icon

Mazanie starých diskusií

tinki
10. júl 2012

Ja si myslím, že je tu mnoho opakujúcich sa tém a prečo? Pretože v starých, hlavne ak je tam veľa strán, sa nikomu nechce listovať..A okrem iného, je tam, tak ako v každej téme, veľa strán o tom, ako medzi sebou mamičky "diskutujú", alebo sa presviedčajú o svojej pravde..Takže ak chcem niečo nájsť, tak musím dlllllllho listovať a väčšinou sa nedozviem nič...
TAkže preto si každý otvára svoju vlastnú tému, lebo dostane odpoveď priamo k sebe a nemusí tu trčať dve hodiny hľadaním uspokojivej odpovede..
Preto si myslím, že by sa mali staré a dlho nepoužívané témy VYMAZAŤ...Tak predídeme tomu, aby zamikali nové otázky, alebo nám odporúčali linky na podobné otázky, ktoré sme si vytvorili..
A prečo? Pretože my mamičky, ak máme čas a deti nám spia, len tu sedíme a čakáme na každú novú tému, aby sme si mohli niečo napísať, niekomu poradiť, alebo sa "pohádať".. 😀 ....ruku na srdce..však je to tak...
Je to náš relax...
TAkže toto je môj návrh na zlepšenie...zmazať témy, do ktorých sa nepripája nikto dlhšie ako týždeň......
Kto je za?

katren
10. júl 2012

@vietnamka 😕 ja si uz tie komentare nechavam pre seba 😕 😉 ja davam len linky

tinki
autor
10. júl 2012

@vietnamka presne, presne...a toto je hlavný dôvod, prečo som s tým všetkým začala..aby sa ženy necítili ako hlupane len preto, že si nečítali celého koníka, že si nevšimli, že sa dá použiť vyhľadávač...lebo nie každý je technický typ...

lili_mia
10. júl 2012

@katren
@hajanka
@mandragora22
@tinki
@cicimon
ja mám chvíľami dojem, že ked je tu možnosť vytvoriť diskusiu .. ahoj som tu nová s nikom .. tak prečo by som si nevytvorila .. ahojte, ja, konkrétne ja, som v 5tt a pobolieva ma podbruško, mám ísť na pohotovosť?

nikki28
10. júl 2012

@katren riziko povolania 😉

minewka
10. júl 2012

@cicimon aký najnovší príspevok??

Zadám do vyhľadávača "vytok v tehotenstve" - vyskoci mi prvy prispevok a co je tam? Aky datum?

Klikne na odkaz - čo tam je? čo sa zobrazí ako prvé? "najnovší príspevok" ? Alebo zakladujúci príspevok?

Ak má niekto problém o ktorom má pocit že ho musí práve teraz v tejto sekunde riešiť - nebude si pekne pomaličky, podrobne vyhľadávať, ktorý príspevok je najnovší - hľadá najkratšiu možnú cestu.

@katren - sorry, ale pokiaľ niekto argumentuje tým - že "ja som to tak urobila, ja som to tak vyhľadávala" - tak potom čo si tým chcela povedať?

No dobre, ty si to tak spravila a?

Áno, ty si na to išla s chladnou hlavou a rozumom, pekne si si všetko vyhľadala....ale ak chceme nejak poriešiť, prečo to niekto tak nerobí - nie je argument "ja som to vedela". Skôr by bolo vhodné sa zamyslieť - prečo to niekto nevyhľadá, prečo založí otázku, prečo to považuje za jednoduchšie, čo ho k tomu vedie, atď...atď.

A mimochodom - ak si bola nejak poverená adminom, aby si tie odkazy na diskusie robila - tak ich rob jasne a stručne bez pripomienok na osobu zakladateľky a poznámok na to, čo ju k tomu viedlo. AK to robíš sama, len zo snahy upriamiť pozornosť na to, že tu je vyhľadávač (neviem) - beriem späť a ospravedlňujem sa za predošlú vetu.

tinki
autor
10. júl 2012

@lili_mia áno, pretože práve ona - teda "ja" je tá, ktorá potrebuje upokojiť. Ona má strach a chce počuť: "neboj, bude to ok"...

vietnamka
10. júl 2012

@katren vsimla som si, a paci sa mi to. raz som zasledovala, ze si sa neudrzala, ale inak sa naozaj snazis 😉

nikki28
10. júl 2012

@vietnamka ja teraz nemyslim rok stare temy, ale ak si clovek klikne na forum a zobrazi mu 3 rovnake temy na jednej stranke, tak to uz sa mi zda trochu hlupe. a ja sa nesmejem na problemoch, ale na odkazoch katren, ktora kazdemu posle link, v starych temach urcite ten clovek radu najde.... a uvediem jeden pripad: jedna uzivatelka zalozila diskusiu s problemom, ze uvazuje o rozchode s partnerom, ale chce mat s nim druhe dieta, vsetky mamicky vyjadrovali nazor v zmysle, ze je to hlupost, ze by to robit nemala a o 10 minut tato uzivatelka zalozila novu diskusiu o tom istom, tak TOTO ja nechapem....

