Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna
Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.
@ladycat2021 Čo prišlo zo západu? Neviem... Možno napr. parný stroj, priemyselná revolúcia, telegraf, internet, chemoterapia, očkovanie, žiarovka, železnica, obmedzený pracovný čas, deklarácia ľudských práv. .. To len zopár vecí, čo ma tak napadlo. Treba pokračovať ďalej, či na oplátku vymenuješ nejaké ruské prínosy?
@elizabet173 ty sa bav teraz, ja sa budem baviť potom, keď pravda vyjde na povrch. 😉
@ladycat2021 ty si to nezažila, ale najviac sa rozkrikujes ako sme sa tu mali za okupácie ruských vojsk lepšie. Tak ja som to zažila, mám 41 rokov, v našom malom meste bola veľká vojenská základňa kde boli desiatky tisíc ruských vojakov, chodili nám rabovať záhrady pri domoch, znásilňovali dievčatá (v lese som ukazovala svojim deťom hrob 17 ročného dievčaťa, ktoré bolo v 70-tych rokoch znásilnené a zavraždené ruským vojakom), boli v parkoch no-go zóny, pretože aj tam znásilňovali a zavraždili dievča frustrovaní vojaci, pred odchodom otrávili spodné vody, stále je pôda kontaminovaná, zničili sídliská ktoré obývali, mňa s mojím bratom naháňali na nákladnom aute, my sme šli na plaváreň, doteraz si pamätám ten pocit hrôzy, ktorý mal môj brat, ktorý šoféroval, že oni nás chcú zabiť, pozerala som sa dozadu ako turovali vojenské nákladné auto aby nás zramovali, náramne sa na tom celá posádka zabávala, brácho odbočil na poľnú cestu v poslednej chvíli. Kseftovali tu s tovarom, ktorý doneisli, predávali akože zlaté šperky, samozrejme mačacie zlato, sami boli chudáci a tí nižší dôstojníci nemali ani zakladnu zdravotnú starostlivosť, ktorá bola len pre papalášov, oni tu boli okupanti na bohatsom a vyspelejsom západe. Byty, ktoré generácie optimistov socializmu dostali zadarmo, splacame my, ktorí si ich kupujeme, pretože nič nie je zadarmo, musel ich niekto postaviť a materiál nedoniesli dobrotivi martankovia, tiež ho niekto vyťažil a zaplatil, akurát že nie ti, ktorí tie byty dostali prakticky zadarmo, lebo nič nie je zadarmo. Dovtedy zivotaschopne podniky a fabriky znárodnili a vyrábalo sa pre ZSSR, čo odtiaľ považovali za potrebné pre svoju ekonomiku (napr zbrane) tu sa zastavil pokrok. Polnohospodarska sebestačnosť roľníkov bola nahradená velkoblokovymi poliami, ktoré sa prehnojovali škodlivými pesticídmi, aby boli maximalizovane výnosy, čo tam po tom, že otrávili spodné vody, kontaminovali rieky odpadom, o ekológii ani nehovoriac, bude trvať možno 100 rokov kým sa navrati schopnosť pôdy k produkčnejj funkcii na miestach, kde bola umelo vysusovana a rozoravana pre nezmyselné plány na vypestovanie megalomanskych plánov (zasobenia ZSSR potravinami). To, čo teraz žijeme, doplácame na zlé ekonomické spravovanie krajiny za čias komunizmu. Zúfalé, keď počujem spomienkový optimizmus od ľudí, ktorí to ani nezažili a ani nechápu súvislosti, ktoré majú dopad na nase hospodárstvo v dnešných časoch.
@annm81 aha .. to ockovanie .. tak sucasne covid vakciny su fakt uzasne ..😂 a co sa tyka ruskych vynalezov, tak si to najdi na nete .. ja ti to tu pisat nebudem, lebo i tak to nema zmysel, lebo z tvojej strany je to len na smiech a vsetko co je ruske je predsa zle
@ladycat2021 Čo iné som čakala ako "nájdi si." Najskôr to najmä nedokážeš nájsť ani ty sama, že?
@dazdovka moja matka to zazila a ma 62 rokov, cize zazila aj vpad varsavskych vojsk v 68... takze mne tu pisat nemusis o tom .. vela som citala aj o odvratenej strane komunizmu. Co sa tyka bytov, tak ja som splatila poslednych 600€ za byt, ktory je nas.. v podstate som ho odkupila od bytoveho druzstva.. mama tam zije uz viac 20 rokov.
@maciatkolulu ja čítam
- Nemá chuť viesť normálny život
- podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo
- konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša
- nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol
- už to vidia aj deti
@annm81 ja to dokazem, ale ci to dokazes ty ? .. ked je ta Amerika taka super, odstahuj sa tam.. chod do tej Ameriky, ktoru tak ludia ospevuju aka sloboda tam je. Je to krajina neobmedzenych moznosti, ale s obmedzenymi ludmi. 🙂 a tie nase zabo-mysie vojny su nam aj tak na prd platne .. cize ak chces presadzovat svoj nazor si na spatnej adrese. 😉
@ladycat2021 Ja som v Amerike pár rokov žila (môj muž tam strávil celé detstvo). Koľko času si ty strávila v Rusku?
@ladycat2021 aký má zmysel s tebou diskutovať, keď je tvoja osobná skúsenosť zúžená na pohľad jednej osoby, ktorá sa mala vtedy dobre. Ruská mentalita je taká, že obsadiť, vycicat, dať svojim papalasom a zastaviť pokrok. Tu žijeme v streoeuropskom civilizovanom priestore, všetci sme potomkami mnohých kmeňov a národov, niečo ako slovanská vzájomnosť, ak chápeš ako sa ku nám staval národ z oblasti Ruska je oxymoron, tam nikdy nebolo dobre, inteligenciu vyzabijali ale hlavne že majú samohonku, ktorou sa celý národ potuzuje.
