Maminy študentky
Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂
@bubbble kristove papuče, už vidím že sa nikam nedostanem ☹, ja som ani na žiadnych kurzoch nebola... ale zas neviem, baby v škole vravia, že nič moc. láka ma SZU, ale majú aj tam takéto testové knižočky nejaké? počuj, to koľko si už toho prestriedala, prečo tak migruješ? 😀
@tea333 ja sa aj teším, aj sa bojím. čo sa týka financií, tak myslím, že dovtedy sa vzchopíme, máme na to 4 roky, tak snáď, ako nežijeme si zle, ale nemáme spoločné bývanie, sme u nás, ale tak keď odídem rada by som aby šiel aj on so mnou, a našli si niečo v mieste, kde budem mať školu, lenže ďalšia vec, aby aj on tam mal dobrú prácu... neviem, aj tohto sa bojím ako bude, mali sme všelijaké plány, ale ako iste vieš, peňazí veľa nie je, ja mám trápnu brigádu, ale za to Marek šetrí z výplaty ako sa dá 🙂
a tie deti - mňa tiež nelákajú cudzie, teda chodila som susedke kočíkovať, a vtedy keď mi ho prestala dávať, tak som pocítila ako mi chýba, a ako by som chcela byť zas s ním. tak som začala cítiť, že najradšej by som ho pri sebe mala 🙂 a na svoje sa veľmi teším - chceli by sme len jedno 😀
@katusska1 aaale co by si sa nedostala, kurzy stoja na houby, ked uz tak sukromne doucovanie, ale naucis sa aj sama. a neprestriedala sooom, to som len napisala kde som bola na prijimackach :D studovala som len na dvoch skolach, SZU a teraz MUNI.
inak k tym peniazom - uz vyse mesiaca zhanam brigadu, no dnes ma konecne pozvali na jednu do uzsieho vyberu 🙂 🙂 tak sa tesiiim, drzte palce. je to praca v jednej kaviarni, platovo je to sice nic moc, ale tak vzdy lepsie ako vobec nic 😀
@katusska1 😀 no vidis, ale ja ta uz tak berem. 😀 mysli pozitivne... 😝
a ak ta to potesi, ja som na prijimackach do brna dostala uplny blackout, hlavne z fyziky. proste som vedela asi 2 otazky zo 40 😀 zvysok mi zrazu absolutne vypadol... ale s pomocou intuicie ma nakoniec prijali a fyziku som dala nakoniec najlepsie zo vsetkych 3 predmetov 🙂 na intuiciu sa oplati spoliehat, hovoria za to uz dva roky mojho nadpriemerneho prospechu na VS a vobec cele absolvovane studium 😀 😀
@bubbble takže na SZU spokojnosť? vieš, ja keď vidím jak si každý verí a keď sa na to pozriem - od niektorých mám fakt viac vedomostí, nechápem prečo ja stále takto sa zbytočne stresujem... nikdy som taká nebola, vždy som mala všetko u zadku, a vždy mi všetko vyšlo! klop-klop-klop 😀 lenže teraz cítim, že mi to ovplyvní život, tak asi preto to tak vážne beriem. a najviac sa mi "páči", keď maturanti - moji spolužiaci, ktorí majú so mnou prírodoved. blok, tak mudrujú ako by nikdy nešli na med na SK, a všetko je tu na hovno, a pritom podľa mňa ich vedomosti z oblasti bio, fyzika, chémie, sú na veľmi slabej úrovni, vždy mi nervy žrali takí, čo hovno dokázali a mudrujú. podľa mňa sa každý istým sp. nadrie na titul a na vysokej, tak prečo niekoho zhadzovať? len aby im aj slovenské vš neboli dobré... ako ja chápem, že určite je tu nižšia úroveň, ale ja sama som ešte nikde neni prijatá, nič som nevyštudovala, tak prečo by som to mala hodnotiť z takéhoto pohľadu že študujúci na SK sú niečo menej? veď aj oni sú odtiaľto a ešte nevedia ako skončia... och, zas som sa odveci rozpísala 😀
@katusska1 čo sa bojíš, hlavne sa musíš učiť tie otázky, ale nie biflovať, ale snažiť sa to pochopiť...keby si chcela, tak ti môžem požičať svoje poznámky z tých kurzov, dosť tam mám povysvetlované, ktorá otázka je prečo tak, aj v knižkách to mám pri otázkach napísané....tak kľudne ti to pošlem, no problem 😉 a ja som bola taká istá cez maturu som do vtedy priateľa furt hustila, že kedy mi dá prsteniok a podobne 😅 a keď som bola prváčka a on končil ing tak som vysadila hak a za pár mesiacov sme čakali bábo, svadba, bývanie, synček a potom zas prijímačky, škola a teraz zas pristavujeme, tak máme veselo 😀
@romy31 ja zas nemyslím teraz hneď na všetko, to nie, lebo viem, že si to proste dovoliť nemůžeme, v momentálnej sit. ale určite v priebehu 4 rokov áno, to budeme spolu 9 rokov, tak by sme sa mohli niekam pohnúť... niekedy je cítiť, že to vzťah proste potrebuje. bojím sa ako všetko zvládneme, či sa dostanem, proste teraz by som najviac videla rada do budúcna, keby mám tú možnosť. nevedela som, že v mojich skromných 18 rokoch, zažijem takýto prelom 😀 a ďakujem, si milá, ja to mám sľúbené od tých spolužiačok, čo chodia na kurzy, tak hádam sa na mňa nevyfláknu 😀. ale keby sa vyprdnú na mňa smiem sa ti potom ozvať?
