Máte obavy, že AI nahradí vašu prácu?
... bojíte sa, že prídete o prácu, a nahradí vás umelá inteligencia, alebo proste stroj?
Tak ako kedysi existovalo zamestnanie "lampár"... Večer rozsvietil lampy na ulici, každú jednu zvlášť. Za úsvitu sa lampár vrátil, aby ich uhasil pomocou malého háku na tej istej tyči.
A dnes už táto práca neexistuje ... Lebo väčšina miest s plynovým pouličným osvetlením ho nahradila novým elektrickým pouličným osvetlením.
Čaká nás to všetkých?
@mamamasama veľmi dobrý seriál 👍
Vývoj nezastavíme, AI bude, či chceme, či nie.
Neostane nic ine len sa prisposobit, teda vzdelavat, rekvalifikovat sa aby sa clovek vedel uzivit aj ked ho nahradi AI
Ak ma AI nahradi, budem sa snazit co najrychlejsie rekvalifikovat. Zatial to sice nehrozi, ale uz mam v ocku aj skolu, keby to tak vyzeralo :D A su oblasti, ktore pocas nasej generacie nenahradi.
Kazda revolucna vec ma svoje plusy aj minusy 🙂 takze ak by bola indikacia, ze moja praca je jedna z tych, ktore v dohladnej dobe AI pohlti, tak by som sa podla toho skusila zariadit (naucit sa nieco nove, pripadne zmenit zaradenie alebo vyuzit moznosti, ktore to so sebou prinesie).
Stroje nas nahrádzajú už niekoľko rokov.Vidim to aj vo svojej práci.A preto sa posúvam vpred a pracujem v oblasti,kde pracujem s tými strojmi a kde s nimi spolupracujem.A budúcnosť má ten,kto bude vedieť tie stroje ovládať.Strojari,technici,trajektoristi,IT ckari,programátori,údržbári.
@h2 ja len aby ti niečo neušlo 😉
Vobec sa nebojim, mam pracu, ktora v dohladnom case urcite bude potrebovat zivych ludi, aj ked automatizacia nam moze vela veci ulahcit 😉
Umelcov by som skrtol. AI uz robi filmy s uz davno maľuje obrazy. Natáčanie seriálov stojí strašne prachy. Ak doladia AI, za pár rokov vám výroby seriál na počkanie podľa vašich špecifikáci ;)
@lelelienka nuze dajte co robite
@jankafresova necaka to vsetkych, ale vela zamestnani sa danahradit automatizaciou, ani AI netreba 🤷🏼♀️ vsak namiesto opustania sa treba zamysliet, ako my nove technologie mozu v mojej praci pomoct a zefektivnit ju, ako ich vyuzit vo svoj prospech.
@jankafresova nie. Nebojím sa. Nemám rada báť sa. Budem to riešiť, keď to bude reálne hroziť, nebudem sa báť "dopredu".
@doriiis právnici - moznoze sudny, ale opytajte sa nejaky problem AI - zadefinujes mu ake pravo ma pouzit a on ti spravy vycuc a poradi pravnicky, len treba definovat spravne co ptorebujes, lekári - ai v priebehu parsekunt vie urcit diagnozu, len treba mu dat spravne vstupy, operacie - to zladne tiez ,učitelia - myslis dnesnych ucitelov _ mas pravdu takych nenahradi, ale takych uz ani nepotrebujeme, deti sa musia ucit uz inak a nie tak ako sme sa ucili pred 10 rokmi ... politici - tu sa neivem vyjadrit ,umelci- uz su prekonani ...
Ale blbosť....!!!
Tak ako nám počítače mali ,,uľahčiť " prácu a akurát robíme všetko dvojmo. Pisomne aj v počítači.
Na každý stroj musí dohliadať človek.
Nebojím sa toho. Nesnazme sa vo všetkom vidieť katastrofické scenáre.
Ale na druhej strane sa netreba báť, lebo tu to ide celkom pomaly, pomalšie ako pomaly.
@sfinks tak chcela by som vidieť ako taký stroj utíši 3r placuce.dieta prvý deň v škôlke 🤔😏🙄
@simona20201309 vsak jasne uz nebude dozerat 10 ludi ale len 2 ja -ale aspon ti dvaja budu mat pracu 🙂

Black mirror