Meno pre dievčatko
Dlho sme s manželom vyberali meno pre naše dievčatko a on ho chce pomenovať po babke, tá sa však volá Kunigunda, mne sa toto meno však nepozdáva. Aký máte na to názor
@samica007 dala by som ho ako druhe v poradi a vybrala este jedno, ved sa len pozri na reakcie tu, mas reprezentativnu vzorku a deti jej to “osladia” este viac
@samica007 inak celkom sa mi tu páčia názory,že dať to ako druhé meno a tak si uctiť babku,keď na tom trvá manžel..ale prvé nie,teda pokiaľ nechcete žiť niekde v zahraničí..skús to manželovi nejako citlivo vysvetliť,že na Slovensku by jej také meno zničilo život (jemu to povedz citlivo),držím palce 😃
jeden môj profesor na vš si presadil toto meno pre svoju dcéru(pre vysvetlenie, vyučoval najstaršie slovanské dejiny)...no neviem teda ako s tým žije tá slečna
čo uctiť babičku? teba si niekto bude uctievať, keď dá meno po tebe? Ty rodíš, ty vyberáš meno, a manžel nech si trhne...Nedávaj ani prvé ani prostredné. Je to fakt otrasné meno....A daj manželovi prečítať reakcie mamičiek... On sa ako volá?
tak jej dajte meno KINGA, to je pekne a co...a tak ju aj volajte...
Fu... v rodine mame vela netradicnych mien. Ale toto je extrem. Velmi nestastny vyber. Ja by som nedala ani ako druhe meno lebo predsa na vysvedceni by bolo a decka by sa to dozvedeli skor ci neskor. 😣
Spravte kompromis ako mi, dievčatám dávam meno ja a synovi dal meno muž.
Autorka si určite robí srandu. Podľa nej by sa to dieťa vola Kunigunda Cililingova. Aspoň tak písala v inej diskusii. Myslíte ženy, že by toto niekto myslel vážne? Niekto sa strašne nudí.
Véd si robia srandu

Aj moja prastará mama sa takto volala. Krásne meno. Chcela by som mať kamarátku Kuni, znie to skvelo. Pozeraj na to v akej komunite vyrastáte. Viem, že medzi mojimi známymi vychovávajú deti k tolerancii a nezvyčajné mená tu nie sú výnimkou. Ja by som kľudne dala takéto meno, aj ako prvé. Veľa je to aj o tom, ako to rodič dieťaťu vysvetlí, ak bude malá priebojná, môže s hrdosťou kamarátom vysvetľovať, po kom má také krásne meno. Ale viem, že nie všetky deti sú priebojné a nie každé okolie je tolerantné, tak Kunigunda ako druhé meno je tiež dobrá voľba. Držím palce 🙂
A nedá sa manžel nejak prehovoriť? Nejaký kompromis dohodnut....toto jej nerobte chudatku malému, ja si myslím, že sa jej budú smiať....deti vedia byť milé, zlaté ale aj zákerné v tomto.....
Určite by som nedala po babke...Budú si z nej robiť srandu, že Kunikunda poď sem! Odporučila by som asi Lorena,Karolínka,Karla,alebo Nikol .........Už sa narodila? Aké ste dali nakoniec? Alebo keď ju ešte nemáte, tak dajte dve mená...Môže mať ako druhé toto, ak by ste sa nedohodli....