mám toľké obavy, vy ste to všetky zvládli, vám je už dobre na svete 😀 ale stále si vravím, takto o rok bude dobre 😀, dúfam 🙂
@katusska1 pozri, este stale su prijimacky to najmenej 😀 oproti 6 rokom skoly potom, dalsim x rokov atestacii a celozivotneho vzdelavania.. 😀 ale nie, vazne. Podla mna sa tie prijimacky na medinu precenuju. Akoze vela ludi si mysli, ze tam chodia sami sialeni geniovia, co sa na to ucia uz od prvej triedy... ale to tak vobec nie je. Su tam aj taki, ale je ich par... zvysok su normalni ludia, ktori stale vela veciam nechapu... casto nie su ani z gymnazii, ale z roznych priemysloviek a ich priprava je ovela slabsia ako tvoja 🙂 a nic proti, ale niekedy ked vidim aj ludi, co sa dostali, mojich terajsich spoluziakov - tak si hovorim ze fakt sa staci len na to trochu pozriet a mas to... a hlavne si verit 🙂
inak, z mojich skusenosti - je to zvlastne, vzhladom na to ze je ta skola kvalitou urcite najlepsia - ale najlahsie prijimacky boli na MUNI. Lebo tie v UK boli presne pre tych sialenych vedatorov co sa nabiflili naspamat vsetkych 3000 otazok 😀 a tie v Brne boli pre normalnych ludi... a zo 120 bodov, ktore sa dali dokopy ziskat, zvykne stacit na prijatie iba nejakych cca 75 bodov 🙂 to ked som minuly rok zistila, tak mi to hned pridalo asi tak 400% nadeje.. 😀
@bubbble
ďakujem ti, si ma povzbudila 🙂 a tie knižky s otázkami na SZU sú či nie? keby niečo neviem z tých otázok na UK, smiem sa spýtať? neviem, možno skúsim aj do Brna, z tých otázok modelových sa tam žiadna nevyskytovala? 😀
a keď máš porovnať tie otázky na prijímačkách na Uk a SZU veľmi sa líšili? ty sa sa kam všade hlásila? a kam si sa dostala?
@katusska1 myslim, ze su. teda aspon ked som sla ja tak boli. sice som to zistila az na prijimackach 😀 ale myslim, ze by mali byt. a mozes sa spytat, ale netvrdim, ze ti budem vediet odpovedat 😀 ja uz si z toho moc nepamatam. ale mozem skusit. myslim ze v brne asi nebola ziadna presne taka, ale bol tam vsetko taky isty typ otazok, co boli aj v knizke. tj pozmenene zadanie, ine hodnoty... ale princip v podstate rovnaky.
Inak na SZU a UK boli dost podobne otazky podla mna... ako som vravela, ja som sa na SZU neucila vobec 😀 no a minuly rok som sa hlasila na SZU a UK, dostala som sa iba na SZU. no a tento rok som isla iba cielene na MUNI a podarilo sa 🙂
@katusska1 jasne ozvi sa, ked to budeš potrebovať 🙂 a inak aj ja som robila minulý rok prijímačk na SZU a tam som sa nedostala a na uk v pohode....myslím, že otárkové knižky sú, no ja som ich nemala, učila som sa len na UK, ale aj na SZU majú niektoré otázky také chytákové, takže záleží na tom, aký test dostaneš 😅
@bubbble a tebe nepouznávali predmety zo szu v brne? lebo mňa všetcis trašili, že veterinu mi tu neuznajú a nejakým zázrakom mi uznali všetko 😀 (chémia, biof, biola s genetikou, hist, latina) tak som šťastná ako blcha 😵
inak mňa už dávnejšie napadlo založiť takú dáku tému maminy medičky...že či sú nejaké také ako ja 😀 lebo u nás v ba som teda také nestretla, len asi martinantonia 😅
@bubbble
@romy31 ahojte baby, už som doma aj s vysvedčením 😀... predposledným 😔...
