icon

Máte obavy, že AI nahradí vašu prácu?

jankafresova
16. sep 2024

... bojíte sa, že prídete o prácu, a nahradí vás umelá inteligencia, alebo proste stroj?

Tak ako kedysi existovalo zamestnanie "lampár"... Večer rozsvietil lampy na ulici, každú jednu zvlášť. Za úsvitu sa lampár vrátil, aby ich uhasil pomocou malého háku na tej istej tyči.

A dnes už táto práca neexistuje ... Lebo väčšina miest s plynovým pouličným osvetlením ho nahradila novým elektrickým pouličným osvetlením.

Čaká nás to všetkých?

Strana
z5
mamamasama
16. sep 2024

Black mirror

10zabka
16. sep 2024

@mamamasama veľmi dobrý seriál 👍

gribka1
16. sep 2024

Vývoj nezastavíme, AI bude, či chceme, či nie.

viestta
16. sep 2024

Neostane nic ine len sa prisposobit, teda vzdelavat, rekvalifikovat sa aby sa clovek vedel uzivit aj ked ho nahradi AI

belle_vie
16. sep 2024

Ak ma AI nahradi, budem sa snazit co najrychlejsie rekvalifikovat. Zatial to sice nehrozi, ale uz mam v ocku aj skolu, keby to tak vyzeralo :D A su oblasti, ktore pocas nasej generacie nenahradi.

sfinks
16. sep 2024

@belle_vie skuste dat ake su nenahraitelne ?

jj_anka
16. sep 2024

@sfinks učiteľ

gribka1
16. sep 2024

@jj_anka učiteľ nie je problém si myslím.

viestta
16. sep 2024

@sfinks chirurg. Sice moze operovat aj s pomocou robota, dokonca aj s pomocou AI, ale to rozhodujuce su aj tak jeho znalosti a erudicia

petamich
16. sep 2024

Kazda revolucna vec ma svoje plusy aj minusy 🙂 takze ak by bola indikacia, ze moja praca je jedna z tych, ktore v dohladnej dobe AI pohlti, tak by som sa podla toho skusila zariadit (naucit sa nieco nove, pripadne zmenit zaradenie alebo vyuzit moznosti, ktore to so sebou prinesie).

jj_anka
16. sep 2024

@gribka1 to si teda neviem predstaviť ako bude učiť prvákov ,

doriiis
16. sep 2024

Stroje nas nahrádzajú už niekoľko rokov.Vidim to aj vo svojej práci.A preto sa posúvam vpred a pracujem v oblasti,kde pracujem s tými strojmi a kde s nimi spolupracujem.A budúcnosť má ten,kto bude vedieť tie stroje ovládať.Strojari,technici,trajektoristi,IT ckari,programátori,údržbári.

gribka1
16. sep 2024

@viestta Áno, zatiaľ, ale niekedy v ďalekej budúcnosti môže byť nahradený. Sci-fi život nás čaká 🤣 teda nie všetkých

lenkasarka
16. sep 2024

@h2 ja len aby ti niečo neušlo 😉

doriiis
16. sep 2024

@sfinks ....právnici,lekári,učitelia,politici,umelci.
Také povolania ako predavačky a administratíva zaniknú uplne

gribka1
16. sep 2024

@doriiis A čo my za horizontom. Čo by som sa mohla naučiť, nech sa nestratím🤣

10zabka
16. sep 2024

@sfinks vynálezcovia, programátori. Vždy musí niekto niečo vymyslieť, aby to fungovalo v praxi.

lelelienka
16. sep 2024

Vobec sa nebojim, mam pracu, ktora v dohladnom case urcite bude potrebovat zivych ludi, aj ked automatizacia nam moze vela veci ulahcit 😉

lubossi
16. sep 2024

Umelcov by som skrtol. AI uz robi filmy s uz davno maľuje obrazy. Natáčanie seriálov stojí strašne prachy. Ak doladia AI, za pár rokov vám výroby seriál na počkanie podľa vašich špecifikáci ;)

doriiis
16. sep 2024

@gribka1 ....tak to ja neviem.🤷🏻‍♀️Ale naozaj to vidím.Tam,kde som sa pozrela v roku 2019 a stali tam traja ľudia a pracovali dnes stojí 1 robot.Ja keď som v práci,tak mám okolo seba 3x krát toľko robotov ako ľudí.🙂
A niekedy roboty žijú svojim vlastným životom.😊

sfinks
16. sep 2024

@10zabka tak stym programatori nesuhlasim, asi ste to nikdy neskusali, ale v priebehu par sekund nakodi program ktory realne funguje ... taktiez ak neikto vie specifikovat, co AI ma spravit ,tak sa zahra aj na vynalezcu
...

sfinks
16. sep 2024

@lelelienka nuze dajte co robite

10zabka
16. sep 2024

@sfinks ale no... a kto zadal ten program?

milanemila
16. sep 2024

@jankafresova necaka to vsetkych, ale vela zamestnani sa danahradit automatizaciou, ani AI netreba 🤷🏼‍♀️ vsak namiesto opustania sa treba zamysliet, ako my nove technologie mozu v mojej praci pomoct a zefektivnit ju, ako ich vyuzit vo svoj prospech.

mikadooo
16. sep 2024

@jankafresova nie. Nebojím sa. Nemám rada báť sa. Budem to riešiť, keď to bude reálne hroziť, nebudem sa báť "dopredu".

sfinks
16. sep 2024

@doriiis právnici - moznoze sudny, ale opytajte sa nejaky problem AI - zadefinujes mu ake pravo ma pouzit a on ti spravy vycuc a poradi pravnicky, len treba definovat spravne co ptorebujes, lekári - ai v priebehu parsekunt vie urcit diagnozu, len treba mu dat spravne vstupy, operacie - to zladne tiez ,učitelia - myslis dnesnych ucitelov _ mas pravdu takych nenahradi, ale takych uz ani nepotrebujeme, deti sa musia ucit uz inak a nie tak ako sme sa ucili pred 10 rokmi ... politici - tu sa neivem vyjadrit ,umelci- uz su prekonani ...

simona20201309
16. sep 2024

Ale blbosť....!!!
Tak ako nám počítače mali ,,uľahčiť " prácu a akurát robíme všetko dvojmo. Pisomne aj v počítači.
Na každý stroj musí dohliadať človek.
Nebojím sa toho. Nesnazme sa vo všetkom vidieť katastrofické scenáre.

gribka1
16. sep 2024

Ale na druhej strane sa netreba báť, lebo tu to ide celkom pomaly, pomalšie ako pomaly.

simona20201309
16. sep 2024

@sfinks tak chcela by som vidieť ako taký stroj utíši 3r placuce.dieta prvý deň v škôlke 🤔😏🙄

sfinks
16. sep 2024

@simona20201309 vsak jasne uz nebude dozerat 10 ludi ale len 2 ja -ale aspon ti dvaja budu mat pracu 🙂

Strana
z5