katren
10. júl 2012

@lili_mia 😀 😀 😀
@nikki28 jj 😎
@minewka tak moment, ja som taketo argumenty nikam nepisala....ano, napisala som, ze ja som hladala a hladam doteraz ale nikde som nenapisala a ani sa nezmienila o tom, ze tie ostatne, ktore zalozia novu diskusiu/otazku su za to nejak hlupe alebo co......nepis tu taketo somariny laskavo 🙄
nie som poverena adminom a pokial si si nevsimla, komentare na zakladatelku si nechavam pre seba uz davno.... 🤐
@tinki ked @lili_mia dala taky blby priklad.....na ten jej aj tak vacsina napise, ze uz mala byt davno na tej pohotovosti 😅 😀 😀 😀
@vietnamka jj, drzim to v sebe 😀

vietnamka
10. júl 2012

@tinki a tu je to este ten lepsi pripad. Na inom fore, kam som chodila, s cimkolvek baba prisla, rovno ju poslali niekam. Bud jej povedali, ze "co si myslis, odkial to mame vediet, preco sa neopytas lekara", alebo ju za tym lekarom rovno poslali.
Ano, vacsinou nevieme, z coho je ten alebo onen vytok, a preco zenu v 5tt boli brucho nalavo dole. Ale toto ony nevedia. Dufaju, ze im niekto povie neboj sa, toto som zazila, vsetko bude ok. Presne na toto taketo spolocenstva zien su, aby sa navzajom upokojovali.

katren
10. júl 2012

@nikki28 no nepacili sa jej asi odpovede a chcela inu 😀 😀 😀

tinki
autor
10. júl 2012

@katren ty nie si poverená adminom? A ja žijem v tom, že ty si riadne zamestnanec....Ale fakt..tak osobne sa angažuješ... 🙂

katren
10. júl 2012

@tinki 😀 😀 😀 😀 nee, ziadny admin zo mna nebude...stacia mi tie "mile" IP teraz 😉

nikki28
10. júl 2012

@katren 😀 aj mne sa tak zdalo, ale aj tak jej vsetci pisali to iste....

katren
10. júl 2012

@nikki28 😀 😀 😀 a dala vediet ako sa rozhodla??? ci ako to skoncilo?

lili_mia
10. júl 2012

@minewka niektorí ľudia sa správajú štýlom .. ta prišiel som, ta mi niečo dajte .. to máš aj reálnom živote .. videla som na úrade práce .. vedľa poradovníka nástenka s vypísaným tlačivom, že ako si ho má každý vypísať .. jasne vycapený oznam .. do vnútra vchádzajte s vyplneným tlačivom .. videla som, že na to pozerá, otočil sa, pozrel na kopu formulárom na stole a nič .. stál .. a potom ako bol vo vnútri, tak bolo spoza dverí počuť, že postup má na nástenke, snád zvládne vyplniť kolónky a on .. a vy ste tu načo? vypíšte to za mňa atd atd

ja som jednej babe vysvetľovala, že ked dala názov diskusie kto má ochorenie štítnej zľazy, tak nech píše do témy, ktorá už existuje a ona do mňa, že nie, že ona má niečo špecifické .. tak nech teda špecifikuje názov diskusie, inak jej budú písať to, čo nepotrebuje

potom diskusia, čo so škôlkarom počas leta .. sme jej písali, kamaráti, starí rodičia .. ona znegovala takmer každú radu .. že si nebude hľadať kamarátky cez net, že nebude chodiť po celom sídlisku, že nebude chodiť do žiadneho klubu mamičiek ... tak potom čo od nás chcela?

tak ako tehotenstvo .. isto si si pozrela niečo na nete, prípadne prečítala knihu .. nezakladala si rovno novú diskusiu .. tak a som tehotná, čo ma čaká, čo mám robiť, atd. toto sa ti snažia vysvetliť .. aby človek najprv prezrel svoje možnosti, až potom sadol na zadok a čakal na pomoc

minewka
10. júl 2012

@katren
Asi som si teda zle vysvetlila tvoj príspevok o tom, ako si si to ty, ako novoregistrovaná, všetko pekne vyhľadala a prečítala ..môžeš mi teda vysvetliť, čo si tým chcela povedať?

A mimochodom na margo "najnovší príspevok" - čo si myslíte, na čo klikne nový užívateľ skôr? Na veľké písmená umiestnené v strede zorného poľa, alebo na maličké písmenká v pravo?

