icon

Máte skúsenosť s nejakým kresťanským spoločenstvom?

21. apr 2023

ahojte, máte skúsenosť s nejakým kresťanským spoločenstvom? títo ľudia sa stretávajú mimo kostola, majú svojho pastora, spievajú sa tam gospelové piesne o Bohu, rozprávajú sa... ide o to, že brat začal do takého spolku chodiť, vždy bol veľký odporca, čo sa týka cirkvi a pod. Teraz chodí s nimi aj mimo mesta na stretnutia, neviem, čo si o týchto spolkoch myslieť, jeho to vraj veľmi napĺňa. Ja viem, že zatiaľ sa tam nerobí nič zlé, ale či nebude časom nejaký sfanatizovaný alebo nebudú požadovať od neho niečo viac - čo sa týka majetku atď. Nechcem nikoho uraziť, ak tu je niekto taký, čo tam chodí/l, uveďte ma do obrazu....

Strana
z4
iapam
23. máj 2023

Nebojte sa. Nikto mu do toho nebude zasahovať...

anonym_587995
14. sep 2025
@anonym_autor

@fineta čítala som tie články (koľko sa dalo), aj videá som videla, brat mi to ukazoval s veľkým nadšením, že tam vpredu niekde stojí aj on.... 🙄 sledovala som to bez komentárov, ale myslím si svoje....

@anonym_autor ako to dopadlo ?

pistalka23
1. okt 2025

@veverickav
Viem ze pisem o 2 roky neskor, ale môžem sa ta opytat ako to v Milosti funguje s dávaním desiatkov a podobne..vyberanie penazi..? Aj cirkev musi z niecoho zit, tak ma zaujima ako to tam funguje lebo ked tam dakto hodi 2€ tak to z toho len tak clovek asi nevyzije..ja tomu moc nechapem lebo o dávaní desiatkov sa hovorí len v starom zákone a po príchode Ježiša uz len “dávajte štedro” a kazdy nech dáva podľa svojich moznosti. Radsej by som preto pocula nech mi niekto aj radsej anonymne povie ako to tam v skutočnosti je predtym nez sa clovek pre svoju úprimnú vieru zbytocne nenamoci do sekty kde sa clovek jedneho sna zbaví celeho majetku a nebude môcť ani svojvoľne odist..

anonym_a168f2
1. okt 2025
@pistalka23

@veverickav
Viem ze pisem o 2 roky neskor, ale môžem sa ta opytat ako to v Milosti funguje s dávaním desiatkov a podobne..vyberanie penazi..? Aj cirkev musi z niecoho zit, tak ma zaujima ako to tam funguje lebo ked tam dakto hodi 2€ tak to z toho len tak clovek asi nevyzije..ja tomu moc nechapem lebo o dávaní desiatkov sa hovorí len v starom zákone a po príchode Ježiša uz len “dávajte štedro” a kazdy nech dáva podľa svojich moznosti. Radsej by som preto pocula nech mi niekto aj radsej anonymne povie ako to tam v skutočnosti je predtym nez sa clovek pre svoju úprimnú vieru zbytocne nenamoci do sekty kde sa clovek jedneho sna zbaví celeho majetku a nebude môcť ani svojvoľne odist..

@pistalka23 znamy iba viem, ze dava nejako 100 eur za mesiac. Ale netusim ako to dava. Ale chcela som ti povedať, ze sa nenamočíš do sekty ak nechceš. Kazde nabozenstvo a združenia fungujú z časti aj na strachu. To znamena, ze ti povedia, ze oni su praví a ty mas podvedome strach odísť, lebo vsak ide o život po smrti. Pamataj, ze to tvrdí kazda viera, kazda vravi, ze len oni su pravi a len oni maju pravdu a ti ostatni v skutocnosti pravdu nevidia alebo ich niekto klame. Ak nesklznes k tej slepej dôvere nestane sa ti nic.

veverickav
1. okt 2025
@pistalka23

@veverickav

@pistalka23 ja uz do Milosti nechodim, odisli sme, kvoli dlhemu dochadzaniu, ale nasli sme si v nasom meste zbor, ktory patri pod apostolsku liniu, ale je to tam velmi podobne a absolutne s cistym svedomim napisem, ze nikto ma nikdy ( a nikde) nenutil davat desiatky. kludne mi napis spravu ak sa chces este nieco opytat.

jankozlatko
Autor odpoveď zmazal
rajka77
Autor odpoveď zmazal
stopzlocinu
26. apr 2026

Tu na mojom youtube si pozrite skutočnú pravdu o sektách:

https://www.youtube.com/watch?v=5AaDvPEU7yM
stopzlocinu
26. apr 2026
@anonym_a168f2

@pistalka23 znamy iba viem, ze dava nejako 100 eur za mesiac. Ale netusim ako to dava. Ale chcela som ti povedať, ze sa nenamočíš do sekty ak nechceš. Kazde nabozenstvo a združenia fungujú z časti aj na strachu. To znamena, ze ti povedia, ze oni su praví a ty mas podvedome strach odísť, lebo vsak ide o život po smrti. Pamataj, ze to tvrdí kazda viera, kazda vravi, ze len oni su pravi a len oni maju pravdu a ti ostatni v skutocnosti pravdu nevidia alebo ich niekto klame. Ak nesklznes k tej slepej dôvere nestane sa ti nic.

Tu si pozrite na mojom yotube skutočnú pravdu o sektách aj ich financovanie:

https://www.youtube.com/watch?v=5AaDvPEU7yM
Strana
z4