Medituje niekto s vás?
Snažím sa, ale nie každý deň to ide... Moja akupunkturistka mi poradila, aby som pred spaním meditovala v leze a pekne z toho prešla do kľudne ho spánku...
ja meditujem. takmer kazdy den nahravka plus meditka. vipassana. metody laskavosti a vsimavosti. snazim sa rozvijat mindfulness a vdacnost. jednoznacne mi to meni kvalitu zivota a mozem to len odporucat. ja konkretne som sa k tomu dostala cez plejs.sk v Bratislave
@sima3311 ľudia si často mýlia meditáciu s relaxáciou. Relaxácia je skvelá vec, ale nie je to meditácia. Podstatou meditácie je úplne vyprázdnenie mysle, plynutie a splynutie s tým, čo je. Ako keby si prestala byť tou osobou, ktorou bežne si a stala sa všetkým a ničím zároveň. Meditatívny stav nemusí nevyhnutne znamenať sviečky, ezo hudbu a polohu lotosového kvetu. Môžeš ho dosiahnuť prakticky pri čomkoľvek a kdekoľvek, ak to už raz vieš.
Ja meditujem každý deň tak, že si sadnem na zem, s vystretym chrbatom, zavriem oci na 20 minút, a zhlboka nádych výdych a na nič nemyslím, v tichu a ak aj je nejaký hluk tak sa ho snažím nevnímat a neriešit, zo začiatku je ťažké na nič nemyslieť ale cvikom sa to dá a je to super každému odporúčam 🙂 a tých 10 minút si nájde za deň každý tak sa netreba vyhovárať na deti 🙂 len vám to pomôže 🙂

@sima3311 ano, každý deň, prečo? 🙂