icon

Medituje niekto s vás?

sima3311
14. sep 2018
caroline_
14. sep 2018

@sima3311 ano, každý deň, prečo? 🙂

bubblegum7
14. sep 2018

Popri detoch sa moc neda. Neviem co sa tym mysli. Ak relax pri hudbe to ano.

terezka1947
14. sep 2018

Ja ano,vzdy pri modlitbe...

tutuska11
15. sep 2018

Snažím sa, ale nie každý deň to ide... Moja akupunkturistka mi poradila, aby som pred spaním meditovala v leze a pekne z toho prešla do kľudne ho spánku...

bianka532
Autor odpoveď zmazal
juliet86
15. sep 2018

ja meditujem. takmer kazdy den nahravka plus meditka. vipassana. metody laskavosti a vsimavosti. snazim sa rozvijat mindfulness a vdacnost. jednoznacne mi to meni kvalitu zivota a mozem to len odporucat. ja konkretne som sa k tomu dostala cez plejs.sk v Bratislave

alaguema
15. sep 2018

@sima3311 ľudia si často mýlia meditáciu s relaxáciou. Relaxácia je skvelá vec, ale nie je to meditácia. Podstatou meditácie je úplne vyprázdnenie mysle, plynutie a splynutie s tým, čo je. Ako keby si prestala byť tou osobou, ktorou bežne si a stala sa všetkým a ničím zároveň. Meditatívny stav nemusí nevyhnutne znamenať sviečky, ezo hudbu a polohu lotosového kvetu. Môžeš ho dosiahnuť prakticky pri čomkoľvek a kdekoľvek, ak to už raz vieš.

bianka532
Autor odpoveď zmazal
caroline_
15. sep 2018

Ja meditujem každý deň tak, že si sadnem na zem, s vystretym chrbatom, zavriem oci na 20 minút, a zhlboka nádych výdych a na nič nemyslím, v tichu a ak aj je nejaký hluk tak sa ho snažím nevnímat a neriešit, zo začiatku je ťažké na nič nemyslieť ale cvikom sa to dá a je to super každému odporúčam 🙂 a tých 10 minút si nájde za deň každý tak sa netreba vyhovárať na deti 🙂 len vám to pomôže 🙂

sima3311
autor
18. sep 2018

@alaguema presne tak 😉 🙏

sima3311
autor
18. sep 2018

@caroline_ ano to je pravda meditovať sa dá aj ked človek leží ako je komu lepšie 🙂

sima3311
autor
18. sep 2018

@caroline_ len ma to zaujimalo 😉