@dazdovka jednej osoby? Nie ..vela ludi, s ktorými som sa rozprávala o tom, tak vraveli, ze vtedy bolo lepšie. A to, ze ty mas zlu skúsenosť, tak bohužiaľ.
@annm81 tak sa tam môžeš vrátiť 🙂 bohužiaľ nemala som tú česť žiť v Rusku, ale dúfam, ze moj sen ist tam aspoň na mesiac sa niekedy splní. 😊
@ladycat2021 to nie je len moja zla skusenost, to je skusenost celej krajiny, ktora bola pred 1948 ked sme sa dostali pod vplyv Sovietskeho zvazu jedna z 10-tich najvyspelejsich krajin sveta. Suvislosti, ktore nevidia ludia ako ty a tvoji spomienkovi optimisti su len znamkou nevzdelanosti a neochoty akceptovat dosledky zleho spravovania nasho statu z cias komunizmu, tie dosledky su viditelne v nasej ekonomike doteraz a nielen v ekonomike, ale aj v zivotnom prostredi, politike (prvykrat nemame vo vlade komunistov, vystudovanych moskovskych politikov) a spravovani krajiny. Tu sa nas intelekt rozchadza a dalsia diskusia s tebou nema zmysel.
@ladycat2021 Takže v Rusku si nebola, ruské reálie nepoznáš, čo je dobré z Ruska povedať nevieš, ale Rusko miluješ a Rusi sú naši bratia - všetko je mi jasné.
Vieš, keby si bola aspoň trocha rozhľadená a vzdelaná, napíšeš mi niečo o nejakom ruskom šachistovi, alebo baletnom majstrovi, alebo skladateľovi, alebo matematikovi. Ale ty nevieš absolútne nič, len máš svoju nenávisť voči západu.
@dazdovka co sa tyka vzdelanosti ci nevzdelanosti, to je velmi diskutabilne. Ano nemame sice komunistov, ale zato nasa vlada je plna korupcie, zlodejstva a klamania v priamom prenose. Na toto si hrda ? Lebo ja sa za tuto vladu hanbim ako pes.
@ladycat2021 ja som nevolila populistov, politrukov, mafianov a nevzdelanych ludi, ktori sa tam dostali, toto co mame vo vlade je vysledkom rozpoznavacej schopnosti volicov, obyvatelov, ktori tu zostali.
@annm81 ano Rusko mam rada .. paci sa mi jeho historia, kultura, zvyky a tradicie.. su podobne tym nasim. Priatela mam holandana a on tiez nema rad americanov.. takze ty sa pekne krasne vrat do tej "vyspelej" Ameriky, ked sa ti tam tak pacilo. Viac ti nemam co k tomu povedat. Pekny den ti prajem 🙂
@dazdovka tak prosim ta.. volit matovica ? ja nechapem ako toto mohlo vyhrat volby .. a ten novy premier je tiez cislo samo o sebe 🙄
@ladycat2021 zijes v nejakej predstave, ze kto nema rad Rusko, musi chvalit Ameriku?
A este by si nam teda mohla dat tip na nejakeho kvalitneho politika 😁 mame slobodne volby, tak nadavaj tym 24% volicov, koho zvolili 😛
@ladycat2021 Haha, tvoja smola je, že moja práca znamená, že sa každých pár rokov sťahujem do inej krajiny. S Holandskom mám tiež skúsenosť. Tvoj priateľ je obrovská výnimka. Vieš koľko Holanďanov vyjadruje podporu NATO? Nevieš, že? Vyše 70% holandskej verejnosti.
@bmuller ja nezijem v ziadnej predstave, len vidim ako ludia reaguju, ked niekto sa postavi na stranu Ruska. Hned zacnu velebit Ameriku a nadavat na Rusko.
Ja ti nepoviem, aby si od neho odisla. Tato doba zomlela nejedneho so zdravym rozumom. Skus mu povedat, ze svet uz zazil a zvladol katastrofy inych rozmerov ako je korona. Epidemie moru, pravych kiahni, spanielskej chripky, strasne vojny a prirodne katastrofy. Ak mas dojem, ze bluzni alebo ma paranoidne bludy, ze ho chce niekto okradnut, zabit alebo inak mu ublizit, tak smer psychiatria. Nema v rodine schizofreniu?
@ladycat2021 nevidim dovod velebit Ameriku, ale anexiou Krymu Putin padol na rovnaku uroven... plus chutovky ako Navalnyj 🙄
@annm81 V Holandsku zijem uz niekolko rokov.Nemusis mi pisat nic ohladom Holandanov. 🙂 A ja viem nieco ine. Ak som mu spomenula tych tvojich 70%, tak sa len zasmial. 😂 Aka moja smola ? Nebud smiena 😂 Odstahuj sa pre mna za mna aj do Malej Carnej 😂 mna to absolutne nezaujima, kde ty zijes. Si pekne mimo.
@bmuller ze anexia Krymu. K tomu sa uz nebudem vyjadrovat. Nema zmysel sa bavit s takymi ludmi ako si ty. Ty mas svoj nazor a ja mam svoj nazor. 100 ludi 100 chuti. A ak niekto nevie prijat nazor druhej strany, tak to uz nie je moj problem. Ked niekto ma rad Ameriku ci inu krajinu / krajiny, tak to respektujem.

@mamula20 tiez som na to zvedava, ale ja by som Bidenovi neverila. Len same vyhrazky z jeho strany. Ale pevne dufam, ze sa nejako uz dohodnu. Ja tu nechcem ani americkych a ani ruskych vojakov. Ani z inych statov. Lenze ako sa hovori, ze nie armada zacina vojnu, ale politici.