icon

Máte problém s jedlom od cudzích ľudí?

yvanyta
13. júl 2024

Veľmi by ma zaujímalo ako to máte s jedlom, ktoré od niekoho dostanete, alebo vám niekto ponúkne na ochutnanie napr. v práci, od susedky na ulici, od známych, od rodiny atď. Alebo s tým mate problém? Samozrejme reštaurácie nepočítam...

selest
13. júl 2024

Mam s tym velky problem ked neviem kto a ako "manipuloval" s jedlom a to aj v restike kedze som robila v hoteli a bezne som chodila do kuchyne a videla som co som videla😅. A su ludia od kt by som jedlo nejedla ak by to nebolo ozaj nutne, staci sa mi na cloveka pozriet napr ze ma mastne vlasy alebo mlaskavo rozprava atd prosto uplna nelogicka blbost a uz by mi to nedalo zjest. Ja by som do servitky asi nemohla 😅mne napr staci ze niekto nad mojim jedlom rozprava alebo ked si pripravujem jest a manzel alebo niekto sami nahne ponad to po nieco do linky. Vtedy by som ho vedela prerazit😅

luccija
13. júl 2024

@yvanyta mám s tým problém a nejedavam u cudzích.Dam si z orieškov, alebo kúsok koláču, ale chlebíčky, grilovačky nie.Ked tak, že to je grilovačka štýl každý si niečo prinesie, tak zjem svoje mäso.

jarnajar
13. júl 2024

Som prekvapená z odpovedí, mne vždy chutí jedlo, ktoré nemusím variť. A to varím rada, ale jedlo bez práce má svoje čaro 🙂

btus
13. júl 2024

keď viem od koho beriem, nemám s tým problém. Je nás v open office 50, takže stále niekto donesie koláč, alebo len tak na okoštovku niečo. Aj klbásku si dám - jedno koliesko na okoštovanie ( ochutnávku). Nemám s tým problém

jablkovastrudla
13. júl 2024

Ja vdacne zjem cokolvek co som nemusela sama varit 😁 nemam problem najest sa u kamaratok. Nebojte Sa, nevyjedam kamaratky,vzdy ked ideme ku niekomu na navstevu donesieme nieco ci uz kolac alebo oriesky, chrumky.

oli18
13. júl 2024

Ak poznam cloveka, nemam problem. V zasade mam cistotne kamosky, aj kolegyne som mala. Nemam nikoho, od koho by so mala problem. Jedine od neznamych. A ked sme uz pri restikach, tam problem mam. Uz nechodim. Jedine, ak.som pozvana na nejaku oslavu. Ked som v Bez servitky kedysi videla, kto vsetko dnes v restikach vari, ked som kedysi pozerala Pohlraicha, viac mi netreba. Ani pri roznych mestskych akciach typu street food si jedlo nedavam.

btus
13. júl 2024

@jablkovastrudla no veru. Keď som u kamarátkach celý deň ( alebo oni u mňa) neviem si predstaviť nejesť. Stretávame sa raz do roka od skončenia VŠ. Vždy u inej spolužiačky.

ivangeline
13. júl 2024

Nemám problém.

zabina27
13. júl 2024

Nemám problém s tým, že by sa mi od niekoho vyslovene protivilo jedlo, ak mám chuť, tak sa ponúknem. Ale čo úplne neznášam - ak slušne odmietnem, že nechcem, tak niektorí ma začnú prehovárať a hucat do mňa, že prečo nie, a aspoň kúsok si daj, a prečo nechceš... Nerozumiem, čomu na tom nechápu, že proste nie... Keďže ja to neznášam, tak keď ja ponúkam, tak len raz, možno potom pôsobím ako "nehostinna", ale je mi to strašne proti srsti to vynukovanie.

dadka1997
13. júl 2024

@yvanyta záleží od koho to je, voči jedlu od druhých som skeptická od cudzích si nevezmem, ani deťom nedovolím

miska1997
13. júl 2024

@yvanyta Mám problém. Slušne poďakujem a odmietnem ... Žiaľ vadí mi príprava u cudzích. Preto ani reštiky moc nenavštevujem 😶

liusa82
13. júl 2024

ja koláče alebo zákusky zjem to sa ponúknem nerobí mi to problém.Ale jedlo ako váru lúbim len navarene od nás doma čo si ja spravím alebo polovička alebo od našich😀 ani v reštikách mi bohvieako nechutí.Tam idem len ked musím.Napr na dovolenke atd.Ani v drahších mi málokedy chutilo.O mnoho viac mi chutia obyčajné rýchlovky napr zo stánku ak už🙂

sandrasstini
13. júl 2024

U rodiny nemam problem, u kamosiek tiez, horsie ked ideme k ich maminam, ja nie som moc masova a povacsinou su to rozne masite jedla tak to vzdy poviem ze si nedam ze som jedla, pre istotu, nech mi nenalozia a potom to nedojem
V robote tiez zalezi co to je a od koho to je, max za lycizku ochutnam, kolace a suche ochutnam vzdy kusok a podla chuti sa rozhodujem o dalsom suste. Su ludia od ktorych sa mi vyslovene bridi.
Mne napr nevadi jest aj keby macky skakali po linke dokonca ani vlas u kamosky ma neznechuti, ci olizanie zmrzliny mne blizkym clovekom 😀
zato pikantne, chrupavka ci tlste maso medzi zubami a koncim.

