Niekto má šťastný vzťah, niekto nič. Prečo?

16. dec 2022

Len tak sa zamýšľam, že čím a prečo to je ...či fakt osud...či čo,ze niektorí ľudia stretnú spriaznenú dušu,sú najlepší kamaráti, milenci, spoločníci, v dobrom aj zlom (mám veľa takých kamarátiek)...a niekto nič nikde celý život, čím začínam byť staršia tým nejako viac mi tiež chyba niekto blízky, a či vôbec aj niekoho takého stretnem... aj, keď mám naplneny život celkom fajn,len stále niečo ešte tomu chýba...aj keď to neviem definovať, zažili ste taký pocit,ze ste naozaj stretli človeka,,siteho'' pre vás a vy pre neho?

oslo1
16. dec 2022

Ano, zazila som. Moj nebohy manzel bol pre mna vsetkym.

ckocka
16. dec 2022

Áno, a ani po štvrťstoročí ma neprestáva prekvapovať, že som mala také šťastie.

s_o_n_i_k_e
16. dec 2022

Ja som celý môj školský život nemala nikoho, na vysokej ako inač v krčme som spoznala jedného, boli sme spolu 11rokov - skončilo to pre alkohol, fyzicke násilie, mala som v tom čase pocit, že čomu ťa rodičia vystríhajú tak presne to som si našla..Dva roky som bola sama žila som užívala, kde sa dalo som išla spoznávala ľudí a mužov. Zamilovala som si hory a turistiku. Začala som hrať bedminton, jeden kamoš z bedmintonu nás pozval na popravky v rámci svadby, tam som spoznala jeho sestru. Sadli sme si. Boli sme spolu často na rôzných akciach. Zobrala ma na svoju chatu, kde slavila narodky a tam som spoznala svojho terajšieho muža. V tom čase som už nikoho nehladala, proste som si užívala život a bola spokojná sama so sebou. Zrazu prišiel a sadli sme si uplne. On tiež dva roky sám po rozchode. Doteraz nechápem, že na mňa čakal do 34rokov kým si nájdeme k sebe cestu. Na chate som nikoho nepoznala len priateľovú sestru a pre mňa pamätná chata, kde som si odniesla manžela. Tak ja doteraz hovorím, že všetko sa deje pre niečo a všetko sa muselo udiať, aby som svojho Romanka spoznala.

lily246
17. dec 2022

Myslím si, že z veľkej časti sme si strojcom svojho šťastia. Ženy si často dávajú latku pri výbere veľmi nízko, vhupnú do vzťahov s hroznými indivíduami s ružovými okuliarmi, chcú sa rýchlo vydať a mať deti a skončia k nim priviazané. Nemajú nič poriadne zarobené, nevybudovanú kariéru, žiadnu vlastnú nehnuteľnosť. Tie, ktoré sú rozumnejšie, sa najprv sústredia na seba, vzdelanie, prácu a bývanie a až potom hľadajú s vyššími kritériami takého, ktorý ich je hodný. Takto s väčšou pravdepodobnosťou budú mať šťastný rovnocenný vzťah. Takže za mňa to nie je o osude, ale o rozumných rozhodnutiach.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
17. dec 2022

Kolko mas rokov? Ja som takeho stretla, ani sa mi nechcelo verit, ze sa aj pre mna taky nasiel. Nevedela som si to predstavit predtym. No ale my sme sa stretli az po 30ke a este hadam 5 rokov trvalo, kym sa z intenzivneho kamaratstva stal vztah.
A na otazku preco niekto ma a niekto nema, nedokazem zial.odpovedat. Ja som veriaci clovek a verim tomu, ze nas zivot ma zmysel aj mimo svojich hranic. A pricinu vidim niekde tam.

trinneo
17. dec 2022

Ja som takeho stretla ked som mala 21 na VS a sme spolu uz 14 rokov. Ale nie preto,ze sme mali ružové okuliare pri svadbe ,ale preto ze svadba a spolocny zivot bol len vyustenim toho, ze sa respektujeme, chceli sme to isté a sme rovnocenni partneri. A viem aj po rokoch,ze sa nanho mozem vzdy spolahnut a je to moja laska a najlepsi priatel.

