Máte skúsenosť s nejakým kresťanským spoločenstvom?
ahojte, máte skúsenosť s nejakým kresťanským spoločenstvom? títo ľudia sa stretávajú mimo kostola, majú svojho pastora, spievajú sa tam gospelové piesne o Bohu, rozprávajú sa... ide o to, že brat začal do takého spolku chodiť, vždy bol veľký odporca, čo sa týka cirkvi a pod. Teraz chodí s nimi aj mimo mesta na stretnutia, neviem, čo si o týchto spolkoch myslieť, jeho to vraj veľmi napĺňa. Ja viem, že zatiaľ sa tam nerobí nič zlé, ale či nebude časom nejaký sfanatizovaný alebo nebudú požadovať od neho niečo viac - čo sa týka majetku atď. Nechcem nikoho uraziť, ak tu je niekto taký, čo tam chodí/l, uveďte ma do obrazu....
@fineta čítala som tie články (koľko sa dalo), aj videá som videla, brat mi to ukazoval s veľkým nadšením, že tam vpredu niekde stojí aj on.... 🙄 sledovala som to bez komentárov, ale myslím si svoje....
@anonym_autor ako to dopadlo ?
@veverickav
Viem ze pisem o 2 roky neskor, ale môžem sa ta opytat ako to v Milosti funguje s dávaním desiatkov a podobne..vyberanie penazi..? Aj cirkev musi z niecoho zit, tak ma zaujima ako to tam funguje lebo ked tam dakto hodi 2€ tak to z toho len tak clovek asi nevyzije..ja tomu moc nechapem lebo o dávaní desiatkov sa hovorí len v starom zákone a po príchode Ježiša uz len “dávajte štedro” a kazdy nech dáva podľa svojich moznosti. Radsej by som preto pocula nech mi niekto aj radsej anonymne povie ako to tam v skutočnosti je predtym nez sa clovek pre svoju úprimnú vieru zbytocne nenamoci do sekty kde sa clovek jedneho sna zbaví celeho majetku a nebude môcť ani svojvoľne odist..
@veverickav
Viem ze pisem o 2 roky neskor, ale môžem sa ta opytat ako to v Milosti funguje s dávaním desiatkov a podobne..vyberanie penazi..? Aj cirkev musi z niecoho zit, tak ma zaujima ako to tam funguje lebo ked tam dakto hodi 2€ tak to z toho len tak clovek asi nevyzije..ja tomu moc nechapem lebo o dávaní desiatkov sa hovorí len v starom zákone a po príchode Ježiša uz len “dávajte štedro” a kazdy nech dáva podľa svojich moznosti. Radsej by som preto pocula nech mi niekto aj radsej anonymne povie ako to tam v skutočnosti je predtym nez sa clovek pre svoju úprimnú vieru zbytocne nenamoci do sekty kde sa clovek jedneho sna zbaví celeho majetku a nebude môcť ani svojvoľne odist..
@pistalka23 znamy iba viem, ze dava nejako 100 eur za mesiac. Ale netusim ako to dava. Ale chcela som ti povedať, ze sa nenamočíš do sekty ak nechceš. Kazde nabozenstvo a združenia fungujú z časti aj na strachu. To znamena, ze ti povedia, ze oni su praví a ty mas podvedome strach odísť, lebo vsak ide o život po smrti. Pamataj, ze to tvrdí kazda viera, kazda vravi, ze len oni su pravi a len oni maju pravdu a ti ostatni v skutocnosti pravdu nevidia alebo ich niekto klame. Ak nesklznes k tej slepej dôvere nestane sa ti nic.
@veverickav
@pistalka23 ja uz do Milosti nechodim, odisli sme, kvoli dlhemu dochadzaniu, ale nasli sme si v nasom meste zbor, ktory patri pod apostolsku liniu, ale je to tam velmi podobne a absolutne s cistym svedomim napisem, ze nikto ma nikdy ( a nikde) nenutil davat desiatky. kludne mi napis spravu ak sa chces este nieco opytat.

Nebojte sa. Nikto mu do toho nebude zasahovať...