Máte pocit že deti naokolo majú viac ako to vaše?
Niekedy,v poslednom čase dosť často mám pocit, že všetky deti okrem našej majú všetko....drahé oblečenie,plno hračiek,najkrajšiu detskú izbu....a my máme len základ čo potrebujeme....Hoci ked si pozriem modré z neba a vydím že sú tam rodny ktoré nemajú ani elektrinu uvedomím si že sa máme dobre..Máte aj vy niekedy taký pocit?
@kikusa2111 nie si divna. Kazdy z nas ma v sebe trosku zavisti bohuzial. Ale niekedy je to velmi dobra vlastnost. Nuti ta prekracovat svoje limity v ceste za tym co chces. Pracovat viac, vzdelavat sa, hladat moznosti a z minima spravit maximum.
Ked veci dostanes "len tak", nevazis si ich hodnotu a nemas potrebu sa dalej rozvijat (obvykle teda, nechcem pausalizovat).
Takze zavisi len na tebe, ci sa budes zavistou dusit, alebo ci ju pouzijes ako hnaci motor 😉 .
urcite nie si divna a je dobre,ze si uvedomujes, ze sa mate v podstate dobre, oproti inym rodinam, kde su rozne nestastia, treba si vazit co mame. A aj ked niektori maju viac materialnych statkov, treba si uvedomit, ze nic nie je stale a naozaj si vazit kazdy jeden den. Vaz si,ze mas dcerku, manzela- predpokladam, ze ste spolu. Ine rodiny su zase napr. rozdelene, rodicia neziju spolu atd... Myslim, ze tvojej dcerke nechyba ani znackove oblecenie, detom je jedno ci maju na sebe teplaky za 5 alebo 20 eur a v podstate zo skusenosti viem,ze sa lepsie zahraju s nejakou obycajnou vecou, alebo lacnou hrackou.
@kvojtanikova v tomto máš velkú pravdu i ked človeka to aj tak mrzí... ☹
@zuzana76 je síce pravda že teraz jej to nechýba ale ked bude v škole deti budú robiť rozdiely a preto sa posnažím aby mala to čo oni ale aby aj rozmaznaná nebola....dakujem za radu
@viera27 No malá vie že nemôže mať všetko ale príde my jej luto ked niečo chce a vydí že druhé deti to majú....Vtedy je to najhoršie..tie smutné detské oči...kým je malá snažíme sa jej nakúpiť pekne veci tu s bazára..šaty hračky a tak...pokial ešte nevie skade to je.
@kikusa2111 ano, som ucitelka a viem co myslis, ale vies co, mne boli vzdy sympatickejsie deti, co toho tolko nemali, co nemali rodicov prachacov, ale mali vsetko zasluzene a rodicia nemusli chodit orodovat za decka, ako to bolo mnohokrat prave u tych deti z bohatsich rodin.
@zuzana76 To je pravda....ja ked som bolá malá tiež to tak bolo,ale zas učitelia uprednostnovali práve tie deti....ktorých rodičia sa im pchal do zadku...ale nie každý učitel je taký,mnohý su ako vy...To je iné všade.Uvydíme ako to bude ešte máme čas🙂 Ale myslím že aj iné maminy ked pozeraju ine albumy tak trocha závidia tie krásne izby a všetko...pričom napríklad my bývame u rodičov a žijeme ako sa dá....ale malej zatial nikdy nič nechýbalo...a ludia ktorý nás nepoznajú nevydia že malá je napríklad s chudšej rodiny ako oni...O to sa zatial snažíme pokial sa dá.