Nemyslím si, že píšem somariny - ale skôr sa snažím o objektívny a konštruktívny argument a pripomienku - čo mne osobne na vyhľadávači prekáža. 🙄

nikki28
10. júl 2012

@katren netusim, ale skusim pouzit vyhladavac 😉

vietnamka
10. júl 2012

@nikki28 ale ano, v tomto konkretnom priklade mas pravdu. Ale takychto som tu zase az tak vela nenasla. Ano, stane sa, ze na jednej strane vidim temy
- zly spanok 4.mesacneho dietata
- 8,mesacny syncek nechce spat
- dcerka zle spi
Ale suhlasim s tym, co uz bolo napisane, kazdy chce osobnu odpoved. Tebe sa moze zdat, ze ide o ten isty problem, ale pre toho, kto temu zaklada, to tak nie je. Nehovoriac o tom, ze ked vidim diskusiu, ku ktorej je 12tisic prispevkov, tak sa mi teda vobec nechce ju citat, to si necham zajst chut.
A ze ti to osobne vadi, ze to ti ludia robia, OK. Viem si predstavit, ze ty by si to mozno riesila inak. Ale to, co sem davaju ine zeny, prispevky, a podobne, tak to je vecou adminov, a nie teba (ak pravda nie si admin). Ak mas pocit, ze ta to tu uz nudi, lebo sa tu toci o tom istom, a ze uz sem kvoli tomu mozno ani nebudes chodit, tak mozes kontaktovat admina, alebo vytvorit diskusiu, alebo tato (na zaklade ktorej sa moze admin rozhodnut, ci napr. niektoru z tem nezamkne, a podobne).

minewka
10. júl 2012

@lili_mia ja to poznám veľmi dobre, keďže pracujem s ľuďmi 😀 ale nie všetci ľudia majú rovnaké vedomosti - nech sa tu zase niekto teatrálne nafučí. Áno, niekedy je potrebné ľuďom trpezlivo dookola, zas a znova, niečo vysvetľovať...pozri - ja som musela minule o 10 večer pribehnúť za turistami do ich apartmánu, lebo sa hrooozne rozčuľovali, že nejde TV - a prečo nešla? Lebo ju vytiahli zo zástrčky.
Alebo som musela tam letieť, lebo že si nevedia zamknúť dvere a prečo? lebo zamykali tie nesprávne...no čo už s nimi? 😝 V duchu pením a nadávam jak pohan, ale musím sa len usmiať a niečo milé na to povedať.

Ak niekto nemá potuchu o štítke - tak si fakt úprimne myslí, že jej problém je špecifický.
Ak niekto je v panike, že niečo sa deje s bábom -nie každý koná s chladnou hlavou - a jednou zo súčasti prvej pomoci je postihnutého upokojiť!

Ty opisuješ logický a múdry postup. Ale nie každý je taký.

No čo také strašné sa stane - ak niekto založí otázku, príde mu pár odpovedí, odkaz na diskusiu a diskusia (otázka) sa zmaže? Zrejme to nejak zaberá kapacitu tejto stránky, alebo čosi také - ale nejaké univerzálne riešenie sa dá ťažko vymyslieť... potom fakt len zakázať povoliť novú diskusiu či otázku - a tak bude každý donútený nejak si vyhľadať to, čo chce.

nikki28
10. júl 2012

@vietnamka ja si myslim, ze akutne pripady sa neriesia na nete, ale s lekarom alebo na pohotovosti a ak sa chcem nieco dozvediet, tak si kliknem na fore prve 3 strany a ked tam nenajdem aktivnu diskusiu (na podobnu temu, urcite sa najdu mamicky, co odpovedia), tak az vtedy by som zalozila otazku alebo diskusiu... ale to som ja, ako katren, zdrzujem sa komentarov a nevsimam si to, ale myslim, ze tato tema je na vyjadrenie nazoru, tak ho tu vyjadrujem.

nikki28
10. júl 2012

@katren neviem riesenie, pozrela som diskusie a uzivatelka sa nevyjadrila ani nezareagovala na nazory mamiciek....

katren
10. júl 2012

@minewka mozes mi ty vysvetlit, preco sa v kazdej diskusii do niekoho "obujes" a pokym s tebou nesuhlasi sa s nim budes hadat, ze mas ty pravdu a nie on?????

ano, hladala som vtedy, hladam aj teraz /ked mam problem, tak mi pride rozmunejsie si najskor vyhladat infosky o probleme a nie cakat, co mi kto odpise a aj to mozu byt len dohady ze to tak moze byt/......

ale TY si napisala, ze su z marsu a neinteligentne NIE JA....laskavo to na mna neobracaj 😠 ja si to o nich nemyslim 🙄

katren
10. júl 2012

@minewka nie zakazat vytvarat diskusie/otazky, ale povinne precitat pravidla fora..... potom tu na co su????

katren
10. júl 2012

@nikki28 hmmmmm skoda 😒

nikki28
10. júl 2012

@katren vyzera to, ze to bol nick zalozeny len kvoli tejto otazke, zda sa, ze sa kladnej odpovedi nedockala....

vietnamka
10. júl 2012

@nikki28 ano, presne tak. ved diskutujeme, ja ta nekritizujem, ze si vyjadrila nazor 🙂

katren
10. júl 2012

@nikki28 no, nedostala to, co chcela....tak sa na nas vykaslala.... 😒

mandragora22
10. júl 2012

no baby, a ja som si myslela, ze uz to stihli ten vas navrh aj admini schvalit, odkedy som tu od popoludnia nebola 😀 😀 😀

katren
10. júl 2012

@mandragora22 😀 😀 😀