icon

Máte strach z vojny?

22. feb 2022

Dobrý večer. Nemáte strach že bude vojna? Ja mám z toho strašne zmiešané pocity..

negymama
23. feb 2022

@panda6 ja tiez dufam, ze toto mu neprejde, ze sa vacsina sveta spoji proti nemu a odpoja ho od vsetkeho co sa da. hlavne od financii, zadarmo ani kura nehrabe a vojsko a techniku treba financovat.

slovakboy
23. feb 2022

@andrejkap123
@pribinak za socializmu mala každá strana 70 tisíc jadrových hlavíc. A konvenčnej techniky aj vojakov bolo oveľa viac. Teraz je len asi 6 tisíc hlavíc na každej strane a konvenčná technika je zastaralá. Za socializmu sme mali 120 stíhačiek teraz možno ani desať. Vtedy sa zbrojilo až tak že nebolo čo jesť a teraz zas sa nezbrojí vôbec. Doteraz každý mal na háku Ukrajinu a Luhansk ešte viac. Kvôli ním tam bojovať Amerika nepojde ale rada povzbudí potýčky ak to Rusko oslabí.

pribinak
23. feb 2022

@slovakboy dnes už toľko vojakov netreba, technika je omnoho vyspelejšia.

slovakboy
23. feb 2022

@pribinak konvenčná vojna je na obsluhu rovnaká ako za druhej svetovej vojny. Prvá svetová vojna bola posledná vojna monarchov, ktorých prekvapila ničivá sila techniky. Druhá svetova vojna bola prvá strojová vojna - vojna strojov. Nemecko v nej malo veľkú prevahu a preto valcovali Európu ešte nespamätanú z prvej vojny. O pár rokov ich neporazené štáty v technike dobehli a porazili. Potom prišla ďalšia revolúcia v jadrových zbraniach. Tých by som sa bál. A práve preto že ich je oveľa menej ako za studenej vojny a nezničili by Zem. Ak to niektorý politik vie, čo vedia vojaci, tak ho môže napadnúť to risknúť. Ďalšia revolúcia je v rozbotoch. Bojové roboty a drony. Ale tých nie je na svetovú vojnu dosť. Na lokálnu voči takto nevyzbrojenému áno. A potom sú tu hybridné vojny. Mier si treba vážiť.

janne318
24. feb 2022

@slovakboy Skutočne si myslíš, že vojna je len o zbraniach? Kto z dlhodobého hľadiska sleduje vývoj situácie, ten vidí práve tú chronológiu a snahu využívať "iné" zbrane - také, ktoré oslabia národné ekonomiky jednotlivých krajín, oklieštia hospodárstvo, znefunkčnia alebo značne oslabia politickú moc, a v neposlednom rade - odvrátia pozornosť ľudí. Predpokladám, že ani jeden z prezidentov mocností, ktoré tu boli spomenuté nie je magor, aby spustil otvorenú jadrovú vojnu. To by sme tu mali čoskoro dobu ľadovú ("trochu kontraproduktívne" 🤔)

janne318
24. feb 2022

@slovakboy Ale súhlasím s Tebou - že mier si treba vážiť. 😉

andrejkap123
24. feb 2022

No mna porazi ale ze teraz… ked som si precitala spravy!!!!! :(((((

eva112014
24. feb 2022

@pribinak Oni nebudú útočiť na Slovensko! Oni budú útočiť na vojakov a tam, kde práve sú.

pribinak
24. feb 2022

@eva112014 jaj myslíš tu mini jednotku na Slovensku? Chod sa pozrieť na základne napr do Takianska

autor
24. feb 2022

No a je to tu.. ja mám strach aj o muža, je vojak, dúfam že nevypukne veľký konflikt aj mimo Ukrajiny :(

eva112014
24. feb 2022

Ja mám také déjà vu. Prvýkrátsom počula o Covide z Číny. OK, OK, je to ďaleko. Veď oni to poriešia v rámci krajiny. Ďalej písať nemusím.
Ale tak, prehnaný strach nepomôže k ničomu.

eva112014
24. feb 2022

@pribinak A tak mini krajina má mini základňu. 😅

pribinak
24. feb 2022

@eva112014 teším sa s tebou

lienka.7
24. feb 2022

@anita1978
@acrobaleno
@annm81
K tej Číne len toľko.... ešte stále si myslite ze pojde proti Rusku? Hmmm. Tak myslite ďalej 👌

annm81
24. feb 2022

@lienka.7 Uvidíme, ako dlho im tá finančná podpora Ruska vydrží.

acrobaleno
24. feb 2022

@lienka.7zatial mas pravdu, neodhadla som to. No je to vsetko cerstve. Uvidime ake budu sankcie a ako sa Ukrajina s tym vysporiada.