@kikusa2111 fakt sa netrap,ja som bola svoje starsie deti dlhsie sama a veru mali len minimalny zaklad-no ver mi že prežili a o to si dnes veci vazia,vedia kolko hodin brigadovali aby si kupili to ci ono a rozmyslia si ci si naozaj kupia nieco tak drahe ako povodne chceli!!!!V škole aj v školke je to z roka na rok horšie z tejto stránky su velke rozdieli medzi detičkami ale treba im hovorit že sa proste neda mat vsetko a vsetko hned.a čo sa týka ,,značkových handier,,je to dnes šuma fuk-všetko je to vyrobené v čine či indii!!!!Bud rada že ta ma dietatko rado a mas na neho cas-ja som bola vcera na rodicku v skolke a z niektorych maminiek mi veru bolo smutno na dusi-mozno je to tym že už mi,,není dvacet,,let ale chciet aby skolka bola do 17,30 lebo musim pracovat a chcieř aby sa v skolke ucili 4r deti lyzovat,bruslit,plavat,...... proste vsetko- doma len decko na spanie ,image a vikend v hypermarketoch!!!doviest a odviest ho v mercedese a vynadat mu ze zaspinilo 50 eurove topanky!!!!-dakujem neprosím
a este niečo -prejdi si niektoré témy aj tu na koniku a budes rada že maš dietatko a zdrave dietatko 😉
@titkovamiriam Tie témy sem tam pozriem ale len tak nakuknem...som štastná ze mám zdrávú krásnu dcérku...neviem si predstaviť, že by sa jej niečo stalo..má takmer 3 roky a ja sa na nu stále každú noc pozriem aspoň 5 krát či je vporiadku....zdravie je najdôležtejšie....Touto otázkou som len chcela vedieť či je tu nejaká mamina ktorá ma niekedy tie blbé pocity ako ja..Všetkým ktoré ste sa ozvali naozaj DAKUJEM
Nie ste divná. Takéto pocity máva naozaj každý... ale keď si človek pozrie Reflex či modré z neba, uvedomí si, že to najcenejšie má. zdravé dieťa. ... A hlavné je, že dcérku ľúbite a dávate jej to najlepšia.
Načo im kupovať drahé= značkové oblečenie, z ktorého aj tka vyrastú alebo ho zašpinia? radšej zobrať dieť aniekde a výlet.
Ja som mavala velmi casto (a sem tam este aj mam) take pocity ze mojej malej bude stale nieco chybat (po materialnej stranke), ze jej nedokazem dat tolko veci ako maju ine deticky (nove oblecenie,plno hraciek,vlastnu velku detsku izbu,byt mame malicky...). Vacsina penazi ide na ucty, malej som vybavu vpodstate riesila cez bazar, aj ked su to pekne veci co si este splnia svoj ucel, predsa len nie nove... Tiez som premyslala ci budem mat dost penazi na jej konicky ked bude vacsia a dalsie podobne zalezitosti... mala som pre to chvilu vycitky. ale ked sa pozriem, ze mam zatial bezproblemove tehotenstvo, malinka je zatial zdrava, ja som zdrava, tak kaslem na to napr. ze nema dupacky za 10e ale za 2e a nosene po inom dietatku.... Jedno ale viem,a to,ze jej chcem byt najlepsou maminou akou len dokazem byt a chcem jej dat vsetku svoju lasku,aby jej po citovej stranke nechybalo ozaj nic. a po tej materialnej sa budeme musiet uskromnit. ved su na tom ludia aj horsie, co maju vsetko a co z toho, ked zdravie nie....
ako ja peniaze nerišim. lebo keby som riešila tak deti nemám. som vďačná bohu za zdravu rodinku a nič viac nechcem. že nemám značkové oblečenie pre dieťa to je to posledné čo ma trápi. 😀 😀 😀
sú aj dôležitejšie veci na svete 😎 😎 😎
nie si divna nic nie je krajsie ako ked je tvoja mala spokojna stastna ze ma mamu co ju nadovsetko lubi naco mat drahe oblecenie drahe hracky ked postaci nezne pohladenie a usmev moja najmensia dcerka ma najoblubenejsiu hracku macika ma 3 ziadna barbi ziadna babika ona miluje macikov jedneho dostala od svojho brata ked bol na vylete a oblecenie staci skromne najradsej ma teplaciky a tricka z teska a zaklad je hlavne laska a spokojnost a najkrajsie je ten usmev na tvaricke tvojej malej nie
myslim, ze chyba je aj v tebe..a teraz sa prosim neuraz, nemyslim to v zlom, ale citala som ta aj inde..zacnes niecim a vzdy skoncis pri tom, co kolko kto ma..velmi si sa na to upriamila..jasne, cloveka to stve..ale kazdy môze *skakat* len tolko, kolko ma v penazenke, veci sa daju kupit aj z bazariku /aj ja tam nakupujem, dievcata su velke, neriesia odkial, hlavne ze maju moderne veci a ine ako maju ostatne 😉 /..a najdôlezitejsie je to, aky mate medzi sebou vztah, ako casto si prejavujete lasku 🙂 ..skus aj ty, pri kontakte s inymi ludmi nespominat kolko kto ma, co ty nemas.. a nedel ludi na vrstvy / reagujem aj na to pisane v inej teme/..mozno aj preto mas problem nadviazat priatelstvo..ja mam kamaratky aj take aj take..ale nikdy neriesime, kto co ma...rozpravame sa o vsetkom moznom ale nie o tom, ako je na tom niekto materialne..a potom..ty este môzes snivat ..a ked sa ti ten sen splni..tesit sa, ze si si ho dokazala splnit.. 😉 ..ja rada snivam..a potom sa rada tesim 🙂
@kikusa2111 aj aj budem asi trosku neprijemna....ale co si urobila ty, aby ste sa mali lepsie?