toskanka
17. dec 2022

Tiež som nestretla, ale viem si na to už odpovedať. Tieto otázky si už nekladiem. Zbytočne som si pokazila veľku čast svojej mladosti rozmýšľaním, prečo to takto je. Ostatné oblasti mojho života boli v poriadku, zdravie, práca, financie, priatelia a ja som sa sústredila práve na tú vec, ktorá nefungovala. Dnes už žijem ako najlepšie viem a mala som to urobiť už dávno.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
17. dec 2022

Plati stare otrepane. Kto vytrvalo hlada, moze to trvat dlhsie, ale raz najde. Kto nehlada a iba caka, ze si ho stastie najde same, ten sa casto nedocka.
Ak niekto z okolia pride ku stastiu ako slepe kura ku zrnu, to nerobi z neho pravidlo, ze sa to stane kazdemu.

janewithane
17. dec 2022

Ano zazila ale prislo to az po 30.. A cim to je? Myslim ze som sa snazila na sebe pracovat, vedela som presne co chcem a aktivne som hladala (aj ked ozaj len chvilocku). Ak je v tom niekto pasivny a len caka tak je asi mensia sanca na uspech...

ravador
17. dec 2022

Je to v skutku jednoduché. Hovorí sa tomu paradox voľby.
Je vedecky dokázané, že čím viac možností človek má, tým je nakoniec nespokojnejší s tou, ktorú zvolí. Nakoniec to dôjde až do takej úzkosti, že sa človek bojí urobiť rozhodnutie a zostane sám.
Poviem pravdu, nezávidím vám baby, lebo my muži to máme v tomto pohľade ľahšie. Ako tu niektoré hovoríte, že proste sa sústreďujete na seba, budujete si kariéru a nadobúdate materiálne hodnoty, toto všetko muža spraví v očiach väčšiny žien atraktívnejším, ale pre vás to neplatí. Drvivú väčšinu mužov vôbec nezaujíma, akú máte prácu, či máte vlastný byt, či máte vyštudovanú vysokú školu. Ak si mladá, milá a pekná, môžeš byť aj hlboko v dlhoch, bývať s mamou a robiť ako predavačka v Tescu, je to úplne jedno.
Ja tu môžem hovoriť, ako v mojich slabých 23 rokoch seriem na vzťahy a budujem seba vo všetkých smeroch, o ktorých viem, že by mi mali pomôcť žiť v budúcnosti lepší život, pretože ak sa mi to skutočne podarí, môžem aj v 30ke zbaliť nejakú 20 ročnú devu, ktorá bude mať väčšinu z toho, čo hľadám, pretože ženy po väčšine chcú starších a muži zasa mladšie. K vám čas taký zhovievavý nebude.

essenceee
17. dec 2022

občas to takto je. Ale pozor, nie je všetko zlato čo sa blišti. Nič nie je dokonale. Niekto ma skvely vztah, niekto sex, pravda ale je, že každy chce to, čo nemá

lily246
17. dec 2022

@ravador ale vzdelanie, kariéru, vlastné bývanie žena predsa nenadobúda preto aby bola atraktívna pre chlapa, to si zle pochopil. To sú nevyhnutné veci pre to, aby vedela stáť na vlastných nohách aj bez chlapa, pretože mnohé sa len rýchlo zaľúbia a skončia vydané na milosť/nemilosť chlapa, ktorý keď ich raz odkopne, zostanú na ulici, bez poriadnej školy a práce, ktorá ich uživí (aj ich deti pri smiešnom výživnom). A predsa ťa opravím, pre môjho muža je atraktívne to, že som vzdelaná, mám kariéru a postavenie (pretože aj on je na tej istej úrovni), o to viac si ma váži, vidí, že zdielame rovnaké hodnoty, môžeme sa na seba rovnocenne spoľahnúť aj po finančnej stránke, chápeme sa, keď riešime komplikované veci v práci atď atď...vrcholový manažér a predavačka sa nikdy tak chápať nebudú...si ešte príliš mladý a neskúsený, aby si to všetko pochopil. Ešte si stále na začiatku procesu a všetko máš pred sebou 🙂 a opravím ťa ešte v jednej veci...aj vám chlapom ide o čas, po 30tke už nezoženieš kvalitnú partnerku tak ľahko ako v 26tke, aj tvoja plodnosť bude klesať, budeš už ovplyvnený predošlými vzťahmi a budeš vyberať inak...na to chlapské hrdinstvo typu že veď chlapi majú času kopec doplatili už moji 2 dobrí kamoši, majú po 35 a roky nevedia nájsť schopnú babu na vzťah.

