icon

Máte skúsenosti s liečbou/priebehom rakoviny pankreasu?

amalka147
10. jún 2019

Ahojte. Svokre zistili rakovinu pankreasu s metastazami na pečeni a pravdepodobne aj na pľúcach. Veľmi ťažko to nesieme..mal niekto podobnú skúsenosť? Skúšame prevoz do Bratislavy aby sa na ňu pozrel onkológ. Dá sa niečo zachrániť? Alebo aspoň spomaliť priebeh choroby? Strašne bolesti v bruchu má :( snažíme sa chovať normálne lebo na psychike jej to nepomoze.

amalka147
autor
4. júl 2019

@lindusss2016 mala ísť tretí krát na biopsiu. Pretože 1x spadla vzorka na zem, druhý krát keď pichli tak zobrali vraj malo. A tretieho zákroku sa nedozila. Dostal sa zrejme vzduch a metastázy sa začali rýchlo šíriť. Až extrémne rýchlo. K tomu dopomohla aj embólia pľúc :( keďže nemohla dýchať :( ach .....

sasa1310
4. júl 2019

@amalka147 úprimnú sústrasť. Je mi to ľúto. Taká mladá. Veľa síl svokrovi aj tvojmu manželovi. Toto sa ťažko číta a nie ešte prežíva. Ach.

amalka147
autor
4. júl 2019

@sasa1310 svokor bohužiaľ nežije už tri roky :( takže jej traja synovia ostali sami. Je nám ťažko. Ale musíme sa s tým naučiť žiť.

sasa1310
4. júl 2019

@amalka147 asi sa ponáhľala za ním. Fakt mi je to strašne ľúto. Chlapci musia byť silní a ty oporou manželovi. Držím palce, nech to zvládnete, čo najlepšie

lindusss2016
4. júl 2019

@amalka147 no je to kazdopadne tragedia. Ale aj keby ste mali vysledky skor, medicina by jej nedokazala pomoct 😥 no veru bola velmi mlada, je ro smutne. Ja uz tiez nemam rodicov. Moje deti maju len jednu babku a aj ta je daleko, takze my sme tiez v podstate sami...

lerea
2. apr 2020

Je tu niekto kto opatroval niekoho s rakovinou pankreasu až do konca? Ďakujem

ma_v
2. apr 2020

@lerea áno ja maminu..

lindusss2016
3. apr 2020

@lerea aj ja otca

sasenkafb
Autor odpoveď zmazal
ticko
28. sep 2020

@tova prosím ta co to je ta vakcína tiež bi som potrebovala vedieť

belllinka
28. sep 2020

@ticko aka vakcina???

ticko
28. sep 2020

@belllinka asi som zle čítala

adazary
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
12. okt 2020

@adazary a aky mal vztah k masu a masovym vyrobkom? Cukor a celkovo strava?

lindusss2016
12. okt 2020

@adazary a co znamena aktivny? Cielene sportoval?

zuzuliennka1
12. okt 2020

v mojej rodine to mali dvaja ludia - jeden mladsi cca 40 rocny, a 80 rocny. mladsi na to zomrel, starsi po operacii to zvladol, ma 86 rokov a je ok. pri tomto ochoreni sa bohuzial neda dopredu predpokladat nic.

lindusss2016
12. okt 2020

@zuzuliennka1 80 rocny prekonal rakovinu pankreasu? To sa mi velmi nezda, mozno nejaka ina rakovina 🤔

zuzuliennka1
12. okt 2020

@lindusss2016 ano, 80 rocny - samozrejme po operacii a na 1000% to bola rakovina pankreasu

adazary
Autor odpoveď zmazal
adazary
12. okt 2020

@lindusss2016 nášho operovali ako 83 ročného

lindusss2016
12. okt 2020

@adazary joj no ale vo veku 83 rokov to uz nie je velmi otazka zivotneho stylu. Zial riziko rakoviny s vekom prudko narasta.

elizita
17. máj 2021

@lindusss2016 pred 15r zomrel znamy na rak.pankreasu.. vegan s pohybom, bez stresujucej prace, pokojny, vyrovnany clovek

lindusss2016
17. máj 2021

@elizita neviem, ako dlho bol vegan, ale tato dieta podla mnohych odbornikov nie je prave najstastnejsia volba. Vysoka konzumacia orieskov a semien moze sposobit obalovanie organov tukmi a to vobec nemusi byt tucny clovek

elizita
17. máj 2021

@lindusss2016 doktor mu povedal ze vdaka jeho stravovaniu sa dozil tolko kolko sa dozil.. bol vegan tak 15r

kejtia
6. okt 2021

@katka6161
Prosim ako konkretne pomohli v ba?mame diagnostikovali rakovinu pankreasu..poslali ju do tn..bola 1.10..dalsie ct dali az 11ho a 1 chemo 18ho..akoze nechapem preco..bol s nou brat.ja nemozem.kvoli malym detom..dokopy jej nic nepovedali ale.citala som spravu lekarsku..pravdepodobne je to zle,velmi zle

katka6161
7. okt 2021

@kejtia ahoj v Bratislava zial uz pomohli menej ako sme ocakavali.. nakolko po operacii v PB kde jej robili obchadzku aby jej neodtekala zlc do brucha (kedze jej ten nador tlacil kdesi), velmi schudla a uz nedokazala ani poriadne stravu prijimat.. do Bratislavy sme isli s tym ze ju budu aspon operovat, len ten nador obrastol vlastne hlavnu tepnu a jedina moznost bola ze by to “opilovali” co papierovo a snimkami bolo mozne, ale ked ju videli aka je znicena po tej prvej operacii nechceli ju operovat… po mesiaci od operacie co nam stale grcala a nic neudrzala sme isli do tej bratislavy a s prepacenim jej dali len obycajny pankreolan forte a ona nam konecne zacala jest a davat sa dokopy.. zial uz bola ale velmi vycerpana… vsetko dokopy trvalo asi 6 mesiacov … a ptoom maminka umrela… ten posledny tyzden prislo zrazu nahle zhorsenie a uz sme vedeli ze je zle:/ inak cely cas to bolo zhruba rovnake, bola v podstate odkazana na opateru… bohuzial mrzi ma ze ti to musim povedat, ale s tym pankreasom sa moc robit neda.. aj ked by ju operovali, predlzi to zivot o par mesiacov, ale zivot to nezachrani:/ take je to svinstvo

katka6161
7. okt 2021

@kejtia ale zabudla som povedat ze na to aby nemala bolesti, aby dostojne dožila..na to su v Bratislave odbornici, pomôžu poradia.. oni vsetko dobre poznaju… nam velmi aj psychicky pomohli ked sme videli ze maju zaujem o pacienta aj ked vedia ze je moc zle

kejtia
11. okt 2021

@katka6161
dakujem ti za vysvetlenie..strasne sa bojim aby mamina nemal anejake velke bolesti.aj by si mi vedela niekoho odporucit za kym pripadne ist v ba?

belllinka
11. okt 2021

@katka6161 a čo jej dali v Bratislave proti bolesti? Čo ja viem, tak dávajú akurát tak Tramal, ktorý tiež po čase prestane zaberať.

michalszabo
8. feb 2023

@ma_v co znamena rapidne chudnutie ?