kolko vole si investovala do vzdelania? vela ludi, cele roky studuje a popri tom si zaraba, aby mali sancu najst si lepsie platenu pracu.
si velmi mlada a rozhodla si sa zalozit rodinu, usilujete uz o druhe dietatko....vela ludi tuto udalost odklada az ked sa trochu financne zabezpeci.
nechcem kritizovat tvoj sposob zivota, kazdy ho ma iny. a tiez si nemyslim, ze je najstastnejsie odkladat materstvo do neskorych rokov, len som chcela poukazat, ze treba sa pozriet na na vec komplexnejsie.
@filipal takže školu mám dobrú a nesťažujem sa...v 19tich som otehotnela nečakne ale niesom s tých čo idú na potrat.Nakolko môj bývalí bol opilec a hral automaty skončila som to...Po dobe som si našla priatela,ma 34 a preto by sme chceli dieťa...možno sa niekomu zdá byť na mna moc starý,ale to my je jedno lebo sme štastný a hlavne aj malá je konečne spokojná.Momentálne ma do práce prijalo lenže nakolko mám tieto zdravotné problémy nemôžem tam ísť.Brigádovala som ako sa dalo aby to bolo lepšie.Neberiem v zlom čo si napísala,ale nikto nevie prečo žijeme ako žijeme...a či sa snažím aby to bolo lepšie..Hoci som na materskej každý víkend drieme s priateelom ako kone od večera do skorého rána aby sme zarobili..Spím asi hodinu a vsávam k malej a takto je to dookola...
@kikusa2111 no, nemala si najstastnejsi start, ale zvladla si to, pekne, ze sa o dcerku tak staras.
nevedela som, ze mas zdravotne problemy. takze v odbore, v ktorom si vyucena nemozes pracovat?
to je fajn, ze si si nasla priatela s ktorym si rozumiete. ja na tvojom mieste by som druhe dietatko trochu odlozila a pripadne skusila rekvalifikaciu v odbore, ktory by som zdravotne zvladala. niektore kurzy organizuju urady prace zdarma. ked je tvoj priatel charakter, nebude ta s druhym dietatkom surit a pochopi, ze sa musis dat zdravotne aj profesne do poriadku.
este by som chcela povedat, ze aj keby sme mali neviem ake bohatstvo, vzdy sa najde niekto, kto ma este viac.
najlepsie je sustredit sa na ine hodnoty.
@filipal No ja som v 7+2tt a po druhý krát mimomaternicové na 80%.Naposledy to bolo pred pol rokom.Teraz sme to neplánovali ale prihodilo sa....a to sme si dávali pozor.Som vyučená predavačka takže neni problém nájsť si prácu len musím počkať kým ma odoperujú a potom ešte 6 týždnov oddych.
@kikusa2111 drzim palce, aby ti operacia dobre dopadla! trosku ti aj osud nasepkava, aby si si oddychla a graviditu posunula na neskorsiu dobu.....
Dievčence preboha nebláznite.
Mnohokrát som tu písala, že moje deti patria k tým čo môžu mať nielen to čo potrebujú ale aj to čo chcú , takže značkové veci , perfektne zariadené izby.
Ale nemajú a to z jednoduchého hľadiska, ja osobne to nepovažujem za správne, majú to čo potrebujú , o to ostatné sa musia snažiť samy. Závidieť druhým je síce ľudské , ale už nie zrovna správne.
Deti ktoré vyrastajú v absolútnom dostatku nie sú formované prostredím , ťažkostami a často z nich vyrastajú veľmi nekvalitní ľudia.
@titkovamiriam v niektorých bodoch s tebou absolútne súhlasím. Ja som bola kedysi synovi na besiedke a tiež sa tam rozprudila debata, že škôlka - jasle by mali byť do 18 - 19 hod, že takto si mamičky nestihnu po práci ani oddýchnuť alebo povybavovať to čo treba. Taktiež tam bola už požiadavka na výučbu angliny, tanca a aj korčuľovania a plávania. Mne dcéra chodí do súkromných jasieľ ,je pravda že aj ja občas využijem nadštandartné služby jaslí a malá tam je do 18 , ale to sú skôr ojedinelé situácie.
Všetci tu spomínate krúžky detí , často im to rodičia nafacaju hlava nehlava len aby deti mali program a oni pokoj , ale taká opekačka spoločná , alebo návšteva kina alebo nejaký výlet ......
