Máte postavený vianočný stromček?
Ahojte ma už niekto z vás postavený vianočný stromček ja rozmýšľam ze si dnes 🎄🎅manžel tvrdí že to je veľmi skoro no deti sa už nevedia dočkať.
My máme vždy živý stromček a robíme ho 23.12 kedysi až večer keď deti zaspali často až po 22.00 ale teraz už aj cez deň 23.12.
minuly rok sme mali asi od polovice decembra a tento rok uz uz 30.11. Pre niekoho skoro, ale pre nas nie.
Ako vzdy aj tento rok som robila 5., vždy robím okolo Mikuláša, 25.rano odchadzame z domu a vraciame sa až okolo 6.1.tak nech si výzdobu užijeme aj doma
Sestra minulý rok robila 27.12 a dole dávala 8.4.na synove narodeniny
My máme od 2.decembra 😂
My nemáme, ale na ulici susedia maju uz aj exteriér vyzdobený niektorý. V Amerike zdobia od začiatku adventu, a čo mam na yt obľúbené kanály o dizajne,byvani tam uz je vianočné skrášľovanie v plnom prúde.
Keby sme mali umely, tak uz stoji. Boli sme tento tyzden vybrat zivy a v polke buduceho tyzdna nam ho dovezu a zdobime 🙂 Ja mam ovela radsej tento predvianocny cas ako ten po 27.12., takze aj stromcek zdobime skor. Ja som namotala aj manzela a mame to odkedy spolu byvame ako velku vec, vyberanie, zdobenie, dokonca kazdy rok dostane aj meno a odkedy mame dcerku je to o to viac radosti 🙂
My máme, deti majú pod ním adventné kalendáre. Postavili sme asi pred týždňom a užívame si ho. Samozrejme umelý.
nie, nemám, ešte ani kúpený
Nas uz je kupeny, ale este je odlozeny v garazi, u nas uz par rokov zdobia deti ked im zacnu prazdniny, takze az kusok pred vianocami. Odzdobujeme ho potom na 3 krale.
Dnes ideme kúpiť, stavať ho budeme až 22, zdobiť 23. Ale ak vydrží, bude až do februára. Ja zase nevidím dôvod stavať stromček pomaly v júli a den po 24. ho vyhadzovat 🤷♀️ Každému vyhovuje niečo iné.
Máme živý, budeme ho dávať v 4tu adventnu nedeľu.. ja by som ho aj skôr dala, ale len raz som ho dala na Mikuláša a nevydržal ok do vianoc (hoci áno viem niektorým vydrží 😉) takže nedávam tak skoro, ale zase ani nečakám do vianoc.. zväčša som ho dávala 20teho ale tento rok nemám čas na nič, pracujem, deti majú samé koncerty, vystúpenia, krúžky, tak väčšinu sa snažíme stihnúť cez víkend keď je vacsinklud..
@amelie2017 ja mam tie tornáda 2, ročne a 2,5 ročne... Uz som im kúpila aj gule na hranie, ale samozrejme tie na stromčeku sú zaujímavejšie 😀
Dcera uz ma v izbe svoj maly stromcek postaveny aj vysvieteny.velky do obyvacky si postavime buduci vikend
Jasné mi už od Mikuláša máme postavený, nech sa z neho aspoň troška tešíme, veď to tak rýchlo ujde a zas ho budeme dávať dole....tak aspoň takto sa z neho budeme tešiť aspoň mesiac
Deti sa nevedia dočkať už od prvej adventnej. U nás sa stromček strojí 24 prípadne 23. Pamätám si, že aj ja so súrodencami sme sa nevedeli dočkať a o to vzácnejšie a krajšie to bolo pre nás ho zdobiť. Keby ho mama postavila skôr už by to nemalo čaro a nás by to už potom nezaujímalo lebo by sme len chodili okolo a stratili ďalšie roky záujem pomáhať zo zdobením.... Proste ako deti...
Mňa by pre zmenu zaujímalo - dokedy ho máte? Lebo viaceré píšete, že už máte, lebo si ho chcete užiť čo najviac. Ja mám tiež strašne rada vianočný stromček. Zdobíme ho na štedrý deň ráno a máme do väčšinou konca vianočného obdobia, čo tento rok vychádza na 8.1. Ale niekedy až do Obetovania Pána, čiže do 2.2.
Vies co po troch kraloch tak okolo 9.1 ho davame uz dole, len mavame zivy, takze to je trocha ine ako pri umelych stromcekoch. Inak ci sme mali zivy alebo umely, tak sme ho stavali a ozdobovali az 22 niekedy az 23.12. Tak sme to mali aj ked som ja bola dieta napriklad
@any_soj na odzdobenie nemám konkrétny dátum, to robím podľa toho kedy mám na to čas.. nemám to rada lebo potom mi vždy príde obývačka hrozne prázdna.. ale niekedy v januári, keď je na ňom ešte nejaké ihlicie.. potom ho vytiahneme von a máme ho postavený na záhrade.. keď je čas, ocvakam ho celý, konariky dám do bioodpadu a stred narežeme do krbu..

My postavime tento,al.buduci vikend,ked na to bude cas. Ja z neho nejako nevysilujem. Je to len strom,takze ci tam bude stat o tyzden skor,ci neskor mi je nejako jedno. Aj tak som cele dni v praci,vecer varim a idem skoro spat,takze ci tu strom stoji,ci nie, si ani nevsimnem😂