Mensa test
Ahojte, píšem zo zvedavosti, či ste si niekto robili online original mensatest
a či je možné, že tam víde vyššie iq ako 139.. mne vyšlo toľko ale nepíšem preto, že by som sa chválila, ale preto lebo z mensy mi napísali, že je možné aby v tom teste vyšlo aj viac ako 160.. Lenže ja už fakt neviem, aký príklad mám zle.. Vraj nejde o rýchlosť vypracovania, čiže moju hodnotu neznižuje to, že by to niekto vedel vypracovať rýchlejšie ale znižuje ju to, že mám niektorý príklad zle (samozrejme je potrebné sa vtesnať do 25 min pri vypracovaní).. no nie a nie na to prísť, ktorý príklad mám zle. Už som si ten test za posledných 10-15 rokov robila asi tak 10x. Iq mi vyšlo od 131 do 139.. väčšinou 135-139.. Pri tých 139 som si akoby istá, že mám všetko dobre a nie a nie sa pohnúť.. ďakujem..
ja som s rovnakou inteligenciou na gymnazium mala len 4 a 3 lebo som bola problematicka z dovodu sikany uciteliek, s tou istou inteligenciou som v zahranici vystudovala v cudzom jazyku ekonomiu na priemer 93 percent...Takze zas 🙂 ta inteligencia nezaruci nic, socialne prostredie, ludia, okolnosti...to iq je variabilna...
jajáj baby, vidím, že ste poriadne hlavičky.. ja som sa musela veľa učiť a aj tak som bola dvojkárka, trojkárka na elektrotechnickej strednej a na vysokú som šla len kvôli tomu, že ma bavila z rozprávania môjho priateľa. Tam som sa tiež veľa učila, ale preto, že ma to bavilo.. Zaumienila som si nepoužívať ťaháky celú vysokú.. ale zas ak porovnám Vaše odbory, tak túto moju by ste vyštudovali ľavou zadnou. Environmentalistika.. Mala som červený diplom, ale to sme mali viacerí tušim.. neviem, nebola som na promóciách.. Učila som sa všetko a čítala všetky knihy, čo bolo treba, lebo som chcela.. Jediné v čom som možno bola iná ako moji rovesníci je, že som ako 8 ročná vedela uštrikovať sveter, síce mama trochu pomohla.. a hačkovala som dečky s tenučkou nitkou, čo teda nikoho nebavilo.. ale mňa veľmi.... a na základnej som sa naučila prstoklad ešte pred strednou, požičala som si knihu a doma sa to naučila bez stroja. Nakreslila som si klávesnicu na papier a učila sa celé prázdniny.. potom v škole na mňa zírali, že už viem prstoklad.. to sú také jediné svetlé chvíľky nejakej šikovnosti u mňa...
Mám 5 ročnú dcéru a zamýšľam sa momentálne nad tým, či nie je ,,nadaná,,.. Preto som sa spätne opäť dostala aj k tejto diskusii z roku 2018.. Kvôli nej.. Hlavne v dvoch rokoch nás udivovala svojou pamäťou a teraz už kvôli škôlke trošku splynula s okolím, ale prihlásila som ju na testy školskej zrelosti, lebo je septembrová..
@teleskop budes prekvapena, ale bol v PPP poradni na testoch skolskej zrelosti a okrem matematiky my vyslo velmi vysoke EQ 😅 Pricom v tej dobe bol velmi plachy a vela plakal - tak som si hovorila, ze asi spravila chybu. A trosku podrastol, a je velmi spolocensky a oblubeny. Nie je vobec samotar.
