Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna
Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.
nečuduj sa mu, ja sa obavam tiež toho. Rusko vyhlasilo bombardovanie dnes v noci. Vyhraža sa Putin vojnou.
Ja sa čudujem ako si to vydržala tak dlhy čas…Manžel potrebuje psychiatrickú liecbu, trpí jednoznačne psychózou. Musíš ho dostať do nemocnice, najlepšie samozrejme keby si ho vedela presvedčiť aby šiel dobrovoľne. Vyšetria ho, nastavia liecbu a je velka šanca že bude ako predtým. Ale neodkladaj to, on potrebuje súrne pomoc. Veľmi držím palce
To je dobre. Potom ho presvedč ísť k lekárovi psychiatrovi alebo aj psychologovi na vyšetrenie aby vylúčili alebo potvrdili schizofréniu.
Kokos, tak to je fakt na psychiatra 😳 priznam sa, ze tiez s malou dusou sledujem tento konflikt rusko-ukrajina-usa a tiez nemam z toho dobry pocit. Ale toto co tvoj muz preziva, tak to je extrem, hlavne ked pises, ze tieto stavy ho drzia uz dlho…tiez by som isla za nejakym psychiatrom sama, nech ti poradi ako postupovat a ako ho tam dostat. Inak nebolo by od veci oddelit ucty, lebo tu fakt nemozes vediet kedy mu “rupne” a minie vsetky uspory 😖
@hlubik prosim ta, kde rusko vyhlasilo bombardovanie dnes v noci a kde sa putin vyhraza vojnou? 🤨
@ysseba dobrá otázka .. ja uz na tu tému radšej nič nepíšem, lebo znovu budem za tu zlu 🙄
Mne príde, že čakáš na nejakú zázračnú radu, čo urobiť, pokým sa on nespamätá a zrazu bude znova taký, aký bol predtým. Nechceš sa rozviesť, si na pokraji síl, chceš sa dať očkovať, on Ti zakazuje, deti nechce testovať. Jeho vnímanie sveta ovláda celú vašu rodinu, jej fungovaie a podriaďuje sa mu. Nemôžeš čakať, že on sa zmení, tam cesta nevedie. Ak na neho začneš s psychiatrickými diagnózami, len to zhorší spolužitie a bude Ťa viac osočovať. Keďže si s tým nevieš rady, vyhľadaj pomoc sama.
Ahoj len som sa chcela spýtať ako manžel? Lebo keď človek pozerá aká je situácia na Ukrajine aktuálne tak je mu až zle, či mu niečo pomohlo, niekam na nejaké sedenia chodíte alebo ako?
@aurorastone nie nechodíme na žiadne sedenia, ukludnil sa trochu, nakúpili sme zásoby tak hovorí že je spokojnejší. Sám si to uvedomil, že skúsi žiť viac v prítomnosti a nie stále v strachu. I keď vidím že to stále sleduje.
Jooj toto je na psychológa..naozaj je toto ťažká doba.. a internet je presýtený informáciami rôzneho druhu..či už sú to hoaxy, alebo aj pravdivé info..a bohužiaľ už aj vzdelaní ľudia podliehajú rôznym konšpiračným teóriám.. na začiatok menej sledovať Internet a správy čo sa tam šíria..skúsiť žiť pre momentálnu situáciu/moment a neriešiť čo sa stane o rok, dva, tri; verím môže to byť extrémne ťažké nakoľko rodič stále myslí na svoje deti a chce im zabezpečiť čo najlepší zivot.. neviem ako sú staré deti..ale skúste aktivity zamerané viac na deti na rozptýlenie..😉 napr. Večer na miesto správ 1x do týždňa si dajte spoločne celá rodina nejakú spoločenskú hru ☺️
No vy podaktoré múdre koniarky… človeka s reálnym uvažovaním ste chceli poslať ku psychiatrovi .. neviem teraz kto by mal navštíviť psychiatra

@derdia Dik. I keď neviem, k čomu sa to vzťahuje, keďže sa téma nejako rozčlenila na viac oblastí. V téme vírusov som laik, ale už na škole ma vcelku zaujímala. Keby som znášala pohľad na krv, možno by som to študovala a teraz robila výskum niekde v džungli :D
K Rusku a vojne: reálne sa bojím, že sa na Ukrajine niečo môže zomlieť a že v nejakej budúcnosti ešte budeme plakať, že máme za susedov Rusko. Na vojnu by sme sa mali chystať. Ale nie ako jednotlivci, na vojnu by mali nachystať Slovensko politici, lebo čo absolútne reálne v najbližšej dobe hrozí nie sú boje na našom území, ale záplava utečencov z Ukrajiny, ktorým by sme mali pomôcť.
Ale títo konšpirátori riešia nejakú tretiu svetovú, ktorej cieľom je znížiť ľudskú populáciu, čo je momentálne absolútne neopodstatnené.
V každom prípade, na zmetenie väčšiny konšpirácii človek nemusí byť nijaký génius. Stačí sa pýtať logické otázky. Ja stále dúfam, že tie šialené postoje sú blízke len malému percentu ľudí, ktorí sú len strašne hluční, aby sa zdalo, že ich je veľa.