bejciba
24. feb 2022

Čina a Rusko su "kamoši", dnes mal stretko s Pakistanom. Nezautoči na krajiny NATO sám určite nie 😉, už má za sebou Činu a už možno aj Pakistan 😉 s takymi by už asi šiel do toho

annm81
25. feb 2022

@lienka.7 Tak uvidíme, ako sa situácia bude vyvíjať ďalej. Nateraz štátna čínska banka ICBC (najväčšia banka sveta) pozastavuje financovanie ruského vývozu surovín v dolároch. Očakáva sa, že sa pripoja aj ďalšie banky.

ysseba
25. feb 2022

@anita1978 Kde si to zachytila, že čínsky prezident to odsúdil? Aj kolegyňa to spomínala, no ja som videla len informácie o tom, že čínsky prezident zatiaľ nevyjadril kritiku voči rusku za to čo urobila...

lienka.7
26. feb 2022

@acrobaleno
@annm81
Kto nepodporil rezolúciu voči Rusku.... Čína a INDIA! Presne ako som písala kto za koho "kope".

annm81
26. feb 2022

@lienka.7 Číňanom ide ako vždy len o prachy. S Rusmi ich nespája žiadna silná ideológia. A veľmi silno pochybujem, že by Rusko podporili vojensky - či už priamym zapojením sa do bojov, alebo materiálnou pomocou. Veď uvidíme v najbližšej dobe, či sa aj z nich stali šialenci, alebo sú to stále starí dobrí kapitalistickí Číňania.

alanko20
26. feb 2022

Áno, mám strach, dosť ma to vzalo, a to sa nepovažujem za nejakú slabšiu povahu. Máme malé dieťa a je mi ťažko z toho, do akého sveta sa narodilo. 2 roky pandémie, teraz toto. Telku nesledujem, len rôzne denníky na fb, články. Ja nedokážem to, ako píšete, že neriešiť, prijať to. Na to by som potrebovala nejaký návod. Nerozumiem tomu

acrobaleno
26. feb 2022

@lienka.7 Cina sa opatrne vyjadrila, ze parafrazujem “kazda krajina ma pravo na svoju suverenitu” takze tak. UA prekvapila, ze sa hned nezlozila. Cina preto kalibruje a vyckava. India je nic. A ked citas s porozumenim, zdrzali sa a nie vetovali. To je pokrok.

annm81
26. feb 2022

@acrobaleno Presne tak, Číňania proste balansujú tak, aby mali čo najvyšší zisk, resp. čo najmenšie straty. A ak západ bude tlačiť dostatočne, neexistuje nič, čím by ho Rusi vedeli preplatiť.

India má jadrové zbrane, ale tiež nepôjde proti zvyšku sveta. Rusko je jednoducho totálny skrachovanec, s ktorým sa kamarátia len podobný zúfalci a šialenci.

negymama
26. feb 2022

@annm81 presne

acrobaleno
26. feb 2022

@annm81 Aj ked Putler dostane to po co prisiel, uz teraz prehral. Jednym smahom palca na ikonke “odoslat” zmenil Zelensky tvar tejto vojny. Jeho genialne vyuzitie socialnych medii sposobilo to, ze sa EU pomaly rozhybala. Zbrane, humanitarna pomoc a peniaze. USA posielaju 600 mil USD militarnej a humanitarnej pomoci a rokuju o odklepnutie dalsich 6,4 MILIARD USD. Polsko, Estonsko, Svedsko, Holandsko vsetci posielaju zbrane. Nemecko a Taliansko zmenilo rozhodnutie ohladne SWIFTu? A preco? Sila socialnych medii a Zelenskeho osobnosti. Neutiekol, nespanikaril a bojuje za Ukrajinu. Druhy Churchill.

panda6
26. feb 2022

Teraz bude ozaj dolezite, kam sa prida Cina. Realne a tvrdo, nie opatrne slovickami aby si putina nepostvali. Musia sa raz rozhodnut. Dufam ze spravne.

negymama
26. feb 2022

@acrobaleno zrejme ho Putinove ego znacne podcenilo, ze ho neohrozi nejaky byvaly komik.

negymama
26. feb 2022

@panda6 cina sa preklopi k tej casti sveta, ktora vyhrava. nechce byt medzi porazenymi a sancionovanymi. ked uvidi podporu ukrajiny od sveta a europy, nebude sa pridavat k izolovanemu rusku.
posledne co potrebuje je - svoju spomalujucu starnucu ekonomiku este viac pribrzdit izolaciou a sankciami..

annm81
26. feb 2022

@acrobaleno Inak keď spomínaš Churchilla. Je veľmi zaujímavé sledovať, ako sa k veci stávajú Briti. Po Brexite sme ich odpísali ako hlupákov, ale zdá sa, že v kritickej chvíli sa vedia veľmi jednotne postaviť na správnu stranu.