h2
17. dec 2022

@ravador Ako môžeš v 23 rokoch povedať, čo zaujíma, či nezaujíma väčšinu mužov, keď si hľadajú životnú partnerku? Ak hľadáš v 23 rokoch, máš iné kritériá, než keď hľadáš už niekoho na spoločný život. Dovolím si tvrdiť, že zrelý chlap hľadá ženu, s ktorou sa bude mať aj o čom porozprávať. To, že je mladá, milá a pekná, uspokojí skôr potreby toho, kto hľadá nezáväzný vzťah na sex.

ravador
17. dec 2022

@lily246 "30tke už nezoženieš kvalitnú partnerku tak ľahko ako v 26tke, aj tvoja plodnosť bude klesať, budeš už ovplyvnený predošlými vzťahmi a budeš vyberať inak"
Toto je ničím nepodložený, úplný výmysel. Plodnosť u mužov nezačína výrazne klesať do približne 35-40. To, že máme v pitnej vode kopec hormónov, čo mužom znižuje pohyblivosť a množstvo spermií je zasa iná téma, ktorá s týmto ale nesúvisí.
Muž v 30ke má omnoho viac možností ako muž okolo 25. Každým rokom sa vekový rozdiel párov zvyšuje, najnovšia štatistika, o ktorej viem naznačuje priemerný rozdiel +4.6 roku, pre partnerov žien vo vekovej kategórii 18-25. Nebudem ovplyvnený predošlými vzťahmi, ak žiadne nebudem kultivovať. A určite nebudem vyberať inak. Veľmi dobre viem, čo chcem od dlhodobého vzťahu.
To, že nadobúdaš veci, o ktorých hovoríš, nie pre nadobudnutie atraktivity je síce pekné, ale klameš samú seba. Ak by si chlap mal vybrať medzi tebou v 30ke, kompetitívnou karieristkou, ktorá určite rada diriguje (ako všetky ženy s prílišnými mužskými vlastnosťami) a tebou v 20ke, ktorá nie je nijako poznačená svojím honom za peniazmi, stále má vzťah so svojou ženskosťou a má väčšiu radosť z toho, keď vidí, že jej rodine chutí čo navarila, ako z presadzovania svojej dominancie nad jej podriadenými, čo myslíš, ktorú verziu by si vybral?
A nie. Vzťah dvoch ľudí na tej istej úrovni nefunguje. Pretože tu nejde o nejakú lineárnu škálu. Žena v domácnosti nie je o nič menej, ako žena čo zarába 3000 v čistom mesačne. Má inú pozíciu v rodine, iný skillset, vypĺňa inú časť zručností potrebných na chod rodiny. Peniaze ti nenahradia čas a lásku, ktorú môžeš dávať svojim deťom keď si doma, zdravé doma varené jedlo, ani pokoj tvojho partnera, ktorý keď príde z práce, nemusí riešiť milión ďalších vecí, ale môže konečne vypnúť po 10+ hodinách roboty a oddýchnuť si, pretože žena, ktorá je doma, sa postaral o 99% problémov, ktoré doma vznikli.
Celá industrializácia bola založená na rozdelení práce. Keď každý človek vyrába celý produkt, ten produkt bude stáť za hovno. Ale keď robí každý človek len jednu časť z neho a špecializuje sa na ňu, bude fungovať omnoho lepšie. Ženy nechcú zastávať svoje tradičné postavenie, ale stále chcú, aby muži zastávali to svoje lepšie ako vy ženy, a ešte aj máme brať na seba polovičnú zodpovednosť z toho vášho. No určite. Ak sa raz rozhodnem, že pôjdem do spolužitia s nejakým človekom, ten človek by mal urobiť môj život jednoduchším, nie ho ešte viac skomplikovať. Už teraz nemám na seba toľko času, koľko by som chcel a ak mi chceš ukrojiť ešte aj z toho mála tým, že budem musieť riešiť veci, ktoré máš riešiť ty, tak to radšej budem sám.

iv007
17. dec 2022

Tiez sa nad tym niekedy zamyslam.Neviem ci je to osud ze niekto stretne pravu uprimnu lasku a maju pekny vztah.A niekto je cely zivot sam, hoci nemusi byt zlym clovekom.Myslim ze na odpoved neprideme..

zooeynka
17. dec 2022

@ravador kolko vaznejsich vztahov si uz mal? Na com zakapali?

