim saaa, konecne mam aspon nejaku perspektivu. :D

katusska1
29. jan 2012

@martinantonia
@bubbble ženy, jak ste sa dostali na tie školy? prešla som si celú tú knižočku biológie, teraz idem druhýkrát, viem 500 otázok len ☹ už teraz mám stres, stále sa motám dookola len na tých prvých 500 otázkach, chcem to vedieť čo najlepšie. ale neviem, či je to dobrý nápad - poraďte mi nejakú fintičku, ako ste sa to učili vy. je dobré, že sa snažím len bio naučiť a až potom chémiu? alebo to mám spojiť?

katusska1
29. jan 2012

@bubbble 4.? dobre vedieť 😀 ach, veľmi sa bojím, čo mi život pripraví, najprv som sa tešila, ale teraz, keď sa to všetko blíži, ojojoj...

bubbble
29. jan 2012

@katusska1 to robis tie testove otazky na UK BA? no z tych mna islo vystret, najprv som sa to chcela tiez ucit podla toho, ale to sa proste nedalo. aspon teda urcite nie naspamat... ja som sa ucila tak, ze som si v knihe presla nejaky celok a potom som podla toho robila otazky.. co som nevedela som si este vyhladala, a tak. isto nie naspamat, co si pamatam tak tam bolo dokopy 3000 otazok po 8 moznosti /do ba/, vsak by ma vystrelo 😀 ale do brna sa mi ovela viac pacili prijimacky, take praktickejsie zamerane, a nie len biflovacie. a aj v skole v brne sa mi paci viac. 🙂 tam sa isto nechystas? uz mas podane prihlasky?

a hej vraj 4., tak som vyzistila 😀 tak to je uz len dva a pol rokaaa, snad to nejako vydrzim 😀 v lete si kupujem stena tak to budem mat take prozatim decko, teraz mam zajka.. tak sa realizujem aspon na tych zvieratkach 😀

romy31
29. jan 2012

AHojte baby...len som si vás tak bežne prezrela a pozerám, že tiež sú tu nejaké medičky...ja som momentálne prváčka na UK v BA...ale pred dvoma rokmi som bola na veterine v Brne, potom sme mali bábo a tak som sa radšej rozhodla zas pre medicínu v Ba, keďže tu bývame 🙂

katusska1
30. jan 2012

@bubbble áno, tie myslím... ja to robím tak, že si všetko vypisujem, vlastne akoby poznámky z toho, a keď sa niečo opakuje, tak si to len doplním. spolužiačka chodí na súkromné doučko, a vraj tiež im len takto rozdá otázky formou poznámok... no, som zvedavá na výsledok 😀 a ešte nemám nič poslané, ani neviem kam chcem ísť, ale do Čiech si nedávam, ja som chcela ostať tu. teda ani nie chcela, ale tú Ba proste mám takú vysnívanú alebo ako to napísať, teda radšej by som šla do Martina, a veď nakoniec, uvidím, kam ma vezmú... čím je to bližšie, tým si menej verím. dávam si ale určite na LF do Ba aj na SZU, aj na UK, potom do Martina a samozrejme aj prírodovedecká.
Ja som mala morské prasiatko skoro 10 rokov 🙂, umrelo mi predminulé leto, to bolo sĺz.

katusska1
30. jan 2012

@romy31 a ako sa ti ako prváčke páči? akým štýlom si sa ty učila tie otázky? alebo si už nerobila prijímačky? ako zvládaš školu aj s bábom? dá sa to? držím ti palce, ja ako už som písala, rada by som sa dostala, ale čím je to bližšie, menej si verím, snažím sa každý deň do toho kukať...

katusska1
30. jan 2012

@bubbble a ešte som sa chcela spýtať, mám doma otázky z Brna, ale to je len taká tenká knižka oproti Ba, do sú len modelové? k plnej verzii sa nedá dostať?

romy31
30. jan 2012

@katusska1 no ja som chodila na uk kurz, keď som maturovala...a to som sa to učila tak všeljak, ale dostala som sa síce tesne, ale predsa :D ale to som išla aj tak na veterinu a teraz som musela robiť prijímačky druhýkrát a to sa mi u učila ľahko...vždy som si zopakovala nejaký celok v knižke a potom som si robila z toho otázky...a radšej venujete viac chémii, lebo tá je ťahšia...tá bio sa dá celkom v pohode...a fakt sa to uč, lebo tento rok bola latka dosť vysoko...ja som mala 700/800 a bola som tak v 3. štvrtine prijatých 😅 🙄
a čosa páčenia týka- dá sa to :D ale tak sú tam plesnivé steny, rozpadajúca sa budov...oproti škole v brne dosť šok :D ale profáci sú poväčšine super, ústretoví , aj mi pouznávali všetky skúšky z brna, tak tam teraz chodím len na dva predmety 🙂

romy31
30. jan 2012

a čo sa týka bába, ja som bola rok doma a teraz tým, že mi veľa toho uznali, tak chodím do školy len dvakrát na pol dňa a to mi ho niekto stráži...takže dá sa to 🙂

katusska1
30. jan 2012

@romy31 😀 fuha, počula som o tých stenách, ale tak ja neviem ☹, veď počkám kam sa dostanem... ďakujem za odpovede 🙂 a ako je to s tými otázkami do Brna? ja mám nejaké, al zdá sa mi ich málo, či to sú len také modelové? a súhrn všetkých otázok Brno nevydáva?