@kittykat22 tak to mu len prajem,
@kittykat22 ja som pri mojej dcére, keď mala 2 roky uvažovala, či by ju nebolo treba nejak podchytiť.. mala excelentnú pamäť... mám ešte 21 mes syna, ten nie je tak rečovo zdatný.. ona napríklad v 21 mes vedela odpovedať ako sa volá, vedela povedať adresu a hovorila od 18 mes slová ako čokoláda, paprika, paradajka a že je obrovská kapacita (to sme ju zo srandy naučili)no a mala veľmi rada, keď som jej čítala. Nemáme TV a keď som mala len ju, tak sme si čítavali aj hodinu a pol denne (súvisle) do tých 3 rokov. Dokázala sa sústrediť a počúvať.. No a zrazu v 2 rokoch aj 3 mesiacoch odrecitovala sama básničku, ktorá má 98 veršov.. Kým ju nevedela celú naspamäť, tak čiastočne nerecitovala, len zrazu spustila a ja som skoro odpadla, pretože ja som ju to neučila, ona sa to s počúvania naučila a k tomu vedela ešte daľších 50 básní, úryvky k kníh.. 2,5 ročná vedela abecedu, ktorú sa naučila za 2 týždne, neskôr čísla.. Naučila sa čítať, zatiaľ ľahšie slová... básničku som ju učila zatiaľ len 1 a aj to cez koronu, čo dostala úlohu zo školky.. V školke ale úplne zastagnovala a splynula.. Nevidím teraz nič nejak výnimočné (vie sa lyžovať, korčulovať, čítať ľahšie slová, napísať vetu, akú chce veľkými písmenami, skladá sama 250 pucle a vie hrať faraona napríklad)..ale to vedia aj niektoré iné deti v jej veku).. čo myslíte? treba niečo takéto podchytiť? Myslím dať ju otestovať na iq, aby nám odporučili, ako ďalej s takýmto dieťaťom pracovať, prípadne na nejaké krúžky prihlásiť a tak? zle sa mi píše.. Mám tu deti okolo seba.. Ďakujem
@darja12 neviem ti poradit. Neviem co by bolo najlepsie tvoje dieta - pretoze zalezi aj od povahy, od moznosti kde zijes, od toho kam pojde na skolu. Ja som dieta dala do spadovej obycajnej skoly - ale je to dobra skola. A syn je stastny - velmi stastny. Je spokojeny v kolektive deti v triede, ucenie mu ide - takze sa do skoly vyslovene tesi, (nemusi sa skoro vobec ucit) a poobede ked pride z druziny moze robit hluposti doma a hrat sa s kralikom 😀 na tlapkovu patrolu. Mam v okoli deti na sukromnnych skolach - pozri napriklad Základní škola Vela. Je to sukromna skola ktora ide moderny pristup, napriklad v 3 rocniku pise chlapec pracu o atomovej bombe 😅 mohol si vybrat, jeho tato tema zaujima. Je super intelitngeny - ma to po rodicoch ktori su tiez super hlavicky. Ucia sa o sopkach o statoch a svetadieloch .... a je to super. Ale ze by som tam chcela dat dieta? To nie. Mnoho z tych deti je akoby malych dospelych. Maju ine temy a zaujmy, iny rozhlad. Viac sa mi paci ten obyc. zivot ktory ma syn a na spadovej skole. Obycajne detstvo. V zivote bude mat este dost casu a prilezitosti do seba hustit informacie a zaujimat sa o sopky a atomove bomby. Ale druhe destvo uz mat nebude. Zalezi od teba co chces. Niekto preferuje lepsie vzdelenie, niekto tieto deti musi vzdelavat lebo by zlostili v skole a niekto to vobec neriesi - ako napriklad my.
@alenaaj Tiež si myslím, že človeka, čo mu vyšlo 160 a ma tam všetky príklady dobre, tu nenájdes. Ja mam doma knižku mensa kde je 40 testov a všetky som si ich prešla. Vždy mi vyšlo 132. Nikdy nie viac a malokedy menej. Tak to je proste moje IQ. Tiež som nevedela, ktorý príklad mam zle...
@basska_b my sme tie testy už s @gleep1 celkom dobre prelúskali.. ostáva už len 1 otázna..gleep síce odpoveď pozná a vie zdôvodniť, no ja tomu nerozumiem.. Pridávam foto tej otázky z mensa testu online č.4.. Prečo je správna odpoveď č 1, keď rozmiestnenie bodiek v kruhu v otázke je iné?.. To mi stále vŕta hlavou... Síce mi to Gleep vysvetlovala, ale bohužiaľ nechápem.. ostatných 29 mám už asi dobre.. ale kto vie.
