icon

Máte partnera cudzinca a žijete na Slovensku?

belobebe
3. jan 2013

Ahojte rada by som nasla nejake medzinarodne rodiny zijuce na SR na pokec a po pripade na spolocne stretka a vylety

Strana
z2
slady
3. jan 2013

@belobebe skotsko.

slady
4. jan 2013

moj chlap ma jazykovku napriklad, co sa tej prace tyka, da sa vselijako 🙂 len nevyhoda je ta ze ked uci tak toho moc po slovensky nenahovori, takze sa toho moc ani nenauci a my doma po anglicky, takze doma tiez nic moc 🙂 mas syn hovori po anglicky a slovensky nechce ani slovo, aj ked samozrejme rozumie vsetko. ma 3 roky a od septembra ho chcem dat do skolky tak dufam ze sa rozbehne aj po slovensky. ja sa s nim bavim po slovensky no ked je doma daddy tak hovorime vsetci po anglicky tak asi preto si vybral a.j.

ingrid16
5. jan 2013

@belobebe byvame v Prešove. prvy rok to nebolo nic moc, lebo manzel nemal kamosov, ale potom tu stretol anglicanov a americanov, takze teraz su uz super partia a chodi na pivo castejsie ako ja. mame jedneho syna, manzel s nim rozprava anglicky (slovensky aj tak poriadne nevie ) a ja len slovensky. ma to byt tak, ze kazdy rodic sa rozprava s dietatom len svojim materinskym jazykom. ziadne miesanie. ale musim povedat, ze aj napriek tomu, ze sme na slovensku, syn chodi uz 3 rok do skolky, aj tak mu ide lepsie anglina. nas problem je , najst manzelovi pracu. slovencinu ma slabu.

lubina
23. feb 2013

Ahojte, moj manzel je holandan, spoznali sme sa v Holandsku. Prva dcera sa narodila tam a druha na SK. Sme tu uz viac ako 4 roky.

niki18
30. mar 2013

Zdravim...tak moj priatel je francuz, ja som tam zila 4 roky, ale zacalo sa mi cniet za rodinou..tak sme sa rozhodli, ze to skusime na Sk...do toho este prislo moje otehotnenie, cize uz sme viacmenej nerozmyslali....priatel je este sice vo Francuzsku, kedze tam ma zmluvu do konca maja ☹ aj ked si velmi chybame, vieme ze peniazky potrebujeme a neako to este vydrzime....inac budeme sa stahovat z Ke do Ba a on nevie ani slovko po slovensky...cize nas cakaju este rusne chvile! !!!!! Ale ja verim, ze to vsetci coskoro uz traja zvladneme 😉

niki18
30. mar 2013

@lubina a ako si zvykol na Sk? ?? Kde konkretne zijete? ??

lubina
30. mar 2013

Zvykol si bez problemov 🙂 . Byvame v LM. Ale teraz sme akurat na sviatky v Holandsku u svokrovcov. Mame to tak, ze raz Vianoce u nas a raz v NL a aj s Velkou nocou je to tak. Ale aspon aj deti maju "prehlad" ako to chodi v oboch krajinach 😀 . Deti su bilingualen takze nemaju problem, hovoria plynule oboma jazykmi a uz zacinaju aj anglicky. Podla mna je to pre deti ohromna vyhoda, naucia sa jazyk za chodu, ako sa hovori.Su este len 7 a 4 rocne, ale nie je problem. Chodime sem casto, takze je to ok. Neboj aj tvoj si zvykne 😀 .
@niki18

niki18
30. mar 2013

@lubina ved v to pevne verim...on sa dokonca tesi viac ako ja...hehe 🙂 tak dakujem....a uzite si pekne sviatky v NL

Strana
z2