martinantonia
30. jan 2012

@katusska1 ja som sa tiez najskor ucila bio, mala soprave po maturite na ktoru som sa ucila ale z gympliarskych knih,tam je takmer vsetko,bola som tesne po maturite z bio aj chemie ...to len opakovat a opakovat,taka moja rada🙂

martinantonia
30. jan 2012

@bubbble ja som uz v siestom, bejby som mala prve po tretiaku a druhe v piatom v zime, a duuufam ze este tieto statnice nejak zvladnem, diplomovku dopisat a aaa potom sa dam asi na kus oddychu🙂

romy31
30. jan 2012

@martinantonia tak o tebe som asi počula :D moja bývala spolužiačka je janka linska (teraz 3. zubárka) a prerušovala si alebo nie?ja by som chcela byť asi zas tehotná počas tretieho ročníka 🙂 (no chcela by som aj skôr, ale už musím na škole aspoň pár rokov zamakať 😠 )

katusska1
30. jan 2012

@martinantonia tak kedy teda otehotnieť? 😀 v štvrtom či treťom?
mám veľký strach, ja nič neviem, ani variť, ani prd, neviem čo by som robila keby ma nevezmú, myslíš že z prírodoved. nie je až také uplatnenie? tam je nejaká antropológia, to by ma zaujímalo... tak vám už závidím že ste školách všetky, ty chodíš kam? tiež do Ba? či do Martina?

tea333
30. jan 2012

tak ja by som vas len chcela povzbudit. som v tretom rocniku a cakame druhe babo, ktore sa narodi v lete.
deticky a skola sa daju sklbit. ja som na rok prerusila ked mal syn 6m a nejake zdravotne problemy, ale teraz ked ma 1,5 roka sa naozaj ucit da. je teraz vela s muzom, sem tam pomozu svokrovci, a ja sa uz 2 tyzdne ucim a skuskujem.chodim na sukromnu skolu, kde nie je problem preniest si predmet, alebo vybavit pri dietati individualny studijny plan.nastastie su velmi ochotni a ustretovi.
nevybrala som si najlahsiu skolu, robim pravo a minulu noc som spala presne 2,5 hodiny, ale da sa to.skolu mozno znovu trochu natiahnem, planujem robit 4. rocnik bakalara, kam si dam len 2 predmety, a potom urobim statnice.
popri materskej teda planujem dokoncit skolu. teda Mgr budem asi ked moje mladsie dieta pojde do skolky, ale aspon budem cerstvy absolvent a vrhnem sa rovno na nejaku pracu.

katusska1
30. jan 2012

@tea333 keď ja ani neviem čo riešim s dieťaťom, veď ani nie som nikde prijatá, ale ja si niekedy prídem jak z inej planéty, ja už rozmýšľam nad tým aby som si aj inak zariadila život, nie len čo sa týka školy... bojím sa veľmi, ako dopadnem, nechcem byť učiteľka, a keď ma nevezmú na med, tak aké mám možnosti? už nič také, síce by ma bavilo študovať biológiu alebo chem, lenže zas zo mňa bude len učiteľka z Prif. 🙄 veď prídem o nervy 😀

koralinka
30. jan 2012

ja sa tiež pridávam, s malou sme štátnicovali spolu bakalára a teraz bojujeme ešte o magistru, ešte 3 semestre, akurat vo štvrtok mám štátnicu z nemčiny tak na mňa myslite - dali nám túto rok dopredu 😖

tea333
30. jan 2012

@katusska1 ja som taka ista. rada snivam o tom co bude 🙂 samozrejme nie na ukor prezivania momentalnych radosti.ja som nikdy nebola na deticky, nepozerala som sa do kocikov ani ma nijak nefascinovali, napriek tomu som si bola uplne ista, ze s mojimi to bude ine. a tiez som zacala spekulovat, ked som mala tak 18-19.vtedy o tom muz samozrejme ani nechcel pocut 😀 a ja som si tiez davala zopar rockov na premyslanie.
ked som uz bola na vyske, tak som si bola ista. a premyslela som si aj nasledky. aj som ratala s tym, ze sa studium mozno predlzi. neviem ako to mas doma, akeho mas partnera, aku mate financnu situaciu a pod., ale ja kombinaciu dieta a studium odporucam. hlavne ak je z coho zabezpecit rodinu, je kde byvat a mas partnera, ktory ti pomoze.
niekedy sa tie moznosti nenaskytnu hned. nie vzdy mame hned pod nosom to, co je pre nas najlepsie.mozno musis byt rok bez skoly aby si na to prisla, alebo sa prihlasit na tu nespravnu skolu 😀