☹ no aspoň niekde nech ma vezmú 😀 už mi je jedno kam 😀 budem sa učiť a začnem už asi aj s tou chémiou a musím si zistiť termíny, že kedy vlastne sú testy, lebo je dosť možné, že sa budú prekrývať
ďakujem vám zatiaľ, nech sa darí 😵
@romy31 ale hej, pouznavali 🙂 ale iba tie, ktore som mala ukoncene skuskou, cize bio, chemiu, biofyziku a latinu. ostatne predmety, co mi koncili len zapoctom si teraz dorabam (prva pomoc, anatka, histola, biochemia... atd).
a inak aj mna to uz viac krat napadlo, tie medicky 😀 ale vzdy som si povedala ze take isto ani neexistuju 😀 tak som rada, ze sa predsa len nejake nasli. Len ma mrzi, ze tu nie je nikto z Brna, ale to asi skor na ceskom konikovi... vravis ze martinantonia je teda tiez z BA, hej?
@katusska1 hej no, oni sa niekedy zvyknu prekryvat, nechapem to. Ako keby si to tie skoly naschval robili, ze just to daju v rovnaky den a vyberte si 😀 a zacni zacni, ja som si tiez vzdy uz od decembra/januara hovorila, ze sa idem zacat ucit, a nakoniec som sa drtila 2-3 tyzdne pred prijimackami.. 😀 😀
@romy31 hej? tak tu Ba som asi nejako prehliadla...
a co ty, ako to budes riesit dalsie roky, ked uz budes musiet byt v skole viac ako hodku denne? napriklad uz druhak je podla mna celkom narocny, teda pokial aj donho nemas uznane predmety, tak si cele dni v skole. syncek uz pojde do skolky, alebo ako?
@bubbble tak nejak mi ho postrážia babky a dedkovia, svokra robí v škôlke a tiež dedko na zmeny, tak nejak to nakombinujeme+ máme blízko rodinu s deťmi,čo sú doma a to bude mať malý už dva roky, tak nejak to zmákne snáď 🙂 a no ja neviem v druhák sa mi nezdá až tak o moc ťažší...pokračuješ v prváckych prdmetoch + nové, ale semester sa nejak bude dať, skôr to skúškové bude zaujímvaješie, tam bude toho požehnane 😅 a prednášky sú nepovinné, tak tam nemusím chodiť za každú cenu
@romy31 ja som neprerusovala, keby som to spravila tak by som nebola tam kde som🙂 ale za to mozem podakovat svojej celej rodinke
@martinantonia a ako si potom fungovala? nechávala si malé bábo doma s babkou alebo si ho nosila so sebou? 😅 lebo mne by bolo ľúto byť toľko bez bába...mne je aj teraz ľúto, keď idem do školy a to má už malý vyše roka 😀
@bubbble tak som sa rozhodla aj ja pre Brno, keď mi to aj ty vravíš, že je tam lepšie, aj keď nie je to moje vysnívané, no na SK sú veľmi drahé prihlášky, a som to rátala a veľa by nás to vyšlo, do ČR je to lacnejšie, tak skúsim, možno sa podarí... som sa nad tým zamyslela, čo si napísala, že ja vlastne mám určite nejaké vedomosti (4roky naj priemer z triedy 😀), a nikdy som sa nebifľovala, takže asi tam mi budú skúšky viac vyhovovať. ešte si to musím rozmyslieť, aby som neľutovala, a hlavne chcem ísť tam, kde mám šancu...