@baccio ja som si obrázok vytlačila dvojmo a vzájomne prekryla: kruh z odpovede č 1 mi nezapadol do kruhu z otázky ani keď to neviem ako otáčam.. proste to tam nevidím. Ak je tá 1 správna odpoveď tak jedine vtedy, ak neberiem do úvahy rozmiestnenie bodiek.. Ale potom nechápem prečo by tie bodky zostaviteľ testu nerozmiestnil tak, aby bol výsledok zrejmejší.. Lebo v odpovedi č 2 tie bodky sedia úplne, jedine v odpovedi č 2 sú totožné s bodkami v otázke. Ale tak snáď to tam niekedy uvidím 🙂
@darja12 podľa mna ešte niečo budeme mat zle keďže nevyšlo 160. možno tu otázku na ktorú si sa pýtala povodne, čo som povedala že je štvorec s 2 štvorkami. Možno ten systém čo som našla ja nie je správny (ale podľa mna by mal byt správny každý systém ktorý sedí a ten sedí). Môj priateľ tam dal tuším so štvorcom a kvetinkou lebo tam našiel iný systém a že v každom riadku sú 3 znaky v tých útvaroch tak že podľa neho ma byt aj v treťom- mne sa tato odpoved nepáči, ale nemôžem povedať že je zlá. Proste niečo je tam aj tak zle ale on dal Len tuto odpoved inú.
A podľa mna je to divne keď si to prejde toľko ľudí a všetkým tam sedí to iste tým pádom tie odpovede sú logické a správne.
Myslím, že sa môžeme zmieriť s tým, že je to len cvičný test ktorý nie je dokonalý 🙂
@gleep1 tá odpoveď s dvoma štvorcami mi logiku dáva, ale keď sa na to pozriem z hora akoby, tak je zvláštne, že by v tom riadku boli až 4 štvorce a len 1 trojuholník, lebo ostatné dva riadky majú rôznorodejšie zloženie tvarov.. ja som dala štvorec, trojuholník preto, aby boli vo veľkých štvorcoch spoločne zastúpené všetky tvary, tak ako sú zastúpené v kruhoch..
@gleep1 Netreba sa hanbit a uz vobec bat. IQ v mensa teste online je porovnatelne s IQ pri testoch v mense. Testovanie bude prebiehat 23.6. v Ba, tak sup do toho.
@gleep1 kludne mi posli do spravy tu otazku c.4, zaujimalo by ma, co tam riesite. Pokial si ale pamatam spravne, tie prve otazky boli vacsinou jednoduche a mozno tam bol prave chytak, ktory som si nevsimla.
@zuzuliak1981 mne tá otázka č 4 veľmi vrta v hlave.. ale už som sa zmierila s tým, že v správnej odpovedi len proste pootočili kruh.. Ale beriem to ako chybičku krásy z ich strany, lebo potom je to také zavádzajúce pre detailistov. Každopádne správna odpoveď by mala byť A aj keď mne tam proste nesedí to rozmiestnenie bodiek.. No keď dám inú odpoveď ako A, tak mi víde nižšie hodnotenie.. čiže musí byť A správne..
@darja12 aha, prepac, v tejto su tie bodky mierne zrotovane, mohla by si na to poukazat, napisat do mensy, ja som myslela tu druhu otazku, co ste riesili
@darja12 pozri na tie kruhy.. v lavom stlpci mas vzdy akysi original kruh, rozne farby, rozne vzorce v nich.. cierny prazdny, cerveny s pruhmi, modry s bodkami. Ziadna logicka nadvaznost. Zato vpravo v prvom i v druhom VZDY pribudnu len rovnake pruhy zlava zospodu vpravo hore. Opakujuci sa vzorec, logicky nepusti, i v tretom riadku musi pribudnut tento rovnaky vzorec. Preto by som tiez dala A
@alenaaj A čo mám robiť ja s IQ 101🤣🙃lol.

@gleep1 teda to ziram, ze si sa tak malo ucila. Ja som sa ucievala tiez menej, nez niektori moji spoluziaci, ale biochemia mi trvala aj tak sustavne tri tyzdne ucenia. 😀 Ja som mala lekarsku v Prahe a teda oproti Slovensku makacka. 🙈 Ale s veterinou ma vela spolocneho. 😊