lily246
17. dec 2022

@ravador hahaha bože ako si ma neodhadol, v 20tke som bola oveľa tvrdšia žena-karieristka ako dnes, zjemnená materstvom a vypekaním 3tej várky medovníkov pre mojich maškrtníkov. S manželom si robíme vzájomne život jednoduchším, obaja rovnocenne pracujeme, zarábame, venujeme sa deťom a domácim prácam. Vzájomne sa vieme zastúpiť vo všetkom. Každá veta čo píšeš, kričí tým, že "mám 23 rokov a snívam že to bude takto"...niečo ti prezradím, život prináša všeličo a píšeš ešte typickou rečou človeka čo si neodžil vzťahy. Ale to je v poriadku, len ťa proste nemôžem brať ešte veľmi vážne, iba ako teoretika.

lily246
17. dec 2022

@ravador ešte jeden podnet na úvahu ti napíšem...prečo to berieš tak, že žena, ktorá je vzdelaná, na dobrej pracovnej pozícii, by ti bola na príťaž a nie na pomoc? Tá jednoduchšia partnerka by ti mohla byť koniec koncov oveľa viac na príťaž, veľa nedorozumení plynie z vzájomného nepochopenia problémov, ktorým čelí partner, vidíš to ešte veľmi čiernobielo. V skutočnosti sú vzťahy oveľa komplexnejšie a to, že majú/nemajú partneri rovnocenné postavenie, je len časť skladačky.

toskanka
17. dec 2022

@ravador Jednoduchšia žena, hlavne že je mladá a pekná neznamená automaticky jednoduchší život pre muža.

toskanka
17. dec 2022

@lily246 Až teraz vidím, že si napísala to isté ako ja 😃

zafir01
17. dec 2022

Áno mam ho pri sebe 15 rokov. Ale nie je to len tak. Vzťah si stále budujeme staráme sa jeden o druhého. Snažím sa. Aby sa cítil pri mne fajn, aby sa domov z práce tešil. Robí mi radosť, keď bvidim, že je šťastný. A on mi zo rovnako oplaca

lily246
17. dec 2022

@toskanka hej, veď on pochopí, keď si nájde takú, akú opisuje...on si ešte vo svojej neskúsenosti myslí, že mu bude to pekné fyzické stačiť naveky...pravda je taká, že pokiaľ tam nie je mentálny súlad, rovnocennosť, vzájomné pochopenie, je veľmi malá šanca na šťastný vzťah. Môj muž je môj najlepší priateľ a opora, chápe každú moju vetu presne ako bola myslená, pomáha mi, poradí mi a ja toto isté dávam jemu. Z toho plynie súlad názorov, hodnôt, plánov a život je oveľa jednoduchší.

foterlotor
17. dec 2022

Nie kazdemu je dopriate. Ja som dal do kazdeho vztahu maximum a dopadol som vzdy zle. Ja som svoju polovicku nenasiel doteraz. Nemam sa o koho opriet. V dobrom zavidim vsetkym, ktori nasli partnera a spriaznenu dusu v jednom.

mrva
17. dec 2022

ano. Môj manžel. Sme spolu cez 20 rokov, od patnastky. Vzajomne sme si prvi aj jedini parneri. Mame pat deti a sme najlepsi priatelia, milenci a travime spolu co najviac casu, tesime sa jeden na druheho. A ci je to osud? Skor je to trochu o stasti, trochu o nastaveni, trochu o tvrdej drine, trochu o kompromisoch ale najviac o laske, chemii a komunikacii.

smutnamama1981
17. dec 2022

Nám pred dvoma mesiacmi zomrel tato , môj manžel,zostala som sama z malými chlapcami, škôlkarmi,nikto si nás ani nevšimne , niekedy najmä večer nemám chuť už žiť a bojovať ďalej,načo , žijeme ťažko načo sa ďalej trápiť

iv007
17. dec 2022

@smutnamama1981 vela sil 💙

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
20. dec 2022

@ravador Povedal si vlastne, ze chces mat doma zenu v domacnosti, co sa bude starat o deti, domacnost a teba. Tych co tiez hladaju tento model, je tu dost ... 🙂
... pokoj tvojho partnera, ktorý keď príde z práce, nemusí riešiť milión ďalších vecí, ale môže konečne vypnúť po 10+ hodinách roboty a oddýchnuť si, pretože žena, ktorá je doma, sa postaral o 99% problémov, ktoré doma vznikli.