Ja som včera bola s deťmi opekať , bola so mnou aj kamarátka, super baba, a potom sa k nám pridala zasa jej kamarátka ale to už bola iná káva. Kým naše deti behali ako pojašené, špinavé a upatlané a ani jedna z nás ich neokrikovala,jej deti si museli dávať pozor na veci aby sa neumazali , aby sa niekam nevyvalili, koláč nemohli lebo je tam cukor, kvalitné párky nemohli lebo to boli zasa párky, minerálku nemohli lebo tam bolo vela sodíka.
Budovanie si vzťahu s deťmi cez spoločné zážitky je podľa mňa cesta ako si vybodovať kvalitný vzťah medzi sebou a to žiadne značkové veci ani drahé detské izby za vás neurobia 😉
@filipal dakujem... 🙂
ahoj zapamataj si ze nie je zlato co sa blisti
@maminuska Zamýšlala som sa nad tým a je to pravda.Nič nenahradí dieťaťu chvíle strávené s rodičmi.Hoci moja dcérka ma už má niekedy plné zuby,nakoľko som s ňou sama celé dni a akosi ju už nebavím,vždy sa snažím spraviť jej nejaký program kde sme spolu.Velmi by chcela detskú kuchynku,aj som už nad nou rozmýšlala,ale ide zima a potrebuje vec do škôlky a tak...a ani ju nemáme kam dať pokial nemá vlastnú izbu,chvalabohu to pochopila.Najviac ma potešilo ked sme boli v lete v Bojniciach a ked sme vošli ona sa tak tešila že nikdy som ju takú štastnú nevidela...nevedela kde má skôr ísť a ešte o mesiac o tom rozprávala 🙂 Takže ma napadlo že miesto kuchynky by sme troška našetrili a pokial je otvorené išli by sme tam znova.S tým mám skúsenosti aj ja ked matka v jednom kuse dieťa utiera,práši a neviem čo ešte len aby sa neušpinilo,načo potom má také oblečenie?Dieťa nechápe že to bolo drahé.Ked sme boli so sestrou malé,sme dvojičky 🙂 hrávali sme sa v slame,krmili sliepky a naháňali káčerov...a s toho sme mali váčšiu radosť ako s drahých hračiek.
@kikusa2111 myslím že si si odpovedala sama 🙂 a podľa mňa aj správne.
@maminuska veru hej...ako som tu čítala mnohé články prišla som k záveru že je zbytočne sa nad tým pozastavovať ale radšej sa venovať dietatu pokial s nej žena a už to nebude ako teraz 🙂
@kikusa2111 Len taký nápad k tej kuchynke. Nemusíš kupovať, zober škatuľu z obchodu, otvor, príp. namaľuj, nalep z farebného papiera akože okienka, dáš tam tégliky alebo malé misky z umelej hmoty, varešku a detský príbor, z menšej škatuľky urobiť rúru, nalepiť okrúhle čierne kolieska akože varič a bude 😉 Ja som tak deťom kreslila na dvore kriedou na zem mestečko - ulice, križovatku so semaforom, poštu, obchod, parkovisko atď. Aj mi pomohli kresliť, aj sa premávali na motorke a jazdili akože po meste 😀 A v zime som im nakreslila podobné mestečko na papier, aby po ňom jazdili s autíčkami. Na Vianoce potom dostali také igelitové mestečko - kúpené v obchode a hrali sa s tým možno 3x 😝 Niekedy je lepšie to, čo spravíte spolu 😉 A keď sa to zničí, urobíte si nové, krajšie, lepšie 🙂.
kikusa2111 neda mi sa tu nevyjadrit...to, ze niektore deti maju vsetko a znackove, to neznamena nic, vela krat ani nie su stastne, aj ked maju vsetky tieto veci. toto ani neries, tes sa, ze mas zdravu dcerku( viem, co hovorim, mam choreho synceka), takze tes sa z toho co mas. A aj mala bude najstastnejsia nie z novych znackovych veci, ale z maminy a ocina, ktory ju lubia a venuju sa jej 🙂

@kikusa2111 vobec nie si divna, a hlavne netreba zavidiet tym detom ze maju vsetko, lebo mozno im chyba to najdolezitejsie - laska a to, ze ma na nich rodic cas a venuje sa im naplno, nie len "spoza pocitaca", "cez reklamu v telke" a podobne. Ja praveze obcas zavidim rodinam, ktore nemaju "vsetko", lebo viem, ze do zivota budu mat dobry zaklad, budu sa vediet podelit, tesit sa z malickosti, neminat peniaze na zbytocnosti...