Mäso na popolcovú stredu. Čo si odriekate?
Dnes zacina popolcova streda no mam nejake maso este,ktore ked nezjeme dnes, tak ho mozem uz vyhodit. Rozmyslala som, ze ako taky akt "postu" by som radsej napr vynechala sladkosti, ktore su pre mna aj tak vacsim odrieknutim ako nejake maso.
Myslite, ze je to velky hriech jest maso?
Co si vy odriekate v case postu?
Celkom ma udivuje, kolko je tu takto striktnych krestanov, otazka je, ci aj ine veci tak dosledne dodrzujete. A ked som si na MK v poslednych dnoch precitala postoje k uprchlikom z Ukrajiny, tak mi to cele nejako nestimuje🙊
Meh, nie som katolíčka, ale nakoľko som vegánka, tak podľa tuto kleričiek by bol aký môj pôst? Nedám si šalát 🥗? 🙈😆 A niekto tu písal, že jeden krát sa najesť dosýta a 2x niečo ľahké zajest... Neviem, tomu ja osobne hovorím životný štýl, navyše ani raz denne nejedavam "dosýta"... Neviem kto to povedal, ani kde som to videla, ale zapísalo sa mi to do pamäti, ze tajomstvom zdravého života je jesť do polosyta, piť do polopita, veľa sa smiať a dobre spať. Takže som si to vzala za svoju životnú filozofiu a fungujem tak už roky rokúce.
Myslím, že aj keď zjes, to čo máš v chladničke, blesk do teba nestrelí. Môžeš veriť čomukoľvek len chceš, ale treba používať aj rozum, veď na to si ho dostala, či?
@staleja vieš aké sú drahé vegánske sladkosti? Pff 😆 ovocie je lepšie. A zdravšie
@elementissa tak, keď je pôst od mäsa čo sa pýtaš?🙂
@lylyjana nedodrziavame to, ale dnes som varila náhodou bez mäsa.Nas sused je ateista starší pán, ale roky cez post je veľa zeleniny, ovocia robí si takú očistu jarnú vždy schudne a teší sa, že sa lepšie cíti.
@lylyjana Keď sa Ježiš a iní proroci postili, od východu slnka až do večera nejedli nič. Ján Krstitel napr jedol potom v noci dokonca len kobylky.
Tie pošty, že vynechám mäso alebo vynechám sladkosti sú skôr o pohladenie ega, než o skutočnom pôste.
@luccija to ja len, že ako to katolíci vnímajú 😅
@lenkakravcova
Ano, Jan Krstitel jedol len kobylky a med z divych vciel, zil v skalach na pusti, obleceny bol do koze z tavy, ale neviem ci tomu dobre rozumiem, on to robil tak stale, nielen v case postu a nielen v noci.

Ja sa nepostim, ale ani sa nepovazujem za presvedceneho katolika. Ale ak by som bola, dnes je prisny post, ako bolo spomenute len raz za den sa najest do sytosti a maso rozhodne nie