icon

Mať vyše 30 rokov a stále bývať s rodičmi

20. aug 2023

Ahojte, prosim o vas nazor, co vam napadne ako prve ked sa s niekym zoznamite, ma 30 rokov a povie vam ze este byva s rodicmi v rodicovskom dome? A potom zistite ze v tom dome zije este aj surodenec bez partnera bez deti tiez po 30. Obaja ziju vo svojich "detskych" izbach, kupelna kuchyna vsetko spolocne priestory. Beriete to ako normalnu vec, vsak je teraz vsetko drahe tak preco nie ved treba trosku usetrit alebo mate na to iny nazor?

Strana
z3
rozkvet1
23. aug 2023

Asi sa nechce osamostatniť sám lebo to je náročné ale keď dvaja začnú spolu chodiť, môžu si niečo nájsť a ísť spolu bývať. Sú ľudia ktorým vyhovuje spôsob života LAT (living apart together)

mircalla
23. aug 2023

Osobne nechapem zit v takom veku s rodicmi, ale nechapem ani zit s rodicmi ci svokrovcami cele rodiny. Za mna je to podozrive.

babulkomale
23. aug 2023

@nikaeli chapem ako to myslis, je pravda ze ti domáci zili spolu, ale ked sa bavime o prizenenych, privydatych, tak to uz je ina kava. Poznam rodinu kde chlap sa neposnazil a zostal za zata v dome svokrovcov, ktory je sice uz prepisany na dceru, ale svokrovci stale ziju...nedokazem si predstavit 30 rokov sa sprchovat v kupelni po svokrovi alebo chodit po nom na wc. Oni maju len jeden zachod aj kupelnu...jednu pracku, jednu kuchynu. Len spia hore.
My sme docasne byvali v dome u svokrovcov kym sme prerabali nas dom, ale na uplne inom poschodi a prerobili sme si to tak, aby sme mali vlastnu kupelnu, wc, pracku a kuchynu.
Tipujem ze zatko neratal, ze bude este patdesiatku oslavovat s osemdesiatrocnymi svokrovcami.
Uz su mu tam na pritaz, ale ked boli deti male, hodili sa na strazenie. Nechapem toto prepisovanie za zivota.
Clovek sa stane neziaducim v dome co postavil vlastnymi rukami.

nikaeli
23. aug 2023

@babulkomale autorka píše, že žije s rodičmi a ďalším súrodencom. Ak sa rozhodnú spolu žiť, môžu sa predsa odsťahovať do vlastného 🙃
Ak máš na mysli môjho brata, že by tam mohol ostať bývať aj s rodinkou - ide o dvojgeneračný dom s 2 kúpeľňami a 2 kuchyňami 😉
Môj manžel tiež žil s mamkou, bola už sama, dôchodkyňa, pomáhal jej. Nikdy som sa nad tým nezamýšľala. Pracoval, počas štúdia brigádoval v zahraničí, vedela som, že je schopný samostatného života. Časom sme začali spolu žiť vo vlastnom. Nie každý, kto žije s rodičmi, je neschopný príživník využívajúci 'mamahotel'.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
omg1992
Odpoveď bola odstránená
loliki
24. sep 2023

A ty bývaš kde a s kým a koľko máš rokov?

omg1992
Odpoveď bola odstránená
loliki
25. sep 2023

@omg1992 Tak všetko najlepšie Ti prajem. 🎂 Neoznačila som Ťa, pýtam sa autorky. 🙂 Či sa potrebuje k niekomu hneď nasťahovať a teraz zistila, že hoplá, bude problém. Majú plno. 🙂

kvetinka75
25. sep 2023

@nikaeli ak to vyhovuje obom stranám tak je všetko OK. Mám kolegu, slobodný cez 40 rokov a býva s rodičmi. Má svoj byt ale býva s nimi, pretože potrebujú poomôcť so záhradou, zvieratami a nechce sa mu každý deň chodiť hore-dole. Inak sa nestará nikto nikomu do súkromia . Svoj byt prenajal a uvidí čo bude dalej. Rodinu neplánuje, im to takto vyhovuje. A môže im byť jedno, čo si druhý myslí.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
petko81
25. sep 2023

Ja by som tiež bývalá.ale máme prácu v meste.od našich je to dosť ďaleko.maju veľký dom

Naše deti sú tam spokojné.a stále chcú ísť k našim
Tak máme hypotéku a bývame v meste.

loliki
25. sep 2023

@omg1992 Nic sa nedeje. 🙂 Určite vyzeráš skvele. No mladšia už ani ja nebudem. 🙂 Daj si ešte tortu. 🎂 Veľa zdravia! 🍹

omg1992
Odpoveď bola odstránená
loliki
25. sep 2023

@omg1992 Ale máš. pozri. 🎂 A prepáč, ešte darček som Ti neposlala. 🎁

omg1992
Odpoveď bola odstránená
loliki
27. sep 2023

@omg1992 Nezabúdaj: Len bez ženy, môže byť človek blažený...😀

omg1992
Odpoveď bola odstránená
viera27
27. sep 2023

@mooonika1975 trosku odveci,ale neda mi k tej skole v 18. Zavisi kolko ma rokov. 9 rocna ZS tu nie je az tak dlho,ja som mala este 8r. A aj potom sa este zo 10 rokov dalo obist tento jeden rok cez 8 rocne gymnazia.

hendikep
15. okt 2023

@ruxandra a ako dlho si odkladala kym si nasetrila 35000? to potom asi nemas taky maly plat .. tu na modrom niekomu pride aj 2000 maly plat 🤷🏼‍♀️

Strana
z3