Máte nejaký talizman?
Ahojte,
téma len tak na odľahčenie. Máte nejaký talizman, napr. kamienok, obrázok, ruženec, alebo niečo podobné ? Čo musíte mať vždy pri sebe napr. v kabelke a prináša vám šťastie, ochranu ? 🙂
Mám jednu drobnosť (nie je to úplne bežný predmet, ale nechcem to špecifikovať), ktorá má pre mňa citový význam a síce neverím doslovne na to, že by nosila šťastie, placebo funguje a ukľudňuje ma keď ju mám pri sebe... nenosím ju stále, ale napr. na štátniciach som ju mala v kabelke 🙂
@laurika999 Talizmanom sa vyhýbam, keďže sú jednou z možností pridružovania k Jedinému Bohu.
Do pridružovania, širku, patrí i nosenie amuletov, ochranných náramkov (červený náramok), talizmanov (turecké modré oko), numerológie, kariet, veštenia.., kedy človek prisudzuje ochrannú moc predmetu, miesto Jediného Boha. V momente keď dáva moc predmetu, stavia ho na úroveň Boha.
A Boh hovorí:
Keby boli pridružili k Bohu, bolo by márne všetko, čo konali. (Korán, 6:88)
„Ak by si k Bohu pridružil, tvoje skutky budú márne a budeš patriť medzi tých, ktorí prehrali“. (Korán, 39:65)
@laurika999 nie, nemám nič. Ruksak. Bez ruksaku na chrbte sa cítim divne, akoby som niečo doma zabudla... 🤔.
Mám, ale nie je to niečo, čo musím mať nonstop. Iba som si zvykla mať ho takmer nonstop a keď ho zabudnem, tak mi chýba. Nenosí štastie, iba pekné spomienky. Srdce na retiazke, čo som dostala vtedy ešte od frajera na prvé Vianoce. 16-ty rok ho nosím.
@laurika999 ano mám keď nosim ho stále v peňaženke a keď je výnimočná udalosť tak aj v podprsenke😂
Mala som kamienok až kým sa nestratil. Žiadne šťastie, ochranu ani nič mi nepriniesol.
mám tri oriešky v krásnom púzdre od manžela, ktoré našiel počas služ.cesty a nosím ich v kabelke už 20 rokov
Ako som tak čítala, tak vlastne mám niečo, čo mám stále pri sebe.. prstene (snubný a obrúčku)...a krížik na krku (ktorý je však pri malom bábe z krku na pár mesiacov a potom sa zas k nemu vraciam :D)...ale či je to niečo ako talizman. Neviem. Je to celkom novinka. Dostala som ho až po svadbe. Nič iné nemám stále so sebou.

@laurika999 nie, neverim na to.