icon

Máte strach z medveďov?

18. apr 2025

Útok sem, útok tam...bojíte sa ísť do lesa s deťmi alebo vás strach z medveďov neodrádza?

Strana
z3
babydesire
18. apr 2025

Zijem na zahori, tu sa zatial medvede nevyskytuju a dufam ze ani nebudu, radi chodime do lesa, najma na hriby

biba_18
18. apr 2025

keď idem do lesa tak sa snažím nebyť ticho. nech ma počujú…

barka1
19. apr 2025

Bohuzial, mám. Deti do lesa na Slovensku neberiem.
Pochadzam z miesta, kde bol posledny smrtelný útok na človeka, viem o nom viac, než bolo v mediach.
Ako dieta som sa bežne chodila prechadzat po okolí. Medvede boli vždy daleko, v hlbokych lesoch nad mestom. Teraz obchadzaju zahrady, su blízko, je ich vela. Takže ano, bojím sa.

bosorkabb
19. apr 2025

Vyhýbam sa lesom a horám na Slovensku. Áno dôvod sú medvede. Radšej pôjdem do Rakúska.
Kedysi sme chodili často do lesa, okolo lesa aj do hôr na Slovensko. Už nie.

miroslava21
19. apr 2025

Som z Liptova a ano bojim sa. Nad dedinou kde byvam je vidat medvede. Raz bolo vidiet aj v dedine, asi 2 ulice od nasho domu. Cize nemusim ani do lesa, aby sme mali obavu o stret. Je to hrozne a zboznujem tie blbe reci, ze no a co medved patri do lesa. Ano patri, ale aj clovek je sucast prirody. Su premnozene jednoducho.

zuzanockamt
19. apr 2025

Áno, bojím sa. Do lesa na prechádzky a turistiku už vôbec nechodím. A mám strach už aj v okrajových častiach dediny.

ika02
19. apr 2025

Ahoj, do lesa chodím často, ale mám oči na stopkách a snažím sa stále rozprávať s deťmi, psíkom..., aby ma macko mohol zbadať skôr a odísť.
Nechápem jednu vec, prečo ich nekastrujú (aspoň samcov), aby ich nemuseli strieľať. To nikomu nenapadlo?

barka1
19. apr 2025

@ika02 určite napadlo a určite su dovody, preco to nejde.
V akej časti Slovenska byvas? Vyskytuju sa u vás medvede?

ika02
19. apr 2025

Som z východu a dovolenky na Slovensku len Horehronie. Prečo je to dôležité odkiaľ som?

luciakovacova0603
19. apr 2025

Som z okolia Pp,kazdy rok v lete chodime na Lipt.Kokavu na chatu(total divocina v lese),zatial sme ziadneho nestretli...Ale respekt samozrejme mame,hlavne ked sa zvecerieva uz.aj tu v okoli Pp sa pohybuju medvede,stopy sme par x nasli,ale stret sme este nezazili.neviem si predstavit,neist kvoli tomu do lesa.

barka1
19. apr 2025

@ika02 podla tvojich slov sa mi zdá, že medvede v blízkom okolí nemáte.

mandzula
19. apr 2025

Ano, mam, do lesa chodime pravidelne, ale len so zbranou. Tam, kde sme donedavna zili a kde stale chodime za rodicmi, medvede dlhe roky neboli, no opat sa vratili, a ked rano dcera cakavala na zastavke pod lesom na bus do skoly, stiskalo nam rit.

otilia16
19. apr 2025

Áno bojím sa medveďov. Ešte pred pár rokmi sme s kamarátkou zbalili ruksak a pochodili hory na okolí, všetky zrúcaniny, chodili sme hubarcit.. a tešila som sa na to že budem chodiť aj s deťmi. Teraz deti prišli ale mám strach vziať ich do lesa, teraz sa medved vyskytuje aj na miestach kde kedysi nebol 🤷

beataxxx
19. apr 2025

Mame na liptove chalupu a uz ani nevieme, co to je les, kedysi sme robili obrovske tury aj take, ze sme cely den nikoho nestretli, dnes mame respekt, aj na hriby chodime na zahorie, hoci sme mali svoje naleziska v lesoch okolo chopku….moja dcera sa medvedov neboji, oni chodia aj s malymi detmi, medveda zatial nestretli, vzdy nervacim ked su v lese🙂🙂🙂

slovakboy
19. apr 2025

Bojím sa, ale do lesa idem. S rešpektom. Vyhýbam sa húštinám a robim mierny ruch okolo seba. Pravdepodobnosť že ho stretnem je, ale je malá.