0silvia0
13. júl 2024

@mandzula jezis, to oblizovanie nozika robi aj moja mama. Plus chyta rukami vsetky rezne, aby nam oznamila, ktore su bravcove a ktore kuracie a popri tom ich 3x popreklada. Minule som jej to uz povedala, lebo sa cudovala, preco u nich nic nechcem jest🫣

mandzula
13. júl 2024

@0silvia0 a este milujem oblizanou lyzickou naberat lekvar a med.🤢

babulkomale
13. júl 2024

@yvanyta mam urcitych ludi, od ktorych zoberiem, podakujem a bez ochutnania vyhodim a zopar takych, od ktorych zjem.
Ovladam HACCP a mam velky problem verit hygiene od kohokolvek. Neznamena ze ked je niekto rodina alebo kamarat, ma tip top navyky.

babulkomale
13. júl 2024

@jarnajar tak ja radsej budem hladna ako jest nieco o com.pochybujem 😃 tiez mi staci ked ma niekto hnusne dlhe nechty alebo sa vytriasa s vlasmi nad jedlom alebo rozprava, kycha a uz mas striasa a nebudem tam jest.
Samostatna kapitola je ked niekto kraja tortu a holymi paprcami ju naklada na taniere a este si tie hnáty aj oblizuje. Vtedy si urcite nedam.
Raz som normalne povedala, ze si odkrojim sama.

marianarem
13. júl 2024

@yvanyta Ja som tiez prekvapena, kolko ludi ma s tym problem. Mna to zatial nikdy nenapadlo, od spinaveho pachnuceho bezdomovca by som si sice nedala, ale inak hocikde bez problemov.

enmery
14. júl 2024

@babovka2321 To si si ako dovolila napísať?Milovníčky mačiek Ťa zožerú aj s topánkami😄

miadi
14. júl 2024

Mna teda neznami ludia nenukaju jedlom. A od znamych si dam, co mi chuti a co nie si nedam. Raz davno v mexiku som
Aj opekane chrobaky skusila v pube .. ( bezne to tam nemaju to ma kamosi naschval zobrali do takeho kde to mali) aj nieco ako burciak z kaktusu som okostovala co predaval jeden pofiderne vyzerajuci ujo pri svojom dome . ( a bolo to super) len som nevedela ze to kvasi a flasa mà byt nie na pevno zavreta alebo skonzumovana a mi to v noci vybuchlo v izbe 😂. U kamosky viem ze hygienu mà tip top .. len u starych ludi 80-90 si nedavam nic slane sladke Lebo viem ze sa to u nich v spaizi susilo 10+ rokov . Salonky na stromceku Mozno rovestnicky somnou 😆.

mofa
14. júl 2024

To ma absolutne nenapadlo, ze tolko ludi ma taketo pocity pri jedle od cudzich. Ja mam svagrinu, ktora sa ked je u mojich rodicov, nikdy nechce nicim ponuknut. Mne to pride velmi neslusne. A uz sa mi zda, ze ma nejaku diagnozu.Niekedy je to uz aj celkom zabava sledovat ked su u nas 3/4 dna a ona nic nezje🫣ale vidim, ze je tu viac takych.

natalienka12
14. júl 2024

Ja si dam len u maminy, u svokry, svagrinej, u nikoho. Ani od kolegyn. Mne sa to hnusi, no proste som fajnova. Ked vidim, ze kolegyna oblizuje flasu kecupu alebo lyzicku od medu, tak ma napina. S restauracnym jedlom mam tiez velky problem.

sisaka
14. júl 2024

Zasadne sa nezaoberám myšlienkami na niekoho hygienu a spôsob prípravy jedla, lebo by som sa nenajedia mimo domu. Cielene na to nemyslím a nemám problém.
Zatiaľ som sa nestretla s nejakými prascami, čo by obchytkavali jedlo, či oblizovali nože, lyžice a pod. a ako píšem, čo nevidím, to má netrápi

danica2711
14. júl 2024

predpokladámn, že tie, čo sa tak štítite zjesť niečo, čo ste neuvarili samé, nechodíte ani do reštaurácií, či?

muchotrafka298
14. júl 2024

Ja mam z detstva sialenu skusenost, fakt sa to to mnou taha desiatky rokov. Ja som sa povracala u spoluziacky z jedla, co sme tam mali na obed. Nejake hnusne slachovite maso a kapusta. Cele zle. Odvtedy proste ked toto jedlo vidim, tak to nezjem nikde, fakt ze nikde.

mandzula
14. júl 2024

@marianarem ono to zavisi od osobnej skusenosti. Ked raz vidis, ako clovek na doske kraja surove maso, potom ju pretrie handrou a na tej istej doske ti nakraja kolac, zacnes pochybovat o vsetkom a vsetkych. A ked si u tej familie uz nechces vziat nic, si za fajnovku.

maria1989
14. júl 2024

Mna by zaujimalo, co zeny, ktore si nevezmu nic od znamych, jedia v praci na obed. Isto si vsetky nenosia navarene z domu.

oli18
14. júl 2024

@mandzula ja som.niekedy toto videla aj v relaciach o vareni.

majlo1234
14. júl 2024

Nemam problem😂ja som rada, ze mi da dakto najest😂

rakywanda
14. júl 2024

Môj muž si na návštevu zoberie svoju šálku a svoju kávu, dokonca si ju tam urobí sám 🙂.