@katusska1 no fiha, tak gratulujem k rozhodnutiu 🙂 ale nie ze na mna potom bude zle, ked sa ti to nebude pacit!! 😀 ale hej na slovensku za to pytaju ine prachy, to mas pravdu... ked som ja sla pytali na UK 70 eur za kazdu prihlasku, zrejme sa to nezmenilo. cize ked som si dala na vseobecne aj na zubne tak 140 eur len tak, ine prachy som vtedy minula na tie prihlasky ty kks..ale no tak uz sprav ako uvazis, urcite si si pozistovala o roznych skolach a vies co bude tebe vyhovovat 🙂
na SZU sa mi mari ze bolo tiez viac spravnych, teda 1 az 4, ale vobec neviem ako je to teraz lebo viem ze uz minuly rok sa dost menili prijimacky. a do martina ti neviem povedat, tam som vobec nebola - prilis blizko domov 😀 😀 ale mam tam par byvalych spoluziakov
@lenuska20 ahoj ja som pred rokom bola v stvrtaku ako ty a mala mala 3 mesiace. Narodila sa 25.10 2010....s bruskom som odstatnicovala a presla 1 semester ale druhy uz bol masaker sice som presla., Ale nakoniec som prerusila studium a chyba mi rok. Mozno sa najdu baby co to zvladnu ale ja som to nedokazala, mozno aj preto lebo by som ju nenechala s nikym okrem jej tatka..
@katusska1 ahoj, ok spytam sa, ked ich uvidim online 🙂
Boze ja mam take nervy, s tou robotou je to sto krat horsie ako so skolou, nikdy si nic nenajdem. Poslem x zivotopisov denne, z 95% mi ani neodpisu, zo zvysnych mi odpisu o dva tyzdne ze uz maju niekoho ineho a zatial z JEDNEHO mi napisali ze ma beru do uzsieho vyberu, ze ak mam stale zaujem nech im napisem a obratom mi poslu pozvanie na osobne stretnutie a samozrejme uz neodpisali... ☹ a pritom mam aj nejaku prax, ale zjavne nie je dostatocna, lebo vzdy sa najde niekto s lepsou a ja si robotu nikdy nenaaaajdem, kde vezmem prax ked ma nikto nechce ☹ ☹ a este mam pocit ze to dost zhorsuje aj to ze som slovenka. jaj, dnes som pisala na jednu co by som fakt chcela, ale uz ani nedufam... ☹
a taaaak, tu mate moj negativisticky prispevok, nemam to kam napisat. 😖
ahojte, ja som momentálne v 4. ročníku na VŠ a taktiež sme v 25 tt. Takže pôrod ma čaká presne na skúškové obdobie :D ale nevadí, azda sa to nejako porieši aj skôr 🙂 a taktiež dúfam, že piaty akosi dokončím, nakoľko budem do školy od malej dochádzať... bude to ťažšie, ale stojí nam to zato!!! :DDD

@katusska1 na SZU nie su plesnive steny 🙂 🙂 SZU je nova pekna moderna, profaci super (vacsina), ale co som pocula, tak tento posledny rok tam bolo nejako dost tazko sa dostat. a SZU je podla mna idealna na tehotnenie, ja tam mam teraz prerusene studium tak stale ma tam kvoli tomu trochu taha, ale asi odolam. napriklad by ti tam podla mna v pohode spravili individualny studijny plan, o com na inych medinach mozes len snivat. kazdopadne, na brno nema nic 😀 tie otazky z brna, hej to su len modelove, presne znenia nikde nenajdes, tie robia kazdy rok nove. ale to vobec nevadi lebo ked chapes tie modelove tak by si nemala mat problem na prijimackach, vravim - mne sa tieto pacili najviac (bola som na UK 2x, na SZU a na MUNI).
a k tomu tehotneniu v tretiaku/stvrtaku :D - no u nas je to tak, ze ked otehotnies, musis prerusit studium... resp nemozes chodit na niektore predmety, cize kvoli tomu musis prerusit. aj ked mozno by stacilo rozvolnit. no kazdopadne v tretiaku je este patola na ktoru sa u nas s bruchom chodit nesmie a tusim aj farmacka, neviem ako je to tam. ale v tom stvrtaku su myslim uz len bloky v nemocnici, tak neviem presne ako je to tam, ale snad by to slo.
@romy31 tak to ta mega obdivujem 🙂 aj ked teraz sa to este asi da, ja mam tiez pouznavane predmety tak chodim teraz do skoly len obcas, ale kto vie ako to bude dalej. ale drzim ti palce nech to zvladate, som zvedava ako dopadneme, vsetky medicky 🙂 tebe doma asi pomaha aj rodina, co?
baby pridam si vas do kamaratov, ok? nech mam cerstve info, ako sa dari medickemu crew 🙂 🙂
@martinantonia tak ty mas tiez moj obdiv, vau. mala si viac spoluziacok s detmi, ci si bola taka rarita? 🙂 a mozes povedat, kde si studovala? Ak som to teda uz niekde neprehliadla. Nie nahodou v Brne? Strasne by ma zaujimalo info od niekoho kto to ma za sebou tu v brne, lebo mam pocit ze u nas su nejake prisnejsie pravidla, co sa tohto tyka.