glorikarebeka
19. apr 2025

Bože keď si predstavím ako dieťa som bola v lese skoro stále...rodičia ma učili aby sme boli v lese ticho
Nie nechodím ja sa bojím 🙃

mimikarol
19. apr 2025

Bojím sa. Minule som išla sama zo psom po ceste popri lese a radšej som naňho hlasno rozprávala. V našom okolí bolo vidieť medveďa. Útok zatiaľ nebol.

hellwant
19. apr 2025

@ika02 Moje nazory: Po kastracii ten kus stale zije. Myslis, ze keby si ho stretla a vyrusila nezabil by ta? Stale by ku kontajnerom liezol aj do obcí. A druha vec, asi kastrovat na mieste v hocijakej hustine mozne nie je, ci ano? Asi by trebalo prevoz do zariadenej ambulancie. Kdo sa s nim bude teperit, z hôr a este viac penazi( taky maco potrebuje inu davku sedativ na operaciu, plus platit doktora nielen strelcov)by sa minulo ako na odstrel a s polovicatym ucinkom. Tiez, ta rana sa môze zapalit a hnisat, zas by mohlo aj zviera trpiet. Treba poctivy odstrel, 600 az 800 kusov uplne staci.

ysseba
19. apr 2025

@babydesire Mám známeho poľovníka zo Záhoria. Tak ten by ti povedal svoje. Veruže už aj na Záhorí sa stretli s pár medveďmi. Len to nenahlasovali, ale vzali do vlastných rúk.... Oficiálne na Záhorí nie sú medvede, ale realita je iná.

ysseba
19. apr 2025

@bosorkabb Radšej si zabíjame cestovný ruch než medvede. Veľa ľudí z môjho okolia (vrátane nás) už nechodíme na chaty a dovolenkovať na Slovensko. Ale presne Rakúsko alebo Čechy.

qrstxyz
19. apr 2025

Tu v mojom okolí sa medvede údajne nevyskytujú, takže až také obavy nemám, aj keď samozrejme, snažím sa robiť mierny hluk a do húštin nechodím. No niekde na Liptove napríklad by som sa bála. Každopádne by ma zaujímalo, kedy s nimi Huliak s Tarabom narobia poriadky, ako sa dušovali pred voľbami 🙃

ika02
19. apr 2025

@hellwant ja netvrdím, že kastrovaný medveď by pri strete s človekom nezaútočil! Len by sa ďalej nemnožili a bolo by ich menej. Kone vykastrujú aj v stajni, nemusia ich odviezť do vet. ambulancie. Ten zákrok u samcov je pomerne jednoduchý. A existuje aj chemická kastrácia. Keď ich vedia odchytiť a dať im monitorovacie obojky a pod., hádam vedia aj vykastrovať. Či?

jo234v
19. apr 2025

Ahojte, neviete niekto ako to je s medvedami v Banskej Stiavnici, Stiavnicke Bane? Chystame sa tam s detmi, tiez je chata pri lese.Su aj tam premnozene?

vlastnynazor
19. apr 2025

@ysseba to som rada, ze na Záhorí mali/majú rozum a zobrali to do vlastných rúk. Len neviem, či to bolo rozumne napísať túto informaciu oficiálne, aby to nejaki ekoteroristi nezneuzili.

julish
19. apr 2025

Nie, nemam strach z medvedov, ale z ludi, ktori na sireni strachu zarabaju - politici. A mam strach z tych vrahov, co kusok od obce robia navnady na medvede (tak de facto zavrazdili aj toho pana od Detvy - nie medvede su na vine, ale ludia)

rachel36a
19. apr 2025

Chodila som veľmi často, odkedy som stretla medveda, uz nechodim...mam strach..a mrzí ma, že sa už bezpečne nemôžem prejsť po lese

hyta
19. apr 2025

Tiež patrím k tým, čo majú z medveďov strach. Takže už nechodíme do hôr, nakoľko sa ich v okolí vyskytuje veľa. Pobyt v lese mi veľmi chýba, les, stromy, to je energia, ktorá človeka napĺňa.

biba_18
19. apr 2025

@julish presne tak, tie medvede tam samé od seba nechodia…

tilly
19. apr 2025

Áno, bojím sa a preto nechodím na lesa. Chodím v Taliansku, Slovinsku alebo rakúsku, ale aj tam sa bojím a robíme hluk radšej 😅

domculik
19. apr 2025

Chodime, s respektom. Mam za to, ze pokial zviera o tebe vie v dostatocnej vzdialenosti, tak ta obchadza. Mame deti, ktore vyskaju a jasia sa po lese tak to je nasa plasicka 🙂

Strana
z3