Mensa test
Ahojte, píšem zo zvedavosti, či ste si niekto robili online original mensatest
a či je možné, že tam víde vyššie iq ako 139.. mne vyšlo toľko ale nepíšem preto, že by som sa chválila, ale preto lebo z mensy mi napísali, že je možné aby v tom teste vyšlo aj viac ako 160.. Lenže ja už fakt neviem, aký príklad mám zle.. Vraj nejde o rýchlosť vypracovania, čiže moju hodnotu neznižuje to, že by to niekto vedel vypracovať rýchlejšie ale znižuje ju to, že mám niektorý príklad zle (samozrejme je potrebné sa vtesnať do 25 min pri vypracovaní).. no nie a nie na to prísť, ktorý príklad mám zle. Už som si ten test za posledných 10-15 rokov robila asi tak 10x. Iq mi vyšlo od 131 do 139.. väčšinou 135-139.. Pri tých 139 som si akoby istá, že mám všetko dobre a nie a nie sa pohnúť.. ďakujem..
A myslis, ze hodnota IQ sa pocas zivota zasadne meni?
@alenaaj hodnota IQ sa vraj vekom nemení a človek ku má vrodenú. Samozrejme, u deti sa posudzuje aj vzhľadom k veku, ale u dospelých už nie je vek podstatný. Ak ti vychádza podobná hodnota, tak to bude tak. Standardizovane IQ testy sa nedajú naučiť a ani vy sa v nich nemal človek zlepšovať. Takte vlastne je normálne, že by mali vyjsť podobne hodnoty v rôznych testoch, ak sú dobre urobene. Nemá zmysel pátrať, ktorý príklad máš zle.
Ak sa smiem spýtať, prečo zo vlastne riešiš? Potrebuješ mat IQ ako Einstein? Veď aj 135 je pekne vysoká hodnota.
Zbytočne peniaze vyhodene za výsledok.....
Možno je táto téma aj skrytá reklama. Kto chce byt v Mensa aj tak musí absolvovať test priamo u nich.
@alenaaj no preto ti vychadza taka hodnota lebo vyssie IQ nemas. Chces mat asi tych 160 no tolko proste nemas. Tak sa s tym zmier.
ak by si mala IQ 160 (a k tomu primerane EQ), tak by ti asi nezalezalo na tom, kolko ti vyjde v teste ... a 15 rokov sa testovat a dufat, ze to bude 160, lebo to z Mensy napisali ... nuz, chod na ofiko testy do mensy a budes si na istom.
... a tiez si mysli, ze cloveku s IQ 160 netreba odpovede z MK ;)
@natalienka12 dva razy som si musela prečítať príspevok, aby som pochopila, o čo autorke išlo... snáď pochopila, že je zbytočné "drať klávesnicu" 🙂
Ach jaj.vidim ze pramalo z vas pochopi co je ludska zvedavost.proste som chcela vediet aky priklad mam zle kedze som presvedcena o tom ze vsetky mam dobre.vobec tu nejde o hodnotu iq.nechajte tak.snad sa ozve niekto komu tam vysla vyssia hodnota a spolu si prejdeme tie priklady..
@pallacinka29 nadej umiera posledna.. Ale asi som v nespravnom fore -Mk🙂) fakt ma takmer nik zatial nepochopil a derem klavesy zbytocne..
@alenaaj 😁tu sa na otazky neodpovedá priamo....možno je to tým ze sucet iq tu reagujucich zien je urcite mensi ako ten vas☺☺☺a teraz sledujte tie komenty😎😎
@alenaaj ten IQ test sa ma urobit v limite 25 minut ak ho robis opakovane a stale tie iste otazky uz nema absolutne ziadnu vypovednu hodnotu. Je to informacny test ktory vobec nezodpoveda realite. Ak chces vediet svoje iq chod priamo do mensy.
@natalienka12 viem, ma sa robit raz za rok max.. Ja som si ho teraz robila po vyse roku. A to nemeni nic na mojom zamere, ze by som rada vediet, ktore priklady mam zle a ake su spravne odpovede..
Napis do mensy, nech ti pošlú správne odpovede 😉.
Uz viem kde som urobila chybu🙂)) necitala som si zadania..automaticky som predpokladala ze vsade sa pise ze clovek ma doplnit chybajuci obrazok..idem sa just pozriet na ten test znova a urcite tam bude niekde chytak v zadani otazky 🙂)
Ano.v 17 otazke je chytak.. To by sme mali ale aj tak tam este daco musi byt inak..ako by ste vyplnili otazku c 7? Ja som dala odpoved c 2. Dakujem
@asocial 👏👏👏👏 presne
@asocial pisem cez novy dotykovy mobil a naozaj sa mi nechce stylizovat tu premudrele vety kedze tukam jednym prstom a myslenie mam davno niekde v predu kym to natukam....viem nepisem ciarky lebo by som si kvoli tomu musela prepinat klavesnicu.fakt nemam tolko casu a za uroven pisania sa teda ospravedlnujem..mas pravdu..
asi odpovdám neskoro ale nevadí. ja som si ten test robila za peniaze len raz ale kvoli tejto doskusii som si ho prešla znovu (bez zapltenia 😃) aby som vedela odpovedať na otázku- v otázke č. 7 som dala odpoved štvorček s dvomi štvorčekami- patern ktorý som našla: to, čo je v trojuholníku "nakreslíme" v kruhu hore a v štvorci dole. ostatné políčka sa vôbec nemenia. máme 2 prázdne políčka v štvorci a dve v kruhu. tie ostávajú. tak isto 3 krát ostáva trojuholník v lavom políčku v kruhu. dva krát ostáva štvorec v hornom políčku štvorca. podla paternu ktorý som opísala, štvorec v štvorci ostáva hore, nevidím žiadny vzor na zmenenie ho na iný útvar, kedže sa nemenia tri krát 3 políčka v kruhu a dva krát 3 políčka v štvorci, prečo by sa na tretí krát malo toto políčko meniť? a kedže je v trojuholníku štvorec a patern je že to, čo je v trojuholníku je v štvorci na spodnom políčku, tak je aj v spodnom políčku štvorca štvorec- odpoved teda je štvorec s 2 štvorcami (v hornom a dolnom políčku) dúfam, že som to napísala zrozumitelne. neviem, či je to správna odpoved, je to len patern ktorý vidím ja. a aj ked som sa pokúšala, nenašla som žiadny vzor, podla ktorého by bola správna odpoved 2. môžete mi prosím vás opísať ako som opísala ja vám, prečo práve odpoved 2? každý vidí niečo iné a práve o tom to je. vdaka 🙂
Chceš vedieť kam naozaj patríš? Len origo Mensa test ti dá odpoveď. Skús.
@gleep1 fúúú ťažko sa mi to predstavuje, ako ste to popísali. ale dala som 2, lebo pri kruhu sa políčko na ľavo nemenilo ani pri jednom obrazci z troch, je tam stále trojuholník a teda pri štvorci musí byť hore štvorec a dole mi prišlo, že by sa hodil trojuholník a nie štvorec...

hmm...139 a vidíš, je to na nič 🙂