icon

Maminy študentky

charlottte
9. okt 2011

Ahojte sú tu nejaké maminy/budúce maminy, ktoré čakajú bábo a ešte študujú?...či už na SŠ alebo na VŠ...rada by si s vami popíšem 🙂

maggie37
13. feb 2012

@bubbble Ďakujem krásne, je to neuveriteľné že to vyšlo vlastne na prvý šup 🙂 Tento týždeň idem zisťovať do školy čo a ako, takže potom dám vedieť 🙂 🙂

bubbble
14. feb 2012

@maggie37 daj vediet, som zvedava 🙂

babyyy mam dnes prvy pohovor v zivote, nervyy 😀 je to len brigada popri skole v jednej kaviarni, ale aj tak. aaaaa 🙂

katusska1
14. feb 2012

@bubbble to zvládaš 🙂 držím palce 🙂)

bubbble
14. feb 2012

@katusska1 uz som doma, vyzera to celkom fajn 🙂strasne sa mi tam pacilo a dohodli sme sa ze si to buduci tyzden pridem skusit tak na hodku-dve, tu robotu, tak uvidim 🙂

katusska1
14. feb 2012

@bubbble xixi, ja budem zas musieť sa brigády zbaviť... vôbec sa mi tam nechce trepať ☹ a vlastne, ešte to má čas. to vybavím, až keď budem mať vš istú, až keď budem odchádzať 🙂) takže si prilepšíte o balíčisko peňazí vravíš 😀

ela2710
14. feb 2012

@maggie37 to je super, gartulujem 🙂 a chcela som vediet, kolko byva cca. hodin tyzdenne, zajtra si idem potvrdit do skoly prihlasky 🙂

maggie37
15. feb 2012

@bubbble ako dopadol pohovor?
@ela2710 koľko hodín býva škola? podľa toho ktorá.. Mne povedala včera profesorka, že do piataku nemám nastúpiť, lebo bude toho veľmi veľa a aby to nebolo na ukor dieťať či zbytočný stres, mám odložiť. Tak odložím a neviem či to ešte dokončím niekedy. Pôjdem tu u nás v meste na externe

bubbble
15. feb 2012

@katusska1 jaaaj, no keby tak :D to zase nie je az tak dobre platene, ale straaaasne sa mi tam paci, aj tie podmienky aj vsetko, proste dufam ze ma vezmu 🙂 🙂

@maggie37 uz som pisala vyssie, podla mna supeeer, bolo to tam strasne fajn a na buduci tyzden si mam prist na par hodin vyskusat robotu, ze potom uvidime 🙂 ale perfektna kaviaren, taka mala rodinna v takom provence style, aj s pekarnickou... aaa 🙂
a k tej tvojej skole, ty si teraz stvrtacka, hej?hm, a chces prerusovat uz teraz, alebo az v lete po stvrtaku?

katusska1
15. feb 2012

@bubbble veď ja som to myslela zo srandy, ale som rada, že si prilepšíte, peniaze sa vždy hodia 😝. a ešte keď vravíš, že je tam také príjemné prostredie, to musí byť radosť pracovať.

bubbble
16. feb 2012

@katusska1 no presne, chcela by som tam robit uz len tak, z principu 😀 nieco nove... a hned vcera mi volali (povodne mali az buduci tyzden 🙂 ) a dohodli sme sa ze teda buduci stvrtok si to pridem vyskusat... jaj, no dufam ze sa nesklamem 🙂

a taaak, ako si inak zijete? 🙂 ja som este pred zaciatkom semestra skocila domov na slovensko a tu take metre snehu, ze sa mi ani z domu vyjst nechce...

martinantonia
23. feb 2012

@katusska1 ak mysleli miechou aj predlženú miechu tak všetko je správne, ak len miechu tak vsetko okrem hltacieho, ked si kliknes http://www.zoo.sav.sk/prokop/_private/Nervova sustava.ppt, tak to tam nájdes vysvetlené🙂

katusska1
23. feb 2012

@martinantonia nejde mi to otvoriť, a neviem akú miechu, tá otázka bola tak postavená, ako som napísala... ja som dala, že všetko je správne. ešte stále nemáme výsledky, asi to ešte neopravovala... potom ti poviem, ďakujem krásne🙂

martinantonia
23. feb 2012

@katusska1 a ked ti to nepojde kliknutim tak si odkaz skopiruj a prilep do vyhladavaca🙂

katusska1
23. feb 2012

@martinantonia bože, ja krava, ja som si nevšimla, že to pokračuje 😀 som nejako mimo dnes 😀 😀 prepáč a diky 🙂

1ivanka1
23. feb 2012

čaute kočky, ja študujem na VŠ a budem mamičkou...tak sa pridám aj k vám do skupiny..

katusska1
23. feb 2012

@1ivanka1 vitaj, a kde študuješ? 😵

1ivanka1
23. feb 2012

@katusska1 v Ba, sociálnu prácu..teraz som v 4 ročníku..takže štátnicovať budem už s bábom 🙂 mám z toho strach ale hovorím si,že nie som prvá ani posledná tak snáď to vzládnem.
ty kde študuješ?

katusska1
23. feb 2012

@1ivanka1 ja som ešte len na gym v maturitnom ročníku, a ďalej budem pokračovať tam, kde ma vezmú 😀DDD
mama vyvalila 300€ za prihlášky 😖 😔 , tak nech to má aspoň úžitok...

1ivanka1
23. feb 2012

@katusska1 no tak to je už dobrá suma, že 300 eur, to by ťa mali niekam zobrať 😀
a na aké VŠ si sa hlásila? a dieťatko už máš či len čakáš? 😉

katusska1
23. feb 2012

@1ivanka1 je, preto ma bude veľmi hnevať, keď ma nikam nezoberú ☹((. mám z toho stres, je to veľa peňazí, nechcem, aby sa to nevyužilo, drž palce potom 🙂). nečakám, a budem čakať hádam počas vš, vlastne ani neviem, ako som sa nabrala v tejto téme 😀 😀. dala som si na 8 škôl aj na SK a po prehováraní od učiteľov a spolužiakov aj do Čiech na lek. fakulty Brno, Olomouc, Martin a BA. Dala som si aj biochémiu do Olomouca, tam berú na základe študijných výsledkov zo sš, no ale teda písala som si s jednou babou, kt. chodí do Olomouca na lekársku a jej kamoška na biochémiu. úplne ma zdeptala, vraj všetci vyletujú odtiaľ, tá jej kamoška sa učí viac ako ona, no proste des 😀. takže aj keď ma vezmú, aby som to vôbec dokončila. 😔 a ešte som si dala aj na SK do ba na PriF. ako si ty zvládala posledný rok na sš? teda, ja nemám obavu nejako z matury, ale vôbec neviem čo skôr sa učiť na tie prijímacie skúšky, tak sa neučím nič, len do školy čo máme (aj to málokedy), nič navyše...

katusska1
1. mar 2012

@bubbble ahoj, prosím ťa nevieš niečo o nultom ročníku na med.? ja som to počula pred pár dňami prvýkrát, a vôbec neviem ako to funguje, koľko to vyjde... nevieš niečo o tom? vraj to funguje na muni, ďakujem ti 🙂

bubbble
2. mar 2012

@katusska1 ahoj, no neviem ci je to isto to iste, ale myslim ze ide o CZV (celozivotne vzdelavanie).. Jedna kamoska z kruzku to tak ma. Ona si v podstate tento rok normalne plati, ako kurz alebo tak, a potom ked ho spravi tak by s nami uz normalne mala nastupit do druhaku, ako riadny student... toto je ono http://www.med.muni.cz/index.php?id=409
ze ju to vyjde nejakych 100 litrov za tento rok, a treba si tam davat aj prihlasku aj prijimacky robila... ale fakt sa v tom tak nevyznam, je to asi nieco ine ako ten nulty rocnik, ale pride mi to lepsie 😀

katusska1
3. mar 2012

@bubbble aha, 100 litrov, tak nič 😀 😀. mne o tom vravela spolužiačka, že to môžme skúsiť, no ale asi neskúsim 😀. nevadí, o to viac sa budem musieť snažiť. tebe sa ako darí v školičke? dávno si sa ničím nepochválila 🙂. dá sa to?

bubbble
4. mar 2012

@katusska1 ale to asi nie je ten nulty rocnik, akurat ze o nom ti neviem nic povedat. 🙂 toto je jedine co poznam u nas. a mne sa dari tak vselijako, teraz len treti tyzden zaciname takze je to este v pohode 🙂 aj ked ja mam pohodicku cely rok :D len potom cez skuskove je to ze ups. :D dala som si dokonca dalsiu prihlasku :D na porodnu asistenciu, len tak z hecu, uvidime ako to pojde.. cize sa vidime na prijimackach :p akurat teraz ma sere ze som si nedala aj na nutricneho terapeuta, resp dala ale uz som to nestihla zaplatit takze asi pass... lebo mi pride take blbe byt zaroven doktorka aj sestricka :D ale tak co uz, to mam tak zo zaujmu. a z toho, ze ak by mi nahodou nevydala medina, budem mat aspon nieco 🙂
a ty ako pokracujes s pripravami? :p

inak mam "zlu" novinku ze asi zase nasadzujem HAK, nejako ma zachvatila vlna zodpovednosti :D ze aspon do konca druhaku by som to s babom fakt nezvladla, tak uz asi nejdeme riskovat. co uz. :D

katusska1
4. mar 2012

@bubbble no, ja som začala tento víkend si prechádzať chémiu celú od 1. ročníka, zatiaľ mi to ide, len moje poznámky sa niekedy líšia od toho, čo je v učebke, a keďže ja som učebky dostala až teraz, dovtedy sme ich nepoužívali, tak celkom nechápem systému, pretože mám ich asi 10 a neviem, čo kde je 😀. takže som mimo z toho a neviem, čo všetko mám vedieť a celkovo, nechápem, čím sa mám riadiť. či poznámkami, ktoré sú väčšinou divné, keď to porovnám s učebkou, alebo učebnicou, neviem však ktorou 😀, pretože ich mám strašne veľa. tak jak pako sa to snažím zosúladiť, vychádzam z požiadaviek na maturu, dopĺňam to netom, mojimi poznámkami a vecami z učebky, no horor... ale už som v druhom ročníku, je to ľahké, veď zatiaľ tam boli len výpočty, roztoky, chémia ako veda, PSP, p prvky, d prvky a pod. veci, zatiaľ nič zložité.... na chémii teraz berieme Krebsov cyklus, metabolizmy, tak si na tie schémy šetrím nervy, keď sa to budem musieť sama učiť, lebo na hod. nevnímam a robím niečo iné 😀. takže zatiaľ sa pripravujem takto. biolu som odložila, k tomu sa vrátim až v akademickom 😀.
no a čo sa týka písomných maturít, tak na tie sa nepripravujem nejako extra, som si prešla raz učebku zo soliny, kukla slohy, ale litiku to netuším čo k tomu, tak som si prefotila taký literárny súhrn, a to si kuknem. spolieham sa na to, že nie som až taký dement a aspoň na 40% to dám... a z aj mám v stredu doučko, sa obetovala naša anglinárka, dala nám milión papierov. ježiš, ešte aj tie musím spraviť. 🙄 😨
super, a nebude to časovo náročné stihnúť dva programy naraz? a vôbec to nie je blbé, ak by som sa dostala, a bola šikovná, aj ja by som to skúsila 🙂), nasadila si mi chrobáka do hlavy... tak ti držím palce, musíš aj ty mne 😀
veď nemáš sa kam ponáhľať, dobre si urobila, naozaj keď vieš, že by sa to nedalo, tak by bolo zbytočné to siliť.

mariannah79
4. mar 2012

Ahojte maminky-študentky 🙂 Ja som momentálne v 37.tt a som študentkou na SŠ. 3. ročník. No teda študentkou jak študentkou 😀 Bola by som rada keby som si tu s vami mohla pokecať 🙂

bubbble
4. mar 2012

@mariannah79 ahoj, vitaj u nas 🙂 aj ked ja teda este nie som mamina, ale snad ta mozem privitat aj tak :p a co studujes, kolko mas do konca - normalne 4rocny odbor alebo koncis uz tento rok? 🙂 bejby bolo neplanovane ci...? 🙂

@katusska1 no ano, asi to bude celkom tazke, ale tak za pokus nic nedam, hlavne ked tu mam subezne studium za free.. tak preco to nevyuzit. 🙂 okrem toho si myslim, ze by mi mohli aj uznat dost predmetov zo vseobecka, a tak celkovo.. potom by bol sice mensi problem s kreditmi, ale tak to je vsetko zatial vo hviezdach. 🙂 uvidime. a s tym babom, no mrzi ma to trochu, lebo doteraz som to mohla nechat tak na osud :D ano ano, som alibista :D a teraz to uz bude na 99% iste, ale tak viem ze to tak bude lepsie. aspon si mozno spravim tuto porodnu asistenciu, poriadne uzijem zivota a uvidime, mozno sa mi to tak zapaci ze to odlozim na 30ku :D :D ale to si nemyslim.
a s tym ucenim, haha, to si viem predstavit, ak ti to takto systematicky vydrzi az do prijimaciek, tak to mas moj obdiv :D ja tak vzdy zacnem a potom ku koncu uz len narychlo listujem a snazim sa aspon nieco udrzat v tej hlave :D s pisomnymi maturami sa neser, urcite to v skole furt riesite tak sa nieco na teba nalepi aj keby si nechcela, pokial nie si slepa hlucha :D ale tie suhrny su fajn, hlavne na ustne, neviem ci mas maturitne otazky ale ideal je mat ich vsetky vypracovane - ja som sa ucila prakticky len z toho.. (na SJ a Bio - na AJ som sa neucila a NOSku som sa ucila len z poznamok - ano, maturovala som z nosky :D )

mia258
4. mar 2012

Baby, je podľa vás lepší individuálny plán alebo externé?
Teraz som na individuálnom, ale neviem sa rozhodnúť, či si v ďalšom ročníku nemám dať radšej externé... 😒

katusska1
4. mar 2012

@bubbble čože? z nosky? 😀 to som sa normálne zasmiala 😀... koľko trvá tá pôrod. asistencia?
a môj postoj k mature z aj a sjl je dosť vlažný, tak som zvedavá... len nech to dopadne akokoľvek, nech aj so 4, len nech sa na vš dostanem 😀. ale to tiež bude hanba, keď sa ma niekto opýta že ako som zmaturovala, čo poviem na štyrky? vlastne, môžem povedať na samé, a nikto nebude vidieť či 4 alebo 1 😀D xixix

lenuska20
4. mar 2012

ahojtee, om sem už riadne dlho neprispela? ako sa máte? ja mám už 3 skúšky za sebou a dve pred sebou, tie najťažšie :-/
@mia258 ja mám externé a určite by som nemenila...prístup pedagogov sa